Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
elteo έγραψε:Ηλεκτρικό fun to drive δύσκολα θα βρεις. Εκτός αν fun to drive είναι το 0-400μ. :lol:

Κ εγώ έτσι έλεγα .... χαχαχαχα
Το i3 , για ηλεκτροκίνητο ειναι αρκετά καλό . Κ γρήγορο , κ με τάσεις υπερστροφης κ πολύ καλό μπροστινό .

Τέλος πάντων πιθανόν οτι κ να παρω να ειναι πιο συμμετοχικό απο το αδιάφορο Citroen. Ακομα κ το scross φαντάζομαι να ειναι καλύτερο .
Την προηγούμενη εβδομάδα οδήγησα ενα Renault Clio 1.5 αυτόματο , αυτο το τελευταίο το ομορφουλικο ... κ μου άρεσε οδηγικά . Πολύ καλό το τιμόνι , περισσότερο αυτοκινητο παρά μεταφορικό μέσο .
Δε θα ήθελα να παω σε Clio απλά το αναφέρω πως δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις , για fun to drive αλλα κατι περισσότερο απο το σήμερα .
Άβαταρ μέλους
By belgarion
vagmag έγραψε:
Jorge_greek έγραψε:Αυτό;

Ευχαριστώ για την πρόταση . Το έχουν προτείνει κ αλλα παιδιά .
Στηβ αρχή ήμουν εντελώς αρνητικός . Οσο περνάει ο καιρός δείχνει πιο Καλη επιλογή για να μπει κάποιος στον κόσμο των ηλεκτρικών .

Εννοώ , έχει μεγαλύτερη αυτονομία .... μάλλον γύρω στα 250 πραγματικά χλμ που κας ειναι σίγουρα αρκετά , ειναι πιο νέο μοντέλο , έχει πολλά νεα συστήματά , ειναι λογικά πιο φτηνό , προέρχεται απο τη Nissan που έχει πολλά χρονια εμπειρία με τον προηγούμενο leaf , ειναι πιο γρήγορο μάλλον απο το golf .

Φαντάζομαι δε θα ειναι καθόλου fun to drive .... και κάπως με χαλάει , κ αν οχι τώρα σίγουρα μετα απο καποιο διάστημα .
https://jalopnik.com/the-2018-nissan-leaf-is-an-electric-car-for-calm-ratio-1821094905

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
elteo έγραψε:
vagmag έγραψε:Αυτά τι λένε ;
https://www.car.gr/11897967-mini-countr ... -cooper-sd

Υπερτιμημένα αναξιόπιστα κουτιά.

κριμα παντως ενα απο τα ωραιοτερα, κατα τη γνωμη μου σχεδια, να ειναι τοσο αναξιοπιστο.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#467846 Πράγματι πολύ όμορφο σε όλες τις εκδόσεις του, πλην του cabrio. Για μένα ομορφότερο από το αρχικό - ιστορικό - σχέδιο.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#467880 Τόσο χάλια ;

Υπάρχει ενα f56 SD στην οικογένεια με τα 170 άλογα νομίζω , το οποίο μεχρι την προηγούμενη εβδομαδα δεν είχε βγάλει κατι . Τώρα έχει μια διαρροή στο ψυγείο νομίζω κ δεν εβγαζε ζεστό αέρα . 60 ευρώ επισκευή κ 2 επισκέψεις σε Συνεργειο .

Εγώ όμως κοιτώ την προηγούμενη γενιά . Ειναι όντως όμορφα .

Κ τετρακίνητο κ ντίζελ .... Κλαψ .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#467881 Το i3 παρουσιάζει άλλη μια ιδιαιτερότητα ....
αν αγοραστεί μεταχειρισμένο , μάλλον στον ενα χρόνο θα πρέπει να πουληθεί . Αν πχ έχει 10-20.000 χλμ κ κάνουμε εμείς αλλα 30.000 θα φτάσουμε τα 50.000 χλμ . Φαντάζομαι με αυτά τα χιλιόμετρα μπορεί να πωληθεί ξανά .
Αν φτάσουμε πχ τα 80.000 ή τα 110.000 μετα απο 2-3 χρονια ΔΕ νομίζω να πωλείται .... ποιος θα πάρει ηλεκτρικό με τόσα χλμ ...

Όποτε το πλάνο θα μπορούσε να ειναι , αγοράζουμε με 30.000 ευρώ περιπου κατι τέτοιο : https://www.car.gr/11265086-bmw-i3-rex
Βλέπουμε πως βγάζουμε τη χρονια κ ξανά μπαίνουμε στη διαδικασία αγοροπωλησίας ( η διαδικασία πώλησης δεν μου αρεσει, αναζήτηση νέου όμως ειναι ωραία ) .

Η αγορά νέου με 50.000+ κ η πώληση σε 1-2 χρονια σίγουρα δε συμφέρει .

Το θέμα ειναι κατα ποσο θα μπορεί να πωληθεί το επάνω i3 ενα χρόνο μετα με 25.000 περιπου ευρώ . ( στη Γερμανία σήμερα τόσο κυμαίνονται περιπου ) .
Μάντης κανεις ;

Στο παραπάνω σενάριο , αγοράζουμε 30.000 , πουλάμε 25.000 έχουμε ενα κόστος 5.000 απαξίωσης κ 500-1000 ρεύματος = 6000
Μένοντας με το πικασο έχουμε ενα λοστό 2500-3000 σε πετρέλαια + οποία επιπλέον απαξίωση περιπου 1000-2000 ευρώ κ αν απο τη σημερινή αξία ( τώρα έχει 70.000 κ θα έχει 100.000)
Θα μας κοστίσει δλδ η διαδικασία 1000-3000 ευρώ αλλα θα οδηγούμε κατι μοντέρνο κ ευχάριστο !
Ποια η γνώμη σας ;

( μου αρεσει να αλλάζω αυτοκίνητα συχνά , αλλα θα προτιμούσα να μην χάνω πολλά χαχαχαχα )
Άβαταρ μέλους
By vagmag
belgarion έγραψε:https://jalopnik.com/the-2018-nissan-leaf-is-an-electric-car-for-calm-ratio-1821094905

< >

Δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο .... ξενέρωσα .... Κλαψ

Ευχαριστώ για την επισήμανση .
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#467884 Το λογικό-βέλτιστο οικονομικά είναι να κρατήσεις το ηλεκτρικό όσο αντέξουν οι μπαταρίες. Και μετά είτε με το δώσεις πολύ χαμηλά είτε να τις αλλάξεις. Έχουμε εικόνα για το κόστος αντικαταστάτης τους;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Το λογικό-βέλτιστο οικονομικά είναι να κρατήσεις το ηλεκτρικό όσο αντέξουν οι μπαταρίες. Και μετά είτε με το δώσεις πολύ χαμηλά είτε να τις αλλάξεις. Έχουμε εικόνα για το κόστος αντικαταστάτης τους;

Μπα δε γνωρίζω ....
αλλα αυτο που προτείνω δεν έχει μεγάλη μπαταρία κ ειναι ήδη μεταχειρισμενο .
Δλδ το πολύ 120 ηλεκτρικά χλμ πριν πάρει μπροστά η βενζινογεννήτρια .
Δεν μπορώ να κάνω πλάνο όπως πχ με αλλα συμβατικά ΙΧ μεχρι σήμερα .
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#467886 Σε όλα τα αυτοκίνητα οσο περισσότερα χρονια τα κρατάς μεγαλύτερη η απόσβεση , λιγότερη ίσως η χασούρα . Δεν ξέρω με αυτά μιας κ τα νεα θα ειναι αρκετά πιο βελτιωμένα . Κατι σαν τα κινητά ...

Η οικονομοτεχνική κ μόνο λογική θα ελεγε να κρατήσω το πικασο οσο περισσότερα χρονια γίνεται , να ξοδεύω τα λίγα καύσιμα του το χρόνο κ στα 200.000-300.000 να το δώσω ... να μη χάσω πολλά απο τη δικη του πώληση , κ ούτως ή άλλως οτι άλλο να κ να παρω θα ξοδεύει περισσότερο καύσιμο απο το πικασο εκτός ίσως του ηλεκτρικού .

Αλλα μου τη δίνει :twisted:
Άβαταρ μέλους
By markvag
vagmag έγραψε:Το i3 παρουσιάζει άλλη μια ιδιαιτερότητα ....
αν αγοραστεί μεταχειρισμένο , μάλλον στον ενα χρόνο θα πρέπει να πουληθεί . Αν πχ έχει 10-20.000 χλμ κ κάνουμε εμείς αλλα 30.000 θα φτάσουμε τα 50.000 χλμ . Φαντάζομαι με αυτά τα χιλιόμετρα μπορεί να πωληθεί ξανά .
Αν φτάσουμε πχ τα 80.000 ή τα 110.000 μετα απο 2-3 χρονια ΔΕ νομίζω να πωλείται .... ποιος θα πάρει ηλεκτρικό με τόσα χλμ ...

Όποτε το πλάνο θα μπορούσε να ειναι , αγοράζουμε με 30.000 ευρώ περιπου κατι τέτοιο : https://www.car.gr/11265086-bmw-i3-rex
Βλέπουμε πως βγάζουμε τη χρονια κ ξανά μπαίνουμε στη διαδικασία αγοροπωλησίας ( η διαδικασία πώλησης δεν μου αρεσει, αναζήτηση νέου όμως ειναι ωραία ) .

Η αγορά νέου με 50.000+ κ η πώληση σε 1-2 χρονια σίγουρα δε συμφέρει .

Το θέμα ειναι κατα ποσο θα μπορεί να πωληθεί το επάνω i3 ενα χρόνο μετα με 25.000 περιπου ευρώ . ( στη Γερμανία σήμερα τόσο κυμαίνονται περιπου ) .
Μάντης κανεις ;

Στο παραπάνω σενάριο , αγοράζουμε 30.000 , πουλάμε 25.000 έχουμε ενα κόστος 5.000 απαξίωσης κ 500-1000 ρεύματος = 6000
Μένοντας με το πικασο έχουμε ενα λοστό 2500-3000 σε πετρέλαια + οποία επιπλέον απαξίωση περιπου 1000-2000 ευρώ κ αν απο τη σημερινή αξία ( τώρα έχει 70.000 κ θα έχει 100.000)
Θα μας κοστίσει δλδ η διαδικασία 1000-3000 ευρώ αλλα θα οδηγούμε κατι μοντέρνο κ ευχάριστο !
Ποια η γνώμη σας ;

( μου αρεσει να αλλάζω αυτοκίνητα συχνά , αλλα θα προτιμούσα να μην χάνω πολλά χαχαχαχα )

Ξύνεσαι να ξοδέψεις λεφτά κι εσύ... :lol:

Κοίτα, άμα σου γαργαλάνε την τσέπη και δεν έχεις τι να τα κάνεις, μπορώ να βοηθήσω... :innocent: :lol: :lol:

Οικονομοτεχνικά, όλες αυτές οι αναλύσεις δεν βγάζουν νόημα και το ξέρεις, απλά σε ξύνει. Οπότε πάρτο αυτό που θέλεις και άσε τα οικονομοτεχνικά. :lol: Χαμένος θα βγεις, να το ξέρεις. :rtfm:

Αν πάλι δεν βρίσκεις κάτι που να σου αρέσει και συνεχίζεις να θέλεις να δώσεις λεφτά, ενημέρωσέ με, να σου στείλω τραπεζικό λογαριασμό... :innocent: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#467998 Αφού δεν οδηγάς εσύ το Πικάσο, τι σκας που δεν είναι ωραίο στην οδήγηση; Η σύζυγος να κάνει τα χιλιόμετρά της, να χωράει το σύμπαν, να μη χάνει χρήματα. Εσύ έχεις τα δικά σου παιχνίδια, τι τρώγεσαι;
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Αφού δεν οδηγάς εσύ το Πικάσο, τι σκας που δεν είναι ωραίο στην οδήγηση; Η σύζυγος να κάνει τα χιλιόμετρά της, να χωράει το σύμπαν, να μη χάνει χρήματα. Εσύ έχεις τα δικά σου παιχνίδια, τι τρώγεσαι;

Μηδέν ειναι ακριβώς έτσι ....
έτσι το σκεφτόμουν όταν το πήρα .

Την Παρασκευή το βραδυ επέστρεψα απο 5νθημερο ταξίδι δουλειάς .
Σαββάτου πρωι φορτωθήκαμε στο πικασο κ ξεκινήσαμε αυθημερόν για Αλεξανδρούπολη .
Κυριακή κάναμε όλοι μαζί βόλτα με τη δικό μου .
Δευτέρα επειδή είχαμε να κουβαλήσουμε πολλά δώρα παλι τη βγάλαμε με το πικασο .
Σήμερα επειδή είχαμε όλη μετα μαζί κ την κουμπάρα ... παλι τον πικασο .

Το αυτοκινητο ειναι της γυναίκας μεν , αλλα τελικά συχνά ικανοποιεί κ τις οικογενειακές υποχρεώσεις κ οδηγώ εγώ .

Όποτε κάπου εκεί ... το καταριέμαι χαχαχαχα