Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By iceman
#45586 Φίλε cruiser λάθος κανεις την άσκηση νομίζω αλλα κουμάντο στη τσέπη σου δεν θα κάνω εγω προφανώς. Μην συγκρίνεις ενα αυτοκινητο κάποιων ετών με ενα νεο. Το μεγαλυτερο μέρος της επένδυσης θα το πάρεις πισω σε αξία μεταπώλησης, νεα εγγύηση, νεο αυτοκινητο και νεα τεχνολογία που αυτο ενσωματώνει, αποφυγή συντηρήσεων και ζημιών που θα σου βγάλει το παλιό κοκ. Δεν ειναι μονο το χιλιάρικο τελών και φόρου ουτε το καύσιμο και η οικονομία.
Επιπλεον μην συγκρίνεις το δίλιτρο ατμοσφαιρικό με τα νεα diesel μιας και η διάφορα ειναι χαώδης υπέρ των δεύτερων και με τη μισή κατανάλωση. Μια χαρά σε κινεί και πιο σβέλτα απο το δίλιτρο ο 1600 diesel καθως η ροπή ειναι ακομα μεγαλυτερη στο diesel παρά τα λιγότερα κυβικά.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#45618 Iceman ο NickTG σου απάντησε με το σχετικό λίνκ . Κοίτα πιό είναι το πραγματικά ανταγωνιστικό μοντέλο του δικού μου
http://www.zeperfs.com/en/duel2415-3197.htm
Οπως καταλαβαίνεις ακόμα και αν δεχθώ να κατέβω πολύ σε εξοπλισμό , η τιμή είναι κοντά στα 30000 και 20000 διαφορά δεν καλύπτεται από ένα καινούργιο αμάξι .

Οσο γιά τις αλλαγές , αν δεν σταθούμε στους καινούργιους τουρμπίσιους κινητήρες βενζίνης που ακόμα δεν έχουν αποδειχθεί τόσο αξιόπιστοι όσο οι ατμοσφαιρικοί , μιά και δεν έχει περάσει πολύς χρόνος , ενώ έχουν βγάλει και ζημιές οι πρώτες γενιές που έχουν και ψηλό κόστος , στα υπόλοιπα , εδώ και δέκα χρόνια δεν έχουμε αλλαγές στην τεχνολογία .
Συστήματα ασφάλειας , αερόσακκους , ESP , αναρτήσεις και πολλά ακόμη , δεν έχουν βελτιωθεί την τελευταία 10ετία .

Το δεύτερο αμάξι μου ένα c4 exclusive του 2005 δεν υστερεί πουθενά από το σημερινό , αντίθετα υπερτερεί σε εξοπλισμό .
Ετσι δεν θεωρώ ότι πρέπει εύκολα να πετάμε τα αμάξια μας .

Αλλωστε έχοντας ζήσει και εποχές που το καινούργιο αμάξι ήταν δύσκολο λόγω φόρων , όπως το 80 , τότε τα αμάξια μέχρι την 5ετία θεωρούνταν καινούργια και μετά την 10ετία άρχιζαν να παλιώνουν και τα τότε αυτοκίνητα υστερούσαν τεχνολογικά κατά πολύ από της επόμενης και μεθεπόμενης δεκαετίας .

Είμαι υπέρ της αναμονής λοιπόν και ίσως αποφασίσω κάποια στιγμή να βάλω υγραέριο , ίσως και να μην βάλω .
Άβαταρ μέλους
By iceman
#45665 Δεκτά τα επιχειρήματα αλλα εχω προσωπική άποψη χρήσης και οχι οτι γράφει κάποιος σε ενα link. Τα 152 άλογα του rav και ο δίλιτρος δε μου λείπουν απο κανένα απο τα 2 πετρέλαια που εχω. Να κάνουμε κουβέντα για τα dpf και την ποιότητα καυσίμων δεκτό και εκεί ειναι το μεγάλο θεμα με τα πετρέλαια αλλα να λέμε οτι 26 κιλά ροπής στα 1500 που βγάζει το qashqai με τα 19,5 κιλά του δίλιτρου rav και δη με μικρότερη και απο τη μιςη καταναλωςη δεν εχουν διάφορες ειναι πρώτα απο ολα κοροϊδία στους εαυτούς μας.

Τώρα αν τα 20κ της τυχον διαφοράς δεν αξίζουν ειναι θεμα προτεραιοτήτων.
Πάντα προτιμώ κατι καινούργιο απο ακομα και το καλύτερα συντηρημένο παλιό. Μηδενίζω την εγγύηση, εχω καινούργιο όχημα, δεν χαλάω λέφτα εκτος εγγύησης για δίσκους, ιμάντες και οτι άλλο βγάζει ένας παλιός πλέον κινητήρας. Δεν πληρώνω μετατροπές αμφιβόλου ποιότητας σε αέριο για να εξομάλυνση κάπως το μεγαλο κόστος κίνησης με αμόλυβδη. Εμένα τουλάχιστον πέραν του ηθικού να μην δίνω τσάμπα λεφτά στο μπουρδελοκρατος τα παραπάνω ηταν που με οδήγησαν να δώσω το rav και μάλιστα πολυ άργησα, πληρώνοντας κερατιατικα τουλάχιστον 2-3 χρόνια....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#45684 Πλήρωσες όμως και σημαντικό ποσό για το Qashqai, έτσι δεν είναι; Αυτό το ποσό το βάζεις στην εξίσωση;
Κι εγώ που έχω αντίστοιχο πρόβλημα, απλώς δεν βρήκα λύση όσο κι αν το έψαξα. Αν πουλήσω την 120i, με τι μπορώ να την αντικαταστήσω, και να μην χάσω σε επιδόσεις, εξοπλισμό, ποιότητα κλπ;
Θα πρέπει να πληρώσω τουλάχιστον 15000€ επιπλέον από αυτά που θα πάρω από την πώληση, για μια 116i, για να έχω κάτι καλύτερο.
Δεν συζητώ για λύσεις diesel που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, έχω μέση κατανάλωση >12.5lt/100km, άρα προφανώς δεν πάω σιγά...
Άβαταρ μέλους
By iceman
#45692 Αναγκαστικα ενα downgrade θα γίνει μια και δεν μιλάμε πλέον για ίδια κυβικά και άρα ενδεχομένως και μικρότερη κατηγορία. Προσωπικά δεν χρειάστηκα ποτε την τετρακίνηση του rav ενω και ο χώρος αποσκευών δεν μου χρειάζεται πια τόσο μεγάλος γιατι τα παιδιά μεγάλωσαν και δεν εχουμε καρότσια πάρκο κρεβάτια κλπ. Μιλάμε ομως για καινούργιο αυτοκινητο με νεα εγγύηση και περισσότερα καλούδια εξοπλισμού. Τα 15000 ευρώ διάφορα τα ειχα και τα έβαλα αγοραζοντας αυτά τα παραπάνω που ανέφερα. Στο δρόμο που το θέλω εμένα δεν μου φάνηκε καμία διάφορα το diesel μην σου πω οτι ειναι και καλύτερα για τον τροπο που κινούμαι 130-140 και βεβαια με λιγότερη απο τη μισή κατανάλωση. Τα παραπάνω λεφτά θα βγουν απο τη διάφορα τελών, φόρων κόστους καυσίμου και λοιπών εργασιών που θα ήθελε εκτος εγγύησης ενα παλιό μέσα σε μια 6ετια οποτε τότε που θα λήξει και η εγγύηση θα δουμε κατι άλλο. Μια φορα έκανα το λάθος να δώσω πανω απο 30.000 ευρώ πεταμένα στο δρόμο και δεν το ξανακάνω. Εφεξής αμάξια 20-25 χιλιάρικα ανα εξαετία επταετία και όσο αντέξουμε.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#45771 Το ότι δεν σου φάνηκε εσένα η διαφορά ή ότι δεν σου λείπει ή απλά δεν σε νοιάζει γιατί καις τα μισά δεν σημαίνει πως ο diesel σε κινεί πιο σβέλτα.
Και αν πάμε τη σύγκριση σε τι υπάρχει στα ίδια ή και λιγότερα λεφτά σε σύγχρονο turbo οι διαφορές γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#45844 Η απαξίωση ενός μεταχειρισμενου είναι σαφώς μικρότερη από αυτήν ενός καινούργιου. Χάνεις πολύ περισσότερα χρήματα στο καινούργιο. Το καταλαβαίνεις, μόνο αν έχεις αγοράσει και από τα 2.
Καθαρά μαθηματικά : το μεταχειρισμένο διλιτρο και πάνω, έχει χάσει την φυσιολογική απαξίωση συν τουλάχιστον το πόσο που κοστίζει συνολικά ο φόρος πολυτελείας
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#45864 Μια που το ανέφερε ο kyr, γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα τι θα γίνει με τον φόρο πολυτελείας ? Ακούω ότι καταργείται/καταργήθηκε, αλλά φυσικά ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα. :roll:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Σε όποιον λέει κάτι τέτοιο, θα ήθελα να τα στήσουμε καμιά μέρα... :lol:

Και εσύ έχεις και λίγο πιο σοβαρό δίλιτρο από τα 140 της C5 και τα 150 με βάρος του RAV4.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#45884 Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα γρήγορο με τα 170 άλογα που λέει ότι έχει, αλλά σε καινούριο οι εναλλακτικές θέλουν ένα σεβαστό ποσό που δεν θέλω να το δώσω, μην ξέροντας κιόλας τι θα γίνει αύριο...
Προτιμώ να το κρατήσω κάποια χρόνια ακόμη, εξάλλου χιλιόμετρα κάνω πολύ λίγα πια.
Η ασφάλεια είναι επίσης πολύ οικονομική, 400 κάτι ευρώ με μεικτή το χρόνο πληρώνω.
Απλά με γδύνει κι εμένα το κράτος, μέχρι το 17, θα το πληρώνω, προσωπικά δεν βλέπω μείωση ή κατάργηση του φόρου.
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
The Ace έγραψε:Μια που το ανέφερε ο kyr, γνωρίζει κάποιος στα σίγουρα τι θα γίνει με τον φόρο πολυτελείας ? Ακούω ότι καταργείται/καταργήθηκε, αλλά φυσικά ποτέ δεν ξέρεις στην Ελλάδα. :roll:

Αce λενε οτι θα καταργησουν η θα μειωσουν(?)τα τεκμηρια οποτε κατεπεκταση θα μειωθει και ο φορος πολυτελειας η θα καταργηθει.
Βεβαια μεχρι να ψηφιστει κατι τετοιο επισημα ολα τα αλλα ειναι λογια του αερα :s_mad
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#45998 Δε μας εγγυαται κανεις οτι θα γίνει μια νομοθετική και ως δια μαγείας θα αποδεσμευτει ο ΦΠΔ απο τα τεκμήρια.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
criuser έγραψε:Δες την την exclusive . Αν αυτός ο εξοπλισμός είχε προπέλα η αστέρι , το πρώτο νούμερο στην τιμή του ως καινούργιου , θα ήταν σίγουρα το 5 , μην σου πω και το 6 .

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ καλή .

Έχω μιλήσει ήδη με τον γνωστό μου (φίλος φίλου) στο Stock Center, αλλά γιατί δεν μου φαίνεται για Exclusive αυτή http://www.stock-center.gr/car/7450 ? :hmmm:

Πέρα από τα διακριτικά -που δεν βλέπω- υπάρχουν κάποια standard στοιχεία εξοπλισμού της Exclusive που δεν τα βλέπω (έγχρωμος πίνακας, δέρμα, προσκέφαλα-"πορτοφόλι", xenon με πλυστικά κλπ). Πιθανολογώ ότι είναι Prestige, αλλά και σε αυτήν όμως πρέπει να έχει π.χ. υδροπνευματική (η μοναδική σοβαρή διαφορά από την Ambiance).

Εφόσον ξέρεις το αυτοκίνητο, δεν ρίχνεις μια ματιά να μου πεις άποψη ?