Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Ξεχνάς την λέξη "ελληνικής" πραγματικότητας :lol:

Όταν θέλεις οι κάμερες να παρακολουθούνται από κάποιον 24/7 που θα αποτρέψει τον κλέφτη και όχι απλά να καταγράψουν την φάτσα του κλέφτη να φεύγει με την περιουσία σου και όταν δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες να προσφέρουν κάτι ανάλογο το βουλώνεις και πληρώνεις δυστυχώς.

Αν ήταν να το βάλω μόνος μου και να κάθομαι μετά να κοιτάζω πως έγινε η κλοπή χαίρω πολύ ξέρω κι εγώ πολλά συστήματα με ξεφτίλα κόστος.
Αλλά έχοντας κολλητούς 2 έμπειρους μηχανικούς σε εταιρείες ασφαλείας, οι οποίοι ομόφωνα έκριναν ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη επιλογή η οποία όμως είναι και ανάλογα ακριβή δεν θα κάνω του κεφαλιού μου.

Ποια ακριβώς είναι η ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με την κυπριακή; Είναι καλύτερη ή χειρότερη;
Γιατί ο kyr80 έχει ολόκληρο ξενοδοχείο και πληρώνει λιγότερα. Και προφανώς έχει και εταιρεία, δεν κάθεται να το κάνει στον ελεύθερο χρόνο του (πού να τον βρει με δίδυμα; :lol: ).
Δεν είμαι αυτός που θα χαλάσει μια ωραία ιστορία, από την στιγμή που είναι δικά σου λεφτά και όχι δικά μου, go for it. Ενδεικτικά να σου πω πάντως πως οι HikVision χρησιμοποιούνται και σε επαγγελματικές εφαρμογές, ακόμη και στην δουλειά έχουμε: είναι τόσο φθηνές, που τις αλλάζεις για πλάκα, μπορείς να βάλεις παντού και πλέον έχουν τις ίδιες ευκολίες. Στην Ελλάδα τις βάζει ο παρακάτω (έχει άπειρα project να δεις):
https://zarifopoulos.com/security-systems-aposelemis/

H πραγματικότητα της αγοράς τόσο σε διαθεσιμότητα όσο και σε τιμή.
Ο Ζαφειρόπουλος και ο κάθε Ζαφειρόπουλος στην Ελλάδα θα κάτσει να παρακολουθεί το σπίτι μου από δικό του κέντρο που θα του πετάει pop up όποτε υπάρχει άνθρωπος στην ζώνη των καμερών και θα τους διώχνει φωνητικά; :dizzy:
Δεν νομίζω.

Ε λοιπόν εδώ το κάνει ένας και χρεώνει τόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα, αν υπήρχε φθηνότερο που θα προσέφερε την ίδια προστασία θα το προτιμούσα αλλά δεν υπάρχει για αυτό οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα είναι άκυρη.

Η εταιρεία που έχουμε στη δουλειά π.χ χρησιμοποιεί Honeywell που είναι και φθηνότερες αλλά δεν έχει τέτοια υπηρεσία ελέγχου 24/7.

edit: τώρα που είδα Inim στον Ζαφειρόπουλο, είναι η εναλλακτική μου για τους αυτοματισμούς και τον συναγερμό και συνεργάζεται και με το κύκλωμα των Avigilon.

Α, τελικά είναι εναλλακτική; :lol:
Κοίτα dimik, αν θέλεις να σε βοηθήσουμε όταν ρωτάς κάτι, προσπάθησε λίγο να είσαι πιο ανοιχτός στο τι σου λέει ο άλλος. Τόσα άτομα σου λέμε πως πληρώνεις ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ το συγκεκριμένο, αλλά από την αρχή προσπαθείς να μας πείσεις πως κάνουμε λάθος, λες και είναι τα δικά μας λεφτά στην μέση.
Αν είσαι τόσο σίγουρος για την επιλογή σου, πες ένα shut up and take my money και μην κάνεις ερωτήσεις.

ΥΓ: Ο Ζαριφόπουλος είναι μεγάλη δύναμη στο χώρο, για να ξέρεις. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:
gianik έγραψε:Είναι μεγάλη ιστορία, τώρα θηλάζω το μωρό, όταν βρω χρόνο θα γράψω αναλυτικά... :)

.

Κόψε τα κοτόπουλα Γιάννη :shifty:

Νομίζω πως ξέρω τον λόγο, εσύ ή κάποιος άλλος τον είχε γράψει στο παρελθόν. Ο σεκιουριτάς και να γκαρίζει από το απομακρυσμένο μικρόφωνο, αν ο κλέφτης θέλει να κάνει τη δουλειά θα την κάνει. Από κει και πέρα παίζει με τους χρόνους κλήσης/αφίξεως αστυνομικών κλπ :hmmm:

Ναι σωστό αυτό που λες κι έτσι είναι.
Η εμπειρία και η λογική όμως λέει (όπως έγραψα έχω 2 στενούς φίλους που κάνουν αυτή την δουλειά) ότι όταν κάποιος πηδηξει στην αυλή σου μέσα στην νύχτα προσπαθώντας να κάνει ησυχία κλπ και ξαφνικά ακούσει μια φωνή να του λέει "σε βλέπω" θα φύγει τρέχοντας. Αν συνέχισει να προσπαθήσει να παραβιάσει ένα ασφαλισμένο σπίτι γνωρίζοντας ότι η αστυνομία έρχεται τότε δεν σε γλιτώνει τίποτα και λογικά θα κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί και η ζημιά θα είναι μικρή.

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Geo f1 έγραψε:Μπορειτε να μου προτείνετε και μενα έναν με κοστος περιπου εκει στα 400-500 eur?

http://www.tecnica.gr/

Καλοί επαγγελματίες χωρίς τάση γδασίρματος
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimik έγραψε:
dimik έγραψε:Ξεχνάς την λέξη "ελληνικής" πραγματικότητας

Όταν θέλεις οι κάμερες να παρακολουθούνται από κάποιον 24/7 που θα αποτρέψει τον κλέφτη και όχι απλά να καταγράψουν την φάτσα του κλέφτη να φεύγει με την περιουσία σου και όταν δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες να προσφέρουν κάτι ανάλογο το βουλώνεις και πληρώνεις δυστυχώς.

Αν ήταν να το βάλω μόνος μου και να κάθομαι μετά να κοιτάζω πως έγινε η κλοπή χαίρω πολύ ξέρω κι εγώ πολλά συστήματα με ξεφτίλα κόστος.
Αλλά έχοντας κολλητούς 2 έμπειρους μηχανικούς σε εταιρείες ασφαλείας, οι οποίοι ομόφωνα έκριναν ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη επιλογή η οποία όμως είναι και ανάλογα ακριβή δεν θα κάνω του κεφαλιού μου.

Ποια ακριβώς είναι η ελληνική πραγματικότητα σε σχέση με την κυπριακή; Είναι καλύτερη ή χειρότερη;
Γιατί ο kyr80 έχει ολόκληρο ξενοδοχείο και πληρώνει λιγότερα. Και προφανώς έχει και εταιρεία, δεν κάθεται να το κάνει στον ελεύθερο χρόνο του (πού να τον βρει με δίδυμα; ).
Δεν είμαι αυτός που θα χαλάσει μια ωραία ιστορία, από την στιγμή που είναι δικά σου λεφτά και όχι δικά μου, go for it. Ενδεικτικά να σου πω πάντως πως οι HikVision χρησιμοποιούνται και σε επαγγελματικές εφαρμογές, ακόμη και στην δουλειά έχουμε: είναι τόσο φθηνές, που τις αλλάζεις για πλάκα, μπορείς να βάλεις παντού και πλέον έχουν τις ίδιες ευκολίες. Στην Ελλάδα τις βάζει ο παρακάτω (έχει άπειρα project να δεις):
https://zarifopoulos.com/security-systems-aposelemis/

H πραγματικότητα της αγοράς τόσο σε διαθεσιμότητα όσο και σε τιμή.
Ο Ζαφειρόπουλος και ο κάθε Ζαφειρόπουλος στην Ελλάδα θα κάτσει να παρακολουθεί το σπίτι μου από δικό του κέντρο που θα του πετάει pop up όποτε υπάρχει άνθρωπος στην ζώνη των καμερών και θα τους διώχνει φωνητικά; :dizzy:
Δεν νομίζω.

Ε λοιπόν εδώ το κάνει ένας και χρεώνει τόσο, αυτή είναι η πραγματικότητα, αν υπήρχε φθηνότερο που θα προσέφερε την ίδια προστασία θα το προτιμούσα αλλά δεν υπάρχει για αυτό οποιαδήποτε σύγκριση με την Ελλάδα είναι άκυρη.

Η εταιρεία που έχουμε στη δουλειά π.χ χρησιμοποιεί Honeywell που είναι και φθηνότερες αλλά δεν έχει τέτοια υπηρεσία ελέγχου 24/7.

edit: τώρα που είδα Inim στον Ζαφειρόπουλο, είναι η εναλλακτική μου για τους αυτοματισμούς και τον συναγερμό και συνεργάζεται και με το κύκλωμα των Avigilon.

Α, τελικά είναι εναλλακτική;
Κοίτα dimik, αν θέλεις να σε βοηθήσουμε όταν ρωτάς κάτι, προσπάθησε λίγο να είσαι πιο ανοιχτός στο τι σου λέει ο άλλος. Τόσα άτομα σου λέμε πως πληρώνεις ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ το συγκεκριμένο, αλλά από την αρχή προσπαθείς να μας πείσεις πως κάνουμε λάθος, λες και είναι τα δικά μας λεφτά στην μέση.
Αν είσαι τόσο σίγουρος για την επιλογή σου, πες ένα shut up and take my money και μην κάνεις ερωτήσεις.

ΥΓ: Ο Ζαριφόπουλος είναι μεγάλη δύναμη στο χώρο, για να ξέρεις. :s_howdy

Εναλλακτική για συναγερμό και αυτοματισμούς αντί για vibaro.
Ένα σύστημα συναγερμού με ακτίνες στην αυλή κλπ έχει σχεδόν το μισό κόστος αν υπολογίσεις ότι τα μάτια κλπ τα χρεώνουν 50-100 ευρώ αλλά δεν σε γλιτώνει από false alarms και μπορεί να απενεργοποιηθει, οι κάμερες λόγω θέσης είναι μακράν δυσκολότερο πέραν της άλληλοκαλυψης κοκ.

Κι εγώ σας λέω ότι οι τιμές εδώ είναι αυτές λόγω μονοπωλίου και αρνείσαι να το καταλάβεις.

Αυτό που ρωτάω είναι αν έχει κάποιος εμπειρία με τέτοιο σύστημα με κάμερες και ο gianik προσφέρθηκε να απαντήσει όπως πολύ όμορφα έκανε και ο DimitrisP. Εσύ έμεινες στο χρηματικό και δεν αντιπροτεινες κάτι.

Ερωτήσεις θα κάνω όσες θέλω και ο Ζαφειροπουλος δεν με αφορά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475366 :yahoo: :lol:
Ερωτήσεις να κάνεις όσες θέλεις, αλλά αν θέλεις και απαντήσεις, θα βοηθήσει να είσαι πιο ευγενικός.
Φαίνεται πως δεν χρειάζεσαι την βοήθειά μου, τον Ζαριφόπουλο ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να ξέρω ή να προτείνω, οπότε δεν θα ενοχλήσω άλλο.
:s_roses :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimik έγραψε:
gianik έγραψε:Dimik έχε το νου σου... Θα σου φύγουν πολλά λεφτά τσάμπα κιόλας χωρίς αποτέλεσμα...

.

Χωρίς αποτέλεσμα από πλευράς ασφάλειας; :hmmm:
Εξήγησε το μου λίγο αυτό.

Eως οτου να βυζαξει ο αλλος θα στο εξηγησω εγω.

Πεταμενα λεφτα.
ΠΕ-ΤΑ-ΜΕ-ΝΑ. Βαλε εκει κανα συστημα με χιλιαρικακι να κανεις τη δουλεια σου με placebo effect και ασε τον πολο ελξης για σοβαρα κλεφτρονια (συστημα φυλαξης καμποσων χιλιαδων σε νεοδμητο σπιτι, αραιοκατοικημενη περιοχη; Ουτε εγω με το Polo , ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΟ ΛΕΩ ΓΡΗΓΟΡΙΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΦΤΕΡΟΥΓΑ :adminpower: , δεν προλαβαινω να ερθω να σε σωσω.)
Και σαν γενικη συμβουλη: Μην παρασυρεσαι επειδη χτιζεις σπιτι, θα βρεθεις πολυ συντομα εκτος μπατσετ για πραγματα μειζονος σημασιας. Γιατι αν για το δικο σου πεδιο ενδιαφεροντος you spare no expenses ξερεις τι θα γινει οταν ερθει η ωρα για κουρτινες;;

Τι θα γινει Diplomat;

:s_yes

Με ανατρεπομενο θα τα κουβαλας τα σπιρτα. :s_roses

Dbeko πες και συ. ΜΙΛΑ DBEKO :rtfm: :rtfm: :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By foniko_sou_vla_ki
#475378 :lol:
Όντως το ακριβό σύστημα προστασίας - συναγερμού είναι μαγνήτης.
Σου λέει κάτι έχει να φυλάξει αυτός...
Ε, κι αν δεν έχει του παίρνουμε τον πανάκριβο συναγερμό :lol: ...που λέει ο λόγος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#475383 Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες. Αντι για πανακριβο συστημα ασφαλειας καλυτερα ενα απλος συναγερμος με κανα χιλιαρικο και μετα καλη πορτα ασφαλειας με καλη κλειδαρια defender, αφαλο, κλπ και μετα αναβαθμιση στα κουφωματα- ρολα.
Υπαρχουν τα παντα με λιγο ψαξιμο και ναι ειναι πιο ακριβα αλλα αναβαθμιζουν ολο το σπιτι
Αντιγραφω,

Η Ασφάλεια των κουφωμάτων μετριέται με κατηγορίες αντίστασης WK (Wiederstand Klasse).
Κατηγορία WK 1: Η πρώτη κατηγορία αναφέρεται στην προσπάθεια που απαιτείται για να ανοίξει ένα παράθυρο με τη δύναμη του σώματος π.χ. με κλωτσιά, με ανασήκωμα, με τράβηγμα ή πέφτοντας πάνω. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται μόνο κουφώματα με βασική υάλωση και ο διαρρήκτης δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα καταρτισμένος.
Κατηγορία WK 2: Σε αυτή την κατηγορία ο ευκαιριακός δράστης χρησιμοποιεί απλά εργαλεία, όπως κατσαβίδια, πένσες, σφήνες, κ.λπ., για να παραβιάσει το κλειδωμένο κούφωμα.
Κατηγορία WK 3: Σε αυτή την κατηγορία ο ευκαιριακός δράστης χρησιμοποιεί για να ανοίξει την πόρτα ή το παράθυρο, πρόσθετα µικρά εργαλεία, όπως δεύτερο κατσαβίδι, σκύλα ή λοστό.
Κατηγορία WK 4: Σε αυτή την κατηγορία ο έμπειρος δράστης χρησιμοποιεί εργαλεία όπως βαριοπούλα, πριόνι, σφυρί, σκαρπέλο ή δράπανο μπαταρίας.
Κατηγορία WK 5: Ο έμπειρος δράστης σ’ αυτή την κατηγορία χρησιμοποιεί επιπλέον ηλεκτρικά εργαλεία, όπως το τρυπάνι, πριόνι ή σέγα και ηλεκτρικό τροχό με μέγιστη διάμετρο δίσκου 125 χιλιοστά
Κατηγορία WK 6: (η υψηλότερη κατηγορία) ο έμπειρος δράστης χρησιμοποιεί ηλεκτρικό τροχό με μέγιστη διάμετρο δίσκου 250 χιλιοστά ή άλλα πρόσθετα ενισχυμένα ηλεκτρικά εργαλεία.

http://www.alumil.com/gr/proioda/smarti ... s/m23000s/
Άβαταρ μέλους
By xenos
#475390 Στην περίπτωση του geo:
Ένας συναγερμός δεν θα σταματήσει τον πολύ έμειρο κλέφτη.............. ο οποίος δεν έχει νόημα να μπει σπίτι ΣΟΥ, να πάρει τι; Άντε το pc σου. :shifty: Οπότε θέλεις κάτι να κόψει τους ερασιτέχνες (γύφτους κλπ.) και ένας συναγερμός αυτό κάνει. Βάλε σωστό εξοπλισμό και εσ. σειρήνα οπωσδήποτε και είσαι οκ.

Στην περίπτωση του dimik:
Εδώ μιλάμε για άλλα στανταρντς. Αν θέλεις 24ωρη κάλυψη, έχεις άλλες ανάγκες. Όπως είπε όμως κοιτάζει να μείνει σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, οπότε είναι λογικό να έχει ένα φόβο. Τι να του κάνει το dvr αν έχουν μπει ήδη σπίτι του;

Επίσης διαφωνώ με τη λογική: "έχει συναγερμό, άρα έχει κάτι μέσα να φυλάξει". Εδώ σπάνε κεφάλια οι κλέφτες, σακατεύουν γέροντες για 50ε. Γενικά έχουν αγριέψει τα πράγματα. :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#475398 To κλεφτρόνι δεν ξέρει ρε παιδιά πόσο κάνουν οι 3 κάμερες, ούτε ότι τραβάνε βράδυ ούτε τίποτα και οι σοβαροί επαγγελματίες έχουν γειτονιές με ολιγάρχες να πάνε που οι μπάζες ξεκινάνε από πολλά χιλιάρικα.

Το μεγάλο πρόβλημα στην υπόθεση εργασίας που κάνουμε είναι τα false alarms και η 24ωρη παρακολούθηση.
Tα πρώτα τα έχω ζήσει στο πετσί μου στην δουλειά που κάθε φορά που κάποιος !@#@#%#^ ξεχνάει τον κωδικό του και με παίρνουν τηλ από την security μέσα στην άγρια νύχτα, το 2ο είναι σημαντικό γιατί λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι αλλά ακόμα και μέσα να είμαστε είτε και οι 2 είτε η σύζυγος με κανένα μωρό είναι σημαντικό να νιώθουν ασφαλείς και ότι κάποιος παρακολουθεί.
Επίσης σημαντικό είναι ο συναγερμός να έχει κάλυψη στην αυλή οπότε τα false alarms από γάτες κλπ είναι δεδομένα σε αντίθεση με τις κάμερες που λόγω analytics πιάνουν μόνο ανθρώπους και οχήματα, σκεφτείτε τώρα να είμαι και στο εξωτερικό τι έχει να γίνει.

Δλδ από την μία έχουμε συναγερμό στο σπίτι και στην αυλή χωρίς παρακολούθηση και από την άλλη κάμερες με 24ωρη παρακολούθηση. Double cost μεν αλλά σίγουρα το 2ο είναι πιο άνετο και τώρα εξετάζουμε και το πόσο ασφαλές είναι.

xenos έγραψε:
Στην περίπτωση του dimik:
Εδώ μιλάμε για άλλα στανταρντς. Αν θέλεις 24ωρη κάλυψη, έχεις άλλες ανάγκες. Όπως είπε όμως κοιτάζει να μείνει σε σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, οπότε είναι λογικό να έχει ένα φόβο. Τι να του κάνει το dvr αν έχουν μπει ήδη σπίτι του;

Επίσης διαφωνώ με τη λογική: "έχει συναγερμό, άρα έχει κάτι μέσα να φυλάξει". Εδώ σπάνε κεφάλια οι κλέφτες, σακατεύουν γέροντες για 50ε. Γενικά έχουν αγριέψει τα πράγματα. :lipsealed:

Θέλω να έρχομαι 3 εβδομάδες Ελλάδα και να είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει η κατάλληλη κινητοποίηση αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του. Ο άνθρωπος της security θα βλέπει και θα ξέρει τι να κάνει δεν θα με πάρει απλά τηλέφωνο να μου πει "ξέρετε χτυπάει ο συναγερμός"
Άβαταρ μέλους
By g8777
#475401 Keyword : Κλεφτρονι.
Μία χαρά αποτρέπεις την παραβίαση και με ένα αρκετά φθηνότερο σύστημα σε τέτοια κατηγορία κλεφτών. Να σαι σίγουρος ότι η σοβαρή σπείρα θα κάνει πραγματάκια. ΜΙΛΑ ΓΙΑΝΝΙΚ.
Αν κατάλαβα καλά κάποιος θα βλέπει 24/7 τι γίνεται μέσα στο σπίτι σου; :help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
g8777 έγραψε:Keyword : Κλεφτρονι.
Μία χαρά αποτρέπεις την παραβίαση και με ένα αρκετά φθηνότερο σύστημα σε τέτοια κατηγορία κλεφτών. Να σαι σίγουρος ότι η σοβαρή σπείρα θα κάνει πραγματάκια. ΜΙΛΑ ΓΙΑΝΝΙΚ.
Αν κατάλαβα καλά κάποιος θα βλέπει 24/7 τι γίνεται μέσα στο σπίτι σου; :help:

Μόλις ενεργοποιήσεις το σύστημα κάποιος βλέπει τι γίνεται γύρω από το σπίτι σου.