Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By xenos
Morx έγραψε:Στο χρονοβορο κομματι το οποιο ισχυει ανεξαρτητως σκουτερ με συμβατικο CVT:
-Αμμοβολη καμπανας, ή τριψιμο να φυγει η γυαλαδα.
-Πληρες φυσημα με αερα / καθαρισμα με σπρει ολο το συστημα του φυγοκεντρικου συμπλεκτη. Εαν θελεις να εισαι ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ... λυνεις συμπλεκτη απο τον οδηγο ροπης, αποσυναρμολογεις τα παντα, καθαριζεις, γρασσαρεις, κλεινεις και μετρας και το ελατηριο του εαν ειναι σωστο ως προς το μηκος χωρις ταση (βασει manual!).
-Καθαρισμα βαριατορ.
-ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ καθαρισμα επισης, της μεταδοσης... πινελακι, βενζινη χωρις να πιτσιλισεις τσιμουχες ή καποιο φιλικο σπρει.
-Αλλαγη φιλτρου μεταδοσης ή καθαρισμα του (φυσημα, πλυσιμο, στεγνωμα).

Ολα τα παραπανω, το θελουν το μισαωρο τους!

Kαι τα οποία δεν κάνει κανένας, αν δεν έχει συγκεκριμένο πρόβλημα. :lol: :metalo:

Morx έγραψε:Δεν πληρωνεις μονο αυτα ομως!
Πληρωνεις την εγγυηση που μπορει να σου παρεχει η εργασια του (αν και ΛΙΓΟΙ ειναι αυτοι που εχουν τσιπα πανω τους, να παραδεχτουν το σφαλμα!) οπως επισης και την εμπειρια.
Οποιος διαφωνει, μπορει να το δοκιμασει και μονος του.

Μου έχει πει κάποιος και το θεώρησα πολύ σωστό εκ του αποτελέσματος και των όσων βλέπω. Μου είπε λοιπόν "άστους τους μάστορες, δεν πιάνονται φίλοι".
Και συμφωνώ απόλυτα. Ίσως υπάρχει ένα 1-5% που να μην ισχύει αυτό, αλλά δυστυχώς το έχω δει και σε 'συγγενείς' μηχανικούς ότι πάνε μόνο να σε κοροϊδέψουν και να σου αρπάξουν όσα περισσότερα μπορούν. Ποιος δεν έχει ακούσει ατάκες του στυλ "γαμήθηκα να το φτιάξω" για αστείες δουλειές που ξέρεις ότι σε κοροϊδεύει στα μούτρα σου.
Δεν σας έχει τύχει πχ να είναι τόσο ηλίθιος που να πει "καλά ο προηγούμενος τα είχε κάνει σκατά" και να είναι ο ίδιος;;;! :lol:
Εδώ μου έχει τύχει να μην δουλεύει το κοντέρ (λόγω ατέρμονα) και να του λέω κοίταξε το, να λέει το έφτιαξα οκ και να μην δουλεύει. Όταν του λέω λοιπόν ρε συ το κοντέρ δεν δουλεύει μου λέει το στροφόμετρο μου είπες και το έφτιαξα! :dizzy: Το στροφόμετρο που δεν είχε τπτ.
Τι μου λέτε λοιπόν για μάστορες....
Υπάρχει κάποιος που θα σου πει έκανα μλκία και σου γάμησα το σπείρωμα γιατί το δυναμόκλειδο είναι για άσχετους; :hmmm:

Morx έγραψε:Xenos, ειμαι με τα 1000 μαζι σου στο DIY.
Παρε ενα δυναμοκλειδο της Force με το διαπιστευτηριο του (ειναι αρκετα τιμιο για τα λεφτα του στα Nm που θα σφιξεις) παρε οτι αλλο χρειαζεσαι για το μπλοκαρισμα της μεταδοσης και ΟΤΑΝ τα μαζεψεις, σου δινω στοιχεια να με εχεις Live για τις οδηγιες. :s_drinks

θενκς! ένα γενικότερο :s_thumbsup στον μορξ για το χρόνο του.

υγ. Και ναι, τα χόντα sh πίνουν λάδι με το 4κιλο μετά από κάποια (όχι πολλά) χλμ. Ο μηχανικός μου εμπιστεύτηκε ότι πάνε καλά οι δουλειές με τις γενικές επισκευές τους. :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By Morx
#465464 xenos ... μην τρελαινεσαι, υπαρχουν μαστορια και μαστορια.
Για τον παραπανω λογο λοιπον, οτι νομιζεις πως αξιζει το ρισκο του, παρτο και δουλεψε το!
Θα χαρεις στο διπλασιο μετα απο καθε DIY Service.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Morx έγραψε:xenos ... μην τρελαινεσαι, υπαρχουν μαστορια και μαστορια.
Για τον παραπανω λογο λοιπον, οτι νομιζεις πως αξιζει το ρισκο του, παρτο και δουλεψε το!
Θα χαρεις στο διπλασιο μετα απο καθε DIY Service.

Το ψήνω. :oops:
Ερώτηση: στο μάνουαλ λέει λιπαντικό στο σπείρωμα. Περίεργο δεν είναι; Οι ροπές που δίνει είναι για χρήση με λιπαντικό λογικά, ε;
Άβαταρ μέλους
By xenos
Morx έγραψε:Λιπαντικο στο σπειρωμα;
Το σπειρωμα ποιας βιδας/παξιμαδιου;;

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#466682 Kακογραμμενο Manual.
Μη δινεις καμια σημασια.

Λιπαντικο απλωνε μονο στο O-ring του φ.λαδιου και εαν εχει και η ταπα. Πουθενα αλλου.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#472598 Μπηκε και βαση μαζι με Shad 33λιτρη. Τη βαση την πετυχα σε τιμη ξεφτιλα. Μαζι, μου βγηκαν στα 65€.
Ακομα και με τα μικροτερα ελαφρυτερα αντιβαρα τιμονιου, παει τραινο, ακομα και με 18 μπυρες στη μπαγαζιερα!

Εικόνα

(σορρυ για την ακαταστασια στο χαλι, αλλα οι αλλαγες λαδιων γινονται καπως ετσι https://www.youtube.com/watch?v=C8Wu3Bps9ic )

Εικόνα

Εικόνα

Σκεφτομουν να το δωσω 2700 ... αλλα ακουω ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ για τα χιλιομετρα του.
Γιατι αν γραφει καποιος 30χλμ τη μερα, για πενθημερη εργασια, σε 5μισι χρονια θεωρητικα, θα το πεταξει, σωστα; :lol:
Καμια λογικη. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By Morx
#472614 Προσπαθω να σκεφτω διαφορες εκδοχες χιλιομετροφαγου Low cost που να μπορει να εξυπηρετει και δικαβαλα εντος πολης + μικρα ψωνια + εκδρομες φορτωμενος και η αληθεια ειναι οτι δυσκολευομαι... ειδικα οταν μπαινει και η προστασια απο αερα/νερο στη μεση!

1) Kawasaki ER6F 2012+
2) Kawasaki Versys 2015+
Και τα δυο, με πιατο top box και πλαινα καγκελα standby για περιπτωσεις που προκυπτει touring mode με το ετερον ημισυ.
Φυσικα θα παιζει μεγαλη παραχωρηση σε θεμα ανεσης εντος πολης...

Full yolo για Sport touring ... ξηγιεμαι ενα CBF1000 ή ενα Bandit 1250fa

Πραγματικα δεν ξερω ακομα ουτε βγαζω ακρη και επειδη δε με χαλαει κατι στο SR300, εαν δεν πουληθει μεχρι το καλοκαιρι στα λεφτα που θελω (γιατι κατα τη γνωμη μου πιο κατω απο 2700 το σκοτωνω)... θα το κρατησω μια για παντα και παραλληλα θα αγορασω ενα trackbike αποκλειστικα γι'αυτο το σκοπο. Θεσ/νικη - Σερρες - πιστα - πισω.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#472674 Το Versys το έχει φίλος για αποκλειστικό μεταφορικό, το παλαιότερο βέβαια αλλά τόσα χρόνια δεν έχει κάνει κιχ με τα service του στην ώρα τους βέβαια 3-4 φορές τον χρόνο.

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#472676 Προσοχη-προσοχη. Τυπος με versys του καρφωσε βαλβιδα με 53000 ταξιδιωτικα χιλιομετρα. Συμβαινει στα 1ης και 2ης γενιας, αρκετα συχνα. Ιδιο μοτερ φορανε και τα er
Άβαταρ μέλους
By xenos
NiTse έγραψε:Για full yolo πάρε ενα 990 adventure. :metalo:

:inlove: :inlove: :inlove:
Ταιριάζουμε.