Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kubiak έγραψε:Λοιπόν, στους επόμενους μήνες επίκειται η αγορά ενός αυτοκινήτου που σύμφωνα με τις απαιτήσεις μάλλον ανήκει στην κατηγορία crossover/suv.

Θα ήθελα τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας.

Νομίζω ότι το Peugeot 3008 ικανοποιεί όλες τις συνθήκες που έθεσες. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Pitt έγραψε:Νομίζω ότι το Peugeot 3008 ικανοποιεί όλες τις συνθήκες που έθεσες. :s_yes

Χαμηλό ρε συ, 150 χιλιοστά είναι λίγα...

Το ύψος (155 χιλιοστά) και οι 18-άρες είναι και οι λόγοι που δε θα πάμε καν να δούμε το Opel Mokka 1.7d προσθιοκίνητο.

Επίσης ακυρώνεται και η επίσκεψη στη Skoda για το Yeti 1.8t 4x4 διότι 482 ευρώ τέλη κυκλοφορίας είναι πολλά.
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 08 Σεπ 2014, 02:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#4701 Νομίζω ότι σχεδόν όλα αυτά που ζητάς στο αρχικό ποστ σου τα βρίσκεις στο Juke 1.6DiG
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#4705 Δεν ασχολήθηκα ποτέ να το μετρήσω, αλλά στις παρουσιάσεις που είχα διαβάσει εδώ και εδώ αναφέρεται ότι η απόσταση είναι 17 εκ.

Όσον αφορά τα ελαστικά, το δικό μου φοράει ακόμη τα εργοστασιακά 215/60/16.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Jorge_greek έγραψε:Νομίζω ότι σχεδόν όλα αυτά που ζητάς στο αρχικό ποστ σου τα βρίσκεις στο Juke 1.6DiG

Δεν έχει ούτε χώρο αποσκευών μεγάλο αλλά ούτε και ιδιαίτερους χώρους το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Jorge_greek έγραψε:Νομίζω ότι σχεδόν όλα αυτά που ζητάς στο αρχικό ποστ σου τα βρίσκεις στο Juke 1.6DiG

Αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση (για την οποία δε μου πέφτει λόγος όσον αφορά την αγορά αυτή), το Juke έχει εξαιρετικά μικρό χώρο αποσκευών (251 λτ), ενώ δε βλέπω να εξοπλίζεται με φώτα bi-xenon ή bi-led...

*Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μέχρι στιγμής για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις, κάθε πρόταση και άποψη είναι ευπρόσδεκτη, σεβαστή και με βοηθάει να καταλήξω στο σωστό όχημα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Pitt έγραψε:Δεν ασχολήθηκα ποτέ να το μετρήσω, αλλά στις παρουσιάσεις που είχα διαβάσει εδώ και εδώ αναφέρεται ότι η απόσταση είναι 17 εκ.

Στο Ελληνικό και το Αγγλικό site της Peugeot δε μπόρεσα να το επαληθεύσω. Στο Ελληνικό για τη μόνη έκδοση που βρήκα ελάχιστη απόσταση από το έδαφος είναι για την 1.6 HDi 115 με χειροκίνητο κιβώτιο που είναι 150 χιλιοστά.

Επίσης φώτα xenon σύμφωνα με τους Άγγλους μπαίνουν ως έξτρα στην έκδοση Allure αλλά στο Ελληνικό site δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.

Pitt έγραψε:Όσον αφορά τα ελαστικά, το δικό μου φοράει ακόμη τα εργοστασιακά 215/60/16.

Μια χαρά είναι η διάσταση...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
kubiak έγραψε:Επίσης φώτα xenon σύμφωνα με τους Άγγλους μπαίνουν ως έξτρα στην έκδοση Allure αλλά στο Ελληνικό site δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.

Μέχρι και το manual του δικού μου (10/2009) έχει οδηγίες για τα φώτα xenon...

kostis20 έγραψε:Χμ...Το 3008 δε τα παει και τοσο καλα με την αξιοπιστια απο οσο θυμαμαι :s_no

Είχαμε αρκετά καλό νήμα στο 4TF και εκεί αναφέρονται όλα.
Μικροπροβληματάκια είχαμε, αλλά δεν νομίζω να αναφέρθηκαν προβλήματα σε τέτοια έκταση που να επηρεάζουν την αξιοπιστία του αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#4749 Εγω θυμαμαι αρκετα θέματα ,αντλίες νερου& βενζίνης ,καταναλωση λαδιου,προβλημα με το συστημα της πίσω αναρτησης που είναι και πανακριβο.
Τέλος πάντων δε θυμαμαι σε πόσους κατόχους εμφανίστηκαν ,μπορει να είναι και σπάνια.
Ας διαβασει ο kubiak to thread.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#4807 Κωστή, δε μου απάντησες γιατί θεωρείς το ASX ξεπερασμένο...
Θα διαβάσω το νήμα για το 3008...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#4813 Σχεδιαστικά κυρίως μιλάω,πολυ συντηρητικό ειδικά στο εσωτερικό του και με μετρια εικόνα.
Βεβαια σήμερα είδα ένα f/l με xenon και γυαλινη οροφή και μου φάνηκε συμπαθητικό.Δε ξέρω ίσως δε το πρόσεχα πριν. :s_dunno
Θυμ'αται κανείς απο πότε είναι στην αγορά?
edit:Kubiak πρεπει να πας απο τις αντιπροσωπείες.Αν βρείς καμια καλή προσφορα μπορει να αλλαξουν τα δεδομένα και να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς.
Αμα βρείς ας πουμε πολυ φθηνό το Mokka ίσως να το ξανασκεφτείς,για παράδειγμα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#4893 _

Μας είπαν ότι έρχεται και το Jeep Renegade τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να το δούμε και αυτό (απ' ό,τι διάβασα μάλλον ένα 1.4t προσθιοκίνητο θα έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για εμάς)...

kostis20 έγραψε:Σχεδιαστικά κυρίως μιλάω,πολυ συντηρητικό ειδικά στο εσωτερικό του και με μετρια εικόνα.
Βεβαια σήμερα είδα ένα f/l με xenon και γυαλινη οροφή και μου φάνηκε συμπαθητικό.Δε ξέρω ίσως δε το πρόσεχα πριν. :s_dunno
Θυμ'αται κανείς απο πότε είναι στην αγορά?

Να σου πω, πολλά είναι που δεν πρόσεχα και εγώ πριν...
Θα το δούμε ενδελεχώς και θα αναφέρουμε.

kostis20 έγραψε:edit:Kubiak πρεπει να πας απο τις αντιπροσωπείες.Αν βρείς καμια καλή προσφορα μπορει να αλλαξουν τα δεδομένα και να δεχθείς κάποιους συμβιβασμούς.
Αμα βρείς ας πουμε πολυ φθηνό το Mokka ίσως να το ξανασκεφτείς,για παράδειγμα.

Κοίταξε Κωστή, κάποιες απαιτήσεις είναι ελαφρώς ελαστικές και κάποιες τελείως ανελαστικές.
Το αυτοκίνητο θέλουμε να έχει κάποια πράγματα αλλά η χρήση και συντήρησή του να μην κοστίζει τόσο ώστε να μας γίνεται βραχνάς.
Πλέον δεν παρασυρόμαστε από μαρκετινίστικα τρυκ, ούτε από κάποια υπέρ του δέοντως προβεβλημένα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, η χαμηλή τιμή δεν είναι σημαντικό δέλεαρ για να παραβλέψουμε κάποια ουσιαστικά πράγματα (π.χ. το S-Cross θα το ξαναδούμε γιατί όντως έχει πολύ καλή τιμή και το μόνο που μας χάλασε είναι η εμφάνιση και το εσωτερικό σε σχέση με το Qashqai μιας και τα είδαμε μαζί, ενώ το Mokka έχει κάποια χαρακτηριστικά που το απορρίπτουν ευθύς εξαρχής και ασυζητητί).
Δεν θέλουμε να έρχεται η ώρα των τελών κυκλοφορίας και της αλλαγής ελαστικών για παράδειγμα και να δαπανάμε σημαντικά ποσά.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
kubiak έγραψε:το Juke έχει εξαιρετικά μικρό χώρο αποσκευών (251 λτ), ενώ δε βλέπω να εξοπλίζεται με φώτα bi-xenon ή bi-led...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Εξωτερικά οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο JUKE αναφέρονται στα εξής σημεία:
• Έχουν προστεθεί λαμπτήρες bi-LED, στα φώτα ημέρας. (και νομίζω στην tekna που δεν φεύγει πάνω απ το budget σου έχει και σαν έξτρα xenon)
• [...]
Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στα εξής σημεία:
• Στο χώρο των αποσκευών και στις δικίνητες εκδόσεις, η συνολική χωρητικότητα στο χώρο των αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 40%, προσεγγίζοντας τα 354 λίτρα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/auto/article/26 ... z3CjY9SRov

Αν αρέσει κι εμφανισιακά δεν βρίσκω λόγο να πας μία κατηγορία μεγέθους επάνω
Άβαταρ μέλους
By markvag
kubiak έγραψε:
[list=1][*]Nissan Qashqai 1.6d προσθιοκίνητο
..........................
- Δεν υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας φαναριών Bi-Xenon......................
........................................

Αν π.χ. θέλει κάποιος την έκδοση Accenta αλλά με φώτα Bi-Led δε γίνεται. .............................

Γιατί κολλάς ντε και καλά με xenon;;;;; Τα LED έχουν καλύτερη απόδοση από τα Xenon και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής... :rtfm: Αφού το QQ έχει LED, δεν είναι λόγος η ανυπαρξία των Xenon να το αποκλείσεις... Έχει κάτι καλύτερο από xenon (και σταδιακά και τα LED θα αντικατασταθούν από τα ακόμα καλύτερα laser, αλλά έχουμε κάποια χρόνια γι' αυτό...)