Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#433545 Εγώ VAG δύσκολα πλέον προτείνω σε άνθρωπο, έχουν τόσο αμφιλεγόμενη αξιοπιστία, που δεν θέλω να τον πάρω στο λαιμό μου. Πιο εύκολο μου είναι να προτείνω οτιδήποτε άλλο, παρά VAG.
Τέλος, γενικώς ελάχιστα Seat μου φαίνονται πραγματικά πλήρη αυτοκίνητα χωρίς ναι μεν αλλά. Νομίζω όλα υποφέρουν ακόμη και σήμερα από ένα μέτριο εσωτερικό (που σε σχέση με ένα Ignis βέβαια, μπορεί να μοιάζει και με Rolls Royce, αλλά τα συγκρίνω με τα αντίστοιχά τους).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#433555 Παίρνεις όμως πολύ αμάξι για τα λεφτά του χωρίς να πληρώνεις premium το κάθε σαπάκι φαουβέ ή Audi. Seat και Skoda είναι πολύ τίμιες στην τιμολόγηση και με λίγες παραχωρήσεις. Βασικά κοστίζουν όσο αξίζουν. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#433556 Θεωρώ σαφώς τιμιότερη την Ford, όχι μόνον σε τιμή αγοράς, αλλά και σε κόστος συντήρησης. Και θεωρώ πως έχει συνολικά και καλύτερα προϊόντα.
Δεν βλέπω γιατί να πάρεις το Ibiza, όταν στα ίδια λεφτά παίρνεις Fiesta.
Για να μην πάμε και στους Γάλλους (Clio, Micra η Renault και 208, C3 η PSA).
Δεν σχολιάζω επίσης πως το Fabia είναι άσχημο και ξεπερασμένο πια, ενώ το Ibiza έχει μέτριο εσωτερικό (παραδοσιακά πια...).
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#433560 Γιατί καλώς ή κακώς το vag μπορεί να είναι τριμπούρδελο αλλά έχει το καλό ότι μετακυλίει τις τεχνολογίες του από πάνω προς τα κάτω στις κατηγορίες. Πχ το 3κυλινδρο μοτεράκι είναι εξαιρετικό με τους άμεσους ψεκασμούς του κτλ. Infotainment παίρνεις από τα καλύτερα της αγοράς για την κατηγορία με φουλ συνδεσημότητα και 2 usb. Full Led φώτα σε super mini των 15Κ. DSG που όταν δουλεύει είναι εξαιρετικό. Εκτός αυτού τα Seat δεν τα λες και του πεταματού στο δρόμο και λόγω εμπορικότητας έχεις και ένα κάρο επιλογές βελτίωσης.

Πολλά από αυτά δεν προσφέρονται καν σαν options από άλλους. Πχ η Peugeot δεν προσφέρει καν xenon στο 208, μοντέλο που υπό συνθήκες μπορεί να πάει 20+Κ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Anonymous Founder έγραψε:Θεωρώ σαφώς τιμιότερη την Ford, όχι μόνον σε τιμή αγοράς, αλλά και σε κόστος συντήρησης. Και θεωρώ πως έχει συνολικά και καλύτερα προϊόντα.
Δεν σχολιάζω επίσης πως το Fabia είναι άσχημο και ξεπερασμένο πια, ενώ το Ibiza έχει μέτριο εσωτερικό (παραδοσιακά πια...).
., συμφωνώ ότι το Φιέστα είναι καλύτερο συνολικά από το Ibiza, αλλά επ ουδενί δεν έχουν ίδια τιμή. Πχ Ibiza 1.5 tsi evo fr 15.750€ , fiesta st line 140 5d 17866€. Ibiza 1.0 115 FR 15050€, Fiesta st line 125 , 17206€, για να μιλήσουμε για τις πιο σπορ εκδόσεις

< >
Τελευταία επεξεργασία από belgarion και 13 Σεπ 2017, 14:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#433624 Είναι πολύ πιο ακριβό το Fiesta από το Ibiza κι ας είναι και τα δύο φρέσκα μοντέλα.
Σε κάνα χρόνο που παραδοσιακά η Ford θ' αρχίσει τις εκπτώσεις, το συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
belgarion έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Θεωρώ σαφώς τιμιότερη την Ford, όχι μόνον σε τιμή αγοράς, αλλά και σε κόστος συντήρησης. Και θεωρώ πως έχει συνολικά και καλύτερα προϊόντα.
., συμφωνώ ότι το Φιέστα είναι καλύτερο συνολικά από το Ibiza, αλλά επ ουδενί δεν έχουν ίδια τιμή. Πχ Ibiza 1.5 tsi evo fr 15.750€ , fiesta st line 140 5d 17866€. Ibiza 1.0 115 FR 15050€, Fiesta st line 125 , 17206€, για να μιλήσουμε για τις πιο σπορ εκδόσεις

< >

Εντάξει, δεν είχα καταλάβει πως έχουν τώρα τόση διαφορά, αλλά σύντομα θα είναι στα ίδια, η Ford στον χρόνο πάνω αρχίζει τις εκπτώσεις. Επιπλέον, το κόστος συντήρησης στα Ford είναι πολύ οικονομικότερο από τους άλλους, πραγματικά είναι και 50% κάτω σε πολλές περιπτώσεις (ειδικά συγκρινόμενο με VAG που σε μαδάνε κανονικά... :s_crazy ).
Όπως και να 'χει, εγώ δεν εμπιστεύομαι VAG όπως είπα, οπότε δεν είμαι και τόσο αντικειμενικός...
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#433711 Αυτό με το κόστος συντήρησης ισχύει. Ο κολλητός μου με Ibiza σε αντιπροσωπεία έδινε πάντα πάνω από 200 € ενώ εγώ με το Fiesta, το ανώτατο που έχω δώσει ήταν 160€ φέτος.
Οι τιμές στον πρώτο χρόνο να τις υπολογίζετε -1.000 με 1.500€
Το Sport το 09 πρέπει να κανε 16.500€ και το Μάρτη του 10 το τσίμπησα με 15.100 €.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By petrosk
#433713 Seat, Hyundai, swift δυστυχώς για πολλούς λέω όχι, με μια μικρή εξαίρεση στο swift αλλα και πάλι θα προτιμούσα το Ιγκνις σε σχέση με το swift, δεν λέω ότι δεν ειναι καλα αυτοκίνητα, ειδικά το i20 αλλα ειναι τόσο ¨ιδια¨ σχεδόν ολα τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας που σε 5 άντε 10 χρόνια το πολύ,δεν θα γυρίσεις κάν κεφάλι να το κοιτάξεις, μου αρέσει να έχουν κάτι το διαφορετικό απο τα υπόλοιπα και γι αυτό κλείνω προς κάκτους κ Ιγκνις που έστω μετά απο χρονια θα πεις ότι κατι έχει αυτό το αυτοκίνητο! :roll:

Και το Φόρεστερ που έχω που ειναι 15 χρόνων αμάξι ακομα μου φαίνεται πολύ όμορφο και πολύ πιο όμορφο απο το καινούριο, ο δε σκαραβαιος όσο προβληματικός μπορεί να βγήκε,να μη συζητήσω για χρηστικότητα... τόσο ομορφούλι ειναι μετά απο τόσα χρονια :iconcool:

Επειδή μου φαίνεται πως πάω για κάκτους, αντίπροτείνεται κατι σε μεταχειρισμένο ή να πάω να το πάρω και να γλυτώσει ο hf έστω κάποια μέρα να μπει μέσα σε ένα τέτοιο :s_smile

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#433721 Το ερώτημα με cactus και κυρίως Ignis είναι αν μετά από χρόνια θα έχεις αυτοκίνητο ή θα έχει σκορπισει
Άβαταρ μέλους
By markvag
#433760 Αν κρίνω από το 206 μου, μια χαρά θα έχει αμάξι μετά από πολλά χρόνια. Το 206 μου (που το πήρα καινούριο το 2003) είχε πλαστικά πολύ κατώτερα σε εικόνα (σκληρά) από το golf που είχαμε πάρει 4 χρόνια νωρίτερα...

10 χρόνια αργότερα και χωρίς καμία προσοχή στο εσωτερικό του, πέρα από ένα καθάρισμα καπ' καπ', το 206 ήταν ακριβώς όπως καινούριο. Ούτε καν τα καθίσματα είχαν φθορά (ελάχιστη του οδηγού). Το εσωτερικό του golf από την άλλη, είχε κυριολεκτικά σκορπίσει... Τα μαλακά πλαστικά είχαν δημιουργήσει πολλά κυματάκια, το κάτω μέρος που είχε πλαστικά σκληρά και πολύ εύκολο να γρατσουνιστούν (ώρες ώρες πιστεύω πως γρατσουνίζεται με το βλέμα... :lol: ) είχε άπειρες γρατσουνιές, έπεφταν πράγματα (μεταξύ άλλων το ντουλαπάκι του συνοδηγού), καθίσματα γδάρθηκαν, διακόπτες δεν δούλευαν, κτλ... :thumbsdown:

Προσωπικά εμπιστεύομαι το ψιτροέν ΠΟΛΥ περισσότερο από ένα polo πχ... Μαλακά πλαστικά και όμορφη εικόνα δεν σχετίζονται με διάρκεια ζωής και ποιότητα κατασκευής! :rtfm:

Α, ναι... το golf το είχαμε πάρει γιατί η μάνα μου εντυπωσιάστηκε στην έκθεση όταν το είδε από το "γκουπ" της πόρτας και τα μαλακά πλαστικά του... :s_dance :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#433803 Παρόμοιες εντυπώσεις έχω από το 206 της αδελφής μου σε σχέση με Polo/Golf ίδιας ηλικίας.
Τα Citroen δεν τα συγκρίνω γιατί δεν έχουν καταφέρει να με πείσουν.