Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
NickTG έγραψε:Double post!
Για την Magna 250 τι έχουμε να πούμε?

Αν χρειαστείς κάτι, που θα το βρεις; Αν δεν είσαι ebay-master ασ'την καλύτερα.
Σε αυτή την κατηγορία δες και αυτά που ήρθαν κανονικά στην Ελλάδα και είναι πιο καινούργια:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5696413/ suzuki intruder 250
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5644094/ suzuki marauder 250
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5644094/ suzuki tu (ιδανικό για κόψε-ράψε-κανιβαλισμούς)
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#48448 Στο δια ταύτα, σήμερα είδα μια VFR800 RC46 του 2004 και μια cbf600s... η δευτερη μου φάνηκε πολύ βολική (και σίγουρα πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με αυτό που περίμενα από τα χαρακτηρηστικά της) αλλά μάλλον με ξενέρωσε (ένα κομμάτι σίδερο με ρόδες είναι... :vava: ), ενώ η δεύτερη με ενθουσίασε σαν ποιότητα (και το συγκεκριμένο είναι άψογο!) αλλά με ψιλοφοβίζει το ότι:
α) είναι σούπερ-τοφάλα (κάπου 240 κιλά αλλά τα κρύβει καλά),
β) δεν έχει abs (το συγκεκριμένο έχει ένα πράμα που το λέει d-cbs, όπου η μπροστινή δαγκάνα έχει ένα τρομπάκι και πατάει την πίσω!!) ενώ
γ) δεν πατώνω και πολύ καλά (είμαι νορμάλ σε ύψος αλλά έχω κοντά ποδάρια... αυτή είναι στα 805mm που το θεωρώ οριακό, ωστόσο αν την έπαιρνα θα μπορούσα να τη χαμηλώσω 2 ποντάκια και να είναι ΟΚ).

Απο πλευράς κόστους δε με πειράζει που πίνει βενζίνη σαν μπεκρής τη ρετσίνα αλλά με χαλάει που αν ρίξεις καρφίτσα στη μηχανή δε θα φτάσει ποτέ κάτω (απίστευτα στριμωγμένα τα πάντα) και όσο να είναι τα έχει τα χρονάκια της και όλο και κάτι θα ζητήσει.

Σε κουβέντες με κάτι πεπαλαιωμένα παληκάρια ακούγεται ότι η τελευταία με την εξάτμιση κάτω (99-2001) είναι καλύτερη ποιοτικά παρόλο που δεν έχει καδένες αλλά ιμάντες στους εκκεντροφόρους (ισχύει, άραγε; :hmmm: )

Για πείτε καμιά γνώμη...
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
D-Jet έγραψε:Στο δια ταύτα, σήμερα είδα μια VFR800 RC46 του 2004 και μια cbf600s... η δευτερη μου φάνηκε πολύ βολική (και σίγουρα πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με αυτό που περίμενα από τα χαρακτηρηστικά της) αλλά μάλλον με ξενέρωσε (ένα κομμάτι σίδερο με ρόδες είναι... :vava: ), ενώ η δεύτερη με ενθουσίασε σαν ποιότητα (και το συγκεκριμένο είναι άψογο!) αλλά με ψιλοφοβίζει το ότι:
α) είναι σούπερ-τοφάλα (κάπου 240 κιλά αλλά τα κρύβει καλά),
β) δεν έχει abs (το συγκεκριμένο έχει ένα πράμα που το λέει d-cbs, όπου η μπροστινή δαγκάνα έχει ένα τρομπάκι και πατάει την πίσω!!) ενώ
γ) δεν πατώνω και πολύ καλά (είμαι νορμάλ σε ύψος αλλά έχω κοντά ποδάρια... αυτή είναι στα 805mm που το θεωρώ οριακό, ωστόσο αν την έπαιρνα θα μπορούσα να τη χαμηλώσω 2 ποντάκια και να είναι ΟΚ).

Απο πλευράς κόστους δε με πειράζει που πίνει βενζίνη σαν μπεκρής τη ρετσίνα αλλά με χαλάει που αν ρίξεις καρφίτσα στη μηχανή δε θα φτάσει ποτέ κάτω (απίστευτα στριμωγμένα τα πάντα) και όσο να είναι τα έχει τα χρονάκια της και όλο και κάτι θα ζητήσει.

Σε κουβέντες με κάτι πεπαλαιωμένα παληκάρια ακούγεται ότι η τελευταία με την εξάτμιση κάτω (99-2001) είναι καλύτερη ποιοτικά παρόλο που δεν έχει καδένες αλλά ιμάντες στους εκκεντροφόρους (ισχύει, άραγε; :hmmm: )edit: cam gear είναι η παλιά!!!!!! Νομίζω ότι αρχίζω σιγά σιγά να αποφασίζω...

Για πείτε καμιά γνώμη...
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#48471 Γενικά δεν κυκλοφορώ στη μέση του πουθενά. :s_tongue
Ανάλογα τη στιγμή θα με πειράξει. Αλλά δεν θα μείνω χωρίς μεταφορικό μέσο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
D-Jet έγραψε:
NickTG έγραψε:Double post!
Για την Magna 250 τι έχουμε να πούμε?

Αν χρειαστείς κάτι, που θα το βρεις; Αν δεν είσαι ebay-master ασ'την καλύτερα.
Σε αυτή την κατηγορία δες και αυτά που ήρθαν κανονικά στην Ελλάδα και είναι πιο καινούργια:
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5696413/ suzuki intruder 250
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5644094/ suzuki marauder 250
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5644094/ suzuki tu (ιδανικό για κόψε-ράψε-κανιβαλισμούς)

Δεν είχε έρθει Ελλάδα? :hmmm:
Υπέθετα μιας και είναι σχετικά καινούρια σε σχέση με άλλες δεν θα είχε τέτοιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Anonymous Founder έγραψε:240 κιλά είναι ένα πρόβλημα πάντως, ειδικά στην κίνηση στην πόλη.

Τίποτα, ξεφτίλα στη κυραχόνδα να καταργήσει τα γραναζάκια... όσο το ψάχνω τόσο με απογοητεύει το θέμα γιατί βλέπω δυσαρεστημένο κόσμο. Θα πάω τη δευτέρα να δω και μια του 2001.
Τα κιλά της δε με πείραξαν τόσο (230 ήταν η μπόνυ με πιο ψηλά το κέντρο μάζας) αλλά το ύψος είναι σίγουρα πρόβλημα για εμένα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
D-Jet έγραψε:Στο δια ταύτα, σήμερα είδα μια VFR800 RC46 του 2004 και μια cbf600s... η δευτερη μου φάνηκε πολύ βολική (και σίγουρα πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με αυτό που περίμενα από τα χαρακτηρηστικά της) αλλά μάλλον με ξενέρωσε (ένα κομμάτι σίδερο με ρόδες είναι... :vava: ), ενώ η δεύτερη με ενθουσίασε σαν ποιότητα (και το συγκεκριμένο είναι άψογο!) αλλά με ψιλοφοβίζει το ότι:

Κάνε ένα edit γιατί δεν έχω καταλάβει ποιά πυροβολήθηκε. :hmmm:

Απ'όσο ξέρω το μόνο Honda με ιμάντες στους εκκεντροφόρους είναι η ST1300 Pan European και σίγουρα όχι οι προαναφερθείσες. Ρε μπας και κοιτούσες κρυφά κανένα Ducati; :ninja:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Zorz έγραψε:Κάνε ένα edit γιατί δεν έχω καταλάβει ποιά πυροβολήθηκε. :hmmm:
Απ'όσο ξέρω το μόνο Honda με ιμάντες στους εκκεντροφόρους είναι η ST1300 Pan European και σίγουρα όχι οι προαναφερθείσες. Ρε μπας και κοιτούσες κρυφά κανένα Ducati; :ninja:

Πυροβολήθηκε το cbf από την αρχή αρχή αλλά μετά πυροβολήθηκε και το vfr μετά από αυτά που διάβασα γιαυτήνΑ.
Το μυστήριο με τα λουριά λύθηκε, η vfr800fi (η καλή όχι η vtec) έχει τα γραναζάκια που είχαν και τα cbr που δε σπάνε δε χαλάνε (και κάνουν και ωραίο σφυριχτό θόρυβο). H πιο καινούργια (vtec) έχει καδένες... κάπου εκει μέσα...

Και ναι, κοίταζα το st3 ή πως το λένε... αλλά μου πέφτει κομματάκι ακριβό (ψηλό λέω εγώ για να παρηγοριέμαι).
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#48583 805mm σέλα την θεωρείς οριακή? Τι εννοείς νορμάλ ύψος αλλά κοντά πόδια? Το sv μου έχει 800mm,
είμαι 1.85 αλλά με μήκος ποδιών και χεριών που θα αντιστοιχούσαν σε 1.90, ύψος καβάλου 92cm,
πισω ανάρτηση ρυθμισμένη σχετικά σκληρή, ντυμένος κοντά στα 90 κιλά και τα γονατά μου είναι στις
145 μοίρες περίπου όταν πατάω. Πριν λίγες μέρες άλλαξα καλύμματα στις σέλες, γέμισα λίγο του
οδηγού με σφουγγάρι και πήρε έναν πόντο αλλά η διαφορά ήταν ελάχιστη.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#48720 βλέπω μερικούς ανθρώπους να οδηγάνε 2τροχα χωρίς να πατάνε καλά κάτω και τρομάζω :lipsealed:

κατά τα άλλα, όταν σηκώσεις τα πόδια στα περισσότερα 2κυκλα δεν φαίνονται τόσο τα κιλά (το hypermotard νομίζεις οτι είναι ποδήλατο :metalo: ) αλλά σε επιτόπιους ελιγμούς, πόλη κλπ φαίνονται
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#48783 Κάπου πήρε το μάτι και μια Suzuki Desperado για την οποία διάβασα καλά λόγια.
Ξέρουμε κάτι παραπάνω?
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
bihlas87 έγραψε:805mm σέλα την θεωρείς οριακή? Τι εννοείς νορμάλ ύψος αλλά κοντά πόδια? Το sv μου έχει 800mm,
είμαι 1.85 αλλά με μήκος ποδιών και χεριών που θα αντιστοιχούσαν σε 1.90, ύψος καβάλου 92cm,
πισω ανάρτηση ρυθμισμένη σχετικά σκληρή, ντυμένος κοντά στα 90 κιλά και τα γονατά μου είναι στις
145 μοίρες περίπου όταν πατάω. Πριν λίγες μέρες άλλαξα καλύμματα στις σέλες, γέμισα λίγο του
οδηγού με σφουγγάρι και πήρε έναν πόντο αλλά η διαφορά ήταν ελάχιστη.

Εγώ είμαι 1.74 και χοντρός, ενώ τα πόδια μου είναι πιο κοντά από το νορμάλ και έχω πιο μακρύ κορμό. Είναι στάνταρ πρόβλημα σε ό,τι μηχανή και να έχω πάρει. Οτιδήποτε πάνω από 790 με κουράζει, ειδικά όταν είναι φαρδύ πίσω (πχ το XJ6 μου'ρχεται πιο δύσκολο από το cbf παρόλο που έχουν το ίδιο ύψος σέλας). Βλέπω πολλούς που πατώνουν με το ένα πόδι και σηκωμένο το πέλμα για να κρατήσουν ίσια τη μηχανή, πράγμα το οποίο το θεωρώ κάπως επικίνδυνο γιατί σε ένα χαζο-επιτόπιο που πιθανώς να σου γλυστρήσει δε θα μπορέσεις να το στηρίξεις σωστά και να το κρατήσεις (αν έχεις πάνω από 10χ.α.ω. δεν έχει και πολλή σημασία).

NickTG, Desperado είχαν φέρει κανονικά την 800, νομίζω και τα 400ρια ήρθαν έτσι. Καλή είναι, αλλά για να τελειώνουμε με το θέμα τσοπεράκι, αν σκέφτεσαι σοβαρά αυτό το στύλ και θες κάποια κυβικά, πας για μια VT600C shadow χόνδα και τελείωσες... διαφορετικά τα 250ράκια που είδαμε πιο πάνω δεν είναι να ξετρελαθείς από τα γκάζια αλλά δε θα σε στεναχωρήσουν (και φεύγουν και εύκολα αν τα βαρεθείς).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
D-Jet έγραψε:NickTG, Desperado είχαν φέρει κανονικά την 800, νομίζω και τα 400ρια ήρθαν έτσι. Καλή είναι, αλλά για να τελειώνουμε με το θέμα τσοπεράκι, αν σκέφτεσαι σοβαρά αυτό το στύλ και θες κάποια κυβικά, πας για μια VT600C shadow χόνδα και τελείωσες... διαφορετικά τα 250ράκια που είδαμε πιο πάνω δεν είναι να ξετρελαθείς από τα γκάζια αλλά δε θα σε στεναχωρήσουν (και φεύγουν και εύκολα αν τα βαρεθείς).

Εκτός budget όμως η Honda, υποθέτω επειδή είναι αρκετά γνωστή.
Γενικά μου αρέσει το στυλ αυτό αν είναι όμως να μην βρίσκω ούτε τα βασικά για συντήρηση προφανώς θα δω για κάτι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#48827 για να πω και εγώ την |λογοκρισία| μου... :lol: αν σε ενδιαφέρει έστω και λίγο η οδηγική απόλαυση που σου προσφέρει ένα 2τροχό μην κοιτάς τσοπεροειδή...

πήρε πρόσφατα ένας φίλος ένα παρόμοιο... http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5589214/
μετά τα πρώτα 10km η λέξη που το χαρακτηρίζει είναι αγχολυτικό, δεν καίει, είναι μαλακό, συμπαθητικό μοτερ, όμορφο σχέδιο