- 19 Φεβ 2018, 10:52
kyr80 έγραψε:Ούτως ή άλλως ιδιωτική περίθαλψη πληρώνω.
Tι σχέση έχει αυτό;;; Καλά κάνεις και πληρώνεις ιδιωτικά, δεν έχουν όλοι όμως αυτή τη δυνατότητα!
Αλήθεια, έχεις σκεφτεί πως λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση;;;

Αυτοί που δεν είναι άρρωστοι πληρώνουν για να έχει λεφτά η ασφαλιστική για την περίθαλψη των αρρώστων ασφαλισμένων της...

Η διαφορά με το δημόσιο σύστημα είναι πως πληρώνεις και το κέρδος των μετόχων και τα πόνους των manatzereus!

Προτιμώ να πληρώνω την περίθαλψη του άστεγου από το μπόνους του CEO...
edit: Για δοκίμασε να στείλεις έναν 70άρη να ασφαλιστεί ιδιωτικά, να δούμε τι θα σου πει η ασφαλιστική...
kyr80 έγραψε: Υποχρέωσέ με να έχω μια ελάχιστη, αλλά όπου εγώ θέλω. Όπως γίνεται στις κακές ανεπτυγμένες χώρες... Ή δε θέλουμε να τις μοιάσουμε; Μας αρέσει η Κούβα π.χ. ;
.
Ποιες είναι αυτές οι κακές αναπτυγμένες χώρες;;; Οι περισσότερες που ξέρω έχουν υποχρεωτική ασφάλιση σε κρατικό φορέα. Ακόμα και η Ελβετία, που δεν έχει κρατικό φορέα, ΟΛΕΣ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές ελέγχονται με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια, ακόμα και για το αν φοράνε καθαρά σώβρακα οι υπάλληλοι...
Επίσης, παρακαλώ να μην πετάμε trigger words άσχετες με την κουβέντα...
kyr80 έγραψε:By the way, όπως λένε και στο χωριό μου, δεν είμαι καθόλου υπέρ της εντελώς δωρεάν υγείας για όλους. Αλλά μάλλον εγώ είμαι ο κακός πάλι.... Ας ρωτήσουμε τους γιατρούς που δουλεύουν στα ελληνικά νοσοκομεία να μας πούνε....

Δηλαδή όποιος δεν έχει λεφτά, ας ψοφολογήσει... ΟΚ, δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον...
Για το ύψος των συντάξεων και των μισθών και τι είναι υψηλότερο, πριν πούμε κάτι, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τα στοιχεία (και όχι συνθήματα):

Επίσημα στοιχεία του υπουργείου, τα βρήκα από
εδώ με ένα απλό γκουγκλάρισμα.
890 μικτά η μέση σύνταξη στην Ελλάδα (καθαρά πόσο πάει αυτό;;; στα 650 περίπου;;; αν δεν απατώμαι, κάπου εκεί). Περιλαμβάνονται και αναπηρικές και άλλες συντάξεις. Όχι μόνο γήρατος. Είναι η συνολική δαπάνη.
Ενώ σε ότι αφορά τους μισθούς:
Στα 1.162 ευρώ ο μέσος μισθός στην ΕλλάδαΜικτός μισθός, δηλαδή καθαρός κάπου στα 800-850... Στοιχεία από ΕΦΚΑ για Σεπτέμβριο 2016.
Πως το είπατε;;;
kyr80 έγραψε:ΔΕΝ γίνεται αυτός που δουλεύει, να παίρνει λιγότερα από αυτόν που κάθεται. Και όσο και να ανέβουν οι μισθοί(που δεν πρόκειται), οι συντάξεις είναι πολύ ψηλά για τα δεδομένα.
Ε, να που αυτός που κάθεται ΔΕΝ παίρνει περισσότερα από αυτόν που δουλεύει.
Για το αν οι συντάξεις είναι υψηλές, ας προσπαθήσετε να ζήσετε με 650 ευρώ το μήνα και μετά να το ξανασυζητήσουμε.
Ούτε οι μισθοί είναι ψηλοί, προφανώς.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>