Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
sknipper έγραψε:Θυμάμαι όταν ένας φίλος είχε πάρει ένα MINI, την πρώτη γενιά μου είχε φανεί πολύ πλαστικό (ιδίως σε κουμπιά, ταμπλώ, χερούλια κλπ).
Αυτό έχει αλλάξει στην δεύτερη γενιά;
Ποια έκδοση ή έξτρα εξοπλισμός προσφέρει δύο ρολόγια με κοντέρ μπροστά στον οδηγό και όχι στη μέση;
Γενικά πως τα πάνε από αξιοπιστία;
Χώρους;
Αυτόματο κιβώτιο;
Τυχόν ευαίσθητα σημεία του ανοιχτού μοντέλου ή του υπερσυμπισμένου μοντέλου;
Προτείνετε το υπερσυμπιεσμένο ή το ατμοσφαιρικό είναι επαρκές και πιο οικονομικό και αξιόπιστο;

Ναι είναι πλαστικούρα
Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα το εσωτερικό.
Chili pack αν θυμάμαι καλά ή κάπως έτσι λέγεται και έχεις 2 ρολόγια.
Η αξιοπιστία από R56 και μετά έχει βελτιωθεί
Δεν θα πρότεινα αυτόματο για Mini.
Ευαίσθητα σημεία στα νέα μοντέλα δεν γνωρίζω.
Υπερσυμπιεσμένο....ποιός ο λόγος για ατμοσφαιρικό;
Άβαταρ μέλους
By citastak
dimik έγραψε:
sknipper έγραψε:Θυμάμαι όταν ένας φίλος είχε πάρει ένα MINI, την πρώτη γενιά μου είχε φανεί πολύ πλαστικό (ιδίως σε κουμπιά, ταμπλώ, χερούλια κλπ).
Αυτό έχει αλλάξει στην δεύτερη γενιά;
Ποια έκδοση ή έξτρα εξοπλισμός προσφέρει δύο ρολόγια με κοντέρ μπροστά στον οδηγό και όχι στη μέση;
Γενικά πως τα πάνε από αξιοπιστία;
Χώρους;
Αυτόματο κιβώτιο;
Τυχόν ευαίσθητα σημεία του ανοιχτού μοντέλου ή του υπερσυμπισμένου μοντέλου;
Προτείνετε το υπερσυμπιεσμένο ή το ατμοσφαιρικό είναι επαρκές και πιο οικονομικό και αξιόπιστο;

Θα διαφωνήσω σε κάποια:

Ναι είναι πλαστικούρα--> Το R56 έχει αρκετά καλής ποιότητας πλαστικού (χοντρού μεν) το οποίο αντέχει στο χρόνο καλύτερα από το παλιό.

Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα το εσωτερικό.--> Αν μιλάμε για σύγκριση πρώτης με 2ης γενιάς, εγώ θα έλεγα το αντίθετο. Ναι μεν κυριαρχεί το κεντρικό κοντερ αλλά η διαρρύθμιση είναι αρκετά διαφορετική. Δες φωτό.

Chili pack αν θυμάμαι καλά ή κάπως έτσι λέγεται και έχεις 2 ρολόγια. --> Δεν είμαι σίγουρος, αλλά στο R56 δύο gauges μπροστά από το τιμόνι έχει μόνο το cabrio. Οι hatchback εκδόσεις έχουν ένα ρολόι που έχει το στροφόμετρο και μια οθόνη 2 γραμμών που κάνεις toggle διάφορες ενδείξεις.

Η αξιοπιστία από R56 και μετά έχει βελτιωθεί --> έχουν λυθεί κάποια θέματα που είχε η πρώτη γενιά αλλά εχουν προκύψει άλλα. Πιο συγκεκριμένα τα R56S έχουν θεματάκια με τον θερμοστάτη ο οποίος δακρύζει, με τα silentblocks (ειδικά σε εκδόσεις με 17''άρες ζάντες), τσιμπάνε λαδάκι από την αρχή της ζωής τους (από λίγο ως πολύ), βρωμίζουν τις βαλβίδες (άμεσος ψεκασμός), έχουν κάποιες διαρροές (πιο συχνή στη βάση του φ. λαδιού). Βέβαια υπάρχουν λύσεις σε όλα αυτά, απλά αυξάνουν το κόστος συντήρησης.

Δεν θα πρότεινα αυτόματο για Mini--> Υποκειμενικό. Εγώ πάλι, μόνο αυτόματο θα πρότεινα. Έχω το S με αυτόματο και με αυτάκια στο τιμόνι. ΟΚ δεν είναι το πιο γρήγορο του κόσμου αλλά συνδυάζει άνεση στην καθημερινή οδήγηση και σπορ χαρακτήρα όταν το θες. Έχουν ακουστεί κάποια θέματα με κάποια κιβώτια, αλλά χτύπα ξύλο κάποιο θέμα εγώ δεν έχω.

Ευαίσθητα σημεία στα νέα μοντέλα δεν γνωρίζω. --> Η 3η γενιά (F5X) γενικά είναι πολύ πιο αξιόπιστη από όλες. Αλλά, έχοντας οδηγήσει νομίζω ότι χάνει την αίσθηση του "καρτ" που έχεις με τα παλιότερα ΜΙΝΙ και εν τέλει πληρώνεις πολλά και παίρνεις ΠΟΛΥ λίγα. Δεν θα αγόραζα F5X παρά μόνο το S.

Υπερσυμπιεσμένο....ποιός ο λόγος για ατμοσφαιρικό;--> Totally agree! Απλά αν πας σε μεταχειρισμένο, θέλει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ (!!!) ψάξιμο και από γνώστες, όχι απλά από ένα γενικό συνεργείο...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#409794 Θυμήθηκα, Chrono Pack είναι αυτό με το ταχύμετρο και το στροφόμετρο πίσω από το τιμόνι.
Το 2ο Mini της οικογένειας που ήταν R56 πάντως ήταν πολύ πιο αξιόπιστο, τουλάχιστον στα χέρια μας σε σχέση με το R53.
Είχε Chrono Pack+ Chili Pack και γενικά ήταν τούμπανο από δέρμα στα καθίσματα μέχρι ηχεία κλπ αλλά τα πλαστικά δεν είχαν και τόσο στιβαρή αίσθηση κατά την γνώμη μου, κυρίως τα χερούλια στις πόρτες και η κεντρική κονσόλα με το ράδιο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#409837 Τα ατμοσφαιρικά πρώτης γενιάς είχαν αντίστοιχα προβλήματα με το S?
Άβαταρ μέλους
By citastak
#409897 όχι, είχαν διαφορετικά θέματα (π.χ. κρεμαργιέρα).
Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για όλες τις γενιές MINI στο https://www.northamericanmotoring.com/forums/
Έχει αρκετή πληροφορία από μεγάλο εύρος χρηστών.
Άβαταρ μέλους
By sebastian
#409917 Καλησπερα!
Γνωριζετε καποιο συνεργειο στη Θεσ/νικη που να νιωθουν απο mini? Ψαχνω για cooper s r56 και δεν γνωριζω αν ενας ελεγχος σε επισημη αντιπροσωπεια αρκει.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#409920 Πάνε στον Θαλή στην Πυλαία, είναι γατονι.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#441703 To Q3 ειναι λιγο παλιο πια, αλλα δεν θα το ελεγα το καλυτερο απο το αδελφο Χ1 ουτε το 3008. Νομιζω το Χ1 ειναι λιγο ποιο προσεγμενο. Πχ τα διλιτρα Χ1 εχουν πισω αεριζομενα δισκοφρενα, ενα το διλιτρο Μινι εχει απλα. Περα απο οτι εχει καλυτερο εσωτερικο το Χ1.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#441705 To οποίο Χ1 είναι αισθητά πιο ακριβό σε αντίστοιχες εκδόσεις και σίγουρα πιο συντηρητικό μέσα/έξω. Χωρίς να τα έχω οδηγήσει, βασιζόμενος στην προϊστορία, υποθέτω ότι θα υστερεί ελαφρώς και σε δυναμικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Mini. Λεπτομέρειες όπως τα πίσω αερίζομενα (καλοδεχούμενα δε λέω) είναι πρακτικά αδιάφορες. Επίσης από μια πολύ σύντομη έρευνα αγοράς είδα ότι το Mini είναι και πιο φθηνό στη συντήρηση.

Σε κάθε περίπτωση αποτρεπτικός παράγοντας είναι η αστεία εγγύηση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#441708 Το ιδιο αυτοκινητο ειναι αρα δεν βλεπω γιατι να εχει διαφορετικη αισθηση στην οδηγηση. Εχει ισως μικρη διαφορα στο βαρος?

Συντηρηση τι εννοεις? Και τα δυο αμαξια εχουν 5 χρονια δωρεαν σερβις.

Εγγυηση να την κανεις 4 χρονια απο 2 εχει μικρο κοστος. 5 ειναι καπως παραπανω.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#441709 49000 για μτχ mini?
53k κάνει καινούριο το xc60.
Να μην αρχίσω τώρα για αξιοπιστία κτλ...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#441712 Γι αυτό αναφέρθηκα στην εγγύηση. Οτιδήποτε κάτω από 5ετια είναι απλά μη αποδεκτό για οποιοδήποτε αυτοκίνητο τέτοιας αξίας.

53Κ το XC60 το καινούριο? Με τι εξοπλισμό και τι επιδόσεις? Τα Mini που έβαλα είναι top. Δεν πάει παραπέρα. Ειδικά το γκρι έχει όλη τη λίστα των έξτρα. Μόνο τα καλά φρένα του jcw του λείπουν και είναι υπερκομπλέ.

GTS έγραψε:Το ιδιο αυτοκινητο ειναι αρα δεν βλεπω γιατι να εχει διαφορετικη αισθηση στην οδηγηση. Εχει ισως μικρη διαφορα στο βαρος?

Και το ΤΤ είναι ίδιο αυτοκίνητο με Golf. Έχουν καμία σχέση?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Deleted User 1 έγραψε:
53Κ το XC60 το καινούριο? Με τι εξοπλισμό και τι επιδόσεις? Τα Mini που έβαλα είναι top. Δεν πάει παραπέρα. Ειδικά το γκρι έχει όλη τη λίστα των έξτρα. Μόνο τα καλά φρένα του jcw του λείπουν και είναι υπερκομπλέ.

Nαι αλλά είναι μεταχείρισμένα. Πόσο έχουν καινούρια?
Το XC60 από τη βασική έκδοση έχει πλήρη εξοπλισμό(Παίζει καλύτερο απο τα MINI που έβαλες :lol: ) ,190ή 235 ps :lol: :lol: και είναι και μια κατηγορία πάνω.
https://www.volvocars.com/gr/about/our- ... c60-prices
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 09 Οκτ 2017, 12:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
#441717 Δεν εχω οδηγησει το ΤΤ οποτε δεν ξερω, η πλατφορμα νομιζω εχει πολλες αλλαγες σε σχεση με το Γκολφ παροτι ξεκινανε απο το ιδιο σχεδιο. Αλλα ειναι λεπτομερειες πιστευω Μινι ή Χ1. Και τα δυο οδηγικα δεν θα σε απογοητευσουν, το Χ1 ειναι καπως ποιο μεγαλο. Τα χρηματα μονο αν μπορεις να δωσεις.