Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Νίκος Παππάς έγραψε:
DAP έγραψε:Τι αλλο θα ακουσω.... :(
skous έγραψε:Είτε τώρα, είτε σε 30 χρόνια.....

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι τωρινοί συνταξιούχοι είναι ότι υποθηκεύουν τις νέες γενειές....
Πρέπει δηλαδή αν στίβονται όσοι εισφέρουν, για να μην μειώνονται οι συντάξεις των απόμαχων.

Έ ΔΕΝ γίνεται να είναι μόνο το βάρος στην μια μεριά, πρέπει και οι 2 να φάνει το παλούκι εκεί που φτάσαμε δυστυχώς.

Τι αλλο μου μελεται να ακουσω/διαβασω ακομη.....Συχωρα με φιλε μου που ζω ακομη και απομυζω τους κοπους των νεων .... :( :(
Ασε πατέρα, τρομάζω και εγώ με αυτά που διαβάζω.

Μια μαντινάδα τροφή για σκέψη!

Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις"

Από το Redmi Note 4

Από μαντινάδες καλά πάμε, από κοινή λογική πάσχουμε

Ελπίζω να μπορώ να εργάζομαι μέχρι να πεθάνω. Συντάξεις και εφάπαξ, last year
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimitrisB έγραψε:
Σας έχω νέα λοιπόν: Στα @@ μας παίδες και, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
xenos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
xenos έγραψε:Ναι, αλλά στην περίπτωσης της ιδ. ασφάλισης θα έχεις σίγουρα περίθαλψη, ενώ στο δημόσιο δεν θα έχεις κατά 90%. Αυτό δεν σου κάνει διαφορά δλδ; :hmmm:
Το θέμα δεν είναι η θεωρία, αλλά το τι ζούμε καθημερινά.
ΑΝ μπορείς να την πληρώνεις όταν την θες περισσότερο.
Γιατί με την ετήσια αύξηση που παίρνει μετά από 20-30 χρόνια, αν την ξεκίνησες στα 25, θα πληρώνεις ΠΟΛΛΑ!

Βρε Νίκο, γιατί αλλάζεις όμως το θέμα; Εγώ δεν είπα για δυνατότητα πληρωμής της. Εγώ πχ δεν μπορώ, δεν έχω, τέλος.
Στο θέμα μας τώρα, στην ιδ. ασφάλιση, έχεις ΚΑΛΥΨΗ αν πάθεις κάτι. Στο ΄δημόσιο΄ έχεις; Ένα @ έχεις και ψάχνεις σε όλους τους γνωστούς να βρεις σωστό γιατρό που δεν ζητάει μια περιουσία.
Αν θέλεις να κάνεις χειρουργείο καλύπτει η ασφάλεια σου; Συνήθως @@ καλύπτει. Ίσως το νοσοκομείο αλλά μέχρι εκεί. Όταν πέφτουν τα φακελάκια, τότε προχωρούν τα πράγματα. Όχι σε κάθε περίπτωση, φυσικά, μη λέμε μλκίες. Αλλά σε τρομακτικό ποσοστό.
Σχετικό είναι κι αυτό. Γιατί κάθε τόσο κλείνει μια ιδιωτική ασφαλιστική και το κακό δημόσιο αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τους ασφαλισμένους.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By xenos
Serf έγραψε:Σχετικό είναι κι αυτό. Γιατί κάθε τόσο κλείνει μια ιδιωτική ασφαλιστική και το κακό δημόσιο αναλαμβάνει να εξασφαλίσει τους ασφαλισμένους.

Είναι αναγκασμένο το δημόσιο να παρέχει καλύψεις μιας ιδ. ασφαλιστικής αν κλείσει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
markvag έγραψε:Αλήθεια, έχεις σκεφτεί πως λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση;;; :innocent: Αυτοί που δεν είναι άρρωστοι πληρώνουν για να έχει λεφτά η ασφαλιστική για την περίθαλψη των αρρώστων ασφαλισμένων της... :iconcool: :s_wink Η διαφορά με το δημόσιο σύστημα είναι πως πληρώνεις και το κέρδος των μετόχων και τα πόνους των manatzereus! :s_wink Προτιμώ να πληρώνω την περίθαλψη του άστεγου από το μπόνους του CEO...

edit: Για δοκίμασε να στείλεις έναν 70άρη να ασφαλιστεί ιδιωτικά, να δούμε τι θα σου πει η ασφαλιστική...

Έχω σκεφτεί, και είναι αποτελεσματική τουλάχιστον. Όταν αρρωστήσω, πηγαίνω όπου θέλω, διαλέγω γιατρό και γίνομαι(αν γίνεται καλά). Ποιοι πληρώνονται; Αδιάφορο. Ξέρεις πόσο δίνω;;; Ούτε 1100€ για όλη την οικογένεια . Δηλαδή ούτε το 5% αυτών που δίνω στο δημόσιο για να τσιμπάω ένα @@δι. Πάνω από κάποια ηλικία δεν ασφαλίζουν. Και είναι λογικό. Δεν είναι φιλανθρωπικά ταμεία.

markvag έγραψε:Ποιες είναι αυτές οι κακές αναπτυγμένες χώρες;;; Οι περισσότερες που ξέρω έχουν υποχρεωτική ασφάλιση σε κρατικό φορέα. Ακόμα και η Ελβετία, που δεν έχει κρατικό φορέα, ΟΛΕΣ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές ελέγχονται με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια, ακόμα και για το αν φοράνε καθαρά σώβρακα οι υπάλληλοι... :innocent: :lol:

Επίσης, παρακαλώ να μην πετάμε trigger words άσχετες με την κουβέντα... :)

Είπα εγώ να μην ελέγχονται;;; Εδώ έχουμε κάποιους γιατρούς που δουλεύουν στο εξωτερικό. Ας μας πούνε πως δουλεύει το σύστημα. Να μην γράψω για Γερμανία... Αμάν τι λέξη είπα;; Γερμανία... trigger και αυτό....

markvag έγραψε:
Για το αν οι συντάξεις είναι υψηλές, ας προσπαθήσετε να ζήσετε με 650 ευρώ το μήνα και μετά να το ξανασυζητήσουμε.

Ούτε οι μισθοί είναι ψηλοί, προφανώς.

Ενώ αυτός που δουλεύει και παίρνει 480€ το μήνα μπορεί να ζήσει.....
Άβαταρ μέλους
By skous
#486647 Γελάω με τους συνταξιούχους, που νομίζουν οτι ζουν στην χωρα του Ανδρέα, που μαμησαν τον τόπο και θέλουν να μαησουν και τις νεές γενιές για να εχουν καλα γεράματα...
Το πάρτυ έληξε παιδιά, οτι κανατε θα τα λουστείτε(μακαρι δηλαδη), και δεν θα τα λουστεί μόνο η νέα γενιά (γιατι αυτή θα τα λουστεί 100% μπορεί και η επόμενη άνετα).
Α ρε ΕΝΦΙΑ που χρειάζεται μπας και στρώσουν οι παλαιές γενιές... τουλαχιστον ας μην πέσουν οι συντάξεις, ας γιπνει δήμευση σιγά σιγά...

Ρε μπας και είχε δίκιο ο πάγκαλος τελικά για το ποιος είναι ο καλός συνταξιούχος;

< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimviii έγραψε:
dimitrisB έγραψε:
Σας έχω νέα λοιπόν: Στα @@ μας παίδες και, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

:lol: :lol: :lol:

Μα έτσι πάει, γελάμε ή όχι....

Έχω τη μάνα μου, που παίρνει 900€ σύνταξη με τις μειώσεις. Επειδή ήταν προϊσταμένη σε νοσοκομείο. Και βγήκε στη σύνταξη στα 38 της. Με 15 χρόνια υπηρεσίας και 3 της σχολής της. Επειδή είχε 3 ανήλικα παιδιά.... Όταν την κράζω και της λέω, ότι αυτή είναι ο λόγος που εγώ δε θα πάρω σύνταξη, θυμώνει...
-"Έτσι ήταν ο νόμος τότε, δε φταίω...." είναι η απάντησή της.... Και πλέον είναι 72... Και πλήρωσε 15 χρόνια εισφορές και παίρνει σύνταξη 34 χρόνια!!!!! Πόσες φορές πάνω έχει πάρει τις εισφορές της;;;;
Στο φινάλε αφού ο νόμος είναι το άλλοθι, να βγάλουμε ένα νόμο, που να την πάει στα 400€. "Ο νόμος θα είναι, τι να κάνουμε;....."
Άβαταρ μέλους
By g8777
#486662 Γι όσους έχουν θεοποιήσει την ιδιωτική ασφάλιση, ας κάνουν ένα απλό γκουγκλαρισμα να δουν ΤΙ, ΠΌΣΟ & ΕΆΝ καλύπτονται τα υποσχόμενα στους ασφαλισμένους στο Γιουσα.
Αλλά το pattern είναι παντού το ίδιο :
Δεν έγινε σε μένα; ----->ΨΟΦΟΣ
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486666 Στο Γιούσα δεν ξέρω. Ξέρω όμως πολύ καλά τι παίρνουν τα παππούδια της γυναίκας μου στο Ντόιτσλαντ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
kyr80 έγραψε:Στο φινάλε αφού ο νόμος είναι το άλλοθι, να βγάλουμε ένα νόμο, που να την πάει στα 400€. "Ο νόμος θα είναι, τι να κάνουμε;....."

Δεν κατάλαβες Κυριάκο, ούτε ο Skous.
Και στις περιπτώσεις που αναφέρετε, πάλι στα @@ μας.
Όποιος έκανε κουμάντο εκανε, κι όποιος δεν μπορεί να ζήσει και με λίγα, πάλι στα @@ μας.

Αλλά, γιαααααα να βλέπω και δημεύσεις- πλειστηριασμούς, μαζί με το περαιτέρω κόψιμο των συντάξεων βεβαίως-βεβαίως.
Και οι απλήρωτοι ΕΦΚΑ να κατάσχουν χέρι -χέρι τις BMW και τις Merc των φεσαδόρων ή των "ανήμπορων" κατόχων τους.
Όχι άλλες πιά ..... 100 δόσεις! :s_devil
Άβαταρ μέλους
By dstou
#486791 Η συνταξη με 15ετία για τις εργαζόμενες μητέρες με 2 παιδιά έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Αντικαταστάθηκε αρχικά με 22ετία. Ευτυχώς καταργήθηκε και αυτό. Και τα δύο όσο έπαιξαν ήταν δείγματα σοβαρής κακοδιαχείρισης.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486802 Η συζήτηση βλέπω πήγε στα @@, οπότε θα μετρήσουμε ποιος την έχει μακρύτερη; :yahoo:

dimitrisB έγραψε:
kyr80 έγραψε:Στο φινάλε αφού ο νόμος είναι το άλλοθι, να βγάλουμε ένα νόμο, που να την πάει στα 400€. "Ο νόμος θα είναι, τι να κάνουμε;....."

Δεν κατάλαβες Κυριάκο, ούτε ο Skous.
Και στις περιπτώσεις που αναφέρετε, πάλι στα @@ μας.
Όποιος έκανε κουμάντο εκανε, κι όποιος δεν μπορεί να ζήσει και με λίγα, πάλι στα @@ μας.

Αλλά, γιαααααα να βλέπω και δημεύσεις- πλειστηριασμούς, μαζί με το περαιτέρω κόψιμο των συντάξεων βεβαίως-βεβαίως.
Και οι απλήρωτοι ΕΦΚΑ να κατάσχουν χέρι -χέρι τις BMW και τις Merc των φεσαδόρων ή των "ανήμπορων" κατόχων τους.
Όχι άλλες πιά ..... 100 δόσεις! :s_devil

Δε διαφωνούμε. Εδώ Δημήτρη μου, σου "δίνω" στεγνά τη μάνα μου.
Και η λογική ότι η σύνταξη του "παππού" φέρνει το φαγητό στα σπίτια πλέον, να τελειώνει. Δώσε τα ίδια χρήματα σε επιδόματα στους αποδεδειγμένα μακροχρόνια ανέργους. Γιατί να δουλέψει ο 30ρης για 600€, όταν ο παππούς φέρνει το 1000ρικο σπίτι αραχτός; Και δεν είμαι της λογικής των χαμηλών μισθών. Κανέναν δεν συμφέρουν. Αλλά αυτή τη στιγμή δε βγαίνει αλλιώς.
dstou έγραψε:Η συνταξη με 15ετία για τις εργαζόμενες μητέρες με 2 παιδιά έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Αντικαταστάθηκε αρχικά με 22ετία. Ευτυχώς καταργήθηκε και αυτό. Και τα δύο όσο έπαιξαν ήταν δείγματα σοβαρής κακοδιαχείρισης.

Η μάνα μου βγήκε το 1984 και από το 1988 έκανε νόμιμα δεύτερη-τρίτη δουλειά. Πρώτα ως ωρομίσθια καθηγήτρια στο ΤΕΙ και μετά ως ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων. Γράφτηκε ένα μέρος πάνω της, για να μην πληρώνει ΤΕΒΕ, μέχρι να έρθει η ώρα μου. Δηλαδή και σύνταξη, και 2η δουλειά στο ευρύτερο δημόσιο και επιχειρηματική δραστηριότητα, χωρίς να καταβάλει εισφορές!!!!
Και απορούμε γιατί βούλιαξε το καράβι.... Και δεν μιλάμε για κάτι παράνομο.