- 21 Δεκ 2017, 13:20
Scotch έγραψε:markvag έγραψε:Εγώ θεωρώ πολύ πιο σημαντικό το να έχω σωστό ασφαλιστή, που να με εκπροσωπήσει σωστά και δυναμικά αν χρειαστώ κάτι (και όντως, ο αδερφός μου το χρειάστηκε και πέτυχε καλύτερη αποζημίωση από την ασφαλιστική σε ατύχημα).
Οπότε, ας πληρώνω λίγο παραπάνω, έχω ασφαλιστή που είναι πολύ καλός (και επιπλέον οικογενειακός φίλος με τους γονείς μου δεκαετίες) και το θεωρώ αυτό ως τη μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση θέματος.
Απολύτως λογικό να θέλει κανείς να μειώσει ένα κόστος, ιδίως την ασφάλεια του αυτοκινήτου που σε πολλούς φαίνεται ως ανούσιο έξοδο, αλλά προσωπικά φοβάμαι τέτοιες πολιτικές.
Το κακό είναι ότι αυτό που πληρώνεις δεν είναι λίγο αλλά πολύ παραπάνω. Και επίσης, αν γίνει η στραβή, ναι μεν μπορεί να μιλήσει και να τρέξει ο ασφαλιστής σου αλλά και να θέλει δεν μπορεί να κάνει και θαύματα. Συνεπώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα τα επιπλέον χρήματα που δίνεις όλα αυτά τα χρόνια να πάνε στα σκουπίδια.
Στην ΕΘΝΙΚΗ ήμουν χρόνια (και ασφαλισμένος και ασφαλιστής) και την έχω ζήσει τη φάση κι από μέσα κι από έξω.
Επίσης, για δυναμική εκπροσώπηση χωρίς να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά, έχουμε κάλυψη αστικής ευθύνης. Δε χρειάζομαι κανέναν μεσάζοντα να κάνει πως (όπως συμβαίνει συνήθως) παλεύει για εμένα.
Όπως το βλέπει κανείς 
OK, you've got a point προφανώς. Έχοντας όμως ζήσει σε δουλειά τι πάει να πει καλός και τι κακός ασφαλιστής, προτιμώ αυτό που ξέρω πως δουλεύει. Και ας είναι ελαφρώς ακριβότερο.

Είναι σαν να λες στον dimvii να πάρει γερμανικό φίλτρο για τον Μήτσο, για να γλιτώσει 5 ευρώ σε σχέση με το Γιαπωνέζικο!
Στο παράδειγμα του αδερφού μου, σε κλοπή (όχι ατύχημα, κλοπή ήταν, γαμώ το αλτσχάιμερ

) η ασφαλιστική αντί για 6,5Κ ασφαλισμένη αξία (με συμβόλαιο σε αυτοκίνητο που αγοράστηκε με 6,5Κ λιγότερο από 1 χρόνο πριν την κλοπή) ήθελε να δώσει 3,5Κ με κάτι ηλίθιες δικαιολογίες. Εν τέλει, μετά από μερικά κατάλληλα "γαμωσταυρίδια" από τον ειδικό, έδωσε 6Κ.

Χωρίς κανένας μας να ασχοληθεί.

Τα έξτρα 2,5Κ δεν τα γλιτώνεις με καμία παναγία σε κανένα φθηνότερο συμβόλαιο...
BTW, πληρώνω 210 ευρώ / εξάμηνο για τα πάντα εκτός μικρής, για την πενβέ, δεν θεωρώ την τιμή εξωφρενική, πόσο να το έριχνα στην HD;;; στα 160-170 ευρώ;;; Ο συγκεκριμένος ασφαλιστής είναι σε ανεξάρτητο γραφείο και βρίσκει αυτός για εμένα τις καλύτερες τιμές σε αξιόπιστες εταιρείες. Μιλάμε για δεκαετίες στο κουρμπέτι και για άνθρωπο που πάει πολύ σοβαρό τζίρο στις ασφαλιστικές, κυρίως από επιχειρήσεις με σημαντικά συμβόλαια. Και επειδή έχω συνεργαστεί μαζί του και στη δουλειά, δεν τον έχω πετύχει πουθενά να είναι λιγότερο από 100% σωστός. Συμφωνώ πως δεν είναι έτσι όλοι οι ασφαλιστές, προφανώς, αλλά αν δεν είχα αυτόν, θα έψαχνα να βρω κάποιον αντίστοιχο. Η ασφάλεια μπορεί να φαίνεται ακριβή, αλλά αυτό ισχύει μόνο αν δεν είναι η σωστή.

(δεν είμαι ασφαλιστής btw

)
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>