- 18 Φεβ 2018, 21:25
markvag έγραψε:Το ξέρεις πως αυτό που γράφεις είναι το καλύτερο επιχείρημα για την αυξημένη φορολογία;;;
Ότι καλύτερο για την οικονομία, το εισόδημά σου πολλαπλασιάζεται και αφενός αυξάνεται το εισόδημα γενικώς και αφετέρου το κράτος έχει ακόμα περισσότερα έσοδα. Πέρα από τον ΦΠΑ (που ας μην ξεχνάμε οι έμμεσοι φόροι είναι το βασικό έσοδο του κράτους μας, κάτι που δείχνει το πόσο άδικο είναι το φορολογικό μας σύστημα), θα έχει λαμβάνειν φόρο εισοδήματος και ΕΦΚΑ από πολλούς, συν φόρους επί των μισθών που απασχολούν οι άνθρωποι που προσέλαβες.
Το βασικό βέβαια είναι το ότι κυκλοφορεί το χρήμα. 
Η πλειοψηφία των τιμολογίων είναι σε επαγγελματίες, που απλά θέλουν να φτάσουν στο ελάχιστο δηλωμένο εισόδημα βάση τεκμηρίων.... Καταλαβαίνεις τι λέω...

Οπότε πρακτικά τσιμπάει ένα @@δι.
markvag έγραψε:
Αλήθεια... ξέρεις τι παροχές, περίθαλψη και σύνταξη (δεν) έχεις σε αυτές τις χώρες;;;
Ακόμα και σήμερα καλύτερα είναι η Ελλάδα από πχ Βουλγαρία. Οπότε χρειαζόμαστε τους σχετικά υψηλούς φόρους και εισφορές για να διατηρήσουμε ακόμα και αυτό το επίπεδο που έχουμε σήμερα. Δεν θα ήθελα να μένω σε χώρα με τα νοσοκομεία της Βουλγαρίας ή της Ρουμανίας (έχω συγγενή της γυναίκας μου γιατρό σε νοσοκομείο στο Βουκουρέστι).
kyr80 έγραψε:Και ΟΧΙ οι ασφαλιστικές εισφορές βάση εισοδήματος είναι άκυρες και άδικες.
Πως το εννοείς αυτό;;; Οι μισθωτοί εδώ και δεκαετίες πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημά τους! Απλά τώρα έγινε και για τους μισθωτούς αυτό...
Ούτως ή άλλως ιδιωτική περίθαλψη πληρώνω. Οπότε το επιχείρημα της Βουλγαρίας είναι άκυρο. Μετά από 15 χρόνια χρειάστηκα περίθαλψη για τον μικρό και έδωσα 2500€ στον Αγ. Λουκά με μηδενική συμμετοχή του ΕΦΚΑ....
Να μην πω για τα δικά μου χειρουργεία για τα γόνατα... Byt the way στη Σλοβακία που σπούδαζε η μικρή έχουν καλύτερη υγεία από εμάς. Δεν είναι μόνο η Βουλγαρία και η Ρουμανία χώρες.
Οι μισθωτοί θα πάρουν σύνταξη βάση εισφορών. Οι ΕΕ θα πάρουν τα @@ τους. Βασικά όλοι αυτά θα πάρουν, αλλά για τα προσχήματα λέμε.
markvag έγραψε:Άρα συμφωνείς πως το πρόβλημα δεν είναι στο ύψος των εισφορών, αλλά στην έλλειψη ανταποδοτικότητας
. Μαζί σου.
Μην ξεχνάς πως οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση των εισφορών και η μείωση της ανταποδοτικότητας είναι εντολές έξωθεν, οπότε θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Το φταίξιμο των συριζαίων είναι πως απλά υπογράφουν τα πάντα... και μετά τα εφαρμόζουν... Παλιότερα μέναμε στις υπογραφές...
Να το κάνω τάληρα, γιατί ή δεν καταλαβαίνουμε ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.... Δεν έχω θέμα με τον φόρο εισοδήματος. Πρέπει να γίνεται αναδιανομή του πλούτου. Να συνεισφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας... μπλα μπλα μπλα. ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ. Και υπερ της ανάπτυξης. Το ύψος του ποσοστού σαν απόλυτο νούμερο δε λέει κάτι. Αλλά δώσε μου δικαίωμα να ασφαλιστώ όπου θέλω. Δεν θέλω ρε αδερφέ το ΕΣΥ. Δε θα πατήσω ποτέ. Οπότε τα λεφτά στον ΕΦΚΑ είναι πεταμένα. Γιατί και δε θα πάρω σύνταξη(ή θα είναι αστεία σε σχέση με τα λεφτά που θα έχω δώσει), και δεν έχω περίθαλψη πρακτικά. ΚΑΝΕΙΣ δεν γκρίνιαζε όταν είχαμε τους δηλωμένους μας γιατρούς. Υποχρέωσέ με να έχω μια ελάχιστη, αλλά όπου εγώ θέλω.
Όπως γίνεται στις κακές ανεπτυγμένες χώρες... Ή δε θέλουμε να τις μοιάσουμε; Μας αρέσει η Κούβα π.χ. ;

.
Οπότε όταν θα συγκρίνουμε φορολογικούς συντελεστές άλλων χωρών, να τα κοιτάμε όλα. Όχι ότι μας συμφέρει.
By the way, όπως λένε και στο χωριό μου, δεν είμαι καθόλου υπέρ της εντελώς δωρεάν υγείας για όλους. Αλλά μάλλον εγώ είμαι ο κακός πάλι.... Ας ρωτήσουμε τους γιατρούς που δουλεύουν στα ελληνικά νοσοκομεία να μας πούνε....
Religion: The greatest bullshit ever told
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας