Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#479069 Άσχετος εντελώς με το χρηματιστήριο ....

Σε γενικές γραμμές αν έχω καταλάβει καλα το ελληνικό καλα ειναι να μην το ακουμπάμε ... για έξω τι παίζει ; Που μαθαίνουμε , πως ενημερωνόμαστε ;

Για την αγορά τον ομολόγων που βρίσκουμε πληροφορίες κ πως μαθαίνουμε ;

Κάνετε δωρεάν μαθήματα ;
Άβαταρ μέλους
By markvag
vagmag έγραψε:Άσχετος εντελώς με το χρηματιστήριο ....

Σε γενικές γραμμές αν έχω καταλάβει καλα το ελληνικό καλα ειναι να μην το ακουμπάμε ... για έξω τι παίζει ; Που μαθαίνουμε , πως ενημερωνόμαστε ;

Για την αγορά τον ομολόγων που βρίσκουμε πληροφορίες κ πως μαθαίνουμε ;

Κάνετε δωρεάν μαθήματα ;

Αν είσαι τόσο μακρυά, καλό θα ήταν να παραμείνεις... :lol: :s_wink
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#479081 Οι πληροφορίες βρίσκονται στο Internet. Όποιος ψάχνει βρίσκει αλλά καλύτερα να πληρώσεις έναν επαγγελματία να σε κατατοπίσει ή να διαχειριστεί τα χρήματά σου. edit mod
Άβαταρ μέλους
By sknipper
dstou έγραψε:
Άσχετος εντελώς με το χρηματιστήριο ....

...Μείνε μακρυά του λοιπόν
Από όσα έχω μάθει και ρωτήσει κλπ αυτό που κατάλαβα είναι ότι όσο πιο πολλά ξέρεις τόσο πιο πολλούς τρόπους να χαθούν τα λεφτά σου βλέπεις να υπάρχουν....
Με προσοχή γνώσεις τύχη και καθημερινή ενασχόληση μπορείς να έχεις κέρδος (ή και απώλειες).
Άβαταρ μέλους
By italakias
#479268 Μαγκες στο χρηματηστηριο υπαρχουν δυο ειδων παικτες.
Αυτοι που ριχνουν εκκατομυρια σε σοβαρες εταιριες και κονομανε απο τα μερισματα , του λεμε και καπιταλιστες ( αντε , μαθατε τι θα πει καπιταλιστης)και οι αλογομουρηδες τζογαδοροι που ριχνουν καποιες χιλιαδες ευρω και περιμενουν να ανεβουν οι αξιες των μετοχων να ξεπουλησουν.
Το χρηματιστηριο ομως ειναι ψυχολογια .
Εσκεμμενα δημιουργουνται θετικες ή αρνητικες ψυχολογιες για να παρασυρεται η μαζα και να κονομαει ενα πολυ μικρο ποσοστο ανθρωπων απο τις μιζες των κουτοφραγκων.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#479303 Το χρηματιστήριο είναι τζόγος και στον τζόγο παίζουμε μόνο το περίσσευμα, από την άλλη χρειάζονται πολλές γνώσεις και παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς, της πορείας των ενδιαφερομένων εταιριών, της προοπτικής τους κλπ. Θέλει καθημερινή ενασχόληση αν δεν θέλεις να πας άπατος, να σου μείνει το κεφάλαιο και ένα σχετικό κέρδος, αυτά με το καθημερινό μικροκέρδος που μπορεί να είναι καλό μεροκάματο, η επένδυση με σημαντικά ποσά είναι άλλο πράγμα και πρέπει να μπεί σε άλλη βάση και εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο σε ένα κόσμο που αλλάζει καθημερινά.

Αν πχ είχα το κεφάλαιο να μπώ σήμερα πρώτα θα έφτιαχνα μια βάση δεδομένων με ιστορικό τουλάχιστον 3ετίας για την αγορά και τις εταιρίες που θα ενδιαφερόμουν, θα μάθαινα για τον δ.νοντα σύμβουλο ποιός είναι και τι backraound έχει κλπ πληροφορίες που θα με βοηθούσαν να κατατοπιστό και να πάρω μια καλύτερη εικόνα από το να μην έχω τίποτα στα χέρια μου και να εμπιστευτώ κάποιον χρηματιστή.

Θυμάμαι τον χρηματιστή ανηψιό μου που μου έλεγε ότι το χρηματιστήριο μας θα πάει στις 12.000 μονάδες από τις 6.500 που είχε εκείνη την εποχή και εγώ του είπα ότι σε 1-1.5 χρόνο θα είναι κάτω από τις 2.500 ίσως και 2.000 και σαλτάρισε, μόνο που δεν μου έκοψε την καλημέρα, τελικά είχα δίκηο, του είχα πεί, που το βασίζεις αυτό όταν δεν έχεις βιομηχανικό δείκτη, όταν δεν έχεις μεγάλες σοβαρές εταιρίες με πολλά χρόνια καλής πορείας, όταν παίζεις δημόσιο και δημόσιες τράπεζες που δεν είναι στα καλύτερα τους ? Το δικό μας χρηματιστήριο είναι μόνο για σπέκουλα από τους πολύ μεγάλους παίκτες που τα φέρνουν και τα αποσύρουν αρπάζοντας την διαφορά πριν το καταλάβεις που εδεχομένως να την έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι με τους γνωστούς τρόπους διασποράς ειδήσεων.
Άβαταρ μέλους
By citastak
21 quadra έγραψε:Θυμάμαι τον χρηματιστή ανηψιό μου που μου έλεγε ότι το χρηματιστήριο μας θα πάει στις 12.000 μονάδες από τις 6.500 που είχε εκείνη την εποχή και εγώ του είπα ότι σε 1-1.5 χρόνο θα είναι κάτω από τις 2.500 ίσως και 2.000 και σαλτάρισε, μόνο που δεν μου έκοψε την καλημέρα, τελικά είχα δίκηο, του είχα πεί, που το βασίζεις αυτό όταν δεν έχεις βιομηχανικό δείκτη, όταν δεν έχεις μεγάλες σοβαρές εταιρίες με πολλά χρόνια καλής πορείας, όταν παίζεις δημόσιο και δημόσιες τράπεζες που δεν είναι στα καλύτερα τους ? Το δικό μας χρηματιστήριο είναι μόνο για σπέκουλα από τους πολύ μεγάλους παίκτες που τα φέρνουν και τα αποσύρουν αρπάζοντας την διαφορά πριν το καταλάβεις που εδεχομένως να την έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι με τους γνωστούς τρόπους διασποράς ειδήσεων.

Δυστυχώς τότε, λίγοι ήταν οι σοβαροί που μπορούσαν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Με climate bonds έχει ασχοληθεί κανείς;
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#479324 Το αμερικάνικο χρηματηστήριο κάνει τρελή άνοδο τα τελευταία χρόνια, κυρίως βασιζόμενο στις υψηλές προσδοκίες σε νέες τεχνολογίες (biotech, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, AI, ρομποτική, cryptocurrencies).

Όμως η μεχρι τώρα (αργή) τεχνολογική ανάπτυξη δέν δικαιολογεί τις υψηλές προσδοκίες. Πιστεύω οτι είμαστε κοντά σε νέο σκάσιμο τύπου 2008
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#479387 Γνώσεις έχω λίγες, ελάχιστες θα έλεγα, και εμπιστοσύνη ακόμα λιγότερη δυστυχώς.
Τα χρήματα βγαίνουν πολύ δύσκολα για να εμπιστευτώ εύκολα κάποιον .

Η λογική μου λέει ότι αν επένδυα κάτι θα ήταν με τον τρόπο που είπε ο κ. Παναγιώτης και πάλι πολύ επιφυλακτικά.
Πρώτα ιστορικότητα της εταιρίας, μετοχής, του χρηματιστηρίου , χώρας κλπ κλπ .
Το ίδιο και σε ομόλογα .

Η ενασχόληση μου ήταν παιδική το 1998-1999 , όπου έβγαλα κάποια χρήματα, όχι λόγω γνώσεων αλλά λόγω του ότι μέχρι τότε απλά όλες οι μετοχές ανέβαιναν , και λόγω του ότι έφευγα φαντάρος Σεπτέμβριο του 1999, πούλησα .... και τα έφαγα σε μετατροπή στο αυτοκίνητο (opel corsa 1.4 που έγινε 2.0 ατμόσφαιρα τετραπετάλουδο ) . Κερδισμένο δε με λες κιόλας. Άλλη μία εμπειρία.

Κάποια στιγμή το 2006-7-8 με μετά παρακολουθούσα γνωστούς που είχαν αναφέρει κάποιες μετοχές (πχ Εθνική και ΟΤΕ κλπ ) και κάποιες τιμές που κάτω από αυτές δεν πάει , βάσει διαγραμμάτων , καμπυλών κλπ κλπ ... και είχα πιάσει 2 τιμές .... τα 10 ευρώ για την Εθνική και τα 6,5 για τον ΟΤΕ.....
Τελικά εννοείτε ότι πάντα έχει πιο κάτω.

Είχα ξεκινήσει να διαβάζω για ομόλογα (όχι του Ελληνικού δημοσίου) , για αποδώσεις, ασφάλειες κλπ , αλλά δε νομίζω ότι κατάλαβα πολλά.
Αν κατάλαβα καλά βέβαια , σχετικά με το ομόλογα του ελληνικού δημοσίου , αν κάποιος ήταν γνωστός του Τσίπρα, και γνώριζε ότι δε θα μας ρίξει μονοκοπανιάς στον γκρεμό όπως διαφαινόταν στις αρχές του 2015... και αγόρασε τότε χαμηλά και πούλησε σήμερα πχ έβγαλε τρελά λεφτά, χωρίς να περιμένει την λήξη τους.

Τέλος πάντων δεν ψάχνω να κάνω τζάμπα τη δουλειά μου , καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για αυτά , μιας και είναι η δουλειά τους, απλά ανέφερα σαν κουβέντα , όπως κάποιος ρωτάει για ένα φίλτρο , για μία εξάτμιση , για έναν υπολογιστή, για ένα αυτοκίνητο ή για οτιδήποτε και δεν του απαντάμε... πήγαινε στο συνεργείο να μάθεις, ή στον λαστιχά, ή στον κυρ Μήτσο, ή στον αντιπρόσωπο , ή στον κομπιουτερά (και αυτοί γνώση πουλάνε) .

Όσο ζούμε μαθαίνουμε , και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι θα χάσουν/χάσουμε για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι...... Λογικό .