Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zeus έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Στον μπαμπά άρεσε; :shifty:

Αρεσε στην μαμα. Συντομα θα καταλαβεις ποσο πιο σημαντικο ειναι αυτο :rtfm: :lipsealed:

Το έχει ήδη καταλάβει... :shifty: :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Κίκιζας . έγραψε:
Zeus έγραψε:Καλά αυτό της δεύτερης φωτογραφίας θα το κάνει...της πρώτης για κανένα λόγο...θα περνάει τρένο απο αριστερά ομως :lol:

...μην εχεις καμμια αμφιβολια ομως οτι και η Macan εφοσον το επιθυμει ο οδηγος της, -αλλα και η αντιστοιχη ρυθμιση ηλεκτρονικων- , εξισου..."τρενο" θα περναει, αλλα και το ιδιο γρηγορα.

Η διαφορα δηλαδη ειναι οτι η Macan μπορει και με τους δυο τροπους, ενω το XC60 με τον εναν... :iconcool:

Δεν εχω καμια αμφιβολία...αξίζει όμως αυτο το χαρακτηριστικό τα αρκετα επιπλέον χρήματα σε αυτη την κατηγορία? :hmmm:

Κίκιζας . έγραψε:Εσυ σκεφτεσαι ως προς το καυσιμο/κινητηρα, ή εχεις καταληξει? :hmmm:

Ιδανικό θεωρώ το Τ8...δεν ειμαι φαν των ντίζελ, Ελλάδα ειμαστε δεν αποκλείεται τωρα που ολοι έχουν απο ένα να τα κυνηγήσουν κιόλας. Υπάρχουν όμως τρία μεγάλα ζητήματα για το Τ8..
1- Η αποθήκη μου εχει κοινόχρηστο ρεύμα, επομένως ίσως αποδειχθεί δύσκολο να τραβήξω γραμμή για σταθμό φόρτισης όπως αρχικά σκεφτόμουν...σε αναζητηση λυσης θα βοηθήσουν και απο τη βολβό πάντως μου είπαν. Υπάρχει και πρίζα κοινόχρηστη ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο που μπορεί να μπει μετρητής, αλλα μπλέκεις και πάλι.
2- Κατανάλωση σε ταξίδι και γενικά χωρίς πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, δεδομένων των 250 έξτρα κιλών
3- Τι κάνουν αυτα τα 250 έξτρα κιλά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#446524 Άμα δε τρελαίνεσαι με τις επιδόσεις , τι να το κανείς τον Τ8? Για μενα ειναι μια πηγή δυνητικών προβλημάτων, έξτρα βάρος κτλ. Εξάλλου μετα απο λίγα χροιά άμα θές να το δώσεις αυτη η ξεπερασμένη τεχνολογια για τότε μόνο προβλήματα θα σού προκαλεί.

ΤοΤ5 στα μάτια μου ειναι μια καλή μέση λύση, βενζινουλα να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο με πιθανές απαγορεύσεις σε ντίζελ και dpf ειδικά άμα κανείς που μικρές διαδρομές καθημερινα ...
Άβαταρ μέλους
By dstou
2- Κατανάλωση σε ταξίδι και γενικά χωρίς πλήρως φορτισμένες μπαταρίες, δεδομένων των 250 έξτρα κιλών

Παίζει πολύ συχνά αυτή η απορία στο παρόν φόρουμ, και νομίζω άδικα στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Η διαφορά (γιατί περί αυτού πρόκειται) σε κατανάλωση σε ταξίδι μεταξύ ενός βενζινοκίνητου υβρίδιου και ενός πετρελαιοκίνητου αντίστοιχων επιδόσεων (το all other equals που λένε και στον καφενέ στο χωριό), δεν είναι σοβαρό κριτήριο αγοράς ή απόρριψης σε αυτό το δίδυμο, εκτός αν είσαι ταρίφας ή κάνεις μερικές δεκάδες χιλιάδες χλμ. το χρόνο σε εθνικές και είσαι σε σφιχτό μπάτζετ οπότε μετράς και το τελευταίο ευρώ.
Μέχρι πριν λίγο καιρό που δεν υπήρχαν υβρίδια και είχες να συγκρίνεις ένα βενζινοκίνητο με ένα πετρελαιοκίνητο, ήταν αλλιώς, τώρα η διαφορές υπάρχουν μεν, έχουν μειωθεί κατά πολύ δε. Δηλαδή άμα σου πούνε καίει 0,5 λίτρο λιγότερο, θα πας στην τράτα? Πόσα λεφτά είναι αυτά το χρόνο?
ΠΟΛΥ περισσότερο θα ανησυχούσα για το κόστος των συσσωρευτών και τον πιθανό ωφέλιμο χρόνο υπηρεσίας τους, παρά για το 0,5 λ/100.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#446539 Πιο πολύ θα ανησυχούσα για την πτώση των επιδόσεων όταν αδειάσουν οι μπαταρίες, παρά για την κατανάλωση.

Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, το Τ8 καθίσταται τετρακίνητο αποκλειστικά μέσω των ηλεκτροκινητήρων πίσω. Με άλλα λόγια έχω αμφιβολίες για τις δυνατότητες του εκτός δρόμου σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446541 Μάλλον δεν το έθεσα σωστά...με ενδιαφέρει ποσό καίει το Τ8 με άδειες μπαταρίες σε ταξίδι σε σχέση με το δικό μου, το οποίο ειναι ~9, όχι σε σχέση με το diesel

< >
Άβαταρ μέλους
By dstou
#446543 Μήπως οι μπαταρίες είναι πάντα φορτισμένες λόγω του τρόπου λειτουργίας του? Φορτίζουν δηλαδή ΚΑΙ από τον κινητήρα εν κινήσει και όχι μόνο από μπρίζα ή φρενάρισμα? Ρώτα τον αντιπρόσωπο, περίμενε λίγο καιρό να μάθεις από κάποιον κάτοχο. Εγώ δεν θα έμπαινα τόσο πρόωρα σε κάτι άγνωστο.
Τάδε έφη ιδιοκτήτης υβρίδιου.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Zeus έγραψε:Μάλλον δεν το έθεσα σωστά...με ενδιαφέρει ποσό καίει το Τ8 με άδειες μπαταρίες σε ταξίδι σε σχέση με το δικό μου, το οποίο ειναι ~9, όχι σε σχέση με το diesel

< >

Το Τ8 τι μοτέρ φοράει ; Υβριδικό αν καταλάβα καλα . Πως λειτουργεί ; Επιδόσεις ;

Αν λειτουργεί σαν Prius , πρακτικά στο ταξίδι δεν αδειάζουν οι μπαταρίες εντελώς αλλα βοηθούν στην επίτευξη λίγο χαμηλότερης κατανάλωσης κ λίγο καλύτερων επιδόσεων ρεπριζ .
Αν το πιέσεις πολύ τότε ναι αδειάζουν κ πέφτουν κ αισθητά πι επιδόσεις .

Τι αυτοκινητο εχεις τώρα ;
Μας έχετε μπερδέψει εμάς τους νέους ... Δίας ο ένας , Δίας κ ο άλλος
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:Δεν εχω καμια αμφιβολία...αξίζει όμως αυτο το χαρακτηριστικό τα αρκετα επιπλέον χρήματα σε αυτη την κατηγορία? :hmmm:

Αυτο νομιζω ειναι κατι που θα πρεπει να αφορα πρωτιστως τον εκαστοτε ενδιαφερομενο, που προτιθεται να
αγορασει στην κατηγορια, εαν εχει ακομα ανω του μεσου ορου οδηγικες ανησυχιες και εαν αυτες καλως'κακως θα μπορει να τις βγαζει -μονο- στο συγκεκριμενο... :hmmm:

Δεν γνωριζω ακριβως τα εξοπλιστικα επιπεδα μεταξυ τους, χοντρικα νομιζω οτι σε παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου θα εχουν μια διαφορα γυρω στα 12-15κ ευρω, δηλαδη ενα επιπλεον ποσοστο περιπου 20-25% απο το "αρχικο" για την συγκεκριμενη υπερβαση...

Zeus έγραψε:Ιδανικό θεωρώ το Τ8...δεν ειμαι φαν των ντίζελ, Ελλάδα ειμαστε δεν αποκλείεται τωρα που ολοι έχουν απο ένα να τα κυνηγήσουν κιόλας. Υπάρχουν όμως τρία μεγάλα ζητήματα για το Τ8..
1- Η αποθήκη μου εχει κοινόχρηστο ρεύμα, επομένως ίσως αποδειχθεί δύσκολο να τραβήξω γραμμή για σταθμό φόρτισης όπως αρχικά σκεφτόμουν...σε αναζητηση λυσης θα βοηθήσουν και απο τη βολβό πάντως μου είπαν. Υπάρχει και πρίζα κοινόχρηστη ακριβώς δίπλα στο αυτοκίνητο που μπορεί να μπει μετρητής, αλλα μπλέκεις και πάλι.
3- Τι κάνουν αυτα τα 250 έξτρα κιλά στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Δεν τα εχω ψαξει ιδιαιτερα τα χαρακτηριστικα-διαφορες των εκδοσεων. Απο την οποια ενημερωση παντως που εχω, η εντυπωση μου ειναι οτι μαλλον οι πιο "ξεκαθαροι" συνδυασμοι κινητηρων θα ειναι και οι καλυτεροι στην συγκεκριμενη περιπτωση.
Δηλαδη ειτε ο D5 που οδηγησες και που μαλλον ηταν ακομα σχετικα "σφιχτος", ως μια ιδανικη επιλογη για ανετη, αγχολυτικη μετακινηση (400ΝΜ ροπη) με ρεαλιστικη καταναλωση, ειτε -ακομα καλυτερα νομιζω για το οδηγικο σου προφιλ- ο Τ6 twincharger με εξισου "σωστη" ροπη για το βαρος/ογκο αυτοκινητου, με τα βενζινοκινητα χαρακτηριστικα που θες, αλλα και την παραπανω καταναλωση.

Νομιζω οτι ο Τ8 ειναι περισσοτερο ενα "mix-grill" τεχνολογικων χαρακτηριστικων που καπου χανεται στην υπερβολικη(?) πολυπλοκοτητα. Υπο την εννοια οτι στην πραξη, ουτε τρομερη ισχυ θα εχει σε συνεχη βαση (οκ +100-150ps σε σχεση με Τ5/D5- Τ6, αναλογα την εκδοση αλλα και με +250κιλα... :lipsealed: ) αλλα ουτε και συνολικο κοστος καταναλωσης χαμηλοτερο απο τον D5 σε πραγματικες συνθηκες.

Θεωρω οτι θα αξιζε μονο ως τυχον πριμοδοτουμενο εταιρικο ή και απο το κρατος, λογω πολυ χαμηλων ρυπων, διαδικασια που μαλλον φανταζει ανεκδοτο για τα μπανανιακα δεδομενα... :lol:

Ολα αυτα βεβαια σε μια πρωτη, θεωρητικη προσεγγιση...Στην πραξη μπορει να διαπιστωσεις οτι ειναι διαφορετικα τα πραγματα, οποτε και απο τυχον περεταιρω Test drive, φανταζομα οτι θα ξεκαθαρισουν τα σχετικα διλημματα. :)

P.S +1 στην τελευταια δημοσιευση του Aλεξ
Άβαταρ μέλους
By nass
Κίκιζας . έγραψε:Δεν γνωριζω ακριβως τα εξοπλιστικα επιπεδα μεταξυ τους, χοντρικα νομιζω οτι σε παρομοιο επιπεδο εξοπλισμου θα εχουν μια διαφορα γυρω στα 12-15κ ευρω, δηλαδη ενα επιπλεον ποσοστο περιπου 20-25% απο το "αρχικο" για την συγκεκριμενη υπερβαση...

Πάντως εδώ φαίνεται ότι η διαφορά τους για παρόμοιο configuration (πρακτικά δερμάτινα καθίσματα + αερανάρτηση + οδηγικά καλούδια με 18άρες ζάντες) είναι 50% :s_omg και όχι μόνο "12-15κ ευρω". Αλλά και σε βασικές τιμές, κάπου 55Κ το XC60 Τ5 και 80Κ η Macan ίδιας ιπποδύναμης. Πολύ-πολύ ακριβότερη η Porsche.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τα υβδριδικά, προσωπικά τα έχω απορρίψει για αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας για τους ακόλουθους τεχνικούς αλλά κυρίως προσωπικούς λόγους:
- Επιπλέον βάρος και μάλιστα καθόλου αμελητέο (το Τ8 ζυγίζει 250 κιλά παραπάνω από το Τ6, από το οποίο προέρχεται δηλ. 13%) έστω και αν είναι χαμηλά και κεντρικά
- Συγκεκριμένη ισχύς που μπορεί να πάει πίσω δηλ. ίση με αυτή του ηλεκτρικού κινητήρα (87 άλογα στην περίπτωση του Τ8 δηλ. το πολύ 21%) που σημαίνει ότι πρακτικά έχεις ένα προσθιοκίνητο που απλά βοηθάνε λίγω και οι πίσω τροχοί. 320 άλογα μόνο μπροστά :s_no
- Δεν κυκλοφορώ καθόλου στην πόλη με το αυτοκίνητο
- Δεν έχω δυνατότητα φόρτισης
- Η γενική εντύπωσή μου από τα υβριδικά είναι ότι έχουν ένα γενικότερα "ήπιο" οδηγικό χαρακτήρα (ρυθμίσεις κτλ.) που δεν είναι αυτό που έχω στο νου μου. Πχ. GLC 350e και το RX-h στο οποίο έχω συνοδηγήσει (<--- δε σημαίνει τίποτα και δεν καταλαβαίνεις και πολλά, περισσότερο από τη συνομιλία μου με τον οδηγό :) ). Βέβαια το Τ8 μπορεί να διαφέρει.

Να πω πάντως ότι οι τιμές των υβριδικών είναι πολύ ανταγωνιστικές λόγω μειωμένου ΕΤΤ (δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί ένα αυτοκίνητο 60Κ 320 άλογα ή όπως τα πρωτοπόρα στην κατηγορία Lexus RX-h 2700 κυβικά πρέπει να δικαιούται φορολογικά κίνητρα :hmmm: ) δηλ. το GLC 350e έχει βασική τιμή 57Κ ενώ το GLC 250 με το οποίο μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα 56K :whistlink: και το XC60 το Τ6 έχει βασική το R-Design 57K και το Τ8 67Κ νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446593 Θεωρητικα ο ηλεκτροκινητηρας μπορει να λειτουργει ακομα κι οταν η μπαταρια εχει αποφορτιστει. Αυτο συμβαινει για δυο λογους, πρωτον γιατι δεν αποφορτιζεται πληρως και δευτερον επειδη υπαρχει μια γεννητρια μεταξυ κινητηρα και κιβωτιου (CISG), 34kW η οποια μπορει να στελνει συνεχως ρευμα στον ηλεκτροκινητηρα ακομα κι αν δεν υπηρχε η μπαταρια. Προφανως αυτο συμβαινει σε βαρος της καταναλωσης, και λαμβανοντας υποψην τη μεγιστη ισχυ του ηλεκτροκινητρα (60kW) και των απωλειων στο ολο συστημα, η αποδοση δεν θα ειναι η ιδια.

Σχετικα με την κατανομη της δυναμης, θεωρητικα ειναι μολις 21% πισω, ομως πρακτικα τα 320 αλογα ο κινητηρας τα αποδιδει στις 5700..απο το προσεγγιστικο γραφημα φαινεται οτι εκκινωντας ειναι κατω απο 50, και περιπου στις 2000rpm ειναι κοντα στα 80. Απο την αλλη το ηλεκτρομοτερ αποδιδει αμεσα τα 240Nm και τα 80 αλογα δηλαδη εκκινωντας ειναι περισσοτερο πισωκινητο και στις 2000rpm ειναι 50-50 :lol: ...παντως στο 0-100 το αυτοκινητο ειναι εξαιρετικα γρηγορο, μετρημενο στο αμερικα στο 4.9, ενα δευτερολεπτο πιο γρηγορο απο την εργοστασιακη τιμη του Τ6, παρα το εξτρα βαρος :omg: :superman: Επισης και το Τ6 οπως κι ολες οι παρομοιες διαταξεις ειναι προτιστως μπροστιοκινητες ετσι κι αλλιως..
Με τα παραπανω κατα νου, δεν βλεπω γιατι το αυτοκινητο σε off-road mode
http://support.volvocars.com/en-CA/cars ... 513399886c

Οι δικες μου μετακινησεις ειναι ως επι το πλειστων οικογενειακου χαρακτηρα, επομενως το ζητουμενο δεν ειναι οι απολυτες επιδοσεις. Δεν χρησιμοποιω το αυτοκινητο για να παω στη δουλεια και το μεγαλυτερο ποσοστο των μετακινησεων περιλαμβανει μικρες τοπικες διαδρομες (ψωνια, δραστηριοτητες των παιδιων) απο τη συζυγο, οι οποιες καλυπτονται ανετα με τα 40 km αυτονομιας της αμιγως ηλεκτρικης κινησης, με μια ή ακομα κι αν χρειαστει με δυο φορτισεις μεσα στην ημερα. Μιλαμε δηλαδη για κοστος πληρους φορτισης περιπου 1 ευρω/ημερα, χωρις να λαμβανω υποψην προσφορες που υπαρχουν απο τους παροχους και περιεχουν δωρεαν φορτιση (kWh ουσιαστικα). Επομενως αν καθημερινα το αυτοκινητο δεν μου κοστιζει τιποτα σε καυσιμο, δεν με ενδιαφερει καθολου ποσο θα καψει στο ταξιδι απο αποψη κοστους. Αυτο που με ενδιαφερει ομως ειναι να μπορει να κανει ενα σοβαρο ταξιδι χωρις να χρειαζομαι καθε 300-400 km σταση για βενζινη, μιας και το Τ8 εχει μικροτερο ρεζερβουαρ (50l εναντι 71l των υπολοιπων εκδοσεων), κατι που με ενοχλει πολυ και με το δικο μου (52 εναντι 65)

Τελος, οποιος επιμενει για σπορ οικογενειακα αυτοκινητα (ειδικα τετοιου τυπου) σιγουρα δεν εχει (μικρα τουλαχιστον) παιδια...προτιμω τη διαφορα της Macan με το XC60 να τη βαλω για να αγορασω ενα δευτερο, σοβαρα σπορ αυτοκινητο, παρα ενα οποιοδηποτε δηθεν..
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446625 Με τόσο κοντινές επιδόσεις, χαμηλότερα πάγια και κατανάλωση συν μεγαλύτερη αυτονομία, θα δυσκολευόμουν πολύ να επιλέξω μεταξύ Τ5 και D5 όσο κι αν αντιπαθώ το πετρέλαιο. :hmmm:

Τι διαφορά έχουν στην τιμή σε ίδια έκδοση?
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 24 Οκτ 2017, 12:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#446628 Μηπως εννοεις Τ5 Στεφανε? Το Τ6 ειναι σημαντικα πιο γρηγορο (320 αλογα) απο το D5..

T5 - 254 / 6.8
T6 - 320 / 5.9
D5 - 235 / 7.2
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#446631 Σωστά. Έκανα edit.

Τ5 - 254/6,8
D5 - 235/6.9

Σύμφωνα με το site. Το πιο σημαντικό όμως είναι το D5 έχει 11λτ μεγαλύτερο ντεπόζιτο που σε συνδυασμό με τη μειωμένη κατανάλωση το κάνουν ιδανικό χιλιομετροφάγο. Το 60αρι ντεπόζιτο του Τ5 είναι απλά αστείο. Ούτε 450χλμ δε θα βγάζει εντός πόλης. Με 75αρι εγώ βγάζω 500-550χλμ εντός Αττικής με το Audi.