Morx έγραψε:Στο χρονοβορο κομματι το οποιο ισχυει ανεξαρτητως σκουτερ με συμβατικο CVT:
-Αμμοβολη καμπανας, ή τριψιμο να φυγει η γυαλαδα.
-Πληρες φυσημα με αερα / καθαρισμα με σπρει ολο το συστημα του φυγοκεντρικου συμπλεκτη. Εαν θελεις να εισαι ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ... λυνεις συμπλεκτη απο τον οδηγο ροπης, αποσυναρμολογεις τα παντα, καθαριζεις, γρασσαρεις, κλεινεις και μετρας και το ελατηριο του εαν ειναι σωστο ως προς το μηκος χωρις ταση (βασει manual!).
-Καθαρισμα βαριατορ.
-ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ καθαρισμα επισης, της μεταδοσης... πινελακι, βενζινη χωρις να πιτσιλισεις τσιμουχες ή καποιο φιλικο σπρει.
-Αλλαγη φιλτρου μεταδοσης ή καθαρισμα του (φυσημα, πλυσιμο, στεγνωμα).
Ολα τα παραπανω, το θελουν το μισαωρο τους!
Kαι τα οποία δεν κάνει κανένας, αν δεν έχει συγκεκριμένο πρόβλημα.
Morx έγραψε:Δεν πληρωνεις μονο αυτα ομως!
Πληρωνεις την εγγυηση που μπορει να σου παρεχει η εργασια του (αν και ΛΙΓΟΙ ειναι αυτοι που εχουν τσιπα πανω τους, να παραδεχτουν το σφαλμα!) οπως επισης και την εμπειρια.
Οποιος διαφωνει, μπορει να το δοκιμασει και μονος του.
Μου έχει πει κάποιος και το θεώρησα πολύ σωστό εκ του αποτελέσματος και των όσων βλέπω. Μου είπε λοιπόν "άστους τους μάστορες, δεν πιάνονται φίλοι".
Και συμφωνώ απόλυτα. Ίσως υπάρχει ένα 1-5% που να μην ισχύει αυτό, αλλά δυστυχώς το έχω δει και σε 'συγγενείς' μηχανικούς ότι πάνε μόνο να σε κοροϊδέψουν και να σου αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν. Ποιος δεν έχει ακούσει ατάκες του στυλ "γαμήθηκα να το φτιάξω" για αστείες δουλειές που ξέρεις ότι σε κοροϊδεύει στα μούτρα σου.
Δεν σας έχει τύχει πχ να είναι τόσο ηλίθιος που να πει "καλά ο προηγούμενος τα είχε κάνει σκατά" και να είναι ο ίδιος;;;!
Εδώ μου έχει τύχει να μην δουλεύει το κοντέρ (λόγω ατέρμονα) και να του λέω κοίταξε το, να λέει το έφτιαξα οκ και να μην δουλεύει. Όταν του λέω λοιπόν ρε συ το κοντέρ δεν δουλεύει μου λέει το στροφόμετρο μου είπες και το έφτιαξα!
Το στροφόμετρο που δεν είχε τπτ.Τι μου λέτε λοιπόν για μάστορες....
Υπάρχει κάποιος που θα σου πει έκανα μλκία και σου γάμησα το σπείρωμα γιατί το δυναμόκλειδο είναι για άσχετους;
Morx έγραψε:Xenos, ειμαι με τα 1000 μαζι σου στο DIY.
Παρε ενα δυναμοκλειδο της Force με το διαπιστευτηριο του (ειναι αρκετα τιμιο για τα λεφτα του στα Nm που θα σφιξεις) παρε οτι αλλο χρειαζεσαι για το μπλοκαρισμα της μεταδοσης και ΟΤΑΝ τα μαζεψεις, σου δινω στοιχεια να με εχεις Live για τις οδηγιες.
θενκς! ένα γενικότερο
υγ. Και ναι, τα χόντα sh πίνουν λάδι με το 4κιλο μετά από κάποια (όχι πολλά) χλμ. Ο μηχανικός μου εμπιστεύτηκε ότι πάνε καλά οι δουλειές με τις γενικές επισκευές τους.