Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Deleted User 1 έγραψε:Το ότι είναι γεννήτρια δεν λέει κάτι από μόνο του. Εάν φορτίζει πιο αργά απ' ότι καταναλώνει τι να το κάνω?

ναι εξαρτάται την ταχύτητα... το φορτίο που καταναλώνεις... πόσο το ζορίζεις
Άβαταρ μέλους
By dstou
#438195 To κριτήριο με το φ.α. είναι το εξής: αν δεν έχεις στη διαδρομή σου πρατήριο -> τότε ντιλίτ.
Πράγματι δεν είναι κανοτόμο ή γκλαμ, είναι απλά οικονομικότατο και καθαρίζεις με 28 καινούργιο ή 18-20 μετάχειρο, φουλ εξτρά ότο. Και σου αγοράζει χρόνο. Το δουλεύεις μια 3ετία και όταν το 2020 βγεις πάλι στην αγορά θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα από 15 ηλεκτρικά και 50 υβρίδια.
Και τότες μιλάμε αλλιώς. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Dimsabas έγραψε:Δεν έχετε υπολογίσει παράπλευρα οφέλη: το οικολογικό αποτύπωμα, τη μούρη που πουλάς, το ανέμελο (και μπόλικο) γκάζι, την εκκεντρικότητα, την απαράμιλλα άνετη μετακίνηση. Δεν είναι όλα κουκιά, αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε όλοι με Dacia Sandero diesel.
Επιμένω για το Up. 20 χιλιάρικα καινούριο, αυτονομία 160 χιλιόμετρα, 8 χρόνια εγγύηση, μικρή απαξίωση σε σχέση με την προπέλα.

Ακριβώς !!!! Δεν είναι όλα οικονομοτεχνικά. Προσπαθώ απλά και με λίγα οικονομοτεχνικά να δικαιολογήσω αυτήν την παράλογη κατά φαίνεται .....

Δεν πήγαμε να το δούμε το up... είναι αργό από ότι διαβάζω ...
Άβαταρ μέλους
By Zeus
vagmag έγραψε:
Zeus έγραψε:Υβριδικά έχω αλλάξει 3, και έχω κάνει πάνω από 500.000 χιλιόμετρα συνολικά τα τελευταία 12 χρόνια περίπου .
Δεν είμαι από τους πιο early adopters.... αλλά ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν τα υβριδικά ΝΕΑ τεχνολογία... και δεν τα επιλέγουν για αυτό το λόγο...
Σίγουρα υπάρχουν πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα στην αγορά.

Μιλάω για plug-in, όχι υβριδικά όπως πχ το Α3 e-tron..εκτός αν έχεις εμπειρία και με τέτοιο, που θα ήταν χρήσιμο να μας πεις και εντυπώσεις.

Όπως προείπα, θεωρώ ότι το μόνο μειονέκτημα του ι3 ειναι η τιμή του, εφόσον ουσιαστικά μιλάμε για δεύτερο αυτοκινητο πόλης...και 25-30Κ ακόμα, θα την έβρισκα πιο λογική. Αν αυτό ομως δεν αποτελεί εμπόδιο για σένα, δεν βλέπω τον λόγο να χρειάζεται να αιτιολογήσεις την αγορά με οικονομοτεχνική ανάλυση. Ειναι πολύ καλή επιλογή, προχώρα!
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
vagmag έγραψε:αλλά ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν τα υβριδικά ΝΕΑ τεχνολογία... και δεν τα επιλέγουν για αυτό το λόγο...

Καρντάσι υβριδικό μόνο LaFerrari, P1 ή 918.
Κάναμε μερικούς σβέλτους γύρους με i8 στις Σέρρες. Στον 1ο έπιανε κοντά 220 στην ευθεία, στον 3ο είχε πέσει κάτω από 200!!! :svivhaha:
Οπότε δεν το λες και ώριμη τεχνολογία. :roll:
Ναι ξέρω, δεν οδηγούνται έτσι στους δρόμους, αλλά για σπορ αυτοκίνητο μιλάμε! :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#438271 220 επιανε στην ευθεια?παρα πολύ δυνατο,εστω και για λιγο. :s_omg
Άβαταρ μέλους
By markvag
REALZEUS έγραψε:Κάναμε μερικούς σβέλτους γύρους με i8 στις Σέρρες. Στον 1ο έπιανε κοντά 220 στην ευθεία, στον 3ο είχε πέσει κάτω από 200!!! :svivhaha:
Οπότε δεν το λες και ώριμη τεχνολογία. :roll:

Και μετά από μερικούς γύρους ήθελε 4-5 ώρες φόρτιση... :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimviii έγραψε:220 επιανε στην ευθεια?παρα πολύ δυνατο,εστω και για λιγο.

Ναι, ήταν όντως πολύ δυνατό όταν ήταν φορτισμένο, αλλά θυμόμουν λάθος, ήταν λιγότερα: https://youtu.be/b9OAEv4EGcA?t=115

Αφόρτιστο ήταν καμιά 20άρα κάτω. :thumbsdown:

ΥΓ: Κιουρίες πηγαίναμε γιατί την επόμενη το αυτοκίνητο έπρεπε να μετρηθεί και δεν υπήρχαν άλλα λάστιχα. :s_tongue

markvag έγραψε:Και μετά από μερικούς γύρους ήθελε 4-5 ώρες φόρτιση...

Όταν έβγαινε από την πίστα έμπαινε κατευθείαν στην πρίζα. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:
Ναι, ήταν όντως πολύ δυνατό όταν ήταν φορτισμένο, αλλά θυμόμουν λάθος, ήταν λιγότερα: https://youtu.be/b9OAEv4EGcA?t=115

ακριβως τα ιδια χλμ (207)εβγαζα στα 360-370 αλογα,για αυτό μου φανηκαν πολλα τα 220 :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
vagmag έγραψε:Οι εντυπώσεις που περιγράφω ειναι λίγο μπερδεμένες σε σειρά , να με συγχωρατε .... πολλά τα δεδομένα !!!!

Νομίζω καταρχήν οτι έτσι θα πρέπει να ειναι όλα τα οχήματα , τα καθημερινά τουλάχιστο κ εξηγώ .
Ήσυχο , πολύ , δεν ακούς τίποτα . Κ εντάξει στα φανάρια είχαμε συνηθίσει με τα start stop , αλλα αυτο κ όταν ξεκινάς , κ όταν επιταχύνεις , δεν ακούς τίποτα !!!! Μα τίποτα !
Είπα επιταχύνεις... κ ειναι , πως να το περιγράψω .... οχι απλά γρήγορο .... αλλα απίστευτο !!! Επιταχύνει αβίαστα , δε ζορίζεται πουθενά , δε χρειάζεται να περιμένεις να στροφάρει , να αλλάξει σχέση κ ξανά να στροφαρει κλπ .... απλά επιταχύνει , απο το μηδέν απο την ώρα που πατάς το γκάζι ( μάλλον παρωχημένη λέξη αλλα καταλαβαίνετε ...) , κ απλά βλέπεις στον καθρέπτη να απομακρύνονται τα αλλα οχήματα .
Επιταχύνει αγόγγυστα , χωρίς ίχνος διστακτικότητας , αδιάκοπα , συνεχόμενα !!!!

Το πεντάλ του γκαζιού λειτουργεί κ ως φρένο όταν το αφήνεις !!!! Το ειχα διαβάσει σκεφτόμουν οτι θα δυσκολευτώ , ή θα ειναι απότομο κλπ .... τίποτα , ειναι εύκολο σου χειρισμό κ το θεωρείς το πιο απλό πραγμα , κ το πιο φυσικό !

Αυτο ειναι το περίεργο με το αυτοκινητο , ενώ οδηγείς κατι ξένο , κατι που δεν εχεις ξανά οδηγήσει , κατι που ειναι ηλεκτρικό , που δεν έχει σχέσεις να διαδέχεται η μια την άλλη , έχει δύναμη απο το μηδέν , σου φαίνεται οτι αυτο ειναι το φυσιολογικό .... τα αλλα ειναι παρωχημένα !!!

Αλήθεια γιατι να αλλάζουμε σχέσεις ; ( πέραν της ευχάριστης σε ενα σπορ αυτοκινητο , ) ακομα κ το pdk , κ το 8ταχυτο της bmw κλπ δείχνουν παλιάς κοπής , άγουρα , ... μη τέλεια ....

< >

Ετσι ακριβως οπως τα γραφεις ενιωσα και εγω οταν ειχα μια μικρη οδηγικη επαφη μαζι του!

Το σοκ ηταν μεγαλο! Η πρωτη σκεψη μου μετα την βολτα ηταν αυτη ακριβως. Οτι τοσα χρονια η διαδικασια μετακινησης που βιωνα με καθε ειδους αυτοκινητο ηταν ΛΑΘΟΣ!
Αυτα εντωμεταξυ τα γραφει καποιος που -οσοι με γνωριζουν τουλαχιστον- θεωρειται απο ρομαντικος εως και γραφικος, σε επιπεδο προτιμησης οσο το δυνατον πιο ανοθευτης-συμμετοχικης οδηγησης, με -καλο- χειροκινητο κιβωτιο, δυνατοτητα απενεργοποιησης ESP και παει λεγοντας...

Διαβασα μεχρι και την τελευταια σελιδα...

Στην θεση σου θα κοιταζα για το ελαφρως μτχ BEV με την μεγαλτερη μπαταρια στα 38,000ευρω που ειπες με 5κ χλμ. Πιστευω οτι θα σε καλυψει για τις καθημερινες αναγκες που αναφερεις.
Απλως νομιζω οτι την μεγιστη δυνατη οικονομια μετακινησης εφοσον κανετε τουλαχιστον 20-30κ χλμ το χρονο
θα την καρπωθεις αν το κρατησεις 5 χρονια και οχι 3.

Το κυριοτερο παντως ειναι το να μπορεις να διαθεσεις αρχικα το ποσο αυτο των 38κ ευρω. Απο εκει και περα Imo τουλαχιστον και εαν μετραει η γνωμη μου απο καμποσα αυτοκινητα, παλαια, συγχρονα, γρηγορα, αργα που εχω οδηγησει, εφοσον καλυπτει τις αναγκες-θελω της οικογενειας, κανε την κινηση!

Στο θεμα της αυτοκινησης, με τετοια επιλογη, ζεις το μελλον σημερα, με απιστευτα αγχολυτικο τροπο!

P.S ...ενα συντομο review που ειχα γραψει για την i3 στο αλλο Forum...
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... 5#p2973905

Και αλλο ενα πολυ ενδιαφερον απο προσφατο κατοχο!
http://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic. ... 0#p3183686
Άβαταρ μέλους
By vagmag
dstou έγραψε:To κριτήριο με το φ.α. είναι το εξής: αν δεν έχεις στη διαδρομή σου πρατήριο -> τότε ντιλίτ.
Πράγματι δεν είναι κανοτόμο ή γκλαμ, είναι απλά οικονομικότατο και καθαρίζεις με 28 καινούργιο ή 18-20 μετάχειρο, φουλ εξτρά ότο. Και σου αγοράζει χρόνο. Το δουλεύεις μια 3ετία και όταν το 2020 βγεις πάλι στην αγορά θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα από 15 ηλεκτρικά και 50 υβρίδια.
Και τότες μιλάμε αλλιώς. :iconcool:

Το ξέρω ότι η πιο λογική επιλογή είναι να περιμένω 2-3 χρόνια ...
Άβαταρ μέλους
By JBT
Κίκιζας . έγραψε: Απο εκει και περα Imo τουλαχιστον και εαν μετραει η γνωμη μου απο καμποσα αυτοκινητα, παλαια, συγχρονα, γρηγορα, αργα που εχω οδηγησει, εφοσον καλυπτει τις αναγκες-θελω της οικογενειας, κανε την κινηση!

χολ οφ φέιμ :s_shout