Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By JBT
#439078 Αύριο λέω να πάω μέχρι Σουφλί πάντως :superman:

Μάλλον λιγότερο άγχος θα έχω με το ιπτάμενο :iconcool: παρά εάν το τολμούσα με το ι3 :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By 224v
vagmag έγραψε:Ξέρω σας έπρηξα με την αυτονομία κ την κατανάλωση αλλα πιο πολύ τα γράφω για όποιον ενδιαφέρεται ή όποιον ενδιαφερθεί στο μέλλον ( μήπως επρεπε να τα έχω σε άλλο θέμα ... σαν το electrified era ? )

Φόρτισα στο μαγαζι ξανά το πρωι , έστω για τα 9 χλμ που ειχα κανει ( άγχος είπαμε ) . Κ ξεκίνησα τη μερα με ένδειξη πλέον 134 χλμ
Εικόνα

Μετα απο 66 χλμ , που περιλάμβαναν περιφερειακό , κίνηση μεσα στην πόλη με αρκετό κυκλοφοριακό , ξανά περιφερειακό κ επιστροφή σπιτι
Εικόνα

Έγραφε πλέον μόλις 38 χλμ Εικόνα

Το χειρότερο πλέον του άγχους ειναι οτι όταν το έβαλα για φόρτιση έδειχνε αυτο :
Εικόνα

Υποθέτω οτι το 22:32 ειναι η ώρα πλήρης φόρτισης .... η οποίος ειναι 6 ώρες μετα . Το έβαλα στις 16:30 περιπου .

Άρα θελει περιπου 6 ώρες για να μπορέσει να γεμίσει για 66-85 χιλιόμετρα !
Άκυρο το ταξίδι για Κατερίνη , μιας κ στο φίλο θα πρέπει να κάνουμε αρμένικη βίζιτα για να είμαστε σίγουροι οτι θα γυρίσουμε χαχαχαχα

< >

Αυτο με τα υπολοιπα χλμ μετα απο μια διαδρομη, νομιζω το εξης.... οταν κανεις μια καθημερινη διαδρομη αυτο υπολογιζει τα στοιχεια της διαδρομης τον τροπο οδηγησης κ.λ.π. και σου λεει οτι εαν συνεχισεις με τον ιδιο τροπο θα εχεις αυτο το υπολοιπο... Οταν ομως την αλλη μερα π.χ. ξεκινας ηρεμα με την κατηφορα κ.λ.π. προ-βλεπει αλλες συνθηκες και σου λεει αυξημενη αυτονομια. Το εχω παρατηρησει οταν μπαινει το JUKE στη ρεζερβα καυσιμου που ξεκιναει να λεει π.χ. 75χλμ και αναλογα πως οδηγω γρηγορα παφτει στα 40, ομως τυχαινει να ειναι κατηφορα και το 50 υπολοιπο να γινεται 55 για λιγο. Γελαμε με την γυναικα μου μεσα οτι, ταχαμου δεν καταναλωσε τιποτα!!! Για σκεψου το αυτο... Εμπειρια αυτα που λες παντως, ωστε να το διπλοσκεφτει καποιος για να το αγορασει...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#439176 Αυτο που όλοι με ρωτάνε , ακομα κ στην οικογένεια ....
Τι αλλο μπορείς αν παρεις με 40-50.000 ευρώ ;
Και γιατι δεν επιλέγεις κατι που δε θα έχει τόσες ιδιαιτερότητες ;
Κατι χωρίς τόσους συμβιβασμούς ;
Κατι φυσιολογικό ;

Οι απαντήσεις μου , δεν πείθουν ούτε εμένα χαχαχα
Ίσως απλά ειναι ενα απο αυτά που θέλω να κάνω ...

Δεν έχουν όλες οι προηγούμενες επιλογές μου λογική .
Άβαταρ μέλους
By markvag
vagmag έγραψε:Α) η σκέψη παιδιάστικη

Καθόλου παιδιάστικη, το κάνουν στο μούρικα πολλοί ιδιοκτήτες πρίους... Αλλάζουν τις μπαταρίες νικελίου - καδμίου που έχουν τα δικά τους, βάζουν λιθίου, αντίστοιχου όγκου, αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας κι έτσι το αμάξι γίνεται plug-in, μιας και μπορεί να διανύσει μία σεβαστή απόσταση (40-50χλμ) μόνο με μπαταρίες. Και μετά έχεις και 40λίτρα βενζίνη στο ρεζερβουάρ... :iconcool: Και από αυτούς είδε η toyota πως κάτι τέτοιο θα έχει ζήτηση και το νέο πρίους έχει και plug-in έκδοση, τουλάχιστον εκεί.

vagmag έγραψε:Β) ίσως στο μέλλον στα πρατήρια βενζίνης , να μπορείς απλά να αλλάξεις μπαταρία η οποία θα ειναι πλήρως φορτισμένη κ να συνεχίζεις ( προϋποθέτει εύκολο βάλε βγάλε μπαταρίας απο καποιο μηχανισμό ίσως , καθώς κ ίδια διάταξη μπαταριών , σκάφους κ πολλών άλλων απο τους κατασκευαστές . Κατι τέτοιο , ίσως οχι τόσο απλοϊκο έχει πατένταρει λένε η tesla

< >

Αυτό το σκέφτηκαν πολλοί, όπως πχ η Ρενώ. Δεν ξέρω πόσο προχώρησε...
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#440198 Μια περίπτωση αλλαγής του Citroen , ειναι κ καποιο δίλιτρο ντίζελ bmw ,είτε sw είτε 3 gt , είτε x3 .
Το έχω δοκιμάσει το μοτέρ στην f31 , κ μου αρεσει τόσο η δύναμη οσο κ η χαμηλή κατανάλωση .

Ε προχθές παραδίδοντας το i3 , μπήκα απευθείας στο f31 κ ξεκίνησα μα οδηγώ ...... με χάλασε αφάνταστα η τραχύτητα του μοτέρ , ο θόρυβος , οι αλλαγές ταχυτήτων απο το κατα αλλα άψογο 8ταχυτο κιβωτό κλπ .

Θέλω να πω ενώ σε σύγκριση με τα περισσότερα αυτοκίνητα , θεωρώ το f31 άψογο , μετα το i3 δείχνει το λιγότερο παρωχημένο , ακατέργαστο !!!!
Μας καλομαθαίνει σε άλλη ποιότητα η ηλεκτροκίνηση
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#440462 Σχετικά με τη ζωηρότητα αυτού με τη μικρή μπαταρία πρέπει να οφείλεται στη διαφορά βάρους, χωρίς κινητήρα-παρελκόμενα-ντεπόζιτο και με μικρότερη μπαταρία θα είναι αρκετά ελαφρύτερο και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το νιώσεις.

Πάρε εξακύλινδρο σε σειρά, πολύ πιο βελούδινη λειτουργία....
Άβαταρ μέλους
By vagmag
sknipper έγραψε:Σχετικά με τη ζωηρότητα αυτού με τη μικρή μπαταρία πρέπει να οφείλεται στη διαφορά βάρους, χωρίς κινητήρα-παρελκόμενα-ντεπόζιτο και με μικρότερη μπαταρία θα είναι αρκετά ελαφρύτερο και αυτό είναι κάτι που μπορείς να το νιώσεις.

Πάρε εξακύλινδρο σε σειρά, πολύ πιο βελούδινη λειτουργία....

6 κύλινδρο = κυβικά ( αν κ έχω αρκετά ) δε θέλω να λειτουργήσει βελούδινα κ ο Τσιπρας επάνω μου χαχαχα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vagmag έγραψε:Μια περίπτωση αλλαγής του Citroen , ειναι κ καποιο δίλιτρο ντίζελ bmw ,είτε sw είτε 3 gt , είτε x3 .
Το έχω δοκιμάσει το μοτέρ στην f31 , κ μου αρεσει τόσο η δύναμη οσο κ η χαμηλή κατανάλωση .

Ε προχθές παραδίδοντας το i3 , μπήκα απευθείας στο f31 κ ξεκίνησα μα οδηγώ ...... με χάλασε αφάνταστα η τραχύτητα του μοτέρ , ο θόρυβος , οι αλλαγές ταχυτήτων απο το κατα αλλα άψογο 8ταχυτο κιβωτό κλπ .

Θέλω να πω ενώ σε σύγκριση με τα περισσότερα αυτοκίνητα , θεωρώ το f31 άψογο , μετα το i3 δείχνει το λιγότερο παρωχημένο , ακατέργαστο !!!!
Μας καλομαθαίνει σε άλλη ποιότητα η ηλεκτροκίνηση

Επειδή ήταν ντίζελ. Τι περίμενες από λαδιέρα;
Άβαταρ μέλους
By JBT
Νίκος Παππάς έγραψε:http://www.sport24.gr/car/erxetai-kai-sthn-ellada-to-neo-nissan-leaf.4874767.html

Εικόνα

Εικόνα

Θα ελεγα να περιμενεις λιγο

είναι νισάν

άλλωστε το γεγονός ότι δεν έχει φώτο από την οπίσθια όψη, μην το θεωρείς τυχαίο
Άβαταρ μέλους
By sknipper
JBT έγραψε:είναι νισάν
άλλωστε το γεγονός ότι δεν έχει φώτο από την οπίσθια όψη, μην το θεωρείς τυχαίο
Μια χαρά είναι και το από πίσω.
http://cdn2.autoexpress.co.uk/sites/aut ... eaf_04.jpg
http://cdn2.autoexpress.co.uk/sites/aut ... eaf_05.jpg
Και 435 λίτρα χώρο αποσκευών. Από εξωτερικές διαστάσεις δεν ξέρω, κάπως μπόλικο μου φαίνεται.