Deleted User 1 έγραψε:Το ότι είναι γεννήτρια δεν λέει κάτι από μόνο του. Εάν φορτίζει πιο αργά απ' ότι καταναλώνει τι να το κάνω?
ναι εξαρτάται την ταχύτητα... το φορτίο που καταναλώνεις... πόσο το ζορίζεις
Deleted User 1 έγραψε:Το ότι είναι γεννήτρια δεν λέει κάτι από μόνο του. Εάν φορτίζει πιο αργά απ' ότι καταναλώνει τι να το κάνω?
Dimsabas έγραψε:Δεν έχετε υπολογίσει παράπλευρα οφέλη: το οικολογικό αποτύπωμα, τη μούρη που πουλάς, το ανέμελο (και μπόλικο) γκάζι, την εκκεντρικότητα, την απαράμιλλα άνετη μετακίνηση. Δεν είναι όλα κουκιά, αλλιώς θα κυκλοφορούσαμε όλοι με Dacia Sandero diesel.
Επιμένω για το Up. 20 χιλιάρικα καινούριο, αυτονομία 160 χιλιόμετρα, 8 χρόνια εγγύηση, μικρή απαξίωση σε σχέση με την προπέλα.
vagmag έγραψε:Zeus έγραψε:Υβριδικά έχω αλλάξει 3, και έχω κάνει πάνω από 500.000 χιλιόμετρα συνολικά τα τελευταία 12 χρόνια περίπου .
Δεν είμαι από τους πιο early adopters.... αλλά ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν τα υβριδικά ΝΕΑ τεχνολογία... και δεν τα επιλέγουν για αυτό το λόγο...
Σίγουρα υπάρχουν πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα στην αγορά.
vagmag έγραψε:αλλά ακόμα και σήμερα κάποιοι θεωρούν τα υβριδικά ΝΕΑ τεχνολογία... και δεν τα επιλέγουν για αυτό το λόγο...
REALZEUS έγραψε:Κάναμε μερικούς σβέλτους γύρους με i8 στις Σέρρες. Στον 1ο έπιανε κοντά 220 στην ευθεία, στον 3ο είχε πέσει κάτω από 200!!!![]()
Οπότε δεν το λες και ώριμη τεχνολογία.![]()

dimviii έγραψε:220 επιανε στην ευθεια?παρα πολύ δυνατο,εστω και για λιγο.
markvag έγραψε:Και μετά από μερικούς γύρους ήθελε 4-5 ώρες φόρτιση...
REALZEUS έγραψε:
Ναι, ήταν όντως πολύ δυνατό όταν ήταν φορτισμένο, αλλά θυμόμουν λάθος, ήταν λιγότερα: https://youtu.be/b9OAEv4EGcA?t=115
vagmag έγραψε:Οι εντυπώσεις που περιγράφω ειναι λίγο μπερδεμένες σε σειρά , να με συγχωρατε .... πολλά τα δεδομένα !!!!
Νομίζω καταρχήν οτι έτσι θα πρέπει να ειναι όλα τα οχήματα , τα καθημερινά τουλάχιστο κ εξηγώ .
Ήσυχο , πολύ , δεν ακούς τίποτα . Κ εντάξει στα φανάρια είχαμε συνηθίσει με τα start stop , αλλα αυτο κ όταν ξεκινάς , κ όταν επιταχύνεις , δεν ακούς τίποτα !!!! Μα τίποτα !
Είπα επιταχύνεις... κ ειναι , πως να το περιγράψω .... οχι απλά γρήγορο .... αλλα απίστευτο !!! Επιταχύνει αβίαστα , δε ζορίζεται πουθενά , δε χρειάζεται να περιμένεις να στροφάρει , να αλλάξει σχέση κ ξανά να στροφαρει κλπ .... απλά επιταχύνει , απο το μηδέν απο την ώρα που πατάς το γκάζι ( μάλλον παρωχημένη λέξη αλλα καταλαβαίνετε ...) , κ απλά βλέπεις στον καθρέπτη να απομακρύνονται τα αλλα οχήματα .
Επιταχύνει αγόγγυστα , χωρίς ίχνος διστακτικότητας , αδιάκοπα , συνεχόμενα !!!!
Το πεντάλ του γκαζιού λειτουργεί κ ως φρένο όταν το αφήνεις !!!! Το ειχα διαβάσει σκεφτόμουν οτι θα δυσκολευτώ , ή θα ειναι απότομο κλπ .... τίποτα , ειναι εύκολο σου χειρισμό κ το θεωρείς το πιο απλό πραγμα , κ το πιο φυσικό !
Αυτο ειναι το περίεργο με το αυτοκινητο , ενώ οδηγείς κατι ξένο , κατι που δεν εχεις ξανά οδηγήσει , κατι που ειναι ηλεκτρικό , που δεν έχει σχέσεις να διαδέχεται η μια την άλλη , έχει δύναμη απο το μηδέν , σου φαίνεται οτι αυτο ειναι το φυσιολογικό .... τα αλλα ειναι παρωχημένα !!!
Αλήθεια γιατι να αλλάζουμε σχέσεις ; ( πέραν της ευχάριστης σε ενα σπορ αυτοκινητο , ) ακομα κ το pdk , κ το 8ταχυτο της bmw κλπ δείχνουν παλιάς κοπής , άγουρα , ... μη τέλεια ....
< >
Dimsabas έγραψε:0-100 σε 11.7, 82 άλογα, 21.4 ροπή, 50-80 σε 4.0.
dstou έγραψε:To κριτήριο με το φ.α. είναι το εξής: αν δεν έχεις στη διαδρομή σου πρατήριο -> τότε ντιλίτ.
Πράγματι δεν είναι κανοτόμο ή γκλαμ, είναι απλά οικονομικότατο και καθαρίζεις με 28 καινούργιο ή 18-20 μετάχειρο, φουλ εξτρά ότο. Και σου αγοράζει χρόνο. Το δουλεύεις μια 3ετία και όταν το 2020 βγεις πάλι στην αγορά θα έχεις να διαλέξεις ανάμεσα από 15 ηλεκτρικά και 50 υβρίδια.
Και τότες μιλάμε αλλιώς.
Κίκιζας . έγραψε: Απο εκει και περα Imo τουλαχιστον και εαν μετραει η γνωμη μου απο καμποσα αυτοκινητα, παλαια, συγχρονα, γρηγορα, αργα που εχω οδηγησει, εφοσον καλυπτει τις αναγκες-θελω της οικογενειας, κανε την κινηση!
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]