Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#475020 Φίλος που είχε καταλήξει σε δίλημμα οκτάβια ή σιβίκ μου έπρηξε τα συκώτια ακριβώς με το πόσο vfm είναι το σκόντα, μη σε πιάνουν κώτσο μπλαμπλαμπλα.
Ενώ του άρεσε σε όλα περισσότερο το σιβίκ "μπήκα μέσα και κούμπωσα, ωραίο πάτημα" κτλ, τον τράβηξε η βαγκίλα. Τί να πεις.

Το πακετάκι πάντως 1.4 με 150 χόρσα με 16άρες βγαίνει στα 20κ iirc. Το λες και καλό ντηλ, αλλά και πάλι μουέχ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#475022 ^ btw το octavia που έχω δεν είναι βασικού εξοπλισμού, αλλά μεσαίου ambition και κατάφερα να βάλω έξτρα το εργοστασιακό bluetooth. Είχα επιλογή golf και στο μέλλον μου προσφέρθηκε μια 118d ενός συναδέλφου που αποχώρησε αλλά αρχικά προτίμησα αυτό και στο μέλλον το κράτησα για πάρα πολλούς λόγους. Το 5άρι σασμάν είναι αποτέλεσμα του 1,6tdi που σε όλα τα vag ο όμιλος για κάποιον ανεξήγητο λόγο βάζει 5άρι. :hmmm:

Απλά αυτό που έχω νοικιάσει τώρα είναι έτσι ακριβώς όπως θα το ήθελα (συν xenon), χωρίς να με χαλάει αυτό που έχω. Τη δουλειά του τη κάνει και με το παραπάνω. :thumbsup:

Η επόμενη αναβάθμιση πλησιάζει σε 1,5 χρόνο, να είμαστε καλά και μάλλον πάω για karoq.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#475024 To αντίστοιχο πακετάκι σε Civic (sedan, γιατί το άλλο είναι καρικατούρα) κοντεύει 10 χιλιαρικάκια πάνω και έχει και κάνα δεκάμηνο (!) αναμονή, ενώ μπλέκεις και με τη μόνη αντιπροσωπεία που είναι χειρότερη από την Κοσμοκάρ, οπότε το Skoda το λες και μονόδρομο.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#475028 ^Σωστός, αλλά δεν βιαζόταν για την αντικατάσταση του (τότε) current αβένσις που είχε. Για τα παραπάνω γκαφρά δεν αμφιβάλλει κανείς. :(
Άβαταρ μέλους
By Govus
Nikos! έγραψε:Το 5άρι σασμάν είναι αποτέλεσμα του 1,6tdi που σε όλα τα vag ο όμιλος για κάποιον ανεξήγητο λόγο βάζει 5άρι. :hmmm:

Το Α3 sedan (1.6 TDi) φίλου μου έχει 6άρι (κι ελπίζω να θυμάμαι καλά :oops: ) .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikos! έγραψε:^ btw το octavia που έχω δεν είναι βασικού εξοπλισμού, αλλά μεσαίου ambition και κατάφερα να βάλω έξτρα το εργοστασιακό bluetooth. Είχα επιλογή golf και στο μέλλον μου προσφέρθηκε μια 118d ενός συναδέλφου που αποχώρησε αλλά αρχικά προτίμησα αυτό και στο μέλλον το κράτησα για πάρα πολλούς λόγους. Το 5άρι σασμάν είναι αποτέλεσμα του 1,6tdi που σε όλα τα vag ο όμιλος για κάποιον ανεξήγητο λόγο βάζει 5άρι. :hmmm:

Απλά αυτό που έχω νοικιάσει τώρα είναι έτσι ακριβώς όπως θα το ήθελα (συν xenon), χωρίς να με χαλάει αυτό που έχω. Τη δουλειά του τη κάνει και με το παραπάνω. :thumbsup:

Η επόμενη αναβάθμιση πλησιάζει σε 1,5 χρόνο, να είμαστε καλά και μάλλον πάω για karoq.

Έχω το Golf Highline και λείπουν ένα σκασμό χρήσιμα έξτρα (και έχει και το bluetooth standard η Highline, όπως και πολλά άλλα). Μπορεί η δική σου, να μην είναι η τέρμα βασική, είναι δηλαδή ένα κλικ πιο πάνω, γενικώς όμως είναι μια φθηνή έκδοση για την αγορά των εταιρικών.
Τίποτε μεμπτό σε αυτό, η εταιρεία την δουλειά της κάνει και σίγουρα άλογο που στο χαρίζουνε, δεν το κοιτάς στα δόντια. Δεν το βάζει βέβαια και στον ιππόδρομο. Η δουλειά του είναι να σε μετακινεί από το Α στο Β, με το φθηνότερο κόστος για την εταιρεία. Άρα αυτή την δουλειά την κάνει. Ό,τι ακριβώς κάνει και ένα ταξί (γι' αυτό και είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ταξί το συγκεκριμένο).
Και πάλι κανένα μεμπτό σε αυτό. Δεν είναι driver's car, είναι company's car. Αυτή είναι η δουλειά του και την κάνει εξαιρετικά (οι ταξιτζήδες έχουν υπολογίσει πως έχει το μικρότερο TCO, μαζί με αναλώσιμα, πετρέλαια, κλπ κλπ, μόνον τα μικρότερα το ανταγωνίζονται όπως το Rapid, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι 12 ή 16 ώρες μέσα σε ένα Rapid, θα σου σπάσει την μέση).
Το Golf σε diesel θα είχε τα ίδια μειονεκτήματα, λογική επιλογή από την πλευρά σου το Octavia, σωστά έπραξες, τα βασικά Golf με ημιάκαμπτο και 5άρι σασμάν σε diesel είναι χάλια. Και η 1, πάλι θα σερνόταν, τσάμπα θα πλήρωνες παραπάνω για κάτι που δεν έχει τα άλογα για να το χαρείς.
Με το καλό να έρθει η ώρα για το Karoq λοιπόν! Θα είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση, ακόμη και στην απλή έκδοση. Βλέπω πως ακόμη και το απλό TDI έχει 6άρι σασμάν, αυτό από μόνο του είναι αναβάθμιση σοβαρή, βάλε και την πιο καινούρια πλατφόρμα, μια χαρά. Αν εγκρίνουν ετούτη τη φορά και DSG και όχι μόνον ένα γαμο-Bluetooth (ήμαρτον, ακόμη και στο Fiesta το είχε στανταρντ! :help: ), θα είναι σούπερ, με το καλό να το δεχτείς.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:για να πάρεις Leon, θα το κάνεις γιατί δεν σου φτάνουν για Golf ή Α3

Η επειδή στρίβει καλύτερα!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#475120 ναι αλλά αυτό δεν το ξέρουν οι γκόμενες ή δεν τους ενδιαφέρει
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475139 Ούτε εγώ το ξέρω πάντως και αμφιβάλλω πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ Golf, Octavia, Leon στις μικρές ή μεσαίες εκδόσεις.
Όλα είναι τυπικά, ασφαλή, μικρομεσαία, που με το κατάλληλο μοτέρ, θα προσφέρουν και το κάτι παραπάνω.
Το Octavia το έχει σε μια καλή εξοπλιστικά έκδοση ο οδηγός-κλητήρας μας και το γνωρίζω καλά. Δεν έχει μεγάλες διαφορές από το Golf για να προτιμήσεις το ένα από το άλλο. Είναι σίγουρα διαφορετικά αυτοκίνητα, αλλά όχι πως είναι σημαντικά πιο σπορ το Golf. Δεν θα μπορούσε κιόλας, με ίδιους κωδικούς ανταλλακτικών, λίγα πράγματα μπορείς να κάνεις.
Θεωρώ πως ειδικά μεταξύ Golf, Leon, μόνον η καλύτερη τιμή του δεύτερου είναι κριτήριο. Το Octavia έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα έναντι του πρώτου (και κάποια μειονεκτήματα ασφαλώς).
Γι' αυτό το λόγο και η Skoda έχει καλύτερη πορεία από την Seat στην αγορά της Ευρώπης, έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό από την VW πέρα από την διαφορά τιμής.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#475143 Ενδεικτικό είναι ότι το Leon 2.0 Tdi FR ήταν σχεδόν 2'' ταχύτερο από το αντίστοιχο Golf GTD στις Σέρρες, ενώ ο δοκιμαστής δήλωσε ότι το Seat ήταν πολύ πιο ευχάριστο.

Η Seat πάντως είχε την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων από όλο το VAG στο 2017. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία αυτό βέβαια. Απλά ο κόσμος ίσως έχει αρχίσει να εκτιμάει αυτό που προσφέρει.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#475147 Με διαφορά τα Skoda τα πιο τίμια του group και όπως σωστά είπε ο HF ο κόσμος δεν είναι χαζός που τα προτιμάει πανευρωπαϊκά.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#475148 @REALZEUS
Είναι μια ένδειξη ασφαλώς, αλλά όχι και απόδειξη. Σε μια άλλη πίστα μπορεί να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα, σε μια άλλη έκδοση επίσης, στο δρόμο επίσης, κ.ο.κ.
Γενικώς, μιλάμε για παρόμοια αυτοκίνητα, οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες και κρίνονται αλλού και όχι στο χρόνο που θα κάνουν στις Σέρρες ή στο Nürburgring.
https://www.topgear.com/car-news/hot-ha ... ntenders#9
The only problem with the Seat is that the Golf GTD is better. Not objectively better – it’s maybe slightly better to drive, as economical, as quick and some £4k more expensive – but more desirable. And desirability matters. It’s got that inherent… Golfishness, that unquantifiable quality that makes all Golfs so much more appealing than their competitors. It looks the part, treading the line between subtlety and hot hatchiness more successfully than the Octavia.

The interior – with its tartan upholstery golf-ball gearlever and Germanic solidity – is the best of the bunch. The ride is firm but not uncomfortable, and if you leave it in Normal, it rivals the Octavia for sheer liveability. And when you’re done with it, we bet it’ll be worth more, too.

και εδώ πάλι επιμένουν πως το βασικό κριτήριο είναι η χαμηλότερη τιμή:
https://www.carwow.co.uk/blog/volkswage ... tives-0537
Perhaps the most tempting alternative to the Golf comes from within the Volkswagen group. Like the Audi A3, the SEAT Leon FR shares both its underpinnings and its 2.0-litre diesel engine with the GTD. As a result, out on the road there isn’t a massive difference in the way the two cars perform.

The one crucial difference, however is the disparity in price. The Leon costs around £3,000 less than the Golf – a huge difference considering how similar the pair are. Unless you’re really a fan of the VW badge (or you must have the tartan seats of the GTD) then the SEAT is by far the more sensible choice.

Άρα, το σχόλιο δεν αφορά τις "άσχετες" γκόμενες, αφορά ακόμη και τους δοκιμαστές και τα περιοδικά. Οι περισσότεροι προτιμούν το Golf, αλλά αναγνωρίζουν πως το Leon είναι καλύτερη οικονομικά πρόταση. Το Octavia πάλι είναι κάτι διαφορετικό.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#475154 Ο καθένας κοιτάει και αξιολογεί με βάση αυτά που τον ενδιαφέρουν προφανώς.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#475235 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση ότι ο κυριότερος παράγοντας μιας επιλογής είναι η τιμή και το χρήμα.

Για παράδειγμα ο HF, δεν του έβγαιναν τα κουκιά να πάρει την 130 ή την 135 και πήρε τον τάφο(;) την 120 που την περνούν από πάνω τα Golf 1.4 tsi.
Δηλαδή το κακό ποιο είναι;
Δεν έχουμε όλοι αριστερές τσέπες βρε παιδιά. :(
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:
Nikos! έγραψε:^ btw το octavia που έχω δεν είναι βασικού εξοπλισμού, αλλά μεσαίου ambition και κατάφερα να βάλω έξτρα το εργοστασιακό bluetooth. Είχα επιλογή golf και στο μέλλον μου προσφέρθηκε μια 118d ενός συναδέλφου που αποχώρησε αλλά αρχικά προτίμησα αυτό και στο μέλλον το κράτησα για πάρα πολλούς λόγους. Το 5άρι σασμάν είναι αποτέλεσμα του 1,6tdi που σε όλα τα vag ο όμιλος για κάποιον ανεξήγητο λόγο βάζει 5άρι. :hmmm:

Έχω το Golf Highline και λείπουν ένα σκασμό χρήσιμα έξτρα (και έχει και το bluetooth standard η Highline, όπως και πολλά άλλα). Μπορεί η δική σου, να μην είναι η τέρμα βασική, είναι δηλαδή ένα κλικ πιο πάνω, γενικώς όμως είναι μια φθηνή έκδοση για την αγορά των εταιρικών.
Τίποτε μεμπτό σε αυτό, η εταιρεία την δουλειά της κάνει και σίγουρα άλογο που στο χαρίζουνε, δεν το κοιτάς στα δόντια. Δεν το βάζει βέβαια και στον ιππόδρομο. Η δουλειά του είναι να σε μετακινεί από το Α στο Β, με το φθηνότερο κόστος για την εταιρεία. Άρα αυτή την δουλειά την κάνει. Ό,τι ακριβώς κάνει και ένα ταξί (γι' αυτό και είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ταξί το συγκεκριμένο).
Και πάλι κανένα μεμπτό σε αυτό. Δεν είναι driver's car, είναι company's car. Αυτή είναι η δουλειά του και την κάνει εξαιρετικά (οι ταξιτζήδες έχουν υπολογίσει πως έχει το μικρότερο TCO, μαζί με αναλώσιμα, πετρέλαια, κλπ κλπ, μόνον τα μικρότερα το ανταγωνίζονται όπως το Rapid, αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι 12 ή 16 ώρες μέσα σε ένα Rapid, θα σου σπάσει την μέση).
Το Golf σε diesel θα είχε τα ίδια μειονεκτήματα, λογική επιλογή από την πλευρά σου το Octavia, σωστά έπραξες, τα βασικά Golf με ημιάκαμπτο και 5άρι σασμάν σε diesel είναι χάλια. Και η 1, πάλι θα σερνόταν, τσάμπα θα πλήρωνες παραπάνω για κάτι που δεν έχει τα άλογα για να το χαρείς.
Με το καλό να έρθει η ώρα για το Karoq λοιπόν! Θα είναι μια ουσιαστική αναβάθμιση, ακόμη και στην απλή έκδοση. Βλέπω πως ακόμη και το απλό TDI έχει 6άρι σασμάν, αυτό από μόνο του είναι αναβάθμιση σοβαρή, βάλε και την πιο καινούρια πλατφόρμα, μια χαρά. Αν εγκρίνουν ετούτη τη φορά και DSG και όχι μόνον ένα γαμο-Bluetooth (ήμαρτον, ακόμη και στο Fiesta το είχε στανταρντ! :help: ), θα είναι σούπερ, με το καλό να το δεχτείς.
:s_yes

Όσο "φθηνή" είναι η έκδοση ambition στο 1.6 tdi με 5άρι octavia, τόσο "φθηνή" είναι και η (άδεια) comfortline στο 1.6 tdi με 5άρι golf. Ίδια τιμή κάνουν. Κοστίζουν 22.000 ευρώ. Δε νομίζω ότι είναι λίγα λεφτά, ειδικά αν σκεφτείς ότι πιθανόν να είναι πιο γρήγορο, πιο οικονομικό, πιο άνετο και πιο καθημερινό και από τα δυο παλαιότερα αυτοκίνητά μου. :hmmm:

Not bad για αυτοκίνητα που δεν απευθύνονται ως επί των πλείστων στην αγορά των εταιρικών.

Απλά στην Ελλάδα δε τα προτιμούν καθώς έχει μεγαλύτερη σημασία το σήμα από την ουσία, βλέπεις, και προτιμούν να στριμώχνονται σε 116d ή Golf. :lol: