Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#41621 Mosaicm, θα μας δείξεις καμία φωτογραφία;

Για να κλείσουμε και το θέμα με το αντιψυκτικό, να ενημερώσω ότι το τελευταίο δεκαήμερο είχα τηλεφωνική επικοινωνία και αλληλογραφία με το τεχνικό τμήμα της TOTAL ΕΛΛΑΣ ΑΕΕ σχετικά με το αντιψυκτικά υγρά της Total/Elf που καλύπτουν τις προδιαγραφές της Peugeot. Προς τιμήν τους ήταν πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Εχθές μου τηλεφώνησαν και μου απάντησαν: ΚΑΝΕΝΑ απ΄ αυτά που εισάγονται στην Ελλάδα! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By NickNT
#41625 Έλα μωρέ, ρίξε λίγο νερό τώρα να κάνεις τη δουλειά σου. :p

Πέρα από πλάκα, έχεις διαπιστώσει οποιαδήποτε διαφορά με τη χρήση 0W/30;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#42108 Έκανα 1.000χλμ από την αλλαγή, σήμερα είδα τα λάδια και ήταν στο max. Μπορεί να είναι ιδέα μου, αλλά όταν ο κινητήρας είναι κρύος και βάζω μπρός, αν ανεβάσω λίγο τις στροφές ακούω κάτι σαν κροτάλισμα που μετά από λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίζεται.
Καδένα; Τεντωτήρας; Απλώς ιδέα μου; Θα δείξει... :hmmm:

Με την ευκαιρία παραθέτω και ένα βίντεο που δείχνει τι παθαίνει το 3008 όταν προσκρούει σε σταθερό αντικείμενο με 15km/h.
Εντύπωση μου έκανε το φανάρι που κατά την πρόσκρουση βυθίζεται μέσα και κάτω από το φτερό και το καπό και επανέρχεται σιγά σιγά στην θέση του!

Είναι και Vapor Gray, το είδα και πόνεσε η καρδιά μου...

Άβαταρ μέλους
By zonas
#43242 Προχθές τελικά άλλαξα τον πίρο και πλέον η τουρμπίνα ήρθε στα φυσιολογικά της. Πρίν δεν άκουγα τον ήχο σφίουυυυυ όταν άφηνα το γκάζι που δείχνει ότι δουλεύει η τουρμπίνα.

Ο τραχύς όμως θόρυβος που ακούγεται κυρίως πρωί και όταν μαρσάρω υπάρχει και οφείλεται στον τεντωτήρα καδένας που πρέπει να αλλάξει και με τις γλύστρες καλύτερα.

Ας γελάσω . φτάνει για φέτος. Μετά από 2 χρόνια τώρα να'μαστε καλά.
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#43456 Τη Δευτερα περνω τη Lion να δω τι θα γινει αφου εχει περασει μια βδομαδα που το πηγα σε αυτους (και στο μεταξυ το πηρα πισω) και 9 απο το ατυχημα και ειμαι χωρις οχημα.
Α μου λεει το φανοποιείο εγω ελειπα οταν το εφερες και εκανα παραγγελια τη Πεμπτη . Οριστε ? εγω το εφερα Δευτερα και εσεις κανατα παραγγελια ανταλλακτικων Πεμπτη και ειμαι τοσες μερες χωρις αυτοκινητο ? Τους γκαζωσα τρελα..Με πηραν σε 1 ωρα και μου λενε οι ξεφτιλισμενοι οτι θα εχουν τα ανταλλακτικα την Τεταρτη. Υποτιθεται δε οτι τους ρωτησα αν τα εχουν διαθεσιμα τα ανταλλακτικα και μου ειπαν βεβαιως ολα ειναι "κλασσικα". Απαραδεκτοι.
Αλλα το σημαντικοτερο ειναι αυτο που εγινε σημερα. Μου εστειλε μηνυμα η anytime και μου ελεγε οτι η αλλη ασφαλιστικη δεν αποδεχεται υπαιτιοτητα του πελατη της (παροτι υπαρχει καταθεση της τροχαιας). Τους πηρα τηλεφωνο μου ειπαν πρεπει να πας δικαστικα αφου δεν εχεις νομικη καλυψη σε μας.
Και τωρα αρχιζουν τα δυσκολα..αφου η ζημια του Pitt βγηκε 2650 και εμενα σαφως ειναι μεγαλυτερη...πρεπει να τα βαλω ολα απο τη τσεπη μου ..και να τα παρω δεν ξερω και εγω ποτε !!!!!!!!!
Χρειαζεται να εχω δικηγορο στο δικαστηριο ? Νομιζω για πλημμελήματα δε χρειαζεται..αλλωστε εχω την καταθεση της τροχαιας,

Φωτογραφιες θα ανεβασω..δεν εχω βγαλει ακομα
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
#43803 Μίλησες στην lion με τον υπεύθυνο τμήματος τεχνικής υποστήριξης ; Να γνωρίζει πως συμπεριφέρονται - εργάζονται;
Τελικά το φτηνό είναι ακριβό (Anytime).
Ρώτα καλού κακού ένα δικηγόρο , και ρώτα πόσο θα κοστίσει ο δικηγόρος , πόσο κάθε παράταση, αναβολή και αν στο τέλος ΟΛΑ τα έξοδα που θα κάνει , θα τα πληρώσει ο χαμένος .
Γιατί πρόσφατα έμαθα ότι το δικαστήριο κάνει μια "εκτίμηση" εξόδων και χρεώνει τον χαμένο.
Αν εσύ έχεις πάρει τον Λυκουρέτζο και σε χρεώνει 500 ευρώ την ώρα ....παίρνεις τα 3.
Τις περισσότερες φορές ένα τηλεφώνημα από δικηγόρο , πάντως , σε γλυτώνει από πολλά έξοδα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mosaicm έγραψε:Α μου λεει το φανοποιείο εγω ελειπα οταν το εφερες και εκανα παραγγελια τη Πεμπτη . Οριστε ? εγω το εφερα Δευτερα και εσεις κανατα παραγγελια ανταλλακτικων Πεμπτη και ειμαι τοσες μερες χωρις αυτοκινητο ? Τους γκαζωσα τρελα..Με πηραν σε 1 ωρα και μου λενε οι ξεφτιλισμενοι οτι θα εχουν τα ανταλλακτικα την Τεταρτη. Υποτιθεται δε οτι τους ρωτησα αν τα εχουν διαθεσιμα τα ανταλλακτικα και μου ειπαν βεβαιως ολα ειναι "κλασσικα". Απαραδεκτοι.

Μια επιχείρηση που υποτίθεται ότι προσφέρει "εξειδικευμένο σέρβις αυτοκινήτων Peugeot" θα έπρεπε να τα είχε αυτά στα αποθέματά της έστω και σε μικροποσότητες. Όταν όμως χρειάζεται δύο εβδομάδες για να φέρει μία αντλία νερού, ή να ψάχνει μια εβδομάδα για αντιψυκτικό της Peugeot και στο τέλος να απαντάει "δεν βρήκαμε" όταν εγώ το βρήκα και το αγόρασα σε ένα απόγευμα, ε τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα. Κατανοώ ότι δεν θέλουν να δεσμεύσουν κεφάλαια, αλλά το να μην έχουν ούτε μια αντλία νερού (που δεν μπαίνει μόνο στο 3008!) όταν ξέρουν ότι τις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, δεν θα έλεγα ότι τους κολακεύει.

Αλλά τι ψάχνουμε τώρα... εδώ δεν είχαν επαρκή αποθέματα αντ/κών όταν είχαν την αντιπροσωπεία της Peugeot, τώρα θα έχουν;

silversurfer έγραψε:Μίλησες στην lion με τον υπεύθυνο τμήματος τεχνικής υποστήριξης ; Να γνωρίζει πως συμπεριφέρονται - εργάζονται;

Μα αυτός είναι υπεύθυνος για το ότι δεν υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα ανταλλακτικών! Την αποθήκη τους την βλέπει και από την καρέκλα του γραφείου του. Άλλωστε, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, το φανοποιείο λίγα πράγματα μπορεί να κάνει έως ότου έχει όλα τα ανταλλακτικά διαθέσιμα.

Δεν έχω εμπειρία από την Anytime, αλλά μάλλον την ίδια απάντηση θα έπαιρνε από κάθε ασφαλιστική εφόσον δεν είχε κάλυψη νομικής προστασίας.

Φυσικά συμφωνώ με τον silversurfer για τον δικηγόρο και παρά την ερώτησή σου, πιστεύω ότι έχεις ήδη απευθυνθεί σε κάποιον.

Ποιά ήταν η ασφαλιστική του άλλου εμπλεκόμενου; Μήπως η Ιντερσαλόνικα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#43924 Η anytime πού κολλάει; Απλώς είναι έξτρα η κάλυψη νομικής προστασίας, ορθά μιλάει ο Pitt.
Άβαταρ μέλους
By silversurfer
Pitt έγραψε:
silversurfer έγραψε:Μίλησες στην lion με τον υπεύθυνο τμήματος τεχνικής υποστήριξης ; Να γνωρίζει πως συμπεριφέρονται - εργάζονται;

Μα αυτός είναι υπεύθυνος για το ότι δεν υπάρχει άμεση διαθεσιμότητα ανταλλακτικών! Την αποθήκη τους την βλέπει και από την καρέκλα του γραφείου του. Άλλωστε, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, το φανοποιείο λίγα πράγματα μπορεί να κάνει έως ότου έχει όλα τα ανταλλακτικά διαθέσιμα.

Δεν έχω εμπειρία από την Anytime, αλλά μάλλον την ίδια απάντηση θα έπαιρνε από κάθε ασφαλιστική εφόσον δεν είχε κάλυψη νομικής προστασίας.

Την αποθήκη την βλέπει. Αλλά δικαιολογίες τύπου εγώ έλλειπα ...
Το πως οργανώνεται ένα τμήμα ή περισσότερα και την παρακολούθηση όλης της υπηρεσίας.
Το λέω γιατί με πήρε 2 φορές μετά από 2 διαφορετικά service , τηλέφωνο να με ρωτήσει αν έμεινα ευχαριστημένος.

Μια φορά πήγα για service και ήθελα και κάτι για φανοποείο .
Μου λέει ο τύπος στο service" Θα πάτε μετά απο εκεί με το αυτοκίνητο να συνενοηθείτε"
ΟΧΙ του λέω , θα συνεννοηθείτε εσείς , θα το δει το αυτοκίνητο και θα με πάρεις τηλέφωνο πριν έρθω , να μου πεις.

Για την anytime τώρα : έχει βγει στην αγορά φτηνή γιατί κλείνεις μέσω internet . Αλλά τι συμβόλαιο κλείνεις;
Που είναι το αυτοκίνητο αντικατάστασης, που είναι η νομική προστασία;

Καλά το να μην δέχεται η ασφαλιστική , και όχι ο πελάτης της είναι κάτι που σου δίνει αβαντάζ στο δικαστήριο φαντάζομαι .
Κυνηγάς δηλαδή όχι τον οδηγό αλλά την ασφαλιστική.
Ένας φίλος μου ζήτησε και 300 ευρώ έξτρα αποζημείωση για χάσιμο χρόνου εργασίας, κόστη απο ταξί κ.λ.π και τα κέρδισε χωρίς να γίνει δικαστήριο.Αλλά δεν θυμάμαι αν τα πήρε από ασφαλιστική ή από οδηγό.
Τελευταία επεξεργασία από silversurfer και 26 Νοέμ 2014, 16:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#43956 Στους όρους ασφάλισης.
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:Στους όρους ασφάλισης.

δεν ειναι φανταστικο? ξετικαρουμε ολες τις καλύψεις για να βγει φτηνό... και οταν την φάμε και χρειαστει η ασφάλεια η οποια δεν μας καλυπτει γιατι δεν την πληρώσαμε για τις εξτρα καλυψεις... ειναι κακή και ακριβή :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#43967 << Σας παρέχεται αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι 1.200 cc, αν είστε πελάτης της Anytime
που δεν ευθύνεται για το ατύχημα και το άλλο όχημα είναι ασφαλισμένο σε εταιρία που
υπάγεται στο Φιλικό Διακανονισμό. >>

Αυτοκίνητο αντικατάστασης η anytime δίνει από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η επισκευή του αυτοκινήτου στο συνεργείο , όχι νωρίτερα. Με την προϋπόθεση ότι μέσα από το φιλικό διακανονισμό η εταιρεία του άλλου (οδηγού) έχει συμφωνήσει-αποδεχτεί οτι εσύ δε φταις για το ατύχημα.
Το κακό είναι οτι στο φιλικό διακανονισμό ο νόμος δίνει περιθώριο 10 εργάσιμες στην ασφαλιστική για να αποφασίσει αν συμφωνεί ή όχι ως προς την υπαιτιότητα του πελάτη της + τις μέρες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι να γίνει αναγγελία ατυχήματος και να το δει ο εκτιμητής . Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 3 εβδομάδες καθυστέρηση , οπότε ή μένεις 3 βδομάδες στο περίμενε χωρίς μέσο μετακίνησης μέχρι να μπει στο συνεργείο για να ξεκινήσει η επισκευή ή το φτιάχνεις μόνος σου στο ενδιάμεσο χωρίς να περιμένεις την απόφαση για το αν φταις ή δε φταις . Οπότε και στην τελευταία περίπτωση αυτοκίνητο αντικατάστασης δε θα πάρεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
zonas έγραψε:... Πρίν δεν άκουγα τον ήχο σφίουυυυυ όταν άφηνα το γκάζι που δείχνει ότι δουλεύει η τουρμπίνα.

Ο τραχύς όμως θόρυβος που ακούγεται κυρίως πρωί και όταν μαρσάρω υπάρχει...

Εκείνοι οι ανατριχιαστικοί ήχοι ιιιιιιννννγγγγγγγ που κατέληγαν σε ξξξξξξξξξ, συνεχίζουν και ακούγονται;

Ρε συ, πρόσεχε το καημένο το αμάξι. Κινητή ορχήστρα το έκανες!

Ας γελάσω . φτάνει για φέτος. Μετά από 2 χρόνια τώρα να'μαστε καλά.

Τι θα κάνεις μετά από δύο χρόνια; Θα αλλάξεις μαέστρο ή ρεπερτόριο; :s_laughat

@mosaicm, τώρα το θυμήθηκα... την dashcam την είχες εν λειτουργία;
Πολύ χαζό αυτό το βάλε – βγάλε τελικά. Λες και ξέρουμε πότε και από πού θα μας έρθει.
Αλλά και να την έχεις επάνω μονίμως, σκανδαλίζει... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#44547 Δε φταιει η anytime ...μια χαρα εξυπηρετικοι ηταν. Εγω δεν ειχα βαλει στις καλυψεις την νομικη προστασια.
Dashcam βεβαιως ειχα..και ειδου !
Με το γραμμα νομου οτι πρεπει να ακινητοποιηθεις σε stop ημουν και εγω foul , αλλα οχι ως προς το ατυχημα
(φυσικα ειχα ελεγξει τη δικη μου πλευρα οτι ημουν οκ).

Εχω και φωτογραφιες απο τη ζημια
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mosaicm
#44551 Υπηρξαν και αλλες εξελιξεις..θα αναφερω καποιες τωρα (γιατι και οι τοιχοι εχουν αυτια) και απο βδομαδα θα σας πω και τα υπολοιπα.
Τελικα η ασφαλιστικη του αλλου υποχωρησε σε συνυπαιτιοτητα που φυσικα δεν αποδεχτηκα
Πηγα σημερα στη Lion και μου εβγαλε κουστουμι 1500€ (ευτυχως μακρια απο το 2650 του Pitt που φαινεται απο εξω να εχει λιγοτερα απο το δικο μου).
Θα γινουν οι εργασιες απο βδομαδα και τοτε θα ολοκληρωσω και με την περιπετεια μου.