Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#466311 Συμφωνώ με Scotch. Ένιωθα ότι πέταγα λεφτά τόσα χρόνια στην Εθνική.

Το θέμα είναι όταν έχεις ατύχημα να μη μπλέξεις με αποζημιώσεις ή αν μπλέξεις να τα πάρεις αμέσως και αν σου το κλέψουν να πάρεις τα χρήματα που πρέπει, αμέσως.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:αυτόν τον κωδικο πρακτικερ που τον βαζεις και σου βγαζει την προσφορα,οταν ερθει η ωρα του συμβολαιου,παλι το ιδιο βαζεις?
Ποιος ο λογος,αφου μπορει ο οποιοσδηποτε να το βαλει,να μην βγαζει την τιμη πρακικερ κατευθείαν?

Τωρα που το μαθαμε

Οταν εκανα εγω δεν το ηξερα και φυσικα δεν ειχα εκπτωση :rant:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:
markvag έγραψε:Εγώ θεωρώ πολύ πιο σημαντικό το να έχω σωστό ασφαλιστή, που να με εκπροσωπήσει σωστά και δυναμικά αν χρειαστώ κάτι (και όντως, ο αδερφός μου το χρειάστηκε και πέτυχε καλύτερη αποζημίωση από την ασφαλιστική σε ατύχημα).
Οπότε, ας πληρώνω λίγο παραπάνω, έχω ασφαλιστή που είναι πολύ καλός (και επιπλέον οικογενειακός φίλος με τους γονείς μου δεκαετίες) και το θεωρώ αυτό ως τη μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση θέματος.
Απολύτως λογικό να θέλει κανείς να μειώσει ένα κόστος, ιδίως την ασφάλεια του αυτοκινήτου που σε πολλούς φαίνεται ως ανούσιο έξοδο, αλλά προσωπικά φοβάμαι τέτοιες πολιτικές.

Το κακό είναι ότι αυτό που πληρώνεις δεν είναι λίγο αλλά πολύ παραπάνω. Και επίσης, αν γίνει η στραβή, ναι μεν μπορεί να μιλήσει και να τρέξει ο ασφαλιστής σου αλλά και να θέλει δεν μπορεί να κάνει και θαύματα. Συνεπώς υπάρχει μία πολύ μεγάλη πιθανότητα τα επιπλέον χρήματα που δίνεις όλα αυτά τα χρόνια να πάνε στα σκουπίδια.
Στην ΕΘΝΙΚΗ ήμουν χρόνια (και ασφαλισμένος και ασφαλιστής) και την έχω ζήσει τη φάση κι από μέσα κι από έξω.
Επίσης, για δυναμική εκπροσώπηση χωρίς να δίνουμε ένα σκασμό λεφτά, έχουμε κάλυψη αστικής ευθύνης. Δε χρειάζομαι κανέναν μεσάζοντα να κάνει πως (όπως συμβαίνει συνήθως) παλεύει για εμένα.
Όπως το βλέπει κανείς :s_wink

OK, you've got a point προφανώς. Έχοντας όμως ζήσει σε δουλειά τι πάει να πει καλός και τι κακός ασφαλιστής, προτιμώ αυτό που ξέρω πως δουλεύει. Και ας είναι ελαφρώς ακριβότερο. :s_yes Είναι σαν να λες στον dimvii να πάρει γερμανικό φίλτρο για τον Μήτσο, για να γλιτώσει 5 ευρώ σε σχέση με το Γιαπωνέζικο! :rtfm: :lol: :lol:

Στο παράδειγμα του αδερφού μου, σε κλοπή (όχι ατύχημα, κλοπή ήταν, γαμώ το αλτσχάιμερ :s_mad :tomato: ) η ασφαλιστική αντί για 6,5Κ ασφαλισμένη αξία (με συμβόλαιο σε αυτοκίνητο που αγοράστηκε με 6,5Κ λιγότερο από 1 χρόνο πριν την κλοπή) ήθελε να δώσει 3,5Κ με κάτι ηλίθιες δικαιολογίες. Εν τέλει, μετά από μερικά κατάλληλα "γαμωσταυρίδια" από τον ειδικό, έδωσε 6Κ. :iconcool: Χωρίς κανένας μας να ασχοληθεί. :iconcool: Τα έξτρα 2,5Κ δεν τα γλιτώνεις με καμία παναγία σε κανένα φθηνότερο συμβόλαιο... :lol:

BTW, πληρώνω 210 ευρώ / εξάμηνο για τα πάντα εκτός μικρής, για την πενβέ, δεν θεωρώ την τιμή εξωφρενική, πόσο να το έριχνα στην HD;;; στα 160-170 ευρώ;;; Ο συγκεκριμένος ασφαλιστής είναι σε ανεξάρτητο γραφείο και βρίσκει αυτός για εμένα τις καλύτερες τιμές σε αξιόπιστες εταιρείες. Μιλάμε για δεκαετίες στο κουρμπέτι και για άνθρωπο που πάει πολύ σοβαρό τζίρο στις ασφαλιστικές, κυρίως από επιχειρήσεις με σημαντικά συμβόλαια. Και επειδή έχω συνεργαστεί μαζί του και στη δουλειά, δεν τον έχω πετύχει πουθενά να είναι λιγότερο από 100% σωστός. Συμφωνώ πως δεν είναι έτσι όλοι οι ασφαλιστές, προφανώς, αλλά αν δεν είχα αυτόν, θα έψαχνα να βρω κάποιον αντίστοιχο. Η ασφάλεια μπορεί να φαίνεται ακριβή, αλλά αυτό ισχύει μόνο αν δεν είναι η σωστή. :s_yes (δεν είμαι ασφαλιστής btw :lol: )
Άβαταρ μέλους
By GTS
#466338 Σε ποια εταιρεια εισαι? Η αμοιβη του ασφαλιστη πρεπει να είναι γυρω στο 60-80 ευρω τον χρονο αρα αν πας κατευθείαν σε ασφαλιστικη τα γλυτώνεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#466342 @markvag
470€ το χρόνο, ασφαλιζόμενη αξία λίγο κάτω από 7Κ, με όλες τις καλύψεις, + μεικτή με απαλλαγή 300€.
Generali μέσω ασφαλιστή, για την ΒΜW 120i.
Δεν συζητώ τι τιμή θα έπαιρνες σε online ασφαλιστικές, εννοείται πως δίνεις πολλά (αλλά δεν το ήξερες, τώρα το έμαθες! :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε: εννοείται πως δίνεις πολλά (αλλά δεν το ήξερες, τώρα το έμαθες! :lol: ).

Μα, εξήγησα γιατί δεν θέλω να πάω ως ένας από τους χιλιάδες σε μία φθηνή on-line ασφαλιστική. :rtfm:

Ο συγκεκριμένος έχει αποδείξει το γιατί αξίζει αυτά τα Χ ευρώ / έτος παραπάνω. :rtfm:

Μπήκα στην HD και μου έβγαλε για τα πάντα πλην μικτής 260 / έτος (420 πληρώνω τώρα στην Groupama) και 353 για μικτή. Ναι, είναι εν τέλει μεγαλύτερη η διαφορά απ' όσο νόμιζα. ΑΛΛΑ έχει ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 5800 ευρώ (τώρα έχω 9Κ που πάνω κάτω θεωρώ πως είναι η αξία του αυτοκινήτου, το auto triti το δίνει 9600 η χαμηλότερη... :s_rofl :s_rofl ). Αυτό σημαίνει πως σε ενδεχόμενη κλοπή θα πάρω 3Κ λιγότερα απ' ότι τώρα. Στην καλύτερη. :rtfm:

Χώρια και το τι μπορεί να γίνει μέχρι να βγάλω άκρη και να αποζημιωθώ τελικά αν γίνει κάτι... Μπορεί ν' αρχίσουν να μου λένε ιστορίες για να δώσουν λιγότερα, όπως κάνουν σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές, μέχρι να τους σιχαθείς και να δεχτείς το μειωμένο ποσό.

Προτιμώ αυτά που ξέρω και εμπιστεύομαι. :s_yes

Χώρια, που είμαι επιφυλακτικός σε τέτοια φαινόμενα "ερχόμαστε από το πουθενά, κάνουμε υπεργαμάτες τιμές και παίρνουμε πελατεία"... :s_dunno Μπορεί να κάνω λάθος, μακάρι δηλαδή να κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Scotch έγραψε:Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο έβαλες το max που σου δίνει επιλογή;

Δεν πείραξα κάτι... :hmmm: δεν πρόσεξα και κάτι όμως να μπορώ να πειράξω... :hmmm:

Θεώρησα πως αυτοί έχουν δικές τους αξίες... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#466618 Κι εγώ τυχαία το πρόσεξα στην ανανέωση που έκανα μέσα στο μήνα. Είναι καλά κρυμμένο :lol:
Πέρυσι νομίζω δεν υπήρχε.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#467052 ασφαλισα με 115 ευρω για 6 μηνες στο panda στην HD.Είναι με το 2ο πακετο,αξια 3.720 ευρω.
ελπιζω να μην εχουμε τιποτα λιγουρες αν χρειαστεί τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g8777 έγραψε:Στην Ζωή ή στην Κατερίνα;

στην Κατερινα δεν μου ειπες?
Άβαταρ μέλους
By g8777
#467060 Είπα μήπως έκανες και στις 2 ταυτόχρονα. Αλλά που. 135 έδωσες, τουλάχιστον αυτό έπρεπε να το ζητήσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#467062 και για τις δυο,πρεπει να βαλεις κωδικο ''διμουτσουνος''
Δεν το ηξερα.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#467063 Από περιέργεια μπήκα στην ΕΔ και έφτιαξα πακέτο με τα πάντα και απαλλαγή ιδίων ζημιών στο χαμηλότερο (500 ευρώ).
Έβαλα ασφάλιση για 365 μέρες.
Το πόσο βγήκε 511 ευρώ σχεδόν για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 21.150 ευρώ. :dizzy:

Τώρα στην Allianz για 6μηνη πλήρωσα 241 ευρώ. Και εννοείται όχι μεικτή.