Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#44824 Για να δωσει καποιος λεφτα για 2λιτρο με 13-15 lt /100km καταναλωση,πρεπει να ψαχνει αυστηρα για συγκεκριμενο μοντελο και να εχει και οικονονικη ανεση..
Αλλιως ή θα δωσει κατι παραπανω να παρει κατι που δε θα του στερησει τοσα και θα του δωσει και οικονομια ή θα κυνηγησει να παρει κατι για ψιχουλα..Δε θα εκπλησσομουν δηλαδη καποιος που εχει ερωτα την si του Νικου,να ριχνει ματιες και στις 116 f20 που παιζουν λιγα χιλιαρικα παραπανω.
Αντιστοιχα καποιος που θα "ζηλεψει" ενα Cx7,θα καταληξει ορθολογικοτερα σε καποιο tiguan κ.ο.κ
Η μονη λυση πιστευω ειναι υπομονη,μεχρι να βρεθει ο καταλληλος (καποιος θα υπαρχει σίγουρα, ειδικα για τοσο περποιημενα αυτοκινητα) ή ερευνα για συμφερουσα εξαγωγη.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#44834 Η λέξη "CX7" είναι η απάντηση στην ερώτηση "ποιο είναι το πιο "φθηνό" μεγάλο και δυνατό SUV ;". Καθώς στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα πολύ πιο ασύμφορα X5, Cayenne, GLK, Range κλπ, καθώς και το πιο ακριβό Q5. Δεν περιλαμβάνω προφανώς τα πολύ μεγάλα Touareg, CX9, Q7, καθώς και τα πιο μικρά Q3, X3, Tiguan, Yeti κλπ. Δηλαδή σαν απάντηση σε θέματα οικονομίας προφανώς και δεν είναι ψηλά στη λίστα, πρέπει να ψάχνεις πολύ συγκεκριμένα, όπως έκανα και εγώ όταν το διάλεξα....

Επί του θέματός μας τώρα, μάλλον έχω περιορίσει τις επιλογές μου στα 159, Insignia, C5 και Mondeo, καθώς το απλό Passat δεν μου αρέσει (είχα και το 1.8Τ του '04 και δεν μου άρεσε καθόλου, καθαρά ανθρωπομεταφορέας), το CC είναι πιο ακριβό και καθαρά 4θέσιο, το Α4 είναι περίπου το ίδιο με το Passat σε θέματα οδηγικής και οπτικής "αρεστότητας", ενώ η Merc είναι η πιο στριμόκωλη και έχω και παιδικές τραυματικές εμπειρίες (μια Merc είχε ο πατέρας μου και την κάναμε σιδερώστρα σε καραμπόλα στην Αθηνών-Πατρών :oops: ).

Από τα τέσσερα αυτά, όλα έχουν το κατιτίς τους, όλα είναι ωραία μέσα-έξω, όλα μας χωράνε άνετα (μικρή πισινή για την 159 εδώ), και έχω δει ότι υπάρχουν αρκετά καλά μοντέλα. Μόλις πάρω κάποια θετική απάντηση, προχωράω σε πιο εμπεριστατωμένη έρευνα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#44839 Πάντως το πεντάμετρο Range των 2.5 τόνων και της άπειρης χλιδής και εκτός δρόμου δυνατοτήτων και η αντίστοιχα εξωφρενική Cayenne δεν συγκρίνονται με το CX7, το οποίο είναι κατηγορίας Macan.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
REALZEUS έγραψε:Πάντως το πεντάμετρο Range των 2.5 τόνων και της άπειρης χλιδής και εκτός δρόμου δυνατοτήτων και η αντίστοιχα εξωφρενική Cayenne δεν συγκρίνονται με το CX7, το οποίο είναι κατηγορίας Macan.

Επί της "αρχής" (και αρχικού τιμοκαταλόγου), ναι. Επί της ουσίας, προφανώς συγκρίνονται. Και εγώ αυτά κοίταγα, παράλληλα με το CX7: Q5, X5, Range, Cayenne GTS. Υποθέτω ότι και όποιος άλλος, το ίδιο θα κάνει. Και σήμερα μάλιστα, το CX7 έχει ακόμα πιο ισχυρό -οικονομικό και φορολογικό- ατού με τον 2.3 (και το Q5 ακόμα περισσότερο)....

Το παρόν όμως δεν είναι συγκριτικό μεταξύ των ανωτέρω, οπότε ας επικεντρωθούμε στο αρχικό ερώτημα :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By iceman
#44943 Θα εκπλαγείτε με το κοινό τέτοιων αυτοκινήτων πλέον, μιλώντας πάντα για μεταχείρισμενα. Κάποιος που δεν θα έβλεπε ποτέ στη ζωή του τέτοιο αμάξι ή κάποιος οικογενειαρχης με ανάγκες για χώρους στα 2-3 καλοκαιρινά ταξίδια και τίποτα κοντινές βόλτες θα δώσουν άνετα τώρα 10.000 να τα πάρουν και μετά απλά αντί για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τα λεφτά θα τα πάρει το κράτος. Για όποιον αγοράζει συνειδητά μεταχείρισμενο για όσα ανέφερα παραπάνω συμφέρει από το να πάρει κάτι με διπλάσια χρήματα τώρα και πολύ χειρότερο σαν αυτοκίνητο. Αυτό ήταν το κοινό που ενδιαφερθηκε για το Rav μου και σε έναν τέτοιο το πούλησα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
The Ace έγραψε:....ενώ η Merc είναι η πιο στριμόκωλη και έχω και παιδικές τραυματικές εμπειρίες (μια Merc είχε ο πατέρας μου και την κάναμε σιδερώστρα σε καραμπόλα στην Αθηνών-Πατρών :oops: )

Γι αυτό είσαι όμως εδώ σήμερα και τα "λέμε" :s_biggrin

p.s. ελπίζω να μην έπαθε κανένας άλλος τίποτα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#44956 Σωστό και αυτό, στην αντιπροσωπεία που πήγαμε μετά μας είπε ο αρχιμάστορας "γι'αυτό είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στο κόσμο" :shifty:

Όχι, μόνο υλικές ζημιές, βασικά βλαμμένη καραμπόλα 5-6 τουτού με 50χαω σε μποτιλιάρισμα στη Κακιά Σκάλα επειδή κοκκάλωσε ο μπροστινός χωρίς λόγο...η Merc έμεινε μόνο ο θάλαμος όμως...
Άβαταρ μέλους
By criuser
#45247 Οι κάτοχοι δίλιτρων και άνω , έχουν βασικά δύο επιλογές . Η μία είναι σκότωμα , η άλλη είναι το κρατάω και το λιώνω , αφού αν θέλω να ξαναπάρω κάτι αντίστοιχο έστω και ντίζελ και μικρότερου κυβισμού , θέλω πολλά λεφτά που δεν τα έχω και ακόμα δεν θέλω να συμβιβαστώ με ένα κουβαδάκι που θα μπορούσα να πάρω με τα λεφτά του σκοτωμένου .

Οι προσφορές των εμπόρων είναι πολύ χαμηλές . Π.χ. λέξους 450 του 2008 , με 25000 χλμ και η πιό πλούσια έκδοση , το παίρνουν 8000 . Το αφήνεις και περιμένεις την νέα αγορά που δημιουργείται . Είναι η αγορά μεγάλων 10ετίας . Χωρίς φόρο πολυτελείας και 50 % τεκμήριο . Γνωστός πήρε έτσι CL 500 του 2002 , με 10000 σε δόσεις .

Εμένα το δικό μου δίλιτρο έκλεισε την 5ετία και έτσι τα τέλη και ο φόρος πολυτελείας κατέβηκε στα 968 € . Το κρατάω , έχω μειωμένα ασφάλιστρα σε σχέση με ένα καινούργιο και μπορεί να έχω ένα σύνολο κόστους χρήσης ακριβότερο από ένα χαμηλότερου κυβισμού ντίζελ , αλλά και πολύ χαμηλότερης ιπποδύναμης που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να θεωρηθεί ανάλογο με το δίλιτρο .

Ετσι στην δική μου περίπτωση , γιά να έχω κάτι ανάλογο σε χώρους και δύναμη , πρέπει να πλησιάσω τα 30000 € , οπότε η διαφορά τιμής αγοράς -κέρδους χρήσης , δεν καλύπτεται από την αναμενόμενη ζωή του αυτοκινήτου .

Νομίζω λοιπόν ότι θα πρέπει να το δεις κάτω από αυτήν την παράμετρο .
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#45285 Είναι δεδομένο ότι δεν πάω για καινούριο, εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για μεταχειρισμένο :oops: Η λογική μου είναι να δώσω το CX7 -που δεν χρειάζομαι όπως και δήποτε τους χώρους του πλέον- και να πάρω ένα αυτοκίνητο που θα καλύψει στο έπακρο τις οικογενειακές μας ανάγκες (μεγάλες μετακινήσεις π.χ. διακοπές, μεταφορές κάποιων πραγμάτων με σημαντικό όγκο κλπ), δεν θα μου είναι αδιάφορο (γι'αυτό και τα 159, Insignia, Mondeo, C5, CC που όλα έχουν κάτι ιδιαίτερο), και θα έχει κόστος λιγότερο μεν από το CX7, χωρίς όμως να θυσιάζω τίποτα σημαντικό. Το μοναδικό που σίγουρα θα χάσω είναι το ύψος, η τετρακίνηση και η off-road χρήση, την οποία και έχω χρειαστεί, αλλά τι να κάνουμε, κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις....

Προσωπικά δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να αισθάνομαι "άσχημα" με κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα, ούτε να δυσκολευόμαστε να μετακινηθούμε οικογενειακώς, και φυσικά να είμαι "χαρούμενος" με τα μειωμένη κόστη χρήσης και συντήρησης. Τώρα, αν στο μείγμα υπάρχουν και θετικά οδηγικά στοιχεία για μένα προσωπικά, ακόμα καλύτερα :iconcool: (π.χ. όλα αυτά που ανέφερα προσφέρουν τόσο στον τομέα των επιδόσεων, όσο και στο θέμα "πειράγματος" :superman: )

Έτσι και αλλιώς, αν μου πουν κάποιο εξωφρενικό ποσό για το CX7, και δεν ενδιαφερθεί κάποιος ιδιώτης να το πάρει, δεν θα έχω και άλλη επιλογή παρά να περιμένω....
Άβαταρ μέλους
By iceman
#45298 Αυτο με τα μείωμενα ασφάλιστρα σε σχέση με καινούργιο δεν ισχύει καθόλου. Ειναι απίστευτες οι εκπτώσεις που εχουν τα νέας πράσινης τεχνολογίας ενω επιπλέον επωφελούνται και των μειωμένων κυβικών. Και επιπλεον σε ενα καινούργιο η ασφαλιζόμενη αξία ειναι υψηλή ενω σε ενα παλιό απίστευτα μειωμένη. Αν αναγάγεις τα κόστη στην ίδια ασφαλιζόμενη αξία το κόστος για νεο ειναι σχεδόν τσάμπα. Π.χ ασφάλεια για RAV4 του 2007 πλήρης αλλα οχι μικτή 750 ετησίως. Ασφάλεια για το qq στα 24.000 ευρώ τα πάντα ολα και μικτή πλέον στα 800. Κανε τη σύγκριση.
Στα καλοσυντηρημενα δίλιτρα πλας που ειναι αρκουντως εμπορικά αξίζει να το δώσει κανεις σε ιδιώτη με λιγο παραπάνω κόστος σε χρόνο. Οποίος ενδιαφέρεται θα δώσει απευθείας στον ιδιοκτήτη τα λεφτά και οχι στον έμπορο. αγορα για αξίες γύρω στα 8 με 10 χιλιάρικα υπάρχει.
Μην κολλάτε με το οτι δεν μπορουμε πλέον να πάρουμε ίδιο αμάξι. Πέρασαν αυτές οι εποχές και καλώς η κακώς την πάτησαμε. Δεν υπάρχει λόγος να τραβάμε και στο μέλλον μια αμαρτία του παρελθόντος. Καλύτερα ενα καινούργιο με χαμηλότερα σπεκς παρά ενα φαταουλα που σιγά σιγά αν οχι ηδη θα αρχίσει να ζητάει κιολας. Σε περίοδο κρίσης ξεφορτώνεσαι αμεσα τα βαρίδια, δεν τα αφήνεις να σε πάρουν μαζί τους στο βυθό...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#45328 Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πάω π.χ. για ένα καινούριο C5, αλλά η Ambiance με τον 1.6 πάει στα 23Κ και η Prestige στα 24,5Κ. Αν πούμε ότι έχω στο χέρι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- τα 10Κ από το CX7, τότε θέλω minimum άλλα 13Κ για να πάω σε καινούριο, ενώ υπάρχει αυτή τη στιγμή στο car.gr μια Exclusive με 12Κ (που θέλω να πάω να δω κιόλας). Όπως και να το δεις, η διαφορά των 12Κ ευρώ (για το top μοντέλο), δεν καλύπτεται από κανένα κόστος service, ασφαλιστηρίων ή τελών.

Για το κόστος (και το "κόστος") πώλησης συμφωνώ, γι'αυτό και είπα ότι αν δεν υπάρχει λογική πρόταση, θα περιμένω και βλέποντας, αφού δεν υπάρχει άμεση ανάγκη....
Άβαταρ μέλους
By GTS
#45332 To C5 δεν ειναι παλιο μοντελλο; Ποτε παρουσιαστηκε; Απο ποιοτητα κατασκευης και οικονομια πως παει;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#45353 Σαν μοντέλα το 159 παρουσιάστηκε το 2005 (η TBi βγήκε το 2009), η C5 II παρουσιάστηκε το 2008, το -προηγούμενο- Mondeo παρουσιάστηκε το 2007, ενώ το Insignia βγήκε το 2008. Κανένα από αυτά δεν είναι "χθεσινό", αλλά είναι τα τελευταία μοντέλα. Πιο φρέσκο φαίνεται το C5, τα Mondeo και Insignia έχουν βγει νέα μοντέλα ή f/l, ενώ η 159 απλώς σταμάτησε.

Τώρα από θέματα ποιότητας, συναρμογής, υλικών κλπ, εξαρτάται και από το επίπεδο εξοπλισμού, αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συντηρήθηκε καλά ή όχι κλπ....
Άβαταρ μέλους
By criuser
iceman έγραψε:Αυτο με τα μείωμενα ασφάλιστρα σε σχέση με καινούργιο δεν ισχύει καθόλου. Ειναι απίστευτες οι εκπτώσεις που εχουν τα νέας πράσινης τεχνολογίας ενω επιπλέον επωφελούνται και των μειωμένων κυβικών. Και επιπλεον σε ενα καινούργιο η ασφαλιζόμενη αξία ειναι υψηλή ενω σε ενα παλιό απίστευτα μειωμένη. Αν αναγάγεις τα κόστη στην ίδια ασφαλιζόμενη αξία το κόστος για νεο ειναι σχεδόν τσάμπα. Π.χ ασφάλεια για RAV4 του 2007 πλήρης αλλα οχι μικτή 750 ετησίως. Ασφάλεια για το qq στα 24.000 ευρώ τα πάντα ολα και μικτή πλέον στα 800. Κανε τη σύγκριση.
Στα καλοσυντηρημενα δίλιτρα πλας που ειναι αρκουντως εμπορικά αξίζει να το δώσει κανεις σε ιδιώτη με λιγο παραπάνω κόστος σε χρόνο. Οποίος ενδιαφέρεται θα δώσει απευθείας στον ιδιοκτήτη τα λεφτά και οχι στον έμπορο. αγορα για αξίες γύρω στα 8 με 10 χιλιάρικα υπάρχει.
Μην κολλάτε με το οτι δεν μπορουμε πλέον να πάρουμε ίδιο αμάξι. Πέρασαν αυτές οι εποχές και καλώς η κακώς την πάτησαμε. Δεν υπάρχει λόγος να τραβάμε και στο μέλλον μια αμαρτία του παρελθόντος. Καλύτερα ενα καινούργιο με χαμηλότερα σπεκς παρά ενα φαταουλα που σιγά σιγά αν οχι ηδη θα αρχίσει να ζητάει κιολας. Σε περίοδο κρίσης ξεφορτώνεσαι αμεσα τα βαρίδια, δεν τα αφήνεις να σε πάρουν μαζί τους στο βυθό...

Εγώ με την c5 2.0 exclusive 2009 που έχω πληρώνω λιγότερα από 500 € τον χρόνο ασφάλιστρα γιά πλήρη πλην μικτής και σε μεγάλη εταιρεία . Δεν με ενδιαφέρει όμως να την σκοτώσω στα 8-10 χιλιάρικα , γιατί χρειάζομαι τους χώρους και την ανάλογη ισχύ . Να την αντικαταστήσω με την 1,6 ντίζελ θα ψάχνω 30 άλογα και θα έχω το ίδιο βάρος του 1,5 τόννου άδειου . Πόσο να με σώσει η ροπή και πόσο θα κάνω να αποσβέσω τα 12000 € , επειδή θα έχω διαφορά 500-600 € τον χρόνο σε τέλη και 1000 σε καύσιμο ? Προφανώς πολύ περισσότερο από το να την κρατήσω άλλα 4 χρόνια και στην δεκαετία να δω τι θα κάνω , αναλογικά με την γενική κατάσταση , οικονομία , τεκμήρια . Ασε που τελικά η μεγάλη απαξίωση υπάρχει την πρώτη 5ετία .

Βέβαια όσο ανεβαίνεις σε κυβικά το καινούργιο γίνεται ελκυστικότερο , αλλά γιά τα δίλιτρα δεν τίθεται θέμα .

The Ace έγραψε:Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να πάω π.χ. για ένα καινούριο C5, αλλά η Ambiance με τον 1.6 πάει στα 23Κ και η Prestige στα 24,5Κ. Αν πούμε ότι έχω στο χέρι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- τα 10Κ από το CX7, τότε θέλω minimum άλλα 13Κ για να πάω σε καινούριο, ενώ υπάρχει αυτή τη στιγμή στο car.gr μια Exclusive με 12Κ (που θέλω να πάω να δω κιόλας). Όπως και να το δεις, η διαφορά των 12Κ ευρώ (για το top μοντέλο), δεν καλύπτεται από κανένα κόστος service, ασφαλιστηρίων ή τελών.

Για το κόστος (και το "κόστος") πώλησης συμφωνώ, γι'αυτό και είπα ότι αν δεν υπάρχει λογική πρόταση, θα περιμένω και βλέποντας, αφού δεν υπάρχει άμεση ανάγκη....

Δες την την exclusive . Αν αυτός ο εξοπλισμός είχε προπέλα η αστέρι , το πρώτο νούμερο στην τιμή του ως καινούργιου , θα ήταν σίγουρα το 5 , μην σου πω και το 6 .

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι πολύ καλή .