- 23 Ιουν 2017, 10:41
dimik έγραψε:sknipper έγραψε:Θυμάμαι όταν ένας φίλος είχε πάρει ένα MINI, την πρώτη γενιά μου είχε φανεί πολύ πλαστικό (ιδίως σε κουμπιά, ταμπλώ, χερούλια κλπ).
Αυτό έχει αλλάξει στην δεύτερη γενιά;
Ποια έκδοση ή έξτρα εξοπλισμός προσφέρει δύο ρολόγια με κοντέρ μπροστά στον οδηγό και όχι στη μέση;
Γενικά πως τα πάνε από αξιοπιστία;
Χώρους;
Αυτόματο κιβώτιο;
Τυχόν ευαίσθητα σημεία του ανοιχτού μοντέλου ή του υπερσυμπισμένου μοντέλου;
Προτείνετε το υπερσυμπιεσμένο ή το ατμοσφαιρικό είναι επαρκές και πιο οικονομικό και αξιόπιστο;
Θα διαφωνήσω σε κάποια:
Ναι είναι πλαστικούρα--> Το R56 έχει αρκετά καλής ποιότητας πλαστικού (χοντρού μεν) το οποίο αντέχει στο χρόνο καλύτερα από το παλιό.
Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα το εσωτερικό.--> Αν μιλάμε για σύγκριση πρώτης με 2ης γενιάς, εγώ θα έλεγα το αντίθετο. Ναι μεν κυριαρχεί το κεντρικό κοντερ αλλά η διαρρύθμιση είναι αρκετά διαφορετική. Δες φωτό.
Chili pack αν θυμάμαι καλά ή κάπως έτσι λέγεται και έχεις 2 ρολόγια. --> Δεν είμαι σίγουρος, αλλά στο R56 δύο gauges μπροστά από το τιμόνι έχει μόνο το cabrio. Οι hatchback εκδόσεις έχουν ένα ρολόι που έχει το στροφόμετρο και μια οθόνη 2 γραμμών που κάνεις toggle διάφορες ενδείξεις.
Η αξιοπιστία από R56 και μετά έχει βελτιωθεί --> έχουν λυθεί κάποια θέματα που είχε η πρώτη γενιά αλλά εχουν προκύψει άλλα. Πιο συγκεκριμένα τα R56S έχουν θεματάκια με τον θερμοστάτη ο οποίος δακρύζει, με τα silentblocks (ειδικά σε εκδόσεις με 17''άρες ζάντες), τσιμπάνε λαδάκι από την αρχή της ζωής τους (από λίγο ως πολύ), βρωμίζουν τις βαλβίδες (άμεσος ψεκασμός), έχουν κάποιες διαρροές (πιο συχνή στη βάση του φ. λαδιού). Βέβαια υπάρχουν λύσεις σε όλα αυτά, απλά αυξάνουν το κόστος συντήρησης.
Δεν θα πρότεινα αυτόματο για Mini--> Υποκειμενικό. Εγώ πάλι, μόνο αυτόματο θα πρότεινα. Έχω το S με αυτόματο και με αυτάκια στο τιμόνι. ΟΚ δεν είναι το πιο γρήγορο του κόσμου αλλά συνδυάζει άνεση στην καθημερινή οδήγηση και σπορ χαρακτήρα όταν το θες. Έχουν ακουστεί κάποια θέματα με κάποια κιβώτια, αλλά χτύπα ξύλο κάποιο θέμα εγώ δεν έχω.
Ευαίσθητα σημεία στα νέα μοντέλα δεν γνωρίζω. --> Η 3η γενιά (F5X) γενικά είναι πολύ πιο αξιόπιστη από όλες. Αλλά, έχοντας οδηγήσει νομίζω ότι χάνει την αίσθηση του "καρτ" που έχεις με τα παλιότερα ΜΙΝΙ και εν τέλει πληρώνεις πολλά και παίρνεις ΠΟΛΥ λίγα. Δεν θα αγόραζα F5X παρά μόνο το S.
Υπερσυμπιεσμένο....ποιός ο λόγος για ατμοσφαιρικό;--> Totally agree! Απλά αν πας σε μεταχειρισμένο, θέλει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ (!!!) ψάξιμο και από γνώστες, όχι απλά από ένα γενικό συνεργείο...