REALZEUS έγραψε:θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking...
Ο αγαπητός Γιώργος Γεωργίου έχασε τα δόντια όταν έμαθε για τη σπάνια αρρώστια που πάσχει το παιδί του (δυστυχώς το έχασε πριν λίγο καιρό).
REALZEUS έγραψε:θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking...
REALZEUS έγραψε:QsisVTS έγραψε:Μου κάνει εντύπωση το πόσοι έχουν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα τους![]()
(Και το νόημα του βουτσισματος γενικότερα πέρα από την κακοσμία βεβαίως)
Κάνουν αρκετά καλύτερο καθαρισμό Γιώργο. Το νόημα του βουρτσίσματος είναι να μην δημιουργηθεί πλάκα, που θα οδηγήσει σε ουλίτιδα, που θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking...Επίσης απομακρύνει τις τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις αν μπούνε σε καμιά κουφάλα κλπ.
Πάντως οι ηλεκτρικές θέλουν άλλον χειρισμό. Βουρτσίζεις κάθε δόντι ξεχωριστά με κάθετη κίνηση (πάνω-κάτω) και όχι οριζόντια όπως στις χειροκίνητες. Βασικά η περιστρεφόμενη κεφαλή κάνει την δουλειά, εσύ απλά την μετακινείς.
QsisVTS έγραψε:REALZEUS έγραψε:QsisVTS έγραψε:Μου κάνει εντύπωση το πόσοι έχουν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα τους![]()
(Και το νόημα του βουτσισματος γενικότερα πέρα από την κακοσμία βεβαίως)
Κάνουν αρκετά καλύτερο καθαρισμό Γιώργο. Το νόημα του βουρτσίσματος είναι να μην δημιουργηθεί πλάκα, που θα οδηγήσει σε ουλίτιδα, που θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking...Επίσης απομακρύνει τις τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις αν μπούνε σε καμιά κουφάλα κλπ.
Πάντως οι ηλεκτρικές θέλουν άλλον χειρισμό. Βουρτσίζεις κάθε δόντι ξεχωριστά με κάθετη κίνηση (πάνω-κάτω) και όχι οριζόντια όπως στις χειροκίνητες. Βασικά η περιστρεφόμενη κεφαλή κάνει την δουλειά, εσύ απλά την μετακινείς.
Δεν θέλω να ακουστω ψεκασμενος ούτε είμαι φυσικά γιατρός, αλλά νομίζω ότι αν είναι να χάσεις τα δόντια σου θα τα χάσεις το βούρτσισμα δε θα αποτρέψει αυτό που είναι να συμβεί..
Και αντίστοιχα αν δεν είναι να τα χάσεις δεν έχει καμία σημασία αν τα πλένεις συχνά ή όχι πάρα μόνο για να διώξεις τη κακοσμία που ανέφερα..
Πιστεύω ότι το ζήτημα με τις οδοντόκρεμες είναι μουφιά..
Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κακά δόντια, έτσι κι αλλιώς θα χρειαστούν οδοντίατρο (από σιδεράκια ή σφραγίσματα ή να βάλουν ψεύτικα) έχουν και το θέμα της υποτιθέμενες υγιεινής να κοροϊδεύονται ότι κάτι φταίει..
Τεσπα..
Giuseppe Busso έγραψε: αγαπητός Γιώργος Γεωργίου έχασε τα δόντια όταν έμαθε για τη σπάνια αρρώστια που πάσχει το παιδί του (δυστυχώς το έχασε πριν λίγο καιρό).
QsisVTS έγραψε:Δεν θέλω να ακουστω ψεκασμενος ούτε είμαι φυσικά γιατρός, αλλά νομίζω ότι αν είναι να χάσεις τα δόντια σου θα τα χάσεις το βούρτσισμα δε θα αποτρέψει αυτό που είναι να συμβεί..
JimClark έγραψε:Tepe, παντού. Λειτουργει κ ως αγχολυτικό ή αντι-υπνωτικό στα καθημερινά χιλιόμετρα.
https://www.facebook.com/reel/1076212278537413 Απ[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]