- 20 Νοέμ 2014, 10:02
Αν κ

,
Η υιοθεσία έγινε με τρόπο που από λεπτότητα δεν ρώτησα, αλλά έγινε σύντομα. Τον θυμάμαι ένα κοκαλιάρικο μωρό με μάτια που φάνταζαν τεράστια, μετά ωραίο παιδάκι, έφηβο κ τώρα φοιτητή. Αρέσει στην κόρη μου, μπορεί να 'χουμε κ τπτ συμπεθεριλίκια.
Από νωρίς τέλειωσε η φάση των ερωτήσεων, ίσως να μην άρχισε κ ποτέ. Βοήθησε η διαφορά στο χρώμα που τα ξεκαθάριζε όλα, καταλαβαίνεις.
Το παιδί είναι τρελό κ παλαβό για τους γονείς του, έρχεται στο χωριό να τους δει με τριπλάσια συχνότητα από τα δικά μου. Κ είναι κ οι γονείς του τρελοί κ παλαβοί γι' αυτόν.
Λίγο στην αρχή ξένισε το πράγμα, μετά το συνήθισαν όλοι κ δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν. Το μόνο πρόβλημα που μας δημιούργησε, ήταν ότι μιλάμε χαλαρά Ελληνικά σε όποιον μαύρο δούμε στο δρόμο, θεωρώντας τον Έλληνα.
Έχω άλλες 2 εμπειρίες από φίλους: Ένα ζευγάρι υιοθέτησε 2 αδελφάκια, δίδυμα. Είχαν "κανονίσει" για ένα, αλλά αποφάσισαν στην κλινική να μη χωρίσουν τ' αδέλφια - κ είναι πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Τα πίτσι είναι τώρα γύρω στα 10, τα πήραν νεογέννητα κ όλοι ξέρουν ότι είναι υιοθετημένα. Σχέσεις άψογες, αγάπη, σεβασμός, χαρά.
Κ μία όπου μια φίλη υιοθέτησε ένα αγρίμι. Από ... εχμ ... "περίεργη" οικογένεια, το κοριτσάκι ήταν ένα (επιεικώς) δύσκολο παιδί γύρω στα 6. Τρομοκρατημένο, χτυπημένο, δεν ξέρω τι άλλο. Δύσκολη "περίπτωση", η γυναίκα μόνη κ εργαζόμενη, 10 χρόνια μετά το κοριτσάκι την φωνάζει "μαμά" κ λιώνουν κ οι 2, εκεί που δεν μπορούσε να πάει σχολείο είναι από τις καλύτερες μαθήτριες, γενικώς κανένα πρόβλημα.
Ε, μετά από περιπτώσεις σαν τις παραπάνω βλέπω περιπτώσεις με παρένθετες μητέρες
στις ειδήσεις κ στα φόρα λόγω εμπλοκής ομοφύλων ζευγαριών κ μου έρχεται να ουρλιάξω από αγανάκτηση, τον προοδευτισμό μου μέσα.
ΥΓ
Α, α, α, κ άλλη μία. Σ' αυτήν, το κοριτσάκι (τώρα μαμά κ αυτό, ήταν κ δασκάλα των παιδιών μου) γνώρισε την βιολογική του μητέρα όταν ήταν ακόμα πολύ μικρό κ είχε σχέσεις και μαζί της. Η βιολογική οικογένεια ζούσε σε απομακρισμένο χωριό, ήταν άπορη κ ο βιολογικός πατέρας είχε προβλήματα υγείας, τελικά πέθανε νωρίς. Η μάνα αδυνατούσε να θρέψει τα παιδιά της, αναγκαστικά έδωσε τα 2 μικρότερα για υιοθεσία. Η "καινούργια" μάνα, δεν κράτησε το κοριτσάκι μακριά από τη βιολογική του οικογένεια ή από την αλήθεια. Κ αυτή της το ανταπέδωσε, με τεράστια αγάπη. Μιλάμε για φτωχούς, πλην όμως φοβερούς κ τρομερούς ανθρώπους.
Δύσκολο δεν είναι να ξεχάσεις το παρελθόν.
Δύσκολο είναι να ξεχάσεις το μέλλον που είχες φανταστεί.