- 15 Δεκ 2017, 17:13
Για μια ακόμη φορά διαβάζοντας ετούτο δω το φόρουμ νιώθω ότι εγώ ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Ο καλοβολεμένος δημόσιος υπάλληλος που λέγεται δάσκαλος/καθηγητής κτλ πληρώνεται στο Ελλαδιστάν λιγότερο από αυτόν που έρχεται σπίτι σας για να σας φτιάξει τη μπρίζα, ή την βρύση που τρέχει. Και φυσικά στον ηλεκτρολόγο/υδραυλικό/μπογιατζή είστε πρόθυμοι να πληρώσετε ένα 30άρι για μισή ώρα δουλειά ενώ (τυχαίο παράδειγμα) στον φιλόλογο που θα κάνει 4 μαθήματα στο καμάρι σας, τα 10 ευρώ την ώρα τα θεωρείτε εξωφρενική τιμή.
Τι θέλω να δείξω με το παράδειγμα μου; Ότι λαός που είναι πρόθυμος να πληρώσει περισσότερα αυτόν που θα του φτιάξει τη βρύση από αυτον που θα μορφώσει το παιδί του ειναι καταδικασμένος.
Είναι όλα τέλεια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα; Είναι όλοι οι δάσκαλοι άψογοι; Είμαι εγώ δάσκαλος; Και στα 3 η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Αλλά, γιατί πάντα υπάρχει ένα αλλά, από προσωπική εμπειρία δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τον Ελληνάρα γονιό.
Ναι όλοι ξέρετε για ποιον λέω. Λέω γι' αυτόν που γκρινιάζει για το homework αλλά θα στείλει το παιδί του από τις 6 στο κολυμβητήριο (το πρωί λέω) πριν το σχολείο να κάνει συνολικά 6 ώρες τη μέρα προπόνηση (true story).
Λέω γι' αυτόν που γκρινιάζει για τη βαριά τσάντα, αλλά επειδή δεν μπορεί να πει όχι στο κακομαθημένο βλαστάρι του θα του αγοράσει ένα διάολο σκατολοίδια να κουβαλάει μαζί του στο σχολείο, τα αγγλικά κτλ.
Λέω γι' αυτόν που θα αφήσει το παιδί του να πάει στο φροντιστήριο που θέλει γιατι "εκεί πάνε οι φίλοι του" , ή θα το διαλέξει με γνώμονα την απόσταση από το σπίτι και την τιμή.
Λέω γι' αυτόν που με το έτσι θέλω (και τα παραδοσιακά ελληνικά κονέ) θα πάρει χαρτί για το παιδί του που απλά τεμπελιάζει και θα το παρουσιάσει σαν δυσλεκτικό γιατί θα δίνει εξετάσεις προφορικά και θα είναι πιο εύκολα.
Λέω γι' αυτόν που θα σου παρουσιάσει το νορμάλ του παιδί σαν παιδί με πρόβλημα , και το παιδάκι του που έχει σοβαρά θέματα σαν νορμάλ παιδί γιατί έτσι τον βολεύει αυτόν να πιστεύει. (Επίσης true story).
Λέω γι' αυτόν που θα τσαμπουκαλευτεί στον δάσκαλο, προπονητή, καθηγητή αγγλικών γιατί πολύ απλά δε δέχεται ότι το δικό του παιδί δεν είναι καλύτερο απ' όλα τα άλλα ή πολύ απλά δεν είναι καλό σε κάτι είτε αυτό είναι τα μαθηματικά είτε το ποδόσφαιρο.
Λέω γι' αυτόν που τελειώσε πχ πολυτεχνείο και όχι μια εύκολη σχολή σαν το παιδαγωγικό

που θα πάρει και θα λύσει τις ασκήσεις του παιδιού του ρίχνοντας έτσι στα σκουπίδια τον κόπο του δάσκαλου.
Συνεχίστε λοιπόν να κατηγορείτε όλους τους άλλους και να ζηλεύετε τις άλλες χώρες που τα κάνουν όλα καλύτερα . Για να το πω πιο απλά συνεχίστε να απαιτείτε χωρίς να έχετε τη διάθεση να πληρώσετε ούτε τον δάσκαλο, ούτε τις υποδομές. Απαντήστε μου και το κλασσικό περί κρίσης και του ότι λεφτά υπάρχουν αλλά τα τρώνε τα λαμόγια οι πολιτικοί και όλα θα πάνε καλά.