Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By elteo
#466749 Υπερβολή τα θερμαινόμενα καθίσματα στην Ελλάδα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#466758 Είναι λίγο ρε. Δεν είμαστε Καναδάς με 6 μήνες χιόνι και κρύο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#466759 Δεν είναι. Το χειμώνα σε δερμάτινα είναι απαραίτητα. Αλλά του nass έχουν και αλκαντάρα, άρα δεν είναι τόσο απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#466762 Κλιματιζομενα θέλει να μην χοροπηδάει στους 35+ υπό σκιά το καλοκαίρι. :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
elteo έγραψε:Αυτή ποια ζάντα είναι; Εικόνα

.

21'' sport classic. Για να τσεκάρω έτσι από περιέργεια μια και είμαι σπίτι και έχω πρόχειρο τον τιμοκατάλογο... €5.8Κ και €6.5 βαμμένες στο χρώμα του αυτοκινήτου (όπως αυτή που έβαλες) ή high gloss black (pimp my ride :metalo: )

Πολύ δημοφιλείς είναι και αυτές (ίδιο χρώμα με το δικό μου) 21'' επίσης €5.8Κ:

Εικόνα

Ετσι για πληροφόρηση, από 20'' και πάνω αυξάνουν οι διαστάσεις των ελαστικών ώστε να διατηρείται ένα κάποιο ύψος πλαϊνών (sidewall) από 235/55-19 μπροστά - 255/50-19 πίσω (sidewall 13 cm) σε πχ. 265/45-20 - 295/40-20 (sidewall 12 cm) ή 265/40-21 - 295/35-21 (sidewall 10.5 cm) και εννοείται ότι μετά θέλουν αερανάρτηση για να μην είναι "τραπέζι" στο δρόμο... και επιπλέον άλογα για να σπρώχνουν 29.5 πόντους πέλμα :superman:

Κάτι που ξέχασα στα προηγούμενες γενικές πληροφορίες:
- Αερανάρτηση ψιλοσπάνια σε Macan ψιλοστάνταρ σε Cayenne.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν είπα πως από άλλοι συναγερμοί είναι καλύτεροι, εννοούσα πως οι συναγερμοί γενικώς δεν προσφέρουν καμιά μεγαλύτερη προστασία, αφού εύκολα τους παρακάμπτουν.

ΟΚ και τα immοbiliser παρακάμπτονται αλλά καλό είναι να τα έχουμε...
Το βασικό + των συστημάτων αυτών είναι ότι θα αποθαρρύνουν το μικροκλέφτη. Τον επαγγελματία δεν μπορούν προφανώς...
Και βέβαια ότι άντε και χτυπάει ο συναγερμός στη μέση της νύχτας, τι κάνεις, κατεβαίνεις με τις πιτζάμες και το ρόπαλο του baseball στο χέρι ? :s_hang

kostis20 έγραψε:Υπάρχει περίπτωση να σου χρειαστεί κοτσαδόρος?

Οχι, κάποιο επόμενο project θαλάσσης δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ρυμουλκούμενο :s_yes

kostis20 έγραψε:Μπουλόνια ασφαλείας έχει στις ζάντες?

(Σωστή παρατήρηση) Οχι αλλά κάνουν κάπου €70 σαν aftermarket αξεσουάρ

kostis20 έγραψε:Το bluetooth είναι std?

Ναι όχι όμως και η πλήρης συνδεσιμότητα κινητού (Apple Car Play μόνο)

kostis20 έγραψε:Πυροσβεστήρα?

Επίτηδες δεν έβαλα, θα βάλω δικό μου κάτι πιο σοβαρό από αυτό που δίνει η Porsche

kostis20 έγραψε:Τα καθίσματα είναι θερμαινόμενα?

Μπορούν να γίνουν με €1.5Κ αλλά δε νομίζω ότι χρειάζονται στην Ελλάδα (Αθήνα).
Περισσότερο χρειάζονται τα αεριζόμενα άλλο €1.5Κ αλλά δεν πάνε με κέντρα καθισμάτων αλκαντάρα πρέπει να δώσω άλλα €3Κ για μερικώς δερμάτινο σαλόνι - πακέτο δέρματος (leather package) ε ΟΚ €4.5Κ δεν είναι υπερβολή ? (και να χάσω τα σπορτίβικα αλκαντάρα) :s_no

kostis20 έγραψε:Φώτα μήπως σε παίρνεις να πας για τα ενεργά LED?

Θα είναι καλύτερα άραγε από τα Xenon (και αυτά ενεργά είναι) για να αξίζουν €1.9Κ επιπλέον ? :s_omg Δε νομίζω (DRL έχει έτσι και αλλιώς LED μιλάμε για τα κυρίως φώτα)

Γενικά πάντως είναι απίστευτο πως σε βάζει η Porsche στο τριπάκι "βάλε και αυτό, βάλε και εκείνο", δεδομένου ότι κανείς αγοραστής Porsche δεν την παίρνει από το υστέρημά του, έχουν άψογη (για αυτούς) πολιτική εξοπλισμού και τιμολόγησης, ώστε να καταλήγεις αντί να πεις "άντε και γαμ.... θα πάρω ξερωγω BMW ή Dacia :lol: " να τα σκας σε αυτούς :s_biggrin

kostis20 έγραψε:Τέλειο αμάξι πάντως!!!! :metalo: :metalo:

Ευχαριστώ εσένα και όλους για τις ευχές, χαίρομαι που πνέει αέρας ανανέωσης στο Forum και ελπίζω και εύχομαι και άλλοι να μπορέσουν να πάρουν αυτό που θέλουν :s_cool
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#466779 Το πυροσβεστήρα τον έβαλα πιο πολύ μήπως έχει καμία καλή βάση στήριξης γιατί μετά θα είναι δύσκολο να τη βάλεις..
Δεν είναι μόνο το πέλμα των ελαστικών ,δε θα μακραίνει και η σχέση μετάδοσης αν ανεβαίνει η συνολική διάμετρος ή μένει σταθερη?edit: μάλλον σταθερή θα μένει...Για το βάρος δε ξέρω...
Άβαταρ μέλους
By elteo
nass έγραψε:
21'' sport classic. Για να τσεκάρω έτσι από περιέργεια μια και είμαι σπίτι και έχω πρόχειρο τον τιμοκατάλογο... €5.8Κ και €6.5 βαμμένες στο χρώμα του αυτοκινήτου (όπως αυτή που έβαλες) ή high gloss black (pimp my ride :metalo: )

Πολύ δημοφιλείς είναι και αυτές (ίδιο χρώμα με το δικό μου) 21'' επίσης €5.8Κ:

Εικόνα

Ετσι για πληροφόρηση, από 20'' και πάνω αυξάνουν οι διαστάσεις των ελαστικών ώστε να διατηρείται ένα κάποιο ύψος πλαϊνών (sidewall) από 235/55-19 μπροστά - 255/50-19 πίσω (sidewall 13 cm) σε πχ. 265/45-20 - 295/40-20 (sidewall 12 cm) ή 265/40-21 - 295/35-21 (sidewall 10.5 cm) και εννοείται ότι μετά θέλουν αερανάρτηση για να μην είναι "τραπέζι" στο δρόμο... και επιπλέον άλογα για να σπρώχνουν 29.5 πόντους πέλμα :superman:

Είδα Macan με 18αρες. Είναι φοβερό.... Τις κάνει να φαίνονται σαν 15αρες σε βασικό Golf. :lol: :lipsealed:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
nass έγραψε: Οπότε ο κύβος ερρίφθη, πάμε και για αισθητήρες :s_yes

Ωραίος! :s_thumbsup Μην ξεχάσεις και τους εμπρός! Έτσι όπως το κόβω το καπώ, δεν πιστεύω να βλέπεις σαν οδηγός τα 20-30εκ. μπροστά από την πινακίδα... :hmmm:

Ξανά, να τα χαρείς τα καινούρια αποκτήματα και μόνο καλά από τώρα και στο εξής! :metalo:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#466808 Κάτι τελευταίο από πακέτα φωτισμού τι γίνεται?Φως στο ντουλαπάκι υπάρχει πχ?

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
"Με κάμερα, με κάμερα, τι ψυχή έχουν 700 ευρουλάκια :s_cool " :rtfm: :rtfm: προβλέπω την επόμενη παράθεση "Με surround view, με surround view, τι ψυχή έχουν άλλα 1700 ευρουλάκια :s_wacko " τη μεθεπόμενη :lol: :lol: διότι...

Nass, αν δεις στο θεμα του Κωνσταντινου (Zeus) εβαλε ενα βιντεο με το XC60 εκτος δρομου και δειχνει ποσο βολικες ειναι οι καμερες τουλαχιστον μπροστα-πισω
To surround view δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι αφου δεν μπορεις να δεις "ψιλα" πραγματα, αλλα οι καμερες ειδικα για εκτος δρομου ειναι σωτηριες
Ουσιαστικα καταργουν το "βγες και δες που πατανε οι ροδες"
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#466820 Nass στο προηγουμενο αμαξι ειχα ηλιοροφη, στο τωρινο οχι. Αμα σου πω οτι δεν μου λειπει καθολου.... ο πωλητης ειχε δικιο σε αυτο που σου ανεφερε για την ζεστη. Το επομενο θα ειναι καμπριο. Προσωπικη γνωμη αν ειναι να εχω πανοραμικη ή ηλιοροφη για την ψευδαίσθηση παιρνω μια και καλη καμπριο. Στο κατω κατω πηρες και μηχανη αρα η ηλιοροφη περιττευει. Συμφωνω για τους αισθητηρες παρκαρισματος

Gesendet beim Mercedes-AMG G65 V12
Άβαταρ μέλους
By nass
kostis20 έγραψε:Το πυροσβεστήρα τον έβαλα πιο πολύ μήπως έχει καμία καλή βάση στήριξης γιατί μετά θα είναι δύσκολο να τη βάλεις..

Τη βάζει κάτω από το δεξί κάθισμα, προτιμώ πίσω.

kostis20 έγραψε:Δεν είναι μόνο το πέλμα των ελαστικών ,δε θα μακραίνει και η σχέση μετάδοσης αν ανεβαίνει η συνολική διάμετρος ή μένει σταθερη?edit: μάλλον σταθερή θα μένει...Για το βάρος δε ξέρω...

(Σχεδόν) Σταθερή όσο δεν αλλάζει (πολύ) η διάμετρος/περίμετρος του ελαστικού:
Specification Sidewall Radius Diameter Circumference Revs/km Difference
235/55-19 129mm 371mm 741mm 2328mm 430 0.0%
265/40-21 106mm 373mm 745mm 2342mm 427 0.6%

Το βάρος είναι άλλη ιστορία, προφανώς (μια και οι ζάντες είναι γενικά βαρύτερες από τα ελαστικά) ο συνδυασμός ζαντών-ελαστικών 19'' θα είναι ελαφρύτερος (από λίγο έως πολύ) από τον 21''.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
nass έγραψε:Τη βάζει κάτω από το δεξί κάθισμα, προτιμώ πίσω.

Καλό είναι να έχουμε άμεση πρόσβαση στα μέσα πυρόσβεσης. Θα μου πεις μιλάω κ γω που τον έχω στο χώρο αποσκευών :slap:
Άβαταρ μέλους
By nass
Νίκος Παππάς έγραψε:
"Με κάμερα, με κάμερα, τι ψυχή έχουν 700 ευρουλάκια :s_cool " :rtfm: :rtfm: προβλέπω την επόμενη παράθεση "Με surround view, με surround view, τι ψυχή έχουν άλλα 1700 ευρουλάκια :s_wacko " τη μεθεπόμενη :lol: :lol: διότι...

Nass, αν δεις στο θεμα του Κωνσταντινου (Zeus) εβαλε ενα βιντεο με το XC60 εκτος δρομου και δειχνει ποσο βολικες ειναι οι καμερες τουλαχιστον μπροστα-πισω
To surround view δεν ξερω ποσο πρακτικο ειναι αφου δεν μπορεις να δεις "ψιλα" πραγματα, αλλα οι καμερες ειδικα για εκτος δρομου ειναι σωτηριες
Ουσιαστικα καταργουν το "βγες και δες που πατανε οι ροδες"

Μα είναι μέρος του off-roading experience αυτό το "βγες" που λες :iconcool:
Προτιμώ να βγαίνω παρά να δώσω άλλα 1700 (διότι με τα απλά 700 παίρνεις κάμερα μόνο πίσω, με το surround view παίρνεις πολλές)

@markvag
Ναι έχει και μπροστά

@kostis20
Δεν διάλεξα κάποιο πακέτο φωτισμού. Μια και το 'πες τσεκάρισα τι έχει στο βασικό εξοπλισμό

Porsche έγραψε:Interior lighting concept: glove compartment, ignition lock, reading spot lights for driver and front passenger, reading lights rear left and right, luggage compartment

Υποθέτω έχει και γενική πλαφονιέρα οροφής :hmmm:
Τα φώτα διαβάσματος πίσω θα τα εκτιμήσουν τα παιδιά :)