Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#486525 Είτε τώρα, είτε σε 30 χρόνια.....

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι τωρινοί συνταξιούχοι είναι ότι υποθηκεύουν τις νέες γενειές....
Πρέπει δηλαδή αν στίβονται όσοι εισφέρουν, για να μην μειώνονται οι συντάξεις των απόμαχων.

Έ ΔΕΝ γίνεται να είναι μόνο το βάρος στην μια μεριά, πρέπει και οι 2 να φάνει το παλούκι εκεί που φτάσαμε δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
skous έγραψε:Είτε τώρα, είτε σε 30 χρόνια.....

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι τωρινοί συνταξιούχοι είναι ότι υποθηκεύουν τις νέες γενειές....
Πρέπει δηλαδή αν στίβονται όσοι εισφέρουν, για να μην μειώνονται οι συντάξεις των απόμαχων.

Έ ΔΕΝ γίνεται να είναι μόνο το βάρος στην μια μεριά, πρέπει και οι 2 να φάνει το παλούκι εκεί που φτάσαμε δυστυχώς.

Τα έχω γράψει αυτά και στο παλιό φόρουμ.... Και έπεσαν να με φάνε....

REALZEUS έγραψε:Θα καταρρεύσει η κοινωνία.

Ε, να γίνουμε κομμουνισμός τότε. Που έφταναν για όλους τα πολλά :yahoo:

ΔΕΝ γίνεται αυτός που δουλεύει, να παίρνει λιγότερα από αυτόν που κάθεται. Και όσο και να ανέβουν οι μισθοί(που δεν πρόκειται), οι συντάξεις είναι πολύ ψηλά για τα δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#486551 Το παλούκι το έχουν φάει μονόπαντα αυτοί που πλήρωναν ασφαλιστικές εισφορές, έναντι όσων δεν πλήρωναν, π.χ. αγρότες παλιότερα ή ε.ε. που μπορούν να κρύψουν εισοδήματα τώρα και τους φορτώνονται στις πλάτες τους οι υπόλοιποι.
Από εκεί και πέρα, ναι, είναι λογικό οι συνταξιούχοι να μην παίρνουν περισσότερα από τους ομοειδείς τους εργαζόμενους. Αυτό ίσχυε παλιότερα, π.χ. ο συνταξιούχος του δημοσίου έπαιρνε το 80% του τελευταίου του μισθού και ισχύει και τώρα σε μαγάλο βαθμό, αν όχι απόλυτα. Ανσυγκρίνεις τους σημερινούς μισθούς του μέσου 25άρη με την σύνταξη ενός 60άρη με 35 χρόνια υπηρεσίας, υπάρχει ανισότητα, αλλά η σύγκριση δεν είναι 100% σωστή. Πιο κοντά στο σωστό αποτέλεσμα είναι να συγκρίνεις τις μεσοσταθμικές αμοιβές μιας ομάδας εργαζομένων με μια αντιπροσωπευτική ομάδα συνταξιούχων του ιδίου κλάδου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
kyr80 έγραψε:Ούτως ή άλλως ιδιωτική περίθαλψη πληρώνω.

Tι σχέση έχει αυτό;;; Καλά κάνεις και πληρώνεις ιδιωτικά, δεν έχουν όλοι όμως αυτή τη δυνατότητα! :protest:

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί πως λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση;;; :innocent: Αυτοί που δεν είναι άρρωστοι πληρώνουν για να έχει λεφτά η ασφαλιστική για την περίθαλψη των αρρώστων ασφαλισμένων της... :iconcool: :s_wink Η διαφορά με το δημόσιο σύστημα είναι πως πληρώνεις και το κέρδος των μετόχων και τα πόνους των manatzereus! :s_wink Προτιμώ να πληρώνω την περίθαλψη του άστεγου από το μπόνους του CEO...

edit: Για δοκίμασε να στείλεις έναν 70άρη να ασφαλιστεί ιδιωτικά, να δούμε τι θα σου πει η ασφαλιστική...

kyr80 έγραψε: Υποχρέωσέ με να έχω μια ελάχιστη, αλλά όπου εγώ θέλω. Όπως γίνεται στις κακές ανεπτυγμένες χώρες... Ή δε θέλουμε να τις μοιάσουμε; Μας αρέσει η Κούβα π.χ. ; :iconcool: .

Ποιες είναι αυτές οι κακές αναπτυγμένες χώρες;;; Οι περισσότερες που ξέρω έχουν υποχρεωτική ασφάλιση σε κρατικό φορέα. Ακόμα και η Ελβετία, που δεν έχει κρατικό φορέα, ΟΛΕΣ οι ιδιωτικές ασφαλιστικές ελέγχονται με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια, ακόμα και για το αν φοράνε καθαρά σώβρακα οι υπάλληλοι... :innocent: :lol:

Επίσης, παρακαλώ να μην πετάμε trigger words άσχετες με την κουβέντα... :)

kyr80 έγραψε:By the way, όπως λένε και στο χωριό μου, δεν είμαι καθόλου υπέρ της εντελώς δωρεάν υγείας για όλους. Αλλά μάλλον εγώ είμαι ο κακός πάλι.... Ας ρωτήσουμε τους γιατρούς που δουλεύουν στα ελληνικά νοσοκομεία να μας πούνε....

:dizzy: :help: Δηλαδή όποιος δεν έχει λεφτά, ας ψοφολογήσει... ΟΚ, δεν έχει νόημα η συζήτηση πλέον... :s_whiteflag

Για το ύψος των συντάξεων και των μισθών και τι είναι υψηλότερο, πριν πούμε κάτι, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας τα στοιχεία (και όχι συνθήματα):

Εικόνα

Επίσημα στοιχεία του υπουργείου, τα βρήκα από εδώ με ένα απλό γκουγκλάρισμα.

890 μικτά η μέση σύνταξη στην Ελλάδα (καθαρά πόσο πάει αυτό;;; στα 650 περίπου;;; αν δεν απατώμαι, κάπου εκεί). Περιλαμβάνονται και αναπηρικές και άλλες συντάξεις. Όχι μόνο γήρατος. Είναι η συνολική δαπάνη.

Ενώ σε ότι αφορά τους μισθούς:

Στα 1.162 ευρώ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα

Μικτός μισθός, δηλαδή καθαρός κάπου στα 800-850... Στοιχεία από ΕΦΚΑ για Σεπτέμβριο 2016.

Πως το είπατε;;;

kyr80 έγραψε:ΔΕΝ γίνεται αυτός που δουλεύει, να παίρνει λιγότερα από αυτόν που κάθεται. Και όσο και να ανέβουν οι μισθοί(που δεν πρόκειται), οι συντάξεις είναι πολύ ψηλά για τα δεδομένα.

Ε, να που αυτός που κάθεται ΔΕΝ παίρνει περισσότερα από αυτόν που δουλεύει.

Για το αν οι συντάξεις είναι υψηλές, ας προσπαθήσετε να ζήσετε με 650 ευρώ το μήνα και μετά να το ξανασυζητήσουμε.

Ούτε οι μισθοί είναι ψηλοί, προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By GTS
belgarion έγραψε:Και φυσικά δημόσιοι υπάλληλοι με περιουσίες που δεν γίνονται ούτε με 10 μισθούς το μήνα, όχι με έναν . Αν όλα αυτά δεν ελεγχθούν , μονίμως όσοι είναι τίμιοι (εκούσια ή ακούσια) θα πληρώνουν την νύφη

Eδω ειναι υπερβολικο αυτο που γραφεις γιατι οι δημοσιοι υπαλληλοι ειχαν/εχουν καλους μισθους ειδικα μετα το 1981 και μετα το 1993 που σταθεροποιηθηκε η δραχμη και τα χρηματα αποκτησαν αξια με μια λογικη διαχειριση καποιος μπορουσε να αποκτησει μια ανετη οικονομικη κατασταση (2-3 σπιτια και χρηματα στην τραπεζα) την οποια δεν χανει στην κριση αφου μισθοι/συνταξεις ακομα τουλαχιστον πληρωνονται. Να αποκτησει 30 διαμερισματα δημοσιος υπαλληλος αποκλειεται ομως, αντιθετα γιατρους ξερω πολλους με πολλα ακινητα και λογαριασμους εξω.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#486584 Τι αλλο θα ακουσω.... :(

Τι αλλο μου μελεται να ακουσω/διαβασω ακομη.....Συχωρα με φιλε μου που ζω ακομη και απομυζω τους κοπους των νεων .... :( :(
Άβαταρ μέλους
By belgarion
GTS έγραψε:
belgarion έγραψε:Και φυσικά δημόσιοι υπάλληλοι με περιουσίες που δεν γίνονται ούτε με 10 μισθούς το μήνα, όχι με έναν . Αν όλα αυτά δεν ελεγχθούν , μονίμως όσοι είναι τίμιοι (εκούσια ή ακούσια) θα πληρώνουν την νύφη

Eδω ειναι υπερβολικο αυτο που γραφεις γιατι οι δημοσιοι υπαλληλοι ειχαν/εχουν καλους μισθους ειδικα μετα το 1981 και μετα το 1993 που σταθεροποιηθηκε η δραχμη και τα χρηματα αποκτησαν αξια με μια λογικη διαχειριση καποιος μπορουσε να αποκτησει μια ανετη οικονομικη κατασταση (2-3 σπιτια και χρηματα στην τραπεζα) την οποια δεν χανει στην κριση αφου μισθοι/συνταξεις ακομα τουλαχιστον πληρωνονται. Να αποκτησει 30 διαμερισματα δημοσιος υπαλληλος αποκλειεται ομως, αντιθετα γιατρους ξερω πολλους με πολλα ακινητα και λογαριασμους εξω.
Μα δεν μιλάω φυσικά για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Προφανώς ένα ζευγάρι υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων μπορούσε να έχει φτιάξει μια ικανοποιητική οικονομική κατάσταση νομιμότατα. Αλλά μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ότι δεν υπάρχουν κάποιοι τελωνειακοί, εφοριακοί, γιατροί ΕΣΥ (ιδίως επεμβατικες ειδικότητες), καθηγητές με ιδιαίτερα, υπάλληλοι πολεοδομίας κλπ που έχουν κάνει τρελές περιουσίες.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#486588 Δεν συμφωνω να τσουβαλιαζεις τελωνειακους και εφοριακους και πολεοδομιας που λογω δουλειας μπορουν να παρουν πολλες μιζες με καθηγητες που πραγματι μπορουν να εχουν επιπλεον εισοδημα με φροντιστηρια αλλα να κανουν περιουσιες με τα φροντιστηρια 8α επρεπε να δουλευουν 7-24 ολο τον χρονο αφου η καθε ωρα εχει συγκεκριμενη ταριφα και απευθυνεται σε κοσμο που δεν εχει πολλα χρηματα (οι πλουσιοι δεν εχουν αναγκη απο φροντιστηρια) αρα τα χρηματα που βγαινουν ειναι περιορισμενα και εχουν ταβανι.

Παντως οπως εγραψα δεν ξερω κανενα απο τους παραπανω δημοσιους υπαλληλους που να εχουν μεγαλες περιουσιες (ισως να υπαρχουν στην Αθηνα μερικοι), το οτι συμπληρωναν εισοδημα και ειναι ανετοι μπορει. Οι περισσοτεροι δημοσιοι με καλα χρηματα που ξερω ειναι στην ΔΕΗ κυριως. Και γνωριζω κοσμο σε εφοριες πχ. Αντιθετα γιατροι με μεγαλες περιουσιες πολλοι ειναι. Γιατροι ΕΣΥ νομιμα δεν ειχαν και ιδιωτικα ιατρεια?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
DAP έγραψε:Τι αλλο θα ακουσω.... :(

Τι αλλο μου μελεται να ακουσω/διαβασω ακομη.....Συχωρα με φιλε μου που ζω ακομη και απομυζω τους κοπους των νεων .... :( :(
Ασε πατέρα, τρομάζω και εγώ με αυτά που διαβάζω.

Μια μαντινάδα τροφή για σκέψη!

Καλοχαιρέτα τους πεζούς όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετούν κι αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις"

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By belgarion
GTS έγραψε:Δεν συμφωνω να τσουβαλιαζεις τελωνειακους και εφοριακους και πολεοδομιας που λογω δουλειας μπορουν να παρουν πολλες μιζες με καθηγητες που πραγματι μπορουν να εχουν επιπλεον εισοδημα με φροντιστηρια αλλα να κανουν περιουσιες με τα φροντιστηρια 8α επρεπε να δουλευουν 7-24 ολο τον χρονο αφου η καθε ωρα εχει συγκεκριμενη ταριφα και απευθυνεται σε κοσμο που δεν εχει πολλα χρηματα (οι πλουσιοι δεν εχουν αναγκη απο φροντιστηρια) αρα τα χρηματα που βγαινουν ειναι περιορισμενα και εχουν ταβανι.

Παντως οπως εγραψα δεν ξερω κανενα απο τους παραπανω δημοσιους υπαλληλους που να εχουν μεγαλες περιουσιες (ισως να υπαρχουν στην Αθηνα μερικοι), το οτι συμπληρωναν εισοδημα και ειναι ανετοι μπορει. Οι περισσοτεροι δημοσιοι με καλα χρηματα που ξερω ειναι στην ΔΕΗ κυριως. Και γνωριζω κοσμο σε εφοριες πχ. Αντιθετα γιατροι με μεγαλες περιουσιες πολλοι ειναι. Γιατροι ΕΣΥ νομιμα δεν ειχαν και ιδιωτικα ιατρεια?
Όταν έδινα πανελλήνιες, το 1998, έκανα ιδιαίτερο έκθεση με φιλόλογο γυμνασιαρχη ο οποίος έπαιρνε τότε 10.000δρχ την ώρα, σου φαίνονται λίγα? Και εντάξει , εγώ μια ώρα την εβδομάδα πήγαινα γιατί τόσα μπορούσε να διαθέσει η οικογένεια μου, αλλά δεν νομίζω να μην είχε αρκετούς μαθητές. Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δεν έχουν δικαίωμα για ιδιωτικό ιατρείο, από εκεί και πέρα, σε κάποιες ειδικότητες υπάρχει η δυνατότητα για λιγότερο ή περισσότερο μαύρο χρήμα αν κάποιος το επιθυμεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
markvag έγραψε:

Tι σχέση έχει αυτό;;; Καλά κάνεις και πληρώνεις ιδιωτικά, δεν έχουν όλοι όμως αυτή τη δυνατότητα! :protest:

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί πως λειτουργεί η ιδιωτική ασφάλιση;;; :innocent: Αυτοί που δεν είναι άρρωστοι πληρώνουν για να έχει λεφτά η ασφαλιστική για την περίθαλψη των αρρώστων ασφαλισμένων της... :iconcool: :s_wink Η διαφορά με το δημόσιο σύστημα είναι πως πληρώνεις και το κέρδος των μετόχων και τα πόνους των manatzereus! :s_wink Προτιμώ να πληρώνω την περίθαλψη του άστεγου από το μπόνους του CEO...

Ναι, αλλά στην περίπτωσης της ιδ. ασφάλισης θα έχεις σίγουρα περίθαλψη, ενώ στο δημόσιο δεν θα έχεις κατά 90%. Αυτό δεν σου κάνει διαφορά δλδ; :hmmm:
Το θέμα δεν είναι η θεωρία, αλλά το τι ζούμε καθημερινά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
markvag έγραψε:

Ναι, αλλά στην περίπτωσης της ιδ. ασφάλισης θα έχεις σίγουρα περίθαλψη, ενώ στο δημόσιο δεν θα έχεις κατά 90%. Αυτό δεν σου κάνει διαφορά δλδ; :hmmm:
ΑΝ μπορείς να την πληρώνεις όταν την θες περισσότερο.
Γιατί με την ετήσια αύξηση που παίρνει μετά από 20-30 χρόνια, αν την ξεκίνησες στα 25, θα πληρώνεις ΠΟΛΛΑ!

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#486610 DAP & ΝΠ : Μη στεναχωριέστε παίδες !!!

Όσοι γράφουν τέτοιες εξυπναδούλες, είναι στο 90% τα ιδια παληκαρόπουλα, που τους αγοράζαμε (σαν γονείς} τα αιφον και τα αυτοκίνητα ενώ ήταν φοιτητές για να πουλάνε μούρη αβέρτα. Και (δεν το κρύβω) κι εμείς μαζί με αυτά (τα παιδιά μας της ηλικίας των 18-25 ετών μέχρι το 2011).
Έκτοτε, επειδή κόπηκε (λόγω αδυναμίας των συνταξιούχων γονιών) η "τροφοδοσία", και οι μισθοί των νέων σήμερα δεν είναι πάνω απο 8-9 καταστόρικα συνήθως, τους φταίμε εμείς που δεν μπορούν να συνεχίσουν στούς ίδιους (και .. πω-πω τι παθανε :roll: ) εί δυνατόν αυξανόμενους ρυθμούς της όποιας "χλιδής".

Σας έχω νέα λοιπόν: Στα @@ μας παίδες και, ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Α, και για όσους δεν το θυμούνται , έχω 2 παιδιά στα 30, που πότε δουλεύουν και πότε ΔΕΝ δουλεύουν,. Κι όταν δούλευαν, συνήθως έπαιρναν 450-600€. Και είχαν πρό κρίσης (γιατί εγώ το θέλησα και γιατί εγώ μπορούσα), όλα όσα περιέγραψα πιό πάνω, απο τα 19 τους.

Αν θέλουν τώρα που στριμώχτηκαν, ας έρθουν να μου πούν κατάμουτρα αυτά που γράφετε, να τους μαμήσω το σπιτάκι .

Άιντε , γιατί αν εσάς δε σας νοιάζει να σεβαστείτε τους συνομιλητές σας, όσοι απο εμάς το κάνουμε , δεν είμαστε μ@λ@κες, αλλά ευγενείς.
Αλλά όπως βλέπετε, .... όχι πάντα όμως ! :twisted:
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 19 Φεβ 2018, 13:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:
xenos έγραψε:Ναι, αλλά στην περίπτωσης της ιδ. ασφάλισης θα έχεις σίγουρα περίθαλψη, ενώ στο δημόσιο δεν θα έχεις κατά 90%. Αυτό δεν σου κάνει διαφορά δλδ; :hmmm:
Γιατί με την ετήσια αύξηση που παίρνει μετά από 20-30 χρόνια, αν την ξεκίνησες στα 25, θα πληρώνεις ΠΟΛΛΑ!

Βρε Νίκο, γιατί αλλάζεις όμως το θέμα; Εγώ δεν είπα για δυνατότητα πληρωμής της. Εγώ πχ δεν μπορώ, δεν έχω, τέλος.
Στο θέμα μας τώρα, στην ιδ. ασφάλιση, έχεις ΚΑΛΥΨΗ αν πάθεις κάτι. Στο ΄δημόσιο΄ έχεις; Ένα @ έχεις και ψάχνεις σε όλους τους γνωστούς να βρεις σωστό γιατρό που δεν ζητάει μια περιουσία.
Αν θέλεις να κάνεις χειρουργείο καλύπτει η ασφάλεια σου; Συνήθως @@ καλύπτει. Ίσως το νοσοκομείο αλλά μέχρι εκεί. Όταν πέφτουν τα φακελάκια, τότε προχωρούν τα πράγματα. Όχι σε κάθε περίπτωση, φυσικά, μη λέμε μλκίες. Αλλά σε τρομακτικό ποσοστό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
xenos έγραψε:Ναι, αλλά στην περίπτωσης της ιδ. ασφάλισης θα έχεις σίγουρα περίθαλψη, ενώ στο δημόσιο δεν θα έχεις κατά 90%. Αυτό δεν σου κάνει διαφορά δλδ; :hmmm:

Βρε Νίκο, γιατί αλλάζεις όμως το θέμα; Εγώ δεν είπα για δυνατότητα πληρωμής της. Εγώ πχ δεν μπορώ, δεν έχω, τέλος.
Στο θέμα μας τώρα, στην ιδ. ασφάλιση, έχεις ΚΑΛΥΨΗ αν πάθεις κάτι. Στο ΄δημόσιο΄ έχεις; Ένα @ έχεις και ψάχνεις σε όλους τους γνωστούς να βρεις σωστό γιατρό που δεν ζητάει μια περιουσία.
Αν θέλεις να κάνεις χειρουργείο καλύπτει η ασφάλεια σου; Συνήθως @@ καλύπτει. Ίσως το νοσοκομείο αλλά μέχρι εκεί. Όταν πέφτουν τα φακελάκια, τότε προχωρούν τα πράγματα. Όχι σε κάθε περίπτωση, φυσικά, μη λέμε μλκίες. Αλλά σε τρομακτικό ποσοστό.
Γιατί αν δεν μπορείς εσύ, εγώ, οι πολλοί, τότε απλά είναι ένα προνόμιο των λίγων.

Από το Redmi Note 4