Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By nass
junior gt έγραψε:Εγώ δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό περί σπορτιφ SUV από τη στιγμή που υπάρχει το evo και μάλιστα έτσι όπως το έχει στήσει ο nass.
Κανένα μα κανένα suv δε θα έχει πιο σπορτιφ συμπεριφορά από το evo.

Προφανώς, είναι αστείο να συζητάμε για πχ. Macan "απέναντι" σε Evo.
Ο προβληματισμός προκύπτει, όπως εξήγησα, λόγω του περιορισμού (ψυχολογικού, όχι οικονομικού) του ενός αυτοκινήτου για τη συγκεκριμένη οικογενειακή κατάσταση.
Αλλά επίσης και από το ό,τι δεν είναι πάντα εφικτό να έχεις το σπορ αυτοκίνητο, κάτι που παραγνωρίζουμε όσοι (και γω μαζί) λέμε "το ένα αυτοκίνητο είναι συμβιβασμός, πρέπει να έχεις ένα σπορ και ένα οικογενειακό".
Πχ. πάω με τα παιδιά στις Σπέτσες, η διαδρομή είναι :superman: τα παιδιά δεν ενοχλούνται (εννοείται σε ρυθμούς << από τους αντίστοιχους μόνος μου με το Evo) άρα δεν έχω καμία όρεξη να οδηγώ ένα άχρωμο-άοσμο αυτοκίνητο (που το XC60 ΔΕΝ είναι τέτοιο, βλ. παρακάτω) επειδή αναγκαστικά άφησα το Evo στο σπίτι.

junior gt έγραψε:Ειδικά όταν τα αμάξια αυτά προορίζονται περισσότερο για ταξίδια, φορτωμένα με παιδιά κλπ αυτό που θέλεις είναι να είναι γρήγορα, ασφαλή, άνετα, ευρύχωρα, με καλή ποιότητα κύλησης. Τιμόνια, σαζμάν κλπ έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Νομίζω εξήγησα παραπάνω επαρκώς, για ποιό λόγο διαφωνώ.

junior gt έγραψε:Θα τύχει να πας ένα επαγγελματικό ταξίδι μόνος σου (χωρίς παιδιά, σκυλιά, ποδήλατα) και θες να ξεκαυλώσεις?
Πάιρνεις το evo. :)

Στα επαγγελματικά μου ταξίδια παίρνω συνήθως Α320 ή Α321 :lol:
Ισως 3-4 φορές το χρόνο έχω την ευκαιρία για εντός Ελλάδας μόνος μου ταξίδι με το Evo και ίσως 1-2 από αυτές επιτρέπονται (από άποψη διαθέσιμου χρόνου κυρίως) οι παρεκτροπές. Που αυτός είναι ο λόγος που το λυπάμαι όχι να το δώσω αλλά να το κρατήσω.

Και ένας δεύτερος λόγος είναι ότι έχει πια 8.5 χρόνια και 120Κ χλμ. στην πλάτη του, όσο Japan και να 'ναι και να μη μου έχει βγάλει πρακτικά τίποτα, ανησυχώ για το άμεσο μέλλον :)

junior gt έγραψε:Η άλλη κουβέντα είναι οι εκτός δρόμου δυνατότητες.
Οι εκτός δρόμου δυνατότητες δεν αξιολογούνται στην πράξη όπως τις αξιολογούν στα διάφορα τεστ στις τεχνητές εκτός δρόμου πίστες.
Πώς θα πάς εκτός δρόμου ή έστω σε καρόδρομους με ασφάλτινα λάστιχα όταν μάλιστα τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καν ρεζέρβα? Ποιός θα αντέξει το τρίξιμο στην λαμαρίνα από κλαδιά και τα χτυπήματα από κάτω από τις πέτρες?
Πραγματικά δεν κατάλαβα μέχρι που μπορούν να εξαντληθούν οι εκτός δρόμου δυνατότητες αυτών των αυτοκινητων πέρα από χιόνι και πάγο σε άσφαλτο, λίγη λάσπη σε πατημένο χωματόδρομο και λίγη άμμο αν είναι να πάς σε καμμιά παραλία, ή να ρίξεις κανένα φουσκωτό.

Μόνο που όλα αυτά που λες (πλην του φουσκωτού που δεν έχω) τα κάνω ήδη με το Evo.
Οι πιο αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες για μένα δεν είναι δευτερεύουσες, είναι πρακτικά ο καταλύτης (που σημαίνει "μικρή ποσότητα αλλά απαραίτητος") για να ασχοληθώ με κάτι παραπάνω αντί να μείνω με το Evo.
Μιλάω δηλ. για εντός χωματόδρομου αλλά με αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η αερανάρτηση πρακτικά είναι must (ώστε να επιτυγχάνεται ο διττός χαρακτήρας), μια κάπως σοβαρή τετρακίνηση και με αντίστοιχη προσοχή από τον κατασκευαστή στον off-road χαρακτήρα, διαστάσεις τροχών που να έχουν νόημα και εντός και εκτός δρόμου (το πολύ μέχρι 19''), τέτοια πράγματα. Το είδος των ελαστικών είναι λεπτομέρεια γιατί αγοράζεις ένα 2ο σετ ζαντολάστιχα για το χειμώνα.

Κίκιζας . έγραψε:1) δεν εχει τοσο πληροφοριακο τιμονι οσο των Macan/Stelvio/F-Pace,
2)δεν εχει πισωκινητη κατανομη στην 4κινητη μεταδοση της,
3)ουτε και πιο σπορ-γρηγορη λειτουργια στο κιβωτιο του,
4)ουτε το ξεκαθαρα πιο περιορισμενο βαρος και ιδανικη σχεδον κατανομη της Stelvio,

δεν μπορει απο μονη της μια πιο σπορ αναρτηση (οσο "σπορ" στο επιπεδο του να αντιλαμβανεσαι πως και ποσο φορτιζονται οι τροχοι σε σχεση με το σασι, λειτουργει μια αεραναρτηση γενικως...) και λιγο μεγαλυτεροι τροχοι να δικαιολογουν την παραμικρη εννοια του σπορ χαρακτηρα.

Ακριβώς αυτό που σου έλεγα: έβαλες μόνο τα "βολικά" κριτήρια για να υποστηρίξεις τη θέση σου βασισμένος σε μια αοριστολογία, αυτή του "σπορ χαρακτήρα" και επίσης με μια άκυρη λογική ότι είτε είναι σπορ ένα αυτοκίνητο είτε δεν είναι, άσπρο-μαύρο ενώ ξεκάθαρα, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι διαβαθμίσεις του γκρι.

Είναι δηλαδή το XC60 "σπορ" ? Μια χαρά είναι, με βάση άλλα κριτήρια όπως:
- Ανάρτηση με καλό έλεγχο του αμαξώματος, όχι βάρκα-γυαλό
- Καλές επιδόσεις (βασικό για οποιοδήποτε σπορ αυτοκίνητο... αλλά "βολικά" ξεχάστηκε...) στην έκδοση Τ6 (ταχύτερο από όλα αυτά)
- Καλή μετάδοση+ανάρτηση δηλ. να μπορεί να βάλει τη δύναμη κάτω χωρίς υστερίες

Και επίσης διαφωνώ με κάποια από αυτά που έβαλες πχ. το βάρος, η Macan η απλή είναι κάπου 1900 κιλά (άσε τι λέει το προσπέκτους... τη ζυγαριά δες...) αλλά το προσπερνάς... ή το "πληροφοριακό τιμόνι" δεν είναι άσπρο-μαύρο και είναι εξίσου σημαντικό με το "ακριβές" τιμόνι.

Απλά δεν είναι όσο σπορ ενδεχομένως είναι άλλα. Και επίσης είναι ΠΙΟ σπορ σε τομείς του "σπορ χαρακτήρα" που ξέχασες, όπως την εκτός δρόμου διάσταση -αν ήθελα "σπορ" μόνο εντός δρόμου, κρατάω και το Evo και είμαι πιο σπορ από οποιοδήποτε "μπαουλοντίβανο".

Τελικά έχω την εντύπωση ότι "σπορ" για τα περιοδικά (και άρα και για σένα) είναι αν κάνει παντιλίκια :lol:

Κίκιζας . έγραψε:
nass έγραψε:Οπότε στο συγκεκριμένο τομέα κρατάω μικρό καλάθι μέχρι να τα οδηγήσω όλα.

Παλι καλα...

Το να απαντάς έτσι εσύ, που έχεις βγάλει συγκεκριμένα συμπεράσματα, χωρίς να έχεις οδηγήσει κανένα, είναι προκλητικό :s_wacko
Τελευταία επεξεργασία από nass και 29 Οκτ 2017, 09:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#448247 Σύμφωνα με τα τελευταία λεγόμενα σου αυτό που μπορεί να συμβιβάσει καλύτερα την σπορ συμπεριφορά και τις εκτός δρόμου δυνατότητες είναι μάλλον και μόνο η GLC, με τα έξτρα καλούδια εκτός δρομου κίνησης φυσικά.
Τα υπόλοιπα ή θα υστερούν στην σπορ συμπεριφορά ή στις εκτός δρόμου δυνατότητες.
Κάποια μπορεί και στις δύο

Οπότε θα έλεγα να οδηγήσεις τα υπόλοιπα και να την αφήσεις στο τέλος.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα βρεις έμπορο να σου δώσει αμάξι για τόση ώρα ώστε να δοκιμάσεις τις εκτός δρόμου δυνατότητες.

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Κίκιζας . έγραψε:
Zeus έγραψε:Γιατί να τα οδηγήσει? Ο . δεν εχει οδηγήσει κανενα και ξέρει καλύτερα.... Κι εσυ Αλεξ πολυ σίγουρος δείχνεις..αν έρθει ο ναςς και πει το αντίθετο απο αυτο που πιστεύεις θα αλλάξεις γνώμη?
Οχι οτι εχει και σημασία βέβαια :iconcool:

Απο εγκαθετο, volvo-προπαγανδιζων xρηστη, ειμαι καργα πιο αντικειμενικος απο εσενα παντως... :iconcool:

:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Και αυτό θα γίνει report, γιατί μπορει εσυ να μην κατανοείς την έννοια της λέξης εγκάθετος, άλλοι χρήστες την καταλαβαίνουν ομως...εκτός αν μπορεις να αποδείξεις αυτόν τον ισχυρισμό :s_bye
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:στην έκδοση Τ6 (ταχύτερο από όλα αυτά)

Δεν θα το έλεγα. Δυστυχώς μόνο εν κινήσει νούμερα βρήκα αλλά νομίζω ότι είναι ενδεικτικά: http://www.zeperfs.com/en/duel6600-6828.htm

Νίκος Παππάς έγραψε:αυτό που μπορεί να συμβιβάσει καλύτερα την σπορ συμπεριφορά

Χωρίς να το έχω οδηγήσει βέβαια, έχω άλλη εντύπωση από όσα έχω διαβάσει.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#448339 nass που έχεις καταλήξει; Ποιες είναι οι δικές σου σκέψεις;
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:1) δεν εχει τοσο πληροφοριακο τιμονι οσο των Macan/Stelvio/F-Pace,
2)δεν εχει πισωκινητη κατανομη στην 4κινητη μεταδοση της,
3)ουτε και πιο σπορ-γρηγορη λειτουργια στο κιβωτιο του,
4)ουτε το ξεκαθαρα πιο περιορισμενο βαρος και ιδανικη σχεδον κατανομη της Stelvio,

δεν μπορει απο μονη της μια πιο σπορ αναρτηση (οσο "σπορ" στο επιπεδο του να αντιλαμβανεσαι πως και ποσο φορτιζονται οι τροχοι σε σχεση με το σασι, λειτουργει μια αεραναρτηση γενικως...) και λιγο μεγαλυτεροι τροχοι να δικαιολογουν την παραμικρη εννοια του σπορ χαρακτηρα.

Ακριβώς αυτό που σου έλεγα: έβαλες μόνο τα "βολικά" κριτήρια για να υποστηρίξεις τη θέση σου βασισμένος σε μια αοριστολογία, αυτή του "σπορ χαρακτήρα" και επίσης με μια άκυρη λογική ότι είτε είναι σπορ ένα αυτοκίνητο είτε δεν είναι, άσπρο-μαύρο ενώ ξεκάθαρα, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι διαβαθμίσεις του γκρι.

Είναι δηλαδή το XC60 "σπορ" ? Μια χαρά είναι, με βάση άλλα κριτήρια όπως:
- Ανάρτηση με καλό έλεγχο του αμαξώματος, όχι βάρκα-γυαλό
- Καλές επιδόσεις (βασικό για οποιοδήποτε σπορ αυτοκίνητο... αλλά "βολικά" ξεχάστηκε...) στην έκδοση Τ6 (ταχύτερο από όλα αυτά)
- Καλή μετάδοση+ανάρτηση δηλ. να μπορεί να βάλει τη δύναμη κάτω χωρίς υστερίες

Σιγουρα θετουμε σε διαφορετικα επιπεδα την εννοια του σπορ χαρακτηρα... :hmmm:
Εγω απλως προσπαθω να οριοθετησω και να βρω μια κοινη βαση ενδεχομενως, ωστε να ειναι γενικοτερα πιο κατανοητο στην συνολικη κουβεντα, το μινιμουμ της εννοιας "σπορ χαρακτηρας" που θελεις, ψαχουλευοντας παραλληλα με την οποια πληροφορηση που παρεχουν τα reviews, αυτο που καλυπτει στο μεγαλυτερο βαθμο τις προτεραιοτητες που θετεις.

Απλως, για να ειμαι και πιο ξεκαθαρος στις σκεψεις μου, επειδη ακριβως προερχεσαι απο μια καθαροαιμη κατασκευη, οχι απλως ενα γρηγορο sedan, η "προσγειωση" σε ενα...οποιοδηποτε γρηγορο μπαουλοντιβανο (παντα συγκριτικα με αυτο που οδηγουσες :lol: ) θα ειναι πολυ πιο ομαλη -θεωρω- εαν επιλεξεις μια απο τις πλεον σπορτιφ κατασκευες στην κατηγορια, οι οποιες ειναι γνωστες, με βαση τουλαχιστον καμποσα ξενα/εγχωρια reviews που εχουν γραφτει.

Ταπεινη μου αποψη, μια σφιχτη, σωστη αναρτηση που δεν χαζευει, δεν ειναι πλαδαρη, αρα επιτρεπει για το κατι παραπανω, εως και πραγματικα γρηγορα, μαζι με πολυ καλες επιδοσεις, (ξαναθυμιζω, προερχομενος απο EvoX ! :rtfm: ) μαζι και με μια μεταδοση που καταφερνει να μοιραζει σωστα την παραπανισια δυναμη, δεν προσφερουν σπορ χαρακτηρα, τουλαχιστον σε επιπεδο αισθησης.

Προφανως και μπορεις να πας πραγματικα γρηγορα, δηλαδη για την κατηγορια ογκου-βαρους, αυτο μεταφραζεται και σε...τρομοκρατικα γρηγορα, δηλαδη με αποτελεσματικοτητα σε επιπεδο χρονων και μαλιστα ατσαλακωτος, με οχημα που προσεγγιζει τους 2 τονους!

Επι του προκειμενου ομως, τα...ψηγματα imo αυτα της σπορ αισθησης(?), εμφανιζονται ακριβως σε αρκετα εως πολυ υψηλα ορια, εξου και το παραδειγμα-φραση που ανεφερα πριν τυπου "drive it like you stole it" ή οτι για να βρεις ψηγματα σπορ αισθησης, πχ στο XC60 θα εχεις φτασει ενα βημα πριν το...τουμπαρεις (οχι γιατι πλεει η αναρτηση, αλλα γιατι θα φτανεις να πας τοσο ΤΑΠΑ, χωρις να σου μεταφερεται αντιστοιχα η αισθηση οτι πας τοσο γρηγορα)

Αντιθετως στα 3 ανταγωνιστικα suv που φερονται να εχουν ξεκαθαρα σπορ χαρακτηρα στην κατηγορια, αυτο (συμφωνα παντα με τα reviews) ειναι κατι που ο οδηγος αντιλαμβανεται ακομα και σε νορμαλ ή εστω απλως σχετικα σβελτη μετακινηση.
Πως γινεται αυτο? Με πιο κοντη ενδεχομενως κρεμαγιερα, παντως σιγουρα με αποτελεσμα την πολυ καλυτερη αισθηση και πληροφορηση.
Με την rear-biased 4κινηση. Αυτη η αισθηση οτι περισσοτερο "σπρωχνει" ο κινητηρας το αμαξωμα, παρα να το "τραβαει" με οτι συνεπαγαεται και σε πιο "ελευθερη" αισθηση στην λειτουργια του τιμονιου.
Δυνατοτητα (εαν δεν κανω λαθος, υπαρχει ως εξτρα και στην διλιτρη Macan) τοποθετησης μηχανικου μπλοκε πισω διαφορικου (PTV) κατι που προσθετει ακομα περισσοτερο στα ηδη πιο εντονα δυναμικα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου.
Επισης, ταχυτατη αποκριση και πραγματικη σπορ λειτουργια κιβωτιου. Απ' οσο γνωριζω ολα αυτα τα χαρακτηριστικα τα εχει με το παραπανω το PDK. Δηλαδη οχι μονο ταχυτατες αλλαγες στην σπορ λειτουργια αλλα και απενεργοποιηση Kick-down οπως και να κραταει κοφτη στις στροφες.
Αρκετα πιο ταχυ και ακριβες απο του XC60 φερεται να ειναι επισης το κιβωτιο και της F αλλα και της Stelvio.

Αυτα κατα την γνωμη μου ειναι τα στοιχεια που συνθετουν εναν πραγματικα "σπορ χαρακτηρα", για αυτη την κατηγορια.

nass έγραψε: Και επίσης διαφωνώ με κάποια από αυτά που έβαλες πχ. το βάρος, η Macan η απλή είναι κάπου 1900 κιλά (άσε τι λέει το προσπέκτους... τη ζυγαριά δες...) αλλά το προσπερνάς... ή το "πληροφοριακό τιμόνι" δεν είναι άσπρο-μαύρο και είναι εξίσου σημαντικό με το "ακριβές" τιμόνι.

Το βαρος, αν προσεξες την δημοσιευση μου το ανεφερα ΜΟΝΟ για τη περιπτωση της Stelvio η οποια και ειναι η πλεον..."αδυνατη" σε κιλα.
Για την Macan, υπαρχουν καποια χαρακτηριστικα, οπως η rear-biased 4κινηση, το PTV αλλα και ενα πιο κοφτερο, γρηγορο τιμονι, που κανουν την διαφορα στην οδηγικη αισθηση, συνδυασμος που πιθανοτα την θετει στην κορυφη της οδηγικης αισθησης, αλλα και σπορ χαρακτηρα, με την F και stelvio να ειναι απιστευτα κοντα, το καθενα με τον δικο του τροπο...

nass έγραψε:Απλά δεν είναι όσο σπορ ενδεχομένως είναι άλλα. Και επίσης είναι ΠΙΟ σπορ σε τομείς του "σπορ χαρακτήρα" που ξέχασες, όπως την εκτός δρόμου διάσταση -αν ήθελα "σπορ" μόνο εντός δρόμου, κρατάω και το Evo και είμαι πιο σπορ από οποιοδήποτε "μπαουλοντίβανο".

Αυτο δεν το καταλαβα ακριβως πως το εννοεις... :hmmm: Οι εκτος δρομου δυνατοτητες εμπιπτουν στην εννοια του σπορ χαρακτηρα? :hmmm:

nass έγραψε: Τελικά έχω την εντύπωση ότι "σπορ" για τα περιοδικά (και άρα και για σένα) είναι αν κάνει παντιλίκια :lol:

Για καποια περιοδικα μπορει, συμφωνα ομως και με παλαιοτερες δημοσιευσεις και σε αλλα τοπικα, μαλιστα με αρκετες αντιπαραθεσεις εναντιον μου, νομιζω οτι εχω ξεκαθαρισει απο την πλευρα μου τι θεωρω σπορ και τι οχι (βλεπε πχ ατελειωτη αντιπαραθεση RX-8 192 vs MCS. ποιο ειναι περισσοτερο σπορ...Εκει ειδικα τεθηκε απο πλευρας μου και το θεμα "παντιλικια", οτι δεν "σφραγιζει" την εννοια σπορ)

Θεωρω λοιπον οτι σε αυτο ειδικα το κομματι, με αδικεις και για την οριοθετηση του σπορ χαρακτηρα, αλλα και για την ευθεια ταυτιση με τα περιοδικα, οταν ειναι γνωστο σε αυτο και ηδη στο αλλο τοπικο οτι ειμαι απο αυτους που εχουν οδηγησει καμποσα αυτοκινητα, -οχι μονο την εποχη των δημοσιευσεων, αλλα και αρκετα χρονια πιο πριν- ,
ενω και οι αναφορες μου απο περιοδικα/ηλεκτρονικη ενημερωση βασιζονται κυριως σε μια ποικιλια ποιοτικων μεσων, που στην πλειοψηφια τους (οσο και να μην αρεσει, οσο και εαν δεν ειναι αποδεκτο για καποιους, η πολλαπλασια βαση αναφορων σε αυτοκινητα ομοιας κατηγοριας, η εμπειρια επαναληψιμοτητας αρκετων ετων και φυσικα τα πολλαπλασια αυτοκινητα που εχουν οδηγησει, απ' ολο το Forum) ) εχουν πολυ μεγαλυτερα ποσοστα αντικειμενικοτητας απο την αποψη του εκαστοτε χρηστη (βαζω και τον εαυτο μου μεσα), ή ακομα και κατοχο...τουλαχιστον στα της οδικης συμπεριφορας, εννοια σπορ χαρακτηρα.

nass έγραψε: Το να απαντάς έτσι εσύ, που έχεις βγάλει συγκεκριμένα συμπεράσματα, χωρίς να έχεις οδηγήσει κανένα, είναι προκλητικό :s_wacko

Απαντω ετσι οχι τοσο πολυ ως προς εσενα, (ατυχη μαλλον η στιγμη, πηγαινε περισσοτερο στην συνολικη συζητηση και οχι στοχοποιημενα σε εσενα) αλλα στην γενικοτερη κουβεντα που σε αφορα και παρατηρω μια γενικοτερη αισθηση βιαστικου και τελικα λανθασμενου "ξεκαθαρισματος" χαρακτηριστικων, απο μερικους χρηστες που οχι μονο απο τα λεγομενα τους και συμμετοχη στα τοπικα τουλαχιστον, δεν εχουν οδηγησει ΤΙΠΟΤΕ απο αυτα, ουτε καν στην κατηγορια, ή αντε ΜΟΝΟ ενα, αλλα δεν εχουν ΟΥΤΕ την στοιχειωδη βασικη ενημερωση για τις δυνατοτητες ολων αυτων των ανταγωνιστικων αυτοκινητων.

Απεναντιας, βγαζουν -για αλλη μια φορα- οπαδικες προτιμησεις, αδυναμιες και απωθημενα.

(κακο αυτο δεν ειναι, αλλα θα πρεπει ομως να ξεκαθαριζεται οτι αφορα την προσωπικοτητα τους, τις προσωπικες προτιμησεις και οτι δεν αποτελει γενικευση ως το "ΣΩΣΤΟ", ή το "καλυτερο", γιατι απο τα γραφομενα τους, αυτο μενει στο τελος...)
Άβαταρ μέλους
By nass
#448359 @REALZEUS
Τα νούμερα που παραθέτεις είναι αναξιόπιστα πχ. το τυπικό 0-100 του XC60 T6 δεν είναι 5.3 που λέει αλλά 5.9 και το βάρος του δεν είναι 2002 κιλά αλλά κάπου στα 1900 (δες πχ. εδώ τι λέει το Drive για το D5)

Δεν έχω χρόνο να κάνω αναλυτική διερεύνηση πάντως από τα κιλά ανά ίππο με βάση τις εργοστασιακά ανακοινωμένες τιμές (που ξέρουμε ότι ως προς τα κιλά τουλάχιστον είναι συνήθως αισιόδοξες πχ. η Macan λέει το εργοστάσιο ότι πάει 1770 κιλά αλλά το Drive τη ζύγισε στα 1910 κιλά) είναι:
Macan: 1770 / 252 = 7.02
F-Pace 240 ps: 1760 / 240 = 7.33
F-Pace 300 ps: 1760 (?) / 300 = 5.86
Stelvio: 1660 / 280 = 5.92
XC60 T6: 1868 / 320 = 5.83
και τα κιλά ανά ίππο συνήθως είναι μια καλή αρχή για την εκτίμηση των επιδόσεων.
Προφανώς F-Pace 300, Stelvio και Τ6 είναι στα ίδια αλλά η διαφορά με τη Macan είναι εξαιρετικά μεγάλη για να μην είναι η Macan και εν γένει οποιοδήποτε τέτοιο αυτοκίνητο 240-250 ίππων και ~1800 κιλών σημαντικά αργότερο από ένα αντίστοιχο τέτοιο SUV 280-300+ ίππων.
Και σχετικά με κάτι άλλο που έγραψες και δεν το σχολίασα πριν, όχι, διαφωνώ, δεν βλέπω πως μπορεί να είναι ταχύτερη η Macan από το T6 σε μια ορεινή στροφοδιαδρομή πχ. στο Χολομώντα, με τέτοια διαφορά στα κιλά ανά ίππο, ασχέτως αν έχει ευθείες ή όχι. Αυτό έχοντας δει ότι το XC60 δεν είναι καμιά βάρκα αλλά έχει μια χαρά κρατήματα, ίσως όχι τόσο σπορ αλλά "λιγότερο σπορ" δεν σημαίνει "LR Defender" :lol:

Κίκιζας . έγραψε:Ταπεινη μου αποψη, μια σφιχτη, σωστη αναρτηση που δεν χαζευει, δεν ειναι πλαδαρη, αρα επιτρεπει για το κατι παραπανω, εως και πραγματικα γρηγορα, μαζι με πολυ καλες επιδοσεις, (ξαναθυμιζω, προερχομενος απο EvoX ! :rtfm: ) μαζι και με μια μεταδοση που καταφερνει να μοιραζει σωστα την παραπανισια δυναμη, δεν προσφερουν σπορ χαρακτηρα, τουλαχιστον σε επιπεδο αισθησης.

Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.
Το να πηγαίνεις γρήγορα και με ασφάλεια δεν είναι μια σημαντική συνιστώσα (όχι ολόκληρο, συμφωνώ) του "σπορ" για σένα ?
Τελικά "σπορ" = "αίσθηση" δηλ. ακόμα πιο δύσκολο να οριστεί ?

Ας το αφήσουμε γιατί είμαι σίγουρος ότι θα πελαγοδρομήσουμε και ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε :)

Απλά να σε πληροφορήσω ότι PTV στη Macan = ηλεκτρονικό μπλοκέ και torque vectoring. Στην Cayman/Boxster το PTV περιλαμβάνει επιπλέον και μηχανικό μπλοκέ.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
Zeus έγραψε:Γιατί να τα οδηγήσει? Ο . δεν εχει οδηγήσει κανενα και ξέρει καλύτερα.... Κι εσυ Αλεξ πολυ σίγουρος δείχνεις..αν έρθει ο ναςς και πει το αντίθετο απο αυτο που πιστεύεις θα αλλάξεις γνώμη?
Οχι οτι εχει και σημασία βέβαια :iconcool:

Απο εγκαθετο, volvo-προπαγανδιζων xρηστη, ειμαι καργα πιο αντικειμενικος απο εσενα παντως... :iconcool:

:dizzy: :dizzy: :dizzy:

Και αυτό θα γίνει report, γιατί μπορει εσυ να μην κατανοείς την έννοια της λέξης εγκάθετος, άλλοι χρήστες την καταλαβαίνουν ομως...εκτός αν μπορεις να αποδείξεις αυτόν τον ισχυρισμό :s_bye

Ετσι θα επρεπε να κανω και εγω λοιπον απο την πρωτη φορα που θα μου λες οτι λεω "χαζομαρες".
Συν την κατηγορια περι συνωμοσιας, οταν ΕΣΥ γραφεις σεντονια για την αντιμετωπιση των δημοσιογραφων προς την Volvo, συν τα συνεχιζομενα υπονοουμενα "μετα τις τουμπες", σε αλλο τοπικο... :iconcool:

Δεν χρειαζεται να αποδειξω τιποτε. Οι δημοσιευσεις σου και οι ιστοριες σου για την Volvo γενικοτερα ειναι
φως-φαναρι, ειδικα τωρα με την πρεμουρα του XC60... :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:@REALZEUS
Τα νούμερα που παραθέτεις είναι αναξιόπιστα πχ. το τυπικό 0-100 του XC60 T6 δεν είναι 5.3 που λέει αλλά 5.9 και το βάρος του δεν είναι 2002 κιλά αλλά κάπου στα 1900 (δες πχ. εδώ τι λέει το Drive για το D5)

Δεν έχω χρόνο να κάνω αναλυτική διερεύνηση πάντως από τα κιλά ανά ίππο με βάση τις εργοστασιακά ανακοινωμένες τιμές (που ξέρουμε ότι ως προς τα κιλά τουλάχιστον είναι συνήθως αισιόδοξες πχ. η Macan λέει το εργοστάσιο ότι πάει 1770 κιλά αλλά το Drive τη ζύγισε στα 1910 κιλά) είναι:
Macan: 1770 / 252 = 7.02
F-Pace 240 ps: 1760 / 240 = 7.33
F-Pace 300 ps: 1760 (?) / 300 = 5.86
Stelvio: 1660 / 280 = 5.92
XC60 T6: 1868 / 320 = 5.83
και τα κιλά ανά ίππο συνήθως είναι μια καλή αρχή για την εκτίμηση των επιδόσεων.
Προφανώς F-Pace 300, Stelvio και Τ6 είναι στα ίδια αλλά η διαφορά με τη Macan είναι εξαιρετικά μεγάλη για να μην είναι η Macan και εν γένει οποιοδήποτε τέτοιο αυτοκίνητο 240-250 ίππων και ~1800 κιλών σημαντικά αργότερο από ένα αντίστοιχο τέτοιο SUV 280-300+ ίππων.
Και σχετικά με κάτι άλλο που έγραψες και δεν το σχολίασα πριν, όχι, διαφωνώ, δεν βλέπω πως μπορεί να είναι ταχύτερη η Macan από το T6 σε μια ορεινή στροφοδιαδρομή πχ. στο Χολομώντα, με τέτοια διαφορά στα κιλά ανά ίππο, ασχέτως αν έχει ευθείες ή όχι. Αυτό έχοντας δει ότι το XC60 δεν είναι καμιά βάρκα αλλά έχει μια χαρά κρατήματα, ίσως όχι τόσο σπορ αλλά "λιγότερο σπορ" δεν σημαίνει "LR Defender" :lol:

Να προσθεσω μερικες επισημανσεις στα περι κιλων/ιππο...

Συμφωνα παντα με το περιοδικο Drive και εφοσον αυτο τουλαχιστον εχει ζυγισει ολα τα μοντελα που συζηταμε, πλην F-Pace 25t/35t, θεωρω οτι μπορει να λαμβανεται ως σημειο αναφορας, εκτος εαν βρεθει ενδεχομενως καποια αλλη εξισου ή και πιο σοβαρη πηγη. Μεχρι τοτε:

Macan: 1910/252=7,58 (σημ: η επισημη ιστοσελιδα αναφερει 1770κιλα σε DIN, 1845κιλα σε ΕC)
ΧC60 T6: 2050/320=6,40 (επισης, η επισημη ιστοσελιδα αναφερει 1868κιλα)
Stelvio 280: 1770/280=6,32 (η επισημη Αμερικανικη που βρηκα αναφερει curb weigh 1834)

http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... sche-macan
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... c90-t6-awd
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... -20-280-q4

Ενδεικτικα παντα και συμφωνα με τις μετρησεις επιδοσεων του Drive, (στα Link ακριβως απο πανω) το XC60 Τ6 xανει σχεδον ΠΑΝΤΟΥ, απο τα δυο ανταγωνιστικα και σε επιδοσεις απο σταση αλλα και σε ρεπριζ (μονο στην ρεπριζ 110-140km/h κερδιζει την Macan με 4,6sec αντι 5,1sec , με Kick-down και τα δυο)

Κίκιζας . έγραψε:Ταπεινη μου αποψη, μια σφιχτη, σωστη αναρτηση που δεν χαζευει, δεν ειναι πλαδαρη, αρα επιτρεπει για το κατι παραπανω, εως και πραγματικα γρηγορα, μαζι με πολυ καλες επιδοσεις, (ξαναθυμιζω, προερχομενος απο EvoX ! :rtfm: ) μαζι και με μια μεταδοση που καταφερνει να μοιραζει σωστα την παραπανισια δυναμη, δεν προσφερουν σπορ χαρακτηρα, τουλαχιστον σε επιπεδο αισθησης.

nass έγραψε:Συγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.
Το να πηγαίνεις γρήγορα και με ασφάλεια δεν είναι μια σημαντική συνιστώσα (όχι ολόκληρο, συμφωνώ) του "σπορ" για σένα ?
Τελικά "σπορ" = "αίσθηση" δηλ. ακόμα πιο δύσκολο να οριστεί ?

Εσυ το εκλαμβανεις ως σημαντικη συνιστωσα, εγω ως ψηγμα "σπορ χαρακτηρα". Μιας και η συγκεκριμενη εκφραση στα quotes ειναι δικη σου, εχοντας αυτην υποψιν, δεν συμφωνω οτι συμπληρωνει την εννοια ουτε καν πχ στο μισο. (εαν ειχαμε πχ 5-6 συνιστωσες που να συμπληρωνουν πληρως την εννοια, εδω θεωρω οτι ισχυει η μια, το "γρηγορα" ενω το "ασφαλεια", σε πολυ μεγαλο βαθμο ισχυει και στα υπολοιπα)

Για εμενα δεν ειναι μονο αισθηση, αλλα σιγουρα και η αισθηση σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Anyway, Μπορει να ειμαστε πολυ μακρια στο τι θεωρει ο καθενας σπορ χαρακτηρα, μπορει και να ειμαστε λιγο πιο κοντα, απ΄οτι νομιζουμε, απλως ισως να χρησιμοποιουμε διαφορετικες λεξεις... :hmmm:

nass έγραψε:Ας το αφήσουμε γιατί είμαι σίγουρος ότι θα πελαγοδρομήσουμε και ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε :)

Οκ. :)

nass έγραψε:Απλά να σε πληροφορήσω ότι PTV στη Macan = ηλεκτρονικό μπλοκέ και torque vectoring. Στην Cayman/Boxster το PTV περιλαμβάνει επιπλέον και μηχανικό μπλοκέ.

Α, οκ, παντως εστω και με ηλεκτρονικο τροπο, μια εξτρα μικρη βοηθεια ως προς την καλυτερη δυναμικη συμπεριφορα, θα ειναι αρα διαθεσιμη, εφοσον επιλεγει. :)
Άβαταρ μέλους
By nass
Nikos! έγραψε:Nass προς τα που κλείνεις λοιπόν?

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή προς Macan 2.0Τ
Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο προς XC60 Τ6
Κυριακή προς GLC 300

:svivhaha:

Χωρίς πλάκα, δεν έχω ασχοληθεί επί της ουσίας μετά το TD του XC60 D5 λόγω φόρτου εργασίας και απουσίας στο εξωτερικό.

Παραδέχομαι ότι στο μυαλό μου Stelvio, F-Pace και Discovery Sport είναι αουτσάιντερ αλλά δεν πρόκειται να πάρω καμία απόφαση πρόκρισης ή αποκλεισμού πριν τα οδηγήσω όλα.

@Κίκιζας .
Τα νούμερα βάρους και επιδόσεων που παραθέτεις 2050 κιλά είναι για το XC90 όχι για το XC60 :slap:
Για το XC60 είναι 1930 κιλά αλλά για το D5 όχι για το Τ6. Τέλος πάντων ας θεωρήσουμε σωστό το 1930 οπότε τα κιλά ανά ίππο είναι 6.03. Το Drive δεν έχει δοκιμάσει το Τ6.

@REALZEUS
Τα θεωρώ αναξιόπιστα όταν βλέπω εξαρχής τέτοια σοβαρά λάθη.
Τελευταία επεξεργασία από nass και 29 Οκτ 2017, 22:39, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
nass έγραψε:Τα νούμερα που παραθέτεις είναι αναξιόπιστα πχ. το τυπικό 0-100 του XC60 T6 δεν είναι 5.3 που λέει αλλά 5.9 και το βάρος του δεν είναι 2002 κιλά αλλά κάπου στα 1900 (δες πχ. εδώ τι λέει το Drive για το D5)

Τα νούμερα που παρέθεσα (τουλάχιστον οι μετρήσεις επιδόσεων) είναι ο μέσος όρος χρονομέτρησης διαφόρων περιοδικών. Τα κιλά/ίππο παραείναι θεωρητικό μέγεθός, προσωπικά προτιμώ το V Box.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#448426 Για το 2023 λεμε δλδ.
Τοτε θα αγορασω εγω το 9αρι με 7κ και θα το drive like I stole it.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
nass έγραψε:
@Κίκιζας .
Τα νούμερα βάρους και επιδόσεων που παραθέτεις 2050 κιλά είναι για το XC90 όχι για το XC60 :slap:
Για το XC60 είναι 1930 κιλά αλλά για το D5 όχι για το Τ6. Τέλος πάντων ας θεωρήσουμε σωστό το 1930 οπότε τα κιλά ανά ίππο είναι 6.03. Το Drive δεν έχει δοκιμάσει το Τ6.

Exεις δικιο... :lol: :tomato:
Εκ παραδρομης, εβλεπα την φωτο με την μουρη του αυτοκινητου και δεν ειδα καν τον τιτλο... :tomato:

Θα ψαξω να δω μηπως υπαρχει μετρηση επιδοσεων με ολα αυτα (XC60 T6, Macan 252, Stelvio 280, F-Pace 250/300) απο μια συγκεκριμενη πηγη, για να ειναι και το δυνατον δικαια συγκρισιμες οι οποιες διαφορες... :hmmm: