Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
morpheus έγραψε:
markvag έγραψε:ή δεν έχουν τη δυνατότητα... :oops:

Οικονομικά εννοείς...?

Προφανώς... Και δεν συζητάμε καν για evo, που θες τουλάχιστον 20Κ για ένα αξιοπρεπές, συν τέλη δίλιτρου + κατανάλωση στο θεό + τεκμήριο...

Αλλά παίζει και το θέμα χώρου... Εγώ πχ τη βρίσκω τρελά με ένα ΜΧ-5... που θα το παρκάρω όμως;;; Έχω μόνο μία πιλοτή με χώρο (οριακά) για 1 αμάξι (και έχω και παιδιά, οπότε λίγο δύσκολο να έχω ένα ΜΧ-5 ως μοναδικό... :lol: ) και στη γειτονιά ο χώρος στάθμευσης είναι πιο πολύτιμος από χρυσάφι... Πάρκινγκ = +100 ευρώ / μήνα (χώρια τα έξοδα του επιπλέον αυτοκινήτου), οπότε, εκτός και αν γίνει σημαντική αναβάθμιση στα οικονομικά μου, δεν παίζει. Γι' αυτό και πήρα την πενβέ, ως το μόνο ενδιαφέρον οδηγικά αυτοκίνητο που με καλύπτει και μπορώ α) να συντηρήσω και β) να έχω ως μόνο αυτοκίνητο.

Και πολλοί είναι σε τέτοια κατάσταση, είτε δεν μπορούν οικονομικά, είτε δεν έχουν χώρο, είτε και τα δύο. :s_smile

Χαίρομαι πραγματικά με ανθρώπους που μπορούν να το καταφέρουν αυτό, όπως ο Νίκος και ειλικρινά εύχομαι να το ευχαριστηθούν αυτό που πήραν, αλλά δυστυχώς πλέον οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimik έγραψε:Αυτό για την περισσότερη χαρά από το μηχανοκίνητο μην το λες αν δεν έχεις οδηγήσει γρήγορη μοτοσυκλέτα γρήγορα :rtfm:

Εδώ απαντάω το ίδιο.

Μη το λες αν δεν έχεις οδηγήσει αγωνιστικό, εξαταχυτο καρτ 43 αλόγων που ζυγίζει 170 κιλά με τον οδηγό, γρήγορα.

Είναι πολυ δύσκολο να το οδηγήσεις γρήγορα και σίγουρα δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει προπόνηση, θέλει δουλειά.

Γιαυτό λέω, δε βλέπω κάποια διαφορά. Παρόμοιας λογικής είναι.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Nikos! έγραψε:
dimik έγραψε:Αυτό για την περισσότερη χαρά από το μηχανοκίνητο μην το λες αν δεν έχεις οδηγήσει γρήγορη μοτοσυκλέτα γρήγορα :rtfm:

Εδώ απαντάω το ίδιο.

Μη το λες αν δεν έχεις οδηγήσει αγωνιστικό, εξαταχυτο καρτ 43 αλόγων που ζυγίζει 170 κιλά με τον οδηγό, γρήγορα.

Είναι πολυ δύσκολο να το οδηγήσεις γρήγορα και σίγουρα δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει προπόνηση, θέλει δουλειά.

Γιαυτό λέω, δε βλέπω κάποια διαφορά. Παρόμοιας λογικής είναι.

< >

280kg, 100-120 άλογα στην χειρότερη και 2 τροχοί, δεν έχει καμιά σχέση η συμπεριφορά του 4 τροχου με το 2τροχο και οι σωματικές απαιτήσεις του 2ου είναι μεγαλύτερες. Για να μην μιλήσουμε για εξωπραγματικές ταχύτητες όταν το σημείο στήριξης σου είναι στην ουσία τα γόνατα σου.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#456843 Nίκο, η βασική διαφορά είναι το πού τα οδηγάς.
Πλάκα εχει η πίστα, ασφάλεια, αλλά δε θα βγεις με το καρτ βόλτα στο βουνο, εκτός αν εισαι ο ρεμι γκαιλάρ :lol:

Απ την άλλη το μηχανάκι το βάζεις και πίστα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456853 Συγκρίσεις αυτοκινήτων με μηχανές και καρτ, είναι άκυρες κατ' εμέ. Γενικώς, το αυτοκίνητο και η μηχανή σου προσφέρουν το χαμόγελο κάθε μέρα, αφού μπορείς να τα χρησιμοποιείς καθημερινά. Εναλλακτικά, τα βάζεις και σε πίστα σε κάποιο track-day. Το καρτ είναι μόνον για πίστα. Αυτό από μόνο του είναι ανασταλτικό. Γιατί τι νόημα έχει να σέρνομαι στο δρόμο καθημερινά με ένα απαράδεκτο αυτοκίνητο (ή ένα παπί αντίστοιχα αν μιλάμε για δίτροχα) και να περιμένω το ΣΚ για την πίστα;
Σήμερα ήρθα με την μηχανή στην δουλειά και ακόμη και η ΑΟ έγινε... παιχνίδι! :lol:

Συμφωνώ βέβαια με τον Nikos! για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Η μηχανή, είναι πάντα ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Αλλά η αδρεναλίνη προσφέρεται απλόχερα σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού (ειδικά με τα δικά μου λάστιχα, η Ducati μπορεί να ανοίγει την τροχιά της σπινιάροντας σε κάθε στροφή, πρέπει να τ' αλλάξω! :lol: ).

Κι εγώ απολαμβάνω την ασφάλεια του αυτοκινήτου, αλλά ειλικρινά μια δυνατή μηχανή (κι εγώ δεν οδηγώ ό,τι δυνατότερο φυσικά) προσφέρει πολλή διασκέδαση, ζητώντας πολύ λίγα σε σχέση με ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Δεν είναι τυχαίο που άνθρωποι με πολύ γρήγορα αυτοκίνητα, έχουν και μια μηχανή (πχ ο nass, ο morpheus, εγώ δυστυχώς δεν έχω πολύ γρήγορο αυτοκίνητο! :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimik έγραψε:280kg, 100-120 άλογα στην χειρότερη και 2 τροχοί, δεν έχει καμιά σχέση η συμπεριφορά του 4 τροχου με το 2τροχο και οι σωματικές απαιτήσεις του 2ου είναι μεγαλύτερες. Για να μην μιλήσουμε για εξωπραγματικές ταχύτητες όταν το σημείο στήριξης σου είναι στην ουσία τα γόνατα σου.

Οι σωματικές απαιτήσεις του 2ου δεν είναι μεγαλύτερες, ούτε κατά διάνοια. Για να μπορεί το σώμα σου να αντέχει minimum 1-1,5g (μερικές φορές και 2g) επιταχύνσεις προς κάθε κατεύθυνση πρέπει να έχεις φοβερή φυσική κατάσταση. Επίσης μη ξεχνάς ότι δεν υπάρχει καμία απόσβεση, μιλάμε για κάτι εντελώς ξερό. Οπότε πρέπει να είσαι σωματικά γυμνασμένος από τη μέση και πάνω.

Δεν είναι απλά ένα 4τροχο αγαπητέ. :iconcool:

rx8_drifter έγραψε:Nίκο, η βασική διαφορά είναι το πού τα οδηγάς.
Πλάκα εχει η πίστα, ασφάλεια, αλλά δε θα βγεις με το καρτ βόλτα στο βουνο, εκτός αν εισαι ο ρεμι γκαιλάρ :lol:

Απ την άλλη το μηχανάκι το βάζεις και πίστα :iconcool:

Για να πας όμως το μηχανάκι με ασφάλεια 10/10 και να το απολαύσεις όπως συζητάμε, μόνο σε πίστα μπορείς να το κάνεις. Σε δημόσιο δρόμο δεν έχει κανένα νόημα, παίζεις κορώνα-γράμματα. Άλλωστε ελάχιστοι μπορούν τελικά να το πάνε 10/10 σε δημόσιο δρόμο και λογικά θα νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια να πιέσουν μέσα σε πίστα. Οπότε τελικά το ίδιο πράγμα είναι.

Εκτός αν μιλάμε για ευθείες, πατάμε γκάζι και φύγαμε. :lol:

Και το καρτ να έβγαζες στο βουνό, δε θα έβρισκε πρόσφυση πουθενά οπότε πρακτικά δε γίνεται.

Anonymous Founder έγραψε:Εναλλακτικά, τα βάζεις και σε πίστα σε κάποιο track-day. Το καρτ είναι μόνον για πίστα. Αυτό από μόνο του είναι ανασταλτικό. Γιατί τι νόημα έχει να σέρνομαι στο δρόμο καθημερινά με ένα απαράδεκτο αυτοκίνητο (ή ένα παπί αντίστοιχα αν μιλάμε για δίτροχα) και να περιμένω το ΣΚ για την πίστα;
Σήμερα ήρθα με την μηχανή στην δουλειά και ακόμη και η ΑΟ έγινε... παιχνίδι! :lol:

Γιατί σε μια πίστα το επίπεδο απόλαυσης και τελικά αυτό που παίρνεις από το (όποιο) όχημα είναι πολλαπλάσια μεγαλύτερο από αυτό που μπορείς να πάρεις καθημερινά.

ΟΚ, καλό είναι το best of both worlds, δε διαφωνώ, αλλά δεν υπάρχει καμία επαφή με το τι μπορείς να κάνεις στη πίστα με ένα ικανό όχημα με το τι μπορείς να κάνεις στο δρόμο με ένα σημαντικά λιγότερα ικανό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456891 Ναι, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως σε πίστα θα πας μια στο τόσο. Άρα καθημερινά, δεν έχεις καμία απόλαυση. Αν ήταν όπως τα λες, δεν θα υπήρχε λόγος να πάρεις το EVO X. Καθημερινά μετακινείσαι με το Octavia και τα ΣΚ έχεις το καρτ. Αλλά προφανώς δεν φτάνει αυτό, γιατί εν τέλει τα ΣΚ έχεις κι άλλα πράγματα να κάνεις και καταλήγεις να πας πολύ σπάνια.
Η δυνατότητα να οδηγείς κάτι ωραίο καθημερινά, είναι τεράστιο ατού! Να μπορώ να πω πχ σήμερα θα πάω στην δουλειά με το EVO ή με την Ducati.
Και προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας με κανένα στα 10/10. Περνάς περίφημα και στα 5/10, όταν με ένα άλλο όχημα δεν συμβαίνει ποτέ (δεν μπορώ να φανταστώ πχ το Octavia να γίνεται οδηγικά ενδιαφέρον ποτέ, ακόμη και πάνω από το όριο -αν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βρεθεί εκεί).
Και δεν είναι μόνον το Octavia, σε παρόμοια θέση μπορώ να βάλω και το Golf, απλώς λόγω πλαισίου, μοτέρ και κιβωτίου, είναι λίγο καλύτερο (χωρίς προφανώς να γίνεται ποτέ πραγματικά καλό και ενδιαφέρον).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#456897 10/10 δεν πας ποτε σε δημοσιο δρομο. Ο,τι και αν οδηγας!
Οχι αν εχεις εστω και λιγο μυαλο!

Στο δρομο πας μεχρι το δικο σου 8/10, οχι του οχηματος, για να εχεις παντα περιθωριο αντιδρασης-διορθωσης.

Τωρα η οδηγηση γρηγορης μοτοσυκλετας δεν νομιζω να συγκρινεται με τιποτα αλλο, λογω ΚΑΙ της επικινδυνοτητας! Να πας Σουνιο και σε καθε στροφη να λες, ετσι και γλυστρησει ειτε θα σκασω στα βραχια, ειτε στην μπαριερα, ειτε στον απεναντι. Βλεπεις αεροσακοι, λαμαρινες κλπ δεν παιζουν.
Με οσα και να το κανεις με αμαξι, ειναι εντελως αλλη αισθηση.

Οποιος νομιζει αλλιως, να δανειστω ενα ΜΤ-09 ενος φιλου και να τον παω βολτα. :iconcool: Να δω ποσο σκατο χωραει στην καλτσα! :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως σε πίστα θα πας μια στο τόσο. Άρα καθημερινά, δεν έχεις καμία απόλαυση. Αν ήταν όπως τα λες, δεν θα υπήρχε λόγος να πάρεις το EVO X. Καθημερινά μετακινείσαι με το Octavia και τα ΣΚ έχεις το καρτ. Αλλά προφανώς δεν φτάνει αυτό, γιατί εν τέλει τα ΣΚ έχεις κι άλλα πράγματα να κάνεις και καταλήγεις να πας πολύ σπάνια.
Η δυνατότητα να οδηγείς κάτι ωραίο καθημερινά, είναι τεράστιο ατού! Να μπορώ να πω πχ σήμερα θα πάω στην δουλειά με το EVO ή με την Ducati.
Και προφανώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας με κανένα στα 10/10. Περνάς περίφημα και στα 5/10, όταν με ένα άλλο όχημα δεν συμβαίνει ποτέ (δεν μπορώ να φανταστώ πχ το Octavia να γίνεται οδηγικά ενδιαφέρον ποτέ, ακόμη και πάνω από το όριο -αν υπάρχει ποτέ περίπτωση να βρεθεί εκεί).
Και δεν είναι μόνον το Octavia, σε παρόμοια θέση μπορώ να βάλω και το Golf, απλώς λόγω πλαισίου, μοτέρ και κιβωτίου, είναι λίγο καλύτερο (χωρίς προφανώς να γίνεται ποτέ πραγματικά καλό και ενδιαφέρον).

Άλλο σου έγραψα. Σου έγραψα ότι για να απολαύσεις τη μηχανή στο 100%, πρέπει να τη βάλεις στη πίστα, οπότε το όποιο όφελος της καθημερινής απόλαυσης σε οριακές συνθήκες όπου θα μπορούσες να την απολαύσεις περισσότερο πχ από ένα γρήγορο αυτοκίνητο, εξαφανίζεται. Αν τώρα μιλάς για το 5/10 μιας γρήγορης βόλτας αλλάζει, όμως δε βλέπω το πλεονέκτημα απέναντι σε ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Αυτό λέω. :iconcool:

Ο λόγος που πήρα το evo περιγράφεται στο πρώτο ποστ αυτού του θέματος και περιλαμβάνει και πίστα. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από Nikos! και 22 Νοέμ 2017, 14:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#456924 Να το πούμε αλλιώς, η μηχανή είναι πιο συμμετοχική από ένα γρήγορο αυτοκίνητο σε κάθε διαδρομή, δεν υπάρχει σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#456925 Αυτό που πρέπει με το ζόρι να μας αρέσουν και να μας εξιτάρουν τα μοτοσακά πραγματικά με ξεπερνάει. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#456927 Ποιος είπε κάτι τέτοιο; :dizzy:
Απλώς αναφέρθηκε μια εναλλακτική για καντάρια διασκέδασης με λίγα (σχετικά) χρήματα.

@Nikos!
Καμία παραπάνω απόλαυση δεν έχει για τον περισσότερο κόσμο η οδήγηση μηχανής στα 10/10. Η συντριπτική πλειοψηφία την απολαμβάνει πολύ κάτω από τα όρια αυτά και πολύ κάτω από τα δικά της όρια. Την Ducati την απολαμβάνω πολύ παραπάνω πηγαίνοντάς την κάτω από 5/10, σε σχέση με το Golf στα 9/10 (λίγο πριν δαγκώσω την ταυτότητα δηλαδή). Γιατί απλούστατα η πρώτη προσφέρει περισσότερα πράγματα να διασκεδάσεις χωρίς να φτάνεις στο όριο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimik έγραψε:Να το πούμε αλλιώς, η μηχανή είναι πιο συμμετοχική από ένα γρήγορο αυτοκίνητο σε κάθε διαδρομή, δεν υπάρχει σύγκριση.

Δε συμφωνώ, αλλά οκ. :lol:

Anonymous Founder έγραψε:@Nikos!
Καμία παραπάνω απόλαυση δεν έχει για τον περισσότερο κόσμο η οδήγηση μηχανής στα 10/10. Η συντριπτική πλειοψηφία την απολαμβάνει πολύ κάτω από τα όρια αυτά και πολύ κάτω από τα δικά της όρια. Την Ducati την απολαμβάνω πολύ παραπάνω πηγαίνοντάς την κάτω από 5/10, σε σχέση με το Golf στα 9/10 (λίγο πριν δαγκώσω την ταυτότητα δηλαδή). Γιατί απλούστατα η πρώτη προσφέρει περισσότερα πράγματα να διασκεδάσεις χωρίς να φτάνεις στο όριο.

Μάλιστα. Οπότε τι ακριβώς συζητάμε δεν έχω καταλάβει. :lol:

Για μένα διασκέδαση είναι πως να πλησιάσω τα όρια ενός οχήματος όχι να είμαι στα 5/10. Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη. :lol:

Μη μου βάζεις το golf στη συζήτηση, μη το συγκρίνεις. Δε μιλάμε για τέτοια αυτοκίνητα. Η συζήτηση είναι συγκεκριμένη και είπα την άποψή μου περί δυσκολότερων και πιο διασκεδαστικών χαρακτηριστικών, τα οποία μπορώ να έχω με την ενασχόλησή μου με το μηχανοκίνητο και έτσι μπήκε στη συζήτηση η πίστα. Και εκεί δεν υπάρχει σύγκριση.-

Αν τώρα μιλάμε για βόλτα 5/10 στο δρόμο (που τελικά εκεί καταλήγουμε) τότε εξακολουθώ να μη βλέπω πως είναι πιο fun μια μηχανή από ένα EVO, συγκεκριμένα.

Ίσως κάνω λάθος, δε ξέρω.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#456934 Όταν υπάρχουν προσπάθειες να πείσουν τον ενδιαφερόμενο (που δεν ενδιαφέρεται :lol: ) για το excitement τι είναι; Δεν θέλει είπε και σίγουρα δεν είναι ο μόνος που δεν το βρίσκει διασκεδαστικό. Να προτείνουμε και bangee jumping. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikos! έγραψε:Ίσως κάνω λάθος, δε ξέρω.

Με το σκεπτικό σου, είναι πολύ καλύτερα να πας το Skoda στα 11/10, παρά την Ducati του morpheus στα 5/10.
Κάνεις λάθος λοιπόν, αλλά είναι λογικό γιατί δεν έχεις εμπειρία από μηχανές. Όπως εγώ δεν έχω από καρτ.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάνεις στα όρια το οποιοδήποτε όχημα για να περάσεις καλά. Δεν είμαστε σε πίστα, ούτε πάμε για καλύτερο χρόνο.
Μηχανές υπάρχουν πάρα πολλές, σε πάρα πολλές κατηγορίες. Όλοι όσοι τις αγοράζουν και χρησιμοποιούν, δεν διασκεδάζουν μόνον πηγαίνοντας στα όρια, εξάλλου το τι είναι όριο είναι κάτι σχετικό... Ποιο είναι το όριο στο δρόμο για την παρακάτω;
Εικόνα

Αλλά πραγματικά βρίσκω λάθος να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Άλλο η πίστα, άλλο το αυτοκίνητο, άλλο η μηχανή. Και κάποιοι γουστάρουν όλα αυτά, κάποιοι κάποια από αυτά. Το σίγουρο είναι πως όλα αυτά εν δυνάμει είναι διασκεδαστικά. Εννοώ, προφανώς δεν είναι διασκεδαστικό ένα παπί (αλλά μπορείς να περάσεις καλά και μ' αυτό, πηγαίνοντας παντού και οικονομικά), όπως δεν είναι διασκεδαστικό και ένα Octavia (αλλά θα περάσεις καλά πηγαίνοντας εκδρομή με την οικογένειά σου, απλώς θα ξεχάσεις την όποια συγκίνηση από το ίδιο το αυτοκίνητο, κατ' αντιστοιχία με το παπί δηλαδή...).

@REALZEUS
Κανείς δεν πάει να πείσει κανέναν, κουβέντα γίνεται.