- 24 Οκτ 2017, 01:34
Zeus έγραψε:Δεν εχω καμια αμφιβολία...αξίζει όμως αυτο το χαρακτηριστικό τα αρκετα επιπλέον χρήματα σε αυτη την κατηγορία?
Αυτο νομιζω ειναι κατι που θα πρεπει να αφορα πρωτιστως τον εκαστοτε ενδιαφερομενο, που προτιθεται να
αγορασει στην κατηγορια, εαν εχει
ακομα ανω του μεσου ορου οδηγικες ανησυχιες και εαν αυτες καλως'κακως θα μπορει να τις βγαζει -μονο- στο συγκεκριμενο...
Δεν γνωριζω ακριβως τα εξοπλιστικα επιπεδα μεταξυ τους, χοντρικα νομιζω οτι σε παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου θα εχουν μια διαφορα γυρω στα 12-15κ ευρω, δηλαδη ενα επιπλεον ποσοστο περιπου 20-25% απο το "αρχικο" για την συγκεκριμενη υπερβαση...
Zeus έγραψε:Ιδανικό θεωρώ το Τ8...δεν ειμαι φαν των ντίζελ, Ελλάδα ειμαστε δεν αποκλείεται τωρα που ολοι έχουν απο ένα να τα κυνηγήσουν κιόλας. Υπάρχουν όμως τρία μεγάλα ζητήματα για το Τ8..
1- Η αποθήκη μου εχει κοινόχρηστο ρεύμα, επομένως ίσως αποδειχθεί δύσκολο να τραβήξω γραμμή για σταθμό φόρτισης όπως αρχικά σκεφτόμουν...σε αναζητηση λυσης θα βοηθήσουν και απο τη βολβό πάντως μου είπαν. Υπάρχει και πρίζα κοινόχρηστη ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο που μπορεί να μπει μετρητής, αλλα μπλέκεις και πάλι.
2- Κατανάλωση σε ταξίδι και γενικά χωρίς πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, δεδομένων των 250 έξτρα κιλών
3- Τι κάνουν αυτα τα 250 έξτρα κιλά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Δεν τα εχω ψαξει ιδιαιτερα τα χαρακτηριστικα-διαφορες των εκδοσεων. Απο την οποια ενημερωση παντως που εχω, η εντυπωση μου ειναι οτι μαλλον οι πιο "ξεκαθαροι" συνδυασμοι κινητηρων θα ειναι και οι καλυτεροι στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Δηλαδη ειτε ο D5 που οδηγησες και που μαλλον ηταν ακομα σχετικα "σφιχτος", ως μια ιδανικη επιλογη για ανετη, αγχολυτικη μετακινηση (400ΝΜ ροπη) με ρεαλιστικη καταναλωση, ειτε -ακομα καλυτερα νομιζω για το οδηγικο σου προφιλ- ο Τ6 twincharger με εξισου "σωστη" ροπη για το βαρος/ογκο αυτοκινητου, με τα βενζινοκινητα χαρακτηριστικα που θες, αλλα και την παραπανω καταναλωση.
Νομιζω οτι ο Τ8 ειναι περισσοτερο ενα "mix-grill" τεχνολογικων χαρακτηριστικων που καπου χανεται στην υπερβολικη(?) πολυπλοκοτητα. Υπο την εννοια οτι στην πραξη, ουτε τρομερη ισχυ θα εχει σε συνεχη βαση (οκ +100-150ps σε σχεση με Τ5/D5- Τ6, αναλογα την εκδοση αλλα και με +250κιλα...

) αλλα ουτε και συνολικο κοστος καταναλωσης χαμηλοτερο απο τον D5 σε πραγματικες συνθηκες.
Θεωρω οτι θα αξιζε μονο ως τυχον πριμοδοτουμενο εταιρικο ή και απο το κρατος, λογω πολυ χαμηλων ρυπων, διαδικασια που μαλλον φανταζει ανεκδοτο για τα μπανανιακα δεδομενα...

Ολα αυτα βεβαια σε μια πρωτη, θεωρητικη προσεγγιση...Στην πραξη μπορει να διαπιστωσεις οτι ειναι διαφορετικα τα πραγματα, οποτε και απο τυχον περεταιρω Test drive, φανταζομα οτι θα ξεκαθαρισουν τα σχετικα διλημματα.

P.S +1 στην τελευταια δημοσιευση του Aλεξ