Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
red_monster έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
red_monster έγραψε:Τα 168€/μήνα ελάχιστη ασφάλιση που ευαγγελίζεται ο Δίας αντιστοιχούν σε λιγότερα από 7500€ ΕΤΗΣΙΩΣ .
Με 7500 ετησίως είτε φοροδιαφεύγεις με τα μπουνιά, είτε δεν επιχειρείς (γιατί απλά δεν ζεις )

Είτε απλά η επιχείρησή σου μπαίνει μέσα. Όταν θα κλείσεις αρκετά χρόνια στο επιχειρείν θα το κατανοήσεις. είσαι μικρός ακόμα. :(

Άντε ρε γατε :vava:
Δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα ε;
Αρχίσαμε τα επι προσωπικού, σωστός :metalo:

Δεν είναι επί προσωπικού να σου λέω ότι δεν έχεις ακόμα δει τι παίζει μετά από χρόνια και δυσκολίες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
markvag έγραψε:Το ξέρεις πως αυτό που γράφεις είναι το καλύτερο επιχείρημα για την αυξημένη φορολογία;;; :innocent: :lol: Ότι καλύτερο για την οικονομία, το εισόδημά σου πολλαπλασιάζεται και αφενός αυξάνεται το εισόδημα γενικώς και αφετέρου το κράτος έχει ακόμα περισσότερα έσοδα. Πέρα από τον ΦΠΑ (που ας μην ξεχνάμε οι έμμεσοι φόροι είναι το βασικό έσοδο του κράτους μας, κάτι που δείχνει το πόσο άδικο είναι το φορολογικό μας σύστημα), θα έχει λαμβάνειν φόρο εισοδήματος και ΕΦΚΑ από πολλούς, συν φόρους επί των μισθών που απασχολούν οι άνθρωποι που προσέλαβες. :s_wink Το βασικό βέβαια είναι το ότι κυκλοφορεί το χρήμα. :s_wink

Η πλειοψηφία των τιμολογίων είναι σε επαγγελματίες, που απλά θέλουν να φτάσουν στο ελάχιστο δηλωμένο εισόδημα βάση τεκμηρίων.... Καταλαβαίνεις τι λέω... :iconcool: Οπότε πρακτικά τσιμπάει ένα @@δι.

markvag έγραψε:
Αλήθεια... ξέρεις τι παροχές, περίθαλψη και σύνταξη (δεν) έχεις σε αυτές τις χώρες;;; :iconcool: Ακόμα και σήμερα καλύτερα είναι η Ελλάδα από πχ Βουλγαρία. Οπότε χρειαζόμαστε τους σχετικά υψηλούς φόρους και εισφορές για να διατηρήσουμε ακόμα και αυτό το επίπεδο που έχουμε σήμερα. Δεν θα ήθελα να μένω σε χώρα με τα νοσοκομεία της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας (έχω συγγενή της γυναίκας μου γιατρό σε νοσοκομείο στο Βουκουρέστι).

kyr80 έγραψε:Και ΟΧΙ οι ασφαλιστικές εισφορές βάση εισοδήματος είναι άκυρες και άδικες.

:dizzy:

Πως το εννοείς αυτό;;; Οι μισθωτοί εδώ και δεκαετίες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους! Απλά τώρα έγινε και για τους μισθωτούς αυτό...

Ούτως ή άλλως ιδιωτική περίθαλψη πληρώνω. Οπότε το επιχείρημα της Βουλγαρίας είναι άκυρο. Μετά από 15 χρόνια χρειάστηκα περίθαλψη για τον μικρό και έδωσα 2500€ στον Αγ. Λουκά με μηδενική συμμετοχή του ΕΦΚΑ....
Να μην πω για τα δικά μου χειρουργεία για τα γόνατα... Byt the way στη Σλοβακία που σπούδαζε η μικρή έχουν καλύτερη υγεία από εμάς. Δεν είναι μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία χώρες.
Οι μισθωτοί θα πάρουν σύνταξη βάση εισφορών. Οι ΕΕ θα πάρουν τα @@ τους. Βασικά όλοι αυτά θα πάρουν, αλλά για τα προσχήματα λέμε.

markvag έγραψε:Άρα συμφωνείς πως το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των εισφορών, αλλά στην έλλειψη ανταποδοτικότητας :iconcool: . Μαζί σου. :lol:

Μην ξεχνάς πως οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των εισφορών και η μείωση της ανταποδοτικότητας είναι εντολές έξωθεν, οπότε θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Το φταίξιμο των συριζαίων είναι πως απλά υπογράφουν τα πάντα... και μετά τα εφαρμόζουν... Παλιότερα μέναμε στις υπογραφές... :lol:

Να το κάνω τάληρα, γιατί ή δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.... Δεν έχω θέμα με τον φόρο εισοδήματος. Πρέπει να γίνεται αναδιανομή του πλούτου. Να συνεισφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας... μπλα μπλα μπλα. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ. Και υπερ της ανάπτυξης. Το ύψος του ποσοστού σαν απόλυτο νούμερο δε λέει κάτι. Αλλά δώσε μου δικαίωμα να ασφαλιστώ όπου θέλω. Δεν θέλω ρε αδερφέ το ΕΣΥ. Δε θα πατήσω ποτέ. Οπότε τα λεφτά στον ΕΦΚΑ είναι πεταμένα. Γιατί και δε θα πάρω σύνταξη(ή θα είναι αστεία σε σχέση με τα λεφτά που θα έχω δώσει), και δεν έχω περίθαλψη πρακτικά. ΚΑΝΕΙΣ δεν γκρίνιαζε όταν είχαμε τους δηλωμένους μας γιατρούς. Υποχρέωσέ με να έχω μια ελάχιστη, αλλά όπου εγώ θέλω.
Όπως γίνεται στις κακές ανεπτυγμένες χώρες... Ή δε θέλουμε να τις μοιάσουμε; Μας αρέσει η Κούβα π.χ. ; :iconcool: .
Οπότε όταν θα συγκρίνουμε φορολογικούς συντελεστές άλλων χωρών, να τα κοιτάμε όλα. Όχι ότι μας συμφέρει.
By the way, όπως λένε και στο χωριό μου, δεν είμαι καθόλου υπέρ της εντελώς δωρεάν υγείας για όλους. Αλλά μάλλον εγώ είμαι ο κακός πάλι.... Ας ρωτήσουμε τους γιατρούς που δουλεύουν στα ελληνικά νοσοκομεία να μας πούνε....
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:δεν είμαι καθόλου υπέρ της εντελώς δωρεάν υγείας για όλους

Δεν πιστεύω ότι έγραψες κάτι τέτοιο...
Άβαταρ μέλους
By italakias
#486436 Δεν μπορειτε να παραδεχτητε οτι οι υψηλοι φοροι φρεναρουν την επιχειρηματικοτητα;
Εσεις που δουλευετε υπαλληλοι δεν σας κοβει το μυαλο να καταλαβετε οτι αυτο το πραμα ειναι εναντιον σας;
Και οι μισθοι σας θα πεφτουξ συνεχως και αν βρεθειτε καποια στιγμη απολυμενοι θα δεινοπαθησετε για να βρειτε δουλεια
Εκτος πια και αν ειστε βολεμενοι στο δημοσιο ή εχετε εξτρα εισοδηματα και λαικιζετε.
Ο ενας εχει 3000 κυβ αυτοκινητο και το παιζει κομμουνιστης, ο αλλος δουλευει υπαλληλος και μυξοκλαιγεται ενω εχει μπεμπε διλιτρη.
Κανα πραγματικο φτωχαδακι δεν υπαρχει να πει την γνωμη του
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:

Κανένα πρόβλημα... Δεν θα είχα κανένα θέμα, αν είχα ένα ελάχιστο αποδεκτών καλύψεων. Αλλά 1 φορά στα 15 χρόνια έκανα το λάθος να ρωτήσω τι προβλέπεται για τον μικρό. Και μου απάντησαν στο Ιπποκράτειο, ότι δεν υπάρχει πρακτικά θέση, και αν μπορώ να πληρώσω, να πάω σε κλινική....
Και επειδή στο σόι σχεδόν όλοι είναι γιατροί, η πρώτη απάντηση ήταν: "που να βρεις θέση;". Οπότε από το να μη βρίσκω εγώ, που έσκασα για το 2017 σχεδόν 25.000€ στο μπουρδελοΕΦΚΑ, και να βρίσκει ο μετανάστης ή ο πακιστανός, προτιμάω την πάρτυ μου. Έλα στη θέση μου, και μετά γράφε αυτές τις αριστερές θεωρίες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Κανένα πρόβλημα... Δεν θα είχα κανένα θέμα, αν είχα ένα ελάχιστο αποδεκτών καλύψεων. Αλλά 1 φορά στα 15 χρόνια έκανα το λάθος να ρωτήσω τι προβλέπεται για τον μικρό. Και μου απάντησαν στο Ιπποκράτειο, ότι δεν υπάρχει πρακτικά θέση, και αν μπορώ να πληρώσω, να πάω σε κλινική....
Και επειδή στο σόι σχεδόν όλοι είναι γιατροί, η πρώτη απάντηση ήταν: "που να βρεις θέση;". Οπότε από το να μη βρίσκω εγώ, που έσκασα για το 2017 σχεδόν 25.000€ στο μπουρδελοΕΦΚΑ, και να βρίσκει ο μετανάστης ή ο πακιστανός, προτιμάω την πάρτυ μου. Έλα στη θέση μου, και μετά γράφε αυτές τις αριστερές θεωρίες.

Δεν θέλω να έρθω στην θέση σου γιατί δεν θέλω να γίνω τόσο απάνθρωπος. Με στεναχωρείς απόψε Κυριάκο...
Προσωπικά όταν χρειάστηκα νοσοκομείο με έσωσαν στο ΑΧΕΠΑ και μου έβαλαν και 3 φιάλες αίμα χωρίς μα και μου...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#486446 Το θέμα με την περίθαλψη είναι πιο σύνθετο. Πέρα από το ανθρωπιστικό του θέματος, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της ανοσιας αγέλης.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486450 Στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Έχουμε ένα μπουρδέλο, που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων. Συμφωνούμε ως εδώ;;;
Αυτό το μπουρδέλο λοιπόν καλούνται να το πληρώσουν όσοι βγάζουν παραπάνω χρήματα. Και ας συμφωνήσω ότι καλώς. (κακώς από τη στιγμή που πληρώνω ιδιωτική ασφάλιση). Σε ποια δικαιοσύνη αυτός που πληρώνει, δεν έχει παραπάνω δικαιώματα εφόσον η υπηρεσία δε φτάνει για όλους;;;

Δεν είχα ασχοληθεί με το μπουρδέλο, αλλά τα βρέφη δεν τα ασφαλίζουν πριν τον 3ο μήνα, πρακτικά 4ο.

Ούτε κατηγορώ τους γιατρούς. Οι άνθρωποι είναι ήρωες σε αυτές τις συνθήκες.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Σε ποια δικαιοσύνη αυτός που πληρώνει, δεν έχει παραπάνω δικαιώματα εφόσον η υπηρεσία δε φτάνει για όλους;;;

Στην δικαιοσύνη που όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Προφανώς αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη πρέπει να έχει προτεραιότητα, ασχέτως με το αν έχει πληρώσει ή όχι. Αλλιώς --> Ζουγκλα!!!
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#486460 Σένα βλέπω όλοι οι άνθρωποι νάσαι ζούμε στα ίδια σπίτια, να έχουμε ίδια αυτοκίνητα, να τρώμε ίδιο φαγητό κλπ
Κατεβα από το κόκκινο συννεφάκι. Ο κομμουνισμός ευτυχώς κατέρρευσε

.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Σένα βλέπω όλοι οι άνθρωποι νάσαι ζούμε στα ίδια σπίτια, να έχουμε ίδια αυτοκίνητα, να τρώμε ίδιο φαγητό κλπ

Που θα ήταν το κακό;

kyr80 έγραψε:Ο κομμουνισμός ευτυχώς κατέρρευσε

Μην γκρινιάζεις τότε για τον καπιταλισμό που μας πηδάει...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#486493 Ντάξει, ας περάσουμε στο σήμερα. Το αγαπημένο μου Colt είναι αυτό: :inlove:

Εικόνα

Το δικό μου είναι σαν κι αυτό, Made by Remington. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By skous
DAP έγραψε:Και περιμενω να δω μετα τις διαμαρτυριες τις λυσεις που προτεινετε ωστε να χαμηλωσουν οι εισφορες και οι απομαχοι να μην πεινανε (που λεει ο λογος).

Οταν εμενα μου εκαναν κρατησεις σε 14 μισθους περιμενα οτι θα οταν θα'ρθει ο καιρος θα παρω και 14 μηνιαιες συνταξεις.Τωρα που παιρνω μονο 12 και αυτες κουτσουρεμενες τι μελλει γενεσθαι; Τα ασφαλιστικα ταμεια βαρεσαν κοκκινο και καθε μηνα τρωμε αυτα που ειναι κατω απο τον πατο....Και που θα φτασει αυτο;
Μαλλον θα γινει αυτο που ειπε ο Παγκαλος ελαφρα τροποποιημενο.
"Καλος συνταξιουχος ειναι ο νεκρος συνταξιουχος".Αμ δε...

Σορρυ αλλά για να βγεί το σύστημα, θα πρέπει ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι να πάρουν το @ και η σύνταξη να είναι φλατ και ΙΣΗ με τον βασικό μισθό.

Το τι έδωσε ο καθένας, δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να το συζητάμε σε ένα χρεοκοπημένο κράτος.
Και γενικά όταν το ίδιο ζώον έλεγε το "μαζί τα φάγαμε", στο κάτω κάτω της γραφής είχε δίκιο. Οι σημερινοί συνταξιούχοι είναι υπεύθηνοι για την σημερινή κατάσταση και στον ΕΦΚΑ, όχι ο 20άρης και ο 30άρης που άρχισαν την επαγγελματική τους και πορεία μέσα (ή ακριβώς πρίν) την κρίση και έχουν ψηφίσει σε 3-4 εκλογές....
Ειναι φιαδρό να σκίζονται στις εισφορές αυτοί, δίχως κανένα αύριο, δίχως ανταποδοτικότητα, για να έχει ο συνταξιούχος την σύνταξη που επιθυμεί.
Όποιος έσφαλε ας πληρώσει, ας ισοπεδωθούν ΟΛΕΣ οι συντάξεις στον μινιμουμ, και μετά βλέπουμε...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
skous έγραψε:
DAP έγραψε:Και περιμενω να δω μετα τις διαμαρτυριες τις λυσεις που προτεινετε ωστε να χαμηλωσουν οι εισφορες και οι απομαχοι να μην πεινανε (που λεει ο λογος).

Οταν εμενα μου εκαναν κρατησεις σε 14 μισθους περιμενα οτι θα οταν θα'ρθει ο καιρος θα παρω και 14 μηνιαιες συνταξεις.Τωρα που παιρνω μονο 12 και αυτες κουτσουρεμενες τι μελλει γενεσθαι; Τα ασφαλιστικα ταμεια βαρεσαν κοκκινο και καθε μηνα τρωμε αυτα που ειναι κατω απο τον πατο....Και που θα φτασει αυτο;
Μαλλον θα γινει αυτο που ειπε ο Παγκαλος ελαφρα τροποποιημενο.
"Καλος συνταξιουχος ειναι ο νεκρος συνταξιουχος".Αμ δε...

Σορρυ αλλά για να βγεί το σύστημα, θα πρέπει ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι να πάρουν το @ και η σύνταξη να είναι φλατ και ΙΣΗ με τον βασικό μισθό.

Το τι έδωσε ο καθένας, δεν θα έπρεπε ΚΑΝ να το συζητάμε σε ένα χρεοκοπημένο κράτος.
Και γενικά όταν το ίδιο ζώον έλεγε το "μαζί τα φάγαμε", στο κάτω κάτω της γραφής είχε δίκιο. Οι σημερινοί συνταξιούχοι είναι υπεύθηνοι για την σημερινή κατάσταση και στον ΕΦΚΑ, όχι ο 20άρης και ο 30άρης που άρχισαν την επαγγελματική τους και πορεία μέσα (ή ακριβώς πρίν) την κρίση και έχουν ψηφίσει σε 3-4 εκλογές....
Ειναι φιαδρό να σκίζονται στις εισφορές αυτοί, δίχως κανένα αύριο, δίχως ανταποδοτικότητα, για να έχει ο συνταξιούχος την σύνταξη που επιθυμεί.
Όποιος έσφαλε ας πληρώσει, ας ισοπεδωθούν ΟΛΕΣ οι συντάξεις στον μινιμουμ, και μετά βλέπουμε...

Θα καταρρεύσει η κοινωνία.