Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By timkoul
dimviii έγραψε:οντως μαζι ρυθμιζει bound/rebound η dfv,οπως και η παλαιοτερη δικη μου road & track (χωρις dfv)
καλα το τι λεει ο rsd δεν μου λεει κατι.
Για να μην καταλαβεις το τερμα,καποιο προβλημα εχουν τα ρυθμιστικα.Οταν τερματισει στο βιδωμα δεν παει αλλο,τερματιζει,στο ξεβιδωμα το καταλαβαινεις γιατι ενω απο 0 -> 30 τα κλικ ακουγωνται δυνατα και τα νιωθεις πανω στο χερι σου που ειναι στο ρυθμιστικο,μετα το 30 ειναι σαν κουφιο,σαν να ξεβιδωνει απλα η βιδα του ρυθμιστικου.

Αυτο που λες συμβαινει, το τερμα σκληρο το βρισκεις ευκολα, το τερμα μαλακο οχι τοσο. Βασικα ειναι απλο οταν εισαι ορθιος και ανετος μπροστα, οταν ομως εισαι πισω κι εχεις περασει το χερι αναμεσα απο κατι σωληνες σε μια μικρη τρυπα κι εχεις στριψει τη μεση σαν 'S' για να βρεις και να στριψεις το ρυθμιστικο, ε οκ το ποσο δυνατο ειναι το 'κλικ' δεν το αντιλαμβανεσαι ευκολα.
Ομοιως και στο αγωνιστικο εμπρος, το rebound ρυθμιζει με ενα αλενακι απο την κατω πλευρα του Mcpherson. Εισαι ξαπλα ανασκελα, εχεις στριψει τερμα εξω τον τροχο και περνας το αλενακι μεσα στο αμορτισερ απο την κατω πλευρα του Mcpherson, σου βγαινει κιολας, δεν βλεπεις και την τρυπα για να το πετυχεις να το ξαναβαλεις ευκολα, εχεις βρισει ολους τους αγιους και τις αγιες που εχεις ακουσει στη ζωη σου, και ολο το σοϊ του μηχανικου που σε εψησε να την βαλεις, οποτε δυσκολα αντιλαμβανεσαι ποσο σκληρο ειναι το 'κλικ'.
Αλλα οταν πιεζεις τοτε τα ξεχνας ολα αυτα.... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#482012 στο δικο μου ειναι πανευκολο,δεν εχει τετοια ταχυδακτυλουργικα.
Πισω εχω σχισει με φαλτσετα την πλαινη μοκετα στο μπαγκαζ,και σηκωνω το ''παραθυρακι'' για να ρυθμισω.
εμπρος στριβω τερμα τιμονι,και εχω προσβαση στο ρυθμιστικο που βρισκεται στο κατω μερος του Μακφερσον.
ουτε κλειδακια ,ουτε τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#482019 Πωπω ρε παιδιά .... χαρά στα κουράγιο σας ....

Κάποτε ρυθμιζαμε σε Elise ohlins , κ επρεπε να πέσουμε απο κάτω .... κλικ κλικ κλπ ...
τότε είμαστε νέοι !

Πολύ σας χαίρομαι !!!
Αισθάνομαι οτι γέρασα ... αλλα βλέπω εσάς κ παίρνω τα πάνω μου !!!!

Keep going ! Περιμένουμε εντυπώσεις !

Γενικότερα βέβαια ειναι περιπου όπως τα είπαν τα παιδιά ... αν ειναι πιο μαλακό μπροστά εχεις καλύτερη πρόσφυση εμπρός κ σπάει πιο εύκολα πίσω , αν ειναι πιο μαλακό πίσω , τότε ειναι λίγο πιο υποστροφικο κ ο κωλος βιδωμένος !

Σκληραίνοντας δε σημαίνει πτι αποκτούμε περισσότερη πρόσφυση αναγκαστικά , απλά το κάνουμε πιο ρυθμισιμο ανάλογα με τα γούστα . Άλλη σκληρότητα θελει σε πιστα , άλλη σε δρόμο με ανωμαλίες , άλλη σε δρομο Θεσσαλονίκης κλπ ...
το παιχνίδι ειναι ωραίο , οι χρόνοι δε γράφονται απαραίτητα με πολύ σκληρό .
Άβαταρ μέλους
By 224v
vagmag έγραψε:Πωπω ρε παιδιά .... χαρά στα κουράγιο σας ....

Κάποτε ρυθμιζαμε σε Elise ohlins , κ επρεπε να πέσουμε απο κάτω .... κλικ κλικ κλπ ...
τότε είμαστε νέοι !

Πολύ σας χαίρομαι !!!

Γενικότερα βέβαια ειναι περιπου όπως τα είπαν τα παιδιά ... αν ειναι πιο μαλακό μπροστά εχεις καλύτερη πρόσφυση εμπρός κ σπάει πιο εύκολα πίσω , αν ειναι πιο μαλακό πίσω , τότε ειναι λίγο πιο υποστροφικο κ ο κωλος βιδωμένος !

Σκληραίνοντας δε σημαίνει πτι αποκτούμε περισσότερη πρόσφυση αναγκαστικά , απλά το κάνουμε πιο ρυθμισιμο ανάλογα με τα γούστα . Άλλη σκληρότητα θελει σε πιστα , άλλη σε δρόμο με ανωμαλίες , άλλη σε δρομο Θεσσαλονίκης κλπ ...

Παντως στη Γριουλα μου των 28 ετων, οταν μπαινω μεσα βαζω τη σκληρη σκαλα στα αμορτισερ σχεδον μονιμα.... και μονο σε πολυκαιρισμενη ασφαλτο ακους λιγο τρεμουλο που οταν αλλαξεις τη ρυθμιση εξαφανιζεται φυσικα...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
224v έγραψε:
vagmag έγραψε:Πωπω ρε παιδιά .... χαρά στα κουράγιο σας ....

τότε είμαστε νέοι !

Πολύ σας χαίρομαι !!!

Παντως στη Γριουλα μου των 28 ετων, οταν μπαινω μεσα βαζω τη σκληρη σκαλα στα αμορτισερ σχεδον μονιμα.... και μονο σε πολυκαιρισμενη ασφαλτο ακους λιγο τρεμουλο που οταν αλλαξεις τη ρυθμιση εξαφανιζεται φυσικα...

Η γριούλα είχε ηλεκτρονική ανάρτηση απο τότε εεεεε ;;;;
Αυτά ειναι !!!!
Maserati ?
Άβαταρ μέλους
By dstou
#482332 Eίχε και το Νταιχάτσου Φερόζα που είχα τότες
Εικόνα

Παρεμπιμπτό, υπήρχαν και άλλα την εποχή εκείνη, παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά ήταν σε πρώιμη περίοδο, π.χ. το Starlet. :lol:
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#482359 Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις είναι το πόσο νιώθει ο οδηγός. Δεν το λέω για τον Νίκο, φυσικά. Χαρά στο κουράγιο σου κι απο μένα Νίκο. Αν θες βέβαια αναλαμβάνω δοκιμαστής και αφήνω εσένα να "κλικάρεις". :whistlink: :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#482360 Όποιος θέλει ρυθμιζόμενη, ας την νιώθει.
Ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όμως με τις εργοστασιακά ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες είναι το κόστος τους όταν χρειαστείς να αλλάξεις ανάρτηση μετά από μερικές χιλιάδες χλμ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#482397 Ρε παίδες τι μάρκα μούφα είναι αυτές οι 'ηλεκτρονικές' αναρτήσεις παλαιού τύπου;

Και η BMW έχει (υποτίθεται με το πάτημα του sport) και δεν έχω καταλάβει πως ακριβώς δουλεύει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#482405 υπαρχουν και βελτιωτικες αναρτησεις που ρυθμιζεις απο μεσα.Tις εχουν 2 γνωστοι σε εβο.Βολεβει σε πιστα να αλλαζεις ρυθμισεις γρηγορα.

http://www.tein.com/products/edfc.html
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dimviii έγραψε:υπαρχουν και βελτιωτικες αναρτησεις που ρυθμιζεις απο μεσα.Tις εχουν 2 γνωστοι σε εβο.Βολεβει σε πιστα να αλλαζεις ρυθμισεις γρηγορα.

http://www.tein.com/products/edfc.html

Και εύκολα.....

Εμείς την ευκολία θέλουμε χχαααχχα
Άβαταρ μέλους
By 224v
vagmag έγραψε:
Η γριούλα είχε ηλεκτρονική ανάρτηση απο τότε εεεεε ;;;;
Αυτά ειναι !!!!
Maserati ?

Ναι δες αυτο που εβαλε ο Mirage.... απο την ΚΟΝΙ, στο ΚΤΕΟ βγαζει αποτελεσματικοτητα 75% στη μεσαια ρυθμιση...... βεβαια δεν ξερω αξιοπιστια του οργανου στο ΚΤΕΟ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#482664 mirage το δικό μου έχει bilstein.
Ο τρόπος λειτουργίας είναι ίδιος;