https://en.wikipedia.org/wiki/Uniform_T ... #Treadwear
https://en.wikipedia.org/wiki/Uniform_T ... #Treadwear
και επειδή βαρέθηκα να ψάχνω ζάντες, μπήκαν ετούτα πάνω στις μανίσιες, και θα ψάξω για άφτερ για το άλλο σετ:

lemon3 έγραψε:
Τώρα, μια που πιαστήκαμε με το τόπικ, σε 225/45/17 για ήπιες καταστάσεις, γυναίκα οδηγό, με έμφαση σε καλή συμπεριφορά και στο βρεγμένο όλο το χρόνο τι προτείνετε;
) (τάξεις μεγέθους καλύτερο από κάτι άθλια "βροχο"λάστιχα που είχα δοκιμάσει παλιότερα στο 206), κρατάει από κρύο, μειονέκτημα πως υπερθερμαίνεται ελαφρώς σε σχετικά βαριά αμάξια στη γρήγορη οδήγηση στο στεγνό (όπως διαπίστωσα με την 1,5 τόνου μπεμπέκα μου το καλοκαίρι στο Βέρμιο με 25χλμ επαρχιακού στροφιλικίου χωρί κίνηση...
). Σε βρεγμένο δεν έχω βρει καλύτερο.

ArrowsFA1 έγραψε:21 quadra έγραψε:Απορία, θα ζεσταθούν ποτέ αυτά τα λάστιχα με δείκτη ZR ώστε να αποδόσουν όπως πρέπει ?
91W είναι, δηλ. το επόμενο του V (δεν έβγαινε V).
Έχει συζητηθεί αρκετές φορές ότι η εξίσωση μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας = πιο δύσκολο ζέσταμα παίζει να είναι και μύθος.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι ισχύει αλλά με λίγες σκέψεις φυσικής θα έλεγα ότι το εύκολο ή δύσκολο ζέσταμα εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι το λάστιχο.....και όχι από το αν αντέχει 240 ή 270 χλμ/ω...και δεν ξέρω αν αυτό που αντέχει 270 χαω είναι πάντα σκληρότερο από αυτό των 240 χαω...ίσως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επιτευχθεί η επιπλέον αντοχή.
GTS έγραψε:Τα Super Sport δεν ειναι διαθεσιμα σε 17αρες δυστυχως.
τοποθετημένα,ζυγοσταθμισμενα.REALZEUS έγραψε:ArrowsFA1 έγραψε:21 quadra έγραψε:Απορία, θα ζεσταθούν ποτέ αυτά τα λάστιχα με δείκτη ZR ώστε να αποδόσουν όπως πρέπει ?
91W είναι, δηλ. το επόμενο του V (δεν έβγαινε V).
Έχει συζητηθεί αρκετές φορές ότι η εξίσωση μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας = πιο δύσκολο ζέσταμα παίζει να είναι και μύθος.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι ισχύει αλλά με λίγες σκέψεις φυσικής θα έλεγα ότι το εύκολο ή δύσκολο ζέσταμα εξαρτάται από το πόσο μαλακό είναι το λάστιχο.....και όχι από το αν αντέχει 240 ή 270 χλμ/ω...και δεν ξέρω αν αυτό που αντέχει 270 χαω είναι πάντα σκληρότερο από αυτό των 240 χαω...ίσως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να επιτευχθεί η επιπλέον αντοχή.
Φυσικά και είναι μύθος. Τα ελαστικά με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας έχουν συνήθως πιο μαλακή γόμα (άρα ευκολότερο ζέσταμα και καλύτερο κράτημα - κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και σε δοκιμές) επειδή απευθύνονται σε πιο γρήγορα αυτοκίνητα. Ο μεγαλύτερος δείκτης ταχύτητας συνεπάγεται πιο ενισχυμένο σκελετό ώστε να αντέχει τις φυγόκεντρες δυνάμεις.
Όταν το Drive είχε ρωτήσει τον αρχιμηχανικό της Kumho αν ένα λάστιχο με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας ζεσταίνεται πιο δύσκολα τους κοιτούσε σαν εξωγήινους.
REALZEUS έγραψε:Όσο για τα Continental...

21 quadra έγραψε:Τους δρόμους μας τους ήξερε ο εξωγήινος που δεν έχουν τριβή ? Γιατί αν περιμένει να ζεσταθεί το λάστιχο από την εσωτερική τριβή των λινών όταν αυτό έχει χαμηλότερη πίεση τότε ΟΚ, ζεσταίνονται άμεσα.
markvag έγραψε:Ψιτ... λίγα λόγια!
Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]