Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
red_monster έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
Υπαρχουν προηγουμενα...Που δεν ξεκινησαν απο εμενα. Διαβασε τα απο την αρχη και μετα κρινε συνολικα...
Το ποιος εχει κομπλεξ και ποιος οχι, ειναι κατι που ηδη γνωριζουμε και απο το προηγουμενο Forum...
Γενικως αλλα και ειδικως...Κωστα-κωστα. :iconcool:

Το ποιος έχει ένα καράβι κόμπλεξ είναι πασιφανέστατο σε όποιον ξέρει ανάγνωση. Μην χαλάς το τοπικό του Νίκο, άσε να φτιαχτούμε (και να μας μπαίνουν ιδέες :shifty: ) οι υπόλοιποι :)

Προφανως, οπως και το, οτι θυμαται χαιρεται κανεις, η επιλεκτικη αναγνωση-τοποθετηση, αλλα και πανω απ' ολα η γκρινια, αρνητικη κριτικη, ειρωνια, μονο και μονο για να γραφτει κατι... :)
Άβαταρ μέλους
By elteo
vagmag έγραψε:Καταρχήν χαίρομαι πολύ που βγαίνουμε λίγο απο τη μιζέρια κ παρασύρει λίγο ο ένας τον άλλο κ ανεβαίνουμε ψυχολογικά κ κάνουμε petrolheads επιλογές !!!
O Οτσο γιατί δεν βγαίνει στο τηλ;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
EDDIE_147 έγραψε:Ντίμη δεν πιάνω τον προβληματισμό σου για το αυτόματο.

Nikos! έγραψε:Δημήτρη, δεν έχεις δίκιο εδώ. Είναι πολύ γρήγορο τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα και στο manual του κάνεις ό,τι θέλεις εσύ...ποτέ δε κάνει κάτι από μόνο του. :

Nikos! έγραψε:Αλλά οκ, αν είσαι πιουρίστας το προτιμάς...εγώ το Σάββατο δε μπορούσα να διανοηθώ να αφήσω τα χέρια από το τιμόνι...αααα και τα σταθερά paddles είναι όντως πολύ πιο σωστά γιατί γνωρίζεις αυτομάτως τη δουλειά του καθενός.

ή δεν το εγραψα σωστα,ή εσεις δεν διαβασατε σωστα.Μαλλον το δευτερο πρεπει να συμβαινει,γιατι ο Παπαφανκυ το επιασε,ή μπορει να το εγραψε καλυτερα από εμενα.

funkyreverend έγραψε:
Χωρίς να μιλάω καν για σπορ αμάξια (μίιιιλια απόσταση :lol: ), στην πιο σβέλτη οδήγηση συμφωνώ. Χρειάζεται να πείσεις τον εαυτό σου να μη νοιάζεται για τις αλλαγές, να βασιστείς πάνω στη λειτουργία του κιβωτίου ακόμα και αν αυτές είναι καλύτερες εξ ορισμού. Αν το καταφέρεις, έχει πλάκα αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα το επιζητούσα. Θέλει πολλά χιλιόμετρα νομίζω του σκοτωμού για να αισθανθείς άνετα.

Το πιο analog ίσως είναι πιο ανθρώπινο, λιγότερο απόλυτο και για αυτό το βρίσκουμε πιο πολύ στα μέτρα μας. Δεν ξέρω.

εγραψα ότι ο Ντιμης αισθάνεται πολύ πιο ανετα με το μανιουαλ Χαρι σε συγκριση με το Χαρι με σσ/τ.
Ουτε ότι το μανιουαλ είναι καλυτερο,ουτε ότι το σσ/τ δεν είναι καλο και δεν κανει αστραπιαια ότι του ζητήσεις.
Υποψιν ότι δεν μιλαω για μια σβελτη βολτα,αλλα για οσο μπορω να παω εγω.
Σε σβελτη βολτα και μεχρι το 90% το δικο μου,σαφως είναι προτιμοτερο και παντου καλυτερο το σσ/τ.
Στην ανευρεση/προσπαθεια του υπολοιπου 10% όμως ο Ντιμης δεν μπορει να ''το βρει'' με το σσ/τ.Καποια φορα το βρισκει,καποιες(τις περισσοτερες ) ''το χανει''
Δεν είναι θεμα εάν είναι καλυτερο ή χειροτερο,ετσι βγαινει του Ντιμη.
Ο ιδιος τωρα Ντιμης με μανιουαλ δεν εχει κανενα θεμα,δεν απασχολείται ουτε το 1% του εγγεφαλου του εκεινη τη στιγμη με το σαζμαν.Ολα γινονται μηχανικα.
όπως ξαναεγραψα,ισως είναι επειδή δεν ειχα ποτε δικο μου,ωστε να μου δωθει η ευκαιρια να το μαθω.
ξαναλεω ότι παντα μιλαμε για τερμα ρυθμους,δεν μιλαμε για απλα γρηγορες βολτες.

Nikos! έγραψε:Επίσης επειδή το Χ έχει 5άρι manual (ποιός βάζει 5άρι σε αυτοκίνητο του 2008? :lol: ) νομίζω δε θα παλεύεται σε ταξίδια με 5η και απ΄ότι έχω διαβάσει ο συμπλέκτης εκτός το ότι είναι βαρύς έχει και περίεργη αποσύμπλεξη οπότε καθημερινά πρέπει να είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα.

Νικος εγραψα εξ αρχης ότι το αυτοκινητο θα είναι παιχνιδι,και θα βγαινει εξω από το γκαραζ για να οδηγηθεί όπως πρεπει.
Δεν ψαχνω να φτιαξω ένα αυτοκινητο οβερολ,θελω να φτιαξω ένα παιχνιδι που θα κανει τα δικα μου γουστα/θελω.
Τα δικα μου γουστα/θελω, δεν εχουν να κανουν με το αν θα κανει θορυβο η 5η στο ταξιδι.και τωρα κανει,και σε διαβεβαιω δεν με ενοχλεί καθολου.
Ο συμπλέκτης δεν είναι ιδιαιτερα βαρυς,οχι περισσοτερο από το 8αρι μου τουλάχιστον,αλλα εδώ σου λεω ότι θα εβαζα 2δισκο καρμπον με πολύ σκληροτερο πλατω=ακομα βαρυτερο πενταλ από μαμα.
Ο μαμα συμπλέκτης δεν εχει περιεργη αποσυμπλεξη,μια χαρα είναι.Εκτος εάν μιλαμε για κουρασμενο πλατω,φαγωμενο δισκο κλπ.

EDDIE_147 έγραψε:[

Είναι τόσο δύστροπο το αυτόματο του Έβου;
Ακόμα και το αρχαίο SMG σε προστατεύει από 'ανθυγιεινά' κατεβάσματα.
Νομίζω είναι θέμα συνήθειας.

Ποιος ειπε για δυστροπο αυτοματο του Εβο Χ?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#461186 όχι το 8 εχω.

@κοβαθε
100αρα υποχρεωτικα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
dimviii έγραψε:όχι το 8 εχω.

@κοβαθε
100αρα υποχρεωτικα.
97 vpower?

< >

2o warn. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#461192 Από φίλο που έχει Clio Williams, αποκλειστικά μόνο για βόλτες "ανάτασης", μου έχει πει πολύ καλά λόγια για τη 100αρα της ΕΚΟ. Φαντάζομαι το Evo που είναι πολύ πιο σύγχρονο θα είναι πιο ευέλικτο στην επιλογή της 100αρας
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mmarkom έγραψε:Από φίλο που έχει Clio Williams, αποκλειστικά μόνο για βόλτες "ανάτασης", μου έχει πει πολύ καλά λόγια για τη 100αρα της ΕΚΟ. Φαντάζομαι το Evo που είναι πολύ πιο σύγχρονο θα είναι πιο ευέλικτο στην επιλογή της 100αρας

εμενα παντως που λογω τεντωμενου προγράμματος(ο 2ος χαρτης,ο 1ος χαρτης είναι για πρατηριου 100αρα) είναι ευαισθητο στην ποιοτητα της βενζίνης,δεν μπορω να βγαλω ακρη με τις μαρκες.Εχω βρει ''σκαρτες'' και σελ και εκο και βρ,οπως εχω βρει και αψογες από την ιδιες μαρκες.
Εγω προσωπικα εχω βρει ένα Αβιν που με βολεβει λογω απόστασης,και βαζω από αυτόν συνεχεια,χωρις να εχω δει ποτε τιποτα περιεργο.
Αυτό που εχω βγαλει ακρη,ειναι ότι φρεσκια 100αρα εχει μεγαλη διαφορα με μπαγιατικη.
Μπαγιατικη= αφημενη στο ρεζερβουάρ πανω από 15-20 μερες,και ποιος ξερει τωρα με την κριση,ποσες μερες στη δεξαμενή του πρατηριου.
Επειδή δεν βγαινει συχνα εξω,μπορει το μισο ρεζερβουάρ που ''εμεινε'' από τη βολτα,να καει μετα από 30 μερες.
Σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις το check engine να αναβει(μεσω του προγράμματος μεχρι 2-3 knocks από τον knock sensor αναβει διακεκομενα,εαν ξεπερασει τα 2-3 αναβει πολύ γρηγορα,οποτε αφηνεις το γκαζι)
Ο Νικος βεβαια δεν θελει να το επαναπρογραμματισει για να τα βλεπει αυτά. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
mmarkom έγραψε:Από φίλο που έχει Clio Williams, αποκλειστικά μόνο για βόλτες "ανάτασης", μου έχει πει πολύ καλά λόγια για τη 100αρα της ΕΚΟ. Φαντάζομαι το Evo που είναι πολύ πιο σύγχρονο θα είναι πιο ευέλικτο στην επιλογή της 100αρας

Ναι, την έχω σκεφτεί και θα τη δοκιμάσω.

< >
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#461251 Που να δεις πως γίνεται το βίο πετρέλαιο όταν το αφήσεις.

Evo 9, στα μάτια μου, το πιο γιαπωνέζικο σχήμα :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:Το αυτοκινητο που θα εφτιαχνα με τα 100κ που λεγαμε σε άλλο τοπικο,θα ηταν ένα μανιουαλ Χαρι με κορυφαια αναρτηση(rieger/ohlins),κορυφαια φρενα(brembo ομολογκε χρυση σειρα) με 2δισκο συμπλεκτη καρμπον(exedy,os giken),δισκατο διαφορικο εμπρος (cusco, kaaz,ralliart) αγραφο εγγεφαλο στο μοτερ,εγγεφαλο κεντρικου προγραμματιζομενο(Motec) σοβαρο ιντερκουλερ,και τούρμπο λιγο μεγαλυτερο αλλα με μαμα σπουλ.Εχουν βγει τετοια και απο την Μιτσουμπισι και από την HKS.Μπορεις με αυτά να φθασεις τα σκαρτα 500 αλογα με 65 κιλα περιπου.

Να μπεις σε τέτοια διαδικασία, για να πετύχεις τι;

Εικόνα

https://www.car.gr/classifieds/cars/pho ... 6250/#null

ένα παράδειγμα αυτό.

Βεντουζώνει το Evo που λες και είναι 3 αιώνες καλύτερο σε όλα.

Αυτό είχε να κάνει με την υπερβολή που σου έλεγα.
Το Evo είναι αμαξάρα. Αυτό. Θεός δεν είναι.