Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#467577 Οδηγησα ένα Punto 1,3 diesel με τα 85 ατιθασα ιταλικα ατια για 4 χρονια και 2 μηνες τωρα πια.

Αγοραστηκε μετα από συντομη ερευνα αγορας τοτε, δλδ μια επισκεψη στο Σφακιανακη στη Θεσσαλονικη και στην τοτε Lion που ειχε ακομη Peugeot. Μετα ένα τηλεφωνο στον συμφορουμιτη Sakaflia και βρηκαμε το 1ο ετοιμοπαραδοτο. Το κλεισα πριν καν καλα καλα μου ολοκληρωσει τα αξεσουαρ που ειχε :ninja:

Από τοτε, συμβιωσαμε αρμονικα και πανω από όλα οικονομικα. Η επιλογη diesel ηταν μονοδρομος γιατι προοριζοταν για χλμ, για πολλα χλμ… Σερβις τα βασικα, λαδια, φιλτρα, ανα 25000 στην αρχη και μετα ανα 20000 κατοπιν οδηγιας του εργοστασιου. Αλλαξαμε και αμορτισερ, και 2 φορες τακακια, μια δισκους. Καδενα όχι ακομα. Δεν εχει δωσει σημαδια για αλλαγη. :s_thumbsup

Οδηγικα με εξεπληξε ευχαριστα, το χαρηκα σε κλασικα στροφιλικια (Κατερινη προς Ελασσονα μεσω Αγιου Δημητριου, Καλαμπακα αφηνοντας την Εγνατια κει στα Γρεβενα) σε μηνιαια βαση. Εστριβε, πατουσε, μικρες κλισεις, και λιγες αλλαγες στο κιβωτιο. Φρενα λιγα, αλλα όταν χρειαζοταν, δε με προδιδαν ποτε. Στα μονοτονα χλμ της εθνικης δεν κουραζε, εκτος απο τοτε που τα αμορτισερ ειχαν παραδωσει πνευμα.

Μετα από 196500χλμ ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και καθολου μετανιωμενος. Στα 500Κ χλμ ισως το αφησω να ησυχασει… :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#467586 και μετά κάποιοι μιλάνε για αλλάγή καδένας στα 120k :lol:
Γειά σου συνάδελφε "ταρίφα".
Άβαταρ μέλους
By elvet
blackpug106 έγραψε:Οδηγησα ένα Punto 1,3 diesel με τα 85 ατιθασα ιταλικα ατια για 4 χρονια και 2 μηνες τωρα πια.

Μετα από 196500χλμ ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και καθολου μετανιωμενος. Στα 500Κ χλμ ισως το αφησω να ησυχασει… :metalo:

Περίεργα απολογιστικό ποστ, αλλά η τελευταία πρόταση έβαλε τα πράγματα στη θέση της :metalo:
Συμφωνώ σε όλα, ειδικά στα φρένα, αν και στο δικό μου μάλλον έχω μεγαλύτερες κλίσεις, αλλά είναι πολύ άνετο.
Γενικά δεν ζητάει πολλά. Εγώ εκτός από την προβλεπόμενη συντήρηση (30000 για λάδια αρχικά, 20Κ κατόπιν οδηγίας) έχω πληρώσει λάμπες, 3 αντιστάσεις προθέρμανσης, δυναμό και ντίζες κιβωτίου.
οταν φτάσεις τα 500Κ χλμ θα πουλιέται ακόμη ως καινούργιο :lol: (12900 χθες με 95 ίππους)
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#467641 Από 4,5 όταν με περνάνε και οι μπετονιέρες έως 5,5 χωρίς κρατεί στο γκάζι και με χειμερινά.
Άβαταρ μέλους
By Thanix
#467647 Σε 1.3 diesel punto μέχρι στιγμής εκτός των προβλεπόμενων σέρβις αλλάξαμε αισθητήρα πίεσης λαδιού και τώρα θέλει αλλαγή στις βάσεις μηχανής. 120.000χλμ κατά τα αλλά σε συμπεριφορά όπως τα είπε και ο φίλος πιο πάνω.

< using BoobsPower!
Άβαταρ μέλους
By fot
#467651 Φίλος σε punto diesel, αμέλησε την αλλαγή καδενας και κάπου στα 140κ χιλιόμετρα, τα έφτυσε με αποτέλεσμα... ότι φαντάζεστε.

Το αυτοκίνητο επισκευάστηκε και συνεχίζει κανονικά.

< >
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#467654 Προς το,παρόν οδηγία για αντικατάσταση νομίζω ότι δεν υπάρχει.

Όταν ακούγεται αλλάζεται.

Κ γω έχω ακούσει για κομμένες καδένες, αλλά σε εταιρικά κακοδουλεμένα και με κακή συντήρηση ( ότι να ναι λάδια, φίλτρα κλπ)

Να βγει ο Koubeast στο τηλέφωνο :protest:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#467664 Εγώ άλλαξα καδένα προληπτικά στις 305Κ, και όντως είχα μία διαφορά στον ήχο στο ρελαντί, προς το ησυχότερο (από μηχανότρατα έγινε γρι-γρι).
Αυτό το 4,5 ως μέση κατανάλωση που αναφέρει ο blackbug πρέπει να είναι φανταστικό ή να οδηγούσε άλλος :s_bored
Άβαταρ μέλους
By fot
#467677 Εχω πετύχει πάντως σε ταξίδι μόνος μου, με λιγες αποσκευες μέση κατανάλωση 4.0λιτρα/100 στο panda.

Χωρίς διάθεση για οικονομία, χωρίς βιασύνες από την αλλη.

Μοτέρ 1.3 95χορσα mtj

< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
fot έγραψε:Εχω πετύχει πάντως σε ταξίδι μόνος μου, με λιγες αποσκευες μέση κατανάλωση 4.0λιτρα/100 στο panda.

Χωρίς διάθεση για οικονομία, χωρίς βιασύνες από την αλλη.

Μοτέρ 1.3 95χορσα mtj

< >

Με αυτό τον κινητήρα το punto μπορεί άνετα και 4, 5 και 4 μέση κατανάλωση, ο blackbug δεν μπορεί :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By koubeast
blackpug106 έγραψε:Προς το,παρόν οδηγία για αντικατάσταση νομίζω ότι δεν υπάρχει.

Όταν ακούγεται αλλάζεται.

Κ γω έχω ακούσει για κομμένες καδένες, αλλά σε εταιρικά κακοδουλεμένα και με κακή συντήρηση ( ότι να ναι λάδια, φίλτρα κλπ)

Να βγει ο Koubeast στο τηλέφωνο :protest:

Ακριβώς, σε προειδοποιεί αν έχει θέμα γιατί αρχίζει το κροτάλισμα και κυρίως σε 75αρια συγκεκριμένης χρονολογίας, δεν ξέρω πως τα έχουν καταφέρει. Τα 300κ του elvet είναι φυσιολογική φθορά
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#467733 Συγνώμη.... Η Fiat λέει για αλλαγή καδενας όταν η Toyota (και η Nissan βεβαίως βεβαίως) απλώς τσεκαρισμα? Τι παθαίνει? Σκουριαζει?
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#467743 Η fiat δε νομίζω να λέει , ούτε κι εμείς. Τα μαστόρια λένε για να τα κονομάνε.