Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
#434020 Ωραια βγαίνει η πατητή και για εσωτερικούς χώρους.
Δεν εχω δοκιμάσει πως γίνεται, σε κάποια φάση δείξτο για να υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#434021 ψάχνω να βρώ πίσσα, αυτή που υπήρχε παλιότερα σε τενεκέ των 5 και των 16 κιλών που ήταν ξερή και ήθελε ζέσταμα σε φωτιά για να ρευστοποιηθεί, δεν βρίσκω πουθενά, σήμερα υπάρχουν μόνο υγρά γαλακτόματα πίσσας που δεν μου κάνουν, υπάρχει κάποαι γνώση ή κάποια ιδέα επί του θέματος, που θα βρώ αυτό το υλικό ?
Άβαταρ μέλους
By seismic
glf έγραψε:Ωραια βγαίνει η πατητή και για εσωτερικούς χώρους.
Δεν εχω δοκιμάσει πως γίνεται, σε κάποια φάση δείξτο για να υπάρχει.

Θέλεις να πω την τεχνική πως την κάνω? Η κάτω φωτογραφεία είναι τελειωμένη τσιμεντοκονία περασμένη με βερνίκι . ΕικόναΕικόνα
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 14 Σεπ 2017, 16:24, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By seismic
21 quadra έγραψε:ψάχνω να βρώ πίσσα, αυτή που υπήρχε παλιότερα σε τενεκέ των 5 και των 16 κιλών που ήταν ξερή και ήθελε ζέσταμα σε φωτιά για να ρευστοποιηθεί, δεν βρίσκω πουθενά, σήμερα υπάρχουν μόνο υγρά γαλακτόματα πίσσας που δεν μου κάνουν, υπάρχει κάποαι γνώση ή κάποια ιδέα επί του θέματος, που θα βρώ αυτό το υλικό ?

Όχι.. καλύτερο όμως και από πίσσα είναι ένα καλό μονωτικό για το δώμα περασμένο πάνω με μία πατητή τσιμεντοκονία την οποία πρέπει να κάνεις για να κλείσουν οι πόροι του τσιμεντόλιθου
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
seismic έγραψε:
21 quadra έγραψε:ψάχνω να βρώ πίσσα, αυτή που υπήρχε παλιότερα σε τενεκέ των 5 και των 16 κιλών που ήταν ξερή και ήθελε ζέσταμα σε φωτιά για να ρευστοποιηθεί, δεν βρίσκω πουθενά, σήμερα υπάρχουν μόνο υγρά γαλακτόματα πίσσας που δεν μου κάνουν, υπάρχει κάποαι γνώση ή κάποια ιδέα επί του θέματος, που θα βρώ αυτό το υλικό ?

Όχι.. καλύτερο όμως και από πίσσα είναι ένα καλό μονωτικό για το δώμα περασμένο πάνω με μία πατητή τσιμεντοκονία την οποία πρέπει να κάνεις για να κλείσουν οι πόροι του τσιμεντόλιθου

Δεν την θέλω για οικοδομικές εργασίες, θέλω να την λιώσω και να την βάλω μέσα σε κοιλοδοκούς 100Χ60Χ6mm για την απορρόφηση των κραδασμών σε σασί μηχανήματος, θα σταματήσει και τον κωδωνισμό του μετάλλου που είναι στην ουσία κραδασμοί και λόγω που έχει καλή πρόσφυση στο μέταλλο, αν δεν βρώ θα πάω στην ακριβότερη λύση που είναι ο εποξιδικός γρανίτης και θα ενσωματώσω ρινίσματα από μαντέμι που έχω φυλάξει, απλά η πίσσα αυτή θα ήταν πολύ φτηνότερη λύση.

Την χρησιμοποιούν ακόμα στην κατασκευή δρόμων αλλά δεν υπάρχει πια σε μικρές συσκευασίες στο εμπόριο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster

http://www.ezstreet.gr

Έχω χρησιμοποιήσει αυτό σαν εναλλακτικό στον περίβολο σχολικού συγκροτήματος. Μέτρια εργασιμοτητα αλλά για την χρήση που θες πιθανό να είναι οκ
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#434046 Εχω μια οριζόντια επιφανεια λιγων τετραγωνικων από σκυρόδεμα στην αυλή, δεν έχει στρωθεί από πάνω ούτε τσιμεντοκονία ούτε πέτρα ούτε πλακάκι ούτε τίποτα.
Όταν βρέχεται ακούγεται να ρουφάει υγρασία...
έχει λερωθεί με τα χρόνια αλλά με το πλυστικό υψηλής πίεσης γίνεται καινούρια.
θα έπρεπε να την περάσω κάποιο αδιαβροχοποιητικό βερνίκι (π.χ. όπως αυτό για τις πέτρες) για λόγους προστασίας;

δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση απλά η αντοχή, μιας και χρησιμοποιείται για αποθήκευση-τοποθέτηση βαρέων αντικειμένων.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
red_monster έγραψε:

http://www.ezstreet.gr

Έχω χρησιμοποιήσει αυτό σαν εναλλακτικό στον περίβολο σχολικού συγκροτήματος. Μέτρια εργασιμοτητα αλλά για την χρήση που θες πιθανό να είναι οκ

Ευχαριστώ, την έχω δεί, δεν μου κάνει γιατί περιέχει στερεά, αυτή που ψάχνω όταν ζεσταθεί και λιώσει ρέει σαν μέλι, κολλάει παντού και όταν κρυώσει γίνεται σαν πολύ σκληρό λάστιχο, είναι το ιδανικό υλικό απορρόφησης των κραδασμών και των στάσιμων κυμάτων, ΟΚ εδώ δεν έχω στάσιμα κύματα, απλά το αναφέρω γιατί την χρησιμοποιούσαμε στο εσωτερικό των ηχείων όταν ασχολούμαστε εντατικά με την παρέα με το HI-FI
Άβαταρ μέλους
By dimviii
21 quadra έγραψε:
dimviii έγραψε:μαστιχη (αρμοκολλα πολυουρεθανης δλδ) οπου δεν θα ξανασκασει, γιατι παραμενει για παντα ελαστικη.

Έχω τέτοια αρκετά θέματα τοιχοποιϊας σε εξωτερικούς τοίχους, για πες ποιά μαστίχη να βάλω ?

Τωρα το ειδα Παναγιωτη σορρυ.
Μαρκα δεν ξερω να σου πω,ολες καλες είναι,απλα την sikaflex θα την πληρωσεις πολύ παραπανω γιατι μπορει να είναι ακριβη.
Απλα προσεξε γιατι καποιες μαρκες βγαζουν σε διαφορες σκληρότητες,να δεις ποια σου κανει( πχ 20 fc ή 40 fc)

η soudal το λεει SOUDAFLEX
η denbraven το λεει POLYFLEX πχ.

εα χρειαστείς μεγαλη ποσοτητα βγαινει και σε σαλαμι Παναγιωτη που είναι 600 ml είναι φθηνοτερο από τις φύσιγγες των 300 ml,αλλα θελει και πιστολι για σαλαμια,υπολογησε κανα 10αρι ευρω για φθηνο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii

φερνουμε στην εταιρια και την δινουμε στα νησια,καπου το χρησιμοποιουν σε καικια.
Είναι σε σακι Παναγιωτη και είναι σαν πετρα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
ArrowsFA1 έγραψε:Εχω μια οριζόντια επιφανεια λιγων τετραγωνικων από σκυρόδεμα στην αυλή, δεν έχει στρωθεί από πάνω ούτε τσιμεντοκονία ούτε πέτρα ούτε πλακάκι ούτε τίποτα.
θα έπρεπε να την περάσω κάποιο αδιαβροχοποιητικό βερνίκι (π.χ. όπως αυτό για τις πέτρες) για λόγους προστασίας;

δε με ενδιαφέρει η εμφάνιση απλά η αντοχή, μιας και χρησιμοποιείται για αποθήκευση-τοποθέτηση βαρέων αντικειμένων.

Δεν παθαίνει τίποτα, άσε την όπως είναι
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimviii έγραψε:
21 quadra έγραψε:
dimviii έγραψε:μαστιχη (αρμοκολλα πολυουρεθανης δλδ) οπου δεν θα ξανασκασει, γιατι παραμενει για παντα ελαστικη.

Έχω τέτοια αρκετά θέματα τοιχοποιϊας σε εξωτερικούς τοίχους, για πες ποιά μαστίχη να βάλω ?

Τωρα το ειδα Παναγιωτη σορρυ.
Μαρκα δεν ξερω να σου πω,ολες καλες είναι,απλα την sikaflex θα την πληρωσεις πολύ παραπανω γιατι μπορει να είναι ακριβη.
Απλα προσεξε γιατι καποιες μαρκες βγαζουν σε διαφορες σκληρότητες,να δεις ποια σου κανει( πχ 20 fc ή 40 fc)

η soudal το λεει SOUDAFLEX
η denbraven το λεει POLYFLEX πχ.

εα χρειαστείς μεγαλη ποσοτητα βγαινει και σε σαλαμι Παναγιωτη που είναι 600 ml είναι φθηνοτερο από τις φύσιγγες των 300 ml,αλλα θελει και πιστολι για σαλαμια,υπολογησε κανα 10αρι ευρω για φθηνο.

Sikaflex 11fc

Ταιριάζει με σχεδόν όλα, δουλεύεται καλά και έχει εξαιρετική αντοχή.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:

φερνουμε στην εταιρια και την δινουμε στα νησια,καπου το χρησιμοποιουν σε καικια.
Είναι σε σακι Παναγιωτη και είναι σαν πετρα.

Την κόβουν κομμάτια και την ζεσταίνουν σε μεταλλικό δοχείο ? Αν είναι έτσι μου κάνει, μπορείς να μάθεις ? Δεν είναι κάτι που θα το χρειαστώ αύριο, αλλά πρέπει να το έχω πχ σε 1 μήνα για να αποφασίσω όταν σχεδιάσω το σασί του CNC αν θα χρησιμοποιήσω πίσα ή θα είναι διαφορετικός ο σκελετός για epoxy granite που τον προτιμώ αλλά εκτός το κόστος είναι υλικό που δεν το έχω δουλέψει και θα πρέπει να κάνω δοκίμια.

Πάντως o εποξειδικός γρανίτης είναι σήμερα το απόλυτο υλικό για σασί σε εργαλειομηχανές ακριβείας.

Το αλουμίνιο απορροφά κραδασμούς με grade 0.4, το ατσάλι με 4-5, το μαντέμι ανάλογα το κράμα 150-500 και το epoxy gtanite 8 φορές επάνω από το μαντέμι, ουδεμία σύγκριση, πάντως την πίσα την θέλω για να την βάλω στο σασί του surface grinder που ετοιμάζω και το οποίο πρέπει να προηγηθεί του cnc για να ισιώσει τα σημεία που θα πατήσουν τα rails του cnc

Ευχαριστώ, όποτε έχεις νέα μου λες.

Σαλάμι μαστίχη πήρα και έβαλα σε τριχοειδείς ρωγμές που είχα εξωτερικά, ήταν ευκαιρία μιας και είχα μαστόρους που μερεμέτισαν τα σπασίματα που έγιναν με την αλλαγή την κύριας εισόδου και μιας πλαϊνής μπαλκονόπορτας και έβαψαν την είσοδο.
Τελευταία επεξεργασία από 21 quadra και 14 Σεπ 2017, 20:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
red_monster έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:Εχω μια οριζόντια επιφανεια λιγων τετραγωνικων από σκυρόδεμα στην αυλή, δεν έχει στρωθεί από πάνω ούτε τσιμεντοκονία ούτε πέτρα ούτε πλακάκι ούτε τίποτα.

Δεν παθαίνει τίποτα, άσε την όπως είναι

Ευχαριστώ πολύ!