Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
REALZEUS έγραψε:θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking...

Ο αγαπητός Γιώργος Γεωργίου έχασε τα δόντια όταν έμαθε για τη σπάνια αρρώστια που πάσχει το παιδί του (δυστυχώς το έχασε πριν λίγο καιρό). :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Μου κάνει εντύπωση το πόσοι έχουν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα τους :hmmm:

(Και το νόημα του βουτσισματος γενικότερα πέρα από την κακοσμία βεβαίως)

Κάνουν αρκετά καλύτερο καθαρισμό Γιώργο. Το νόημα του βουρτσίσματος είναι να μην δημιουργηθεί πλάκα, που θα οδηγήσει σε ουλίτιδα, που θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking... :s_crazy Επίσης απομακρύνει τις τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις αν μπούνε σε καμιά κουφάλα κλπ.

Πάντως οι ηλεκτρικές θέλουν άλλον χειρισμό. Βουρτσίζεις κάθε δόντι ξεχωριστά με κάθετη κίνηση (πάνω-κάτω) και όχι οριζόντια όπως στις χειροκίνητες. Βασικά η περιστρεφόμενη κεφαλή κάνει την δουλειά, εσύ απλά την μετακινείς.

Δεν θέλω να ακουστω ψεκασμενος ούτε είμαι φυσικά γιατρός, αλλά νομίζω ότι αν είναι να χάσεις τα δόντια σου θα τα χάσεις το βούρτσισμα δε θα αποτρέψει αυτό που είναι να συμβεί..

Και αντίστοιχα αν δεν είναι να τα χάσεις δεν έχει καμία σημασία αν τα πλένεις συχνά ή όχι πάρα μόνο για να διώξεις τη κακοσμία που ανέφερα..

Πιστεύω ότι το ζήτημα με τις οδοντόκρεμες είναι μουφιά..

Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κακά δόντια, έτσι κι αλλιώς θα χρειαστούν οδοντίατρο (από σιδεράκια ή σφραγίσματα ή να βάλουν ψεύτικα) έχουν και το θέμα της υποτιθέμενες υγιεινής να κοροϊδεύονται ότι κάτι φταίει..

Τεσπα..
Άβαταρ μέλους
By g8777
#432537 Κιουση, μιλώ ως παθών, δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το βούρτσισμα και το νήμα για την υγεία των δοντιών. Εκτός ίσως από τη σεγα που χρησιμοποιεί ο Καμπαλα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
QsisVTS έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
QsisVTS έγραψε:Μου κάνει εντύπωση το πόσοι έχουν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το νόημα τους :hmmm:

(Και το νόημα του βουτσισματος γενικότερα πέρα από την κακοσμία βεβαίως)

Κάνουν αρκετά καλύτερο καθαρισμό Γιώργο. Το νόημα του βουρτσίσματος είναι να μην δημιουργηθεί πλάκα, που θα οδηγήσει σε ουλίτιδα, που θα οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Georgiou speaking... :s_crazy Επίσης απομακρύνει τις τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν μολύνσεις αν μπούνε σε καμιά κουφάλα κλπ.

Πάντως οι ηλεκτρικές θέλουν άλλον χειρισμό. Βουρτσίζεις κάθε δόντι ξεχωριστά με κάθετη κίνηση (πάνω-κάτω) και όχι οριζόντια όπως στις χειροκίνητες. Βασικά η περιστρεφόμενη κεφαλή κάνει την δουλειά, εσύ απλά την μετακινείς.

Δεν θέλω να ακουστω ψεκασμενος ούτε είμαι φυσικά γιατρός, αλλά νομίζω ότι αν είναι να χάσεις τα δόντια σου θα τα χάσεις το βούρτσισμα δε θα αποτρέψει αυτό που είναι να συμβεί..

Και αντίστοιχα αν δεν είναι να τα χάσεις δεν έχει καμία σημασία αν τα πλένεις συχνά ή όχι πάρα μόνο για να διώξεις τη κακοσμία που ανέφερα..

Πιστεύω ότι το ζήτημα με τις οδοντόκρεμες είναι μουφιά..

Απλά οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κακά δόντια, έτσι κι αλλιώς θα χρειαστούν οδοντίατρο (από σιδεράκια ή σφραγίσματα ή να βάλουν ψεύτικα) έχουν και το θέμα της υποτιθέμενες υγιεινής να κοροϊδεύονται ότι κάτι φταίει..

Τεσπα..

Προφανώς και λες χαζομάρες. Σαφώς και όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο γερά δόντια, αλλά δεν συγκρίνεται η στοματική υγεία του σήμερα με των γονιών μας ή ακομα παλιότερα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε: αγαπητός Γιώργος Γεωργίου έχασε τα δόντια όταν έμαθε για τη σπάνια αρρώστια που πάσχει το παιδί του (δυστυχώς το έχασε πριν λίγο καιρό).

Δεν είπα ότι το έπαθε επειδή δεν τα βούρτσιζε, είπα ότι θα γίνουμε έτσι αν δεν βουρτσίζουμε. :iconcool:

QsisVTS έγραψε:Δεν θέλω να ακουστω ψεκασμενος ούτε είμαι φυσικά γιατρός, αλλά νομίζω ότι αν είναι να χάσεις τα δόντια σου θα τα χάσεις το βούρτσισμα δε θα αποτρέψει αυτό που είναι να συμβεί..

Μπορείς να τα χάσεις από 1002 αιτίες, αλλά μια από αυτές είναι η πλάκα που μπορεί να σπρώξει τα ούλα. Ας κάνουμε κάτι αφού μπορούμε λοιπόν. Για αυτό επίσης μια φορά το χρόνο καθαρισμό σε οδοντίατρο!!! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#432604 Στον τελευταίο καθαρισμό που πήγα (δεν θυμάμαι ακριβώς όχι πολλά χρόνια πάντως) λέω "ε έχω να έρθω 2-3 χρόνια, βλακεία" :s_blush

Κοιτάζει τη καρτέλα μου, μου λέει έχεις να έρθεις 5 τελικά, αλλα εντάξει δεν πειράζει :lol:

όλα ήταν καλά :iconcool:

Εγώ ήμουν τυχερός και πήρα από τη μητέρα μου που έκανε πρώτη φορά σφράγισμα στα 60 η κακομοίρα η αδερφή μου που έχει πάρει από την οικογένεια του πατέρα μου που διασύρονται τα δόντια τα έχει ακουμπήσει και αυτή στους οδοντιάτρους ήδη παρόλο που πλένει διαρκώς και παίρνει και αυτή fancy ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες

Ο πατέρας μου έχει σκάσει θησαυρούς στους οδοντιατρους

Οπότε εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι ναι αν έχεις προδιάθεση ίσως βοηθάει να προσέχεις παρόλο που τελικά θα έχεις φθορά, απλά καθυστερείς την καταστροφή, αν δεν έχεις μπορείς να είσαι και αμελής δεν τρέχει κάτι..
Άβαταρ μέλους
By skous
#432613 Βασικά όλα τα λεφτά είναι τα μεσοδοντια βουρτσάκια και το νίμα, όλα τα άλλα (οδοντόβουρτσες κλπ) είναι απλά για να υπάρχουν και να προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στο στόμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#432616 Τα μεσοδόντια και το νήμα έχουν νόημα ύπαρξης μόνο αν έχεις κενά ανάμεσα στα δόντια. Και φυσικά η κανονική οδοντόβουρτσα είναι πολύ σημαντική!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#432618 Δια ολοι εχουν κενο αναμεσα στα δοντια. Δεν ειναι μασιφ η οδοντοστοιχια. Με ενα νημα καθαριζεις.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#432621 Σε εμένα μάναμ δεν χωράει με τίποτα μεσοδόντιο. Με πολύ ζόρι μόνο νήμα, στα όρια του να σπάσει ο σπάγκος. Είναι εντελώς κολλητά, εκτός από 1-2 που εκεί χωράει και μεσοδόντιο αλλά τόσο στριμόκωλα που περισσότερο κακό κάνει (αιμορραγία από το ούλο). Αφού ήθελε να μου δώσει ο οδοντίατρος και δεν έβρισκε νούμερο για μένα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#432660 Tepe, παντού. Λειτουργει κ ως αγχολυτικό ή αντι-υπνωτικό στα καθημερινά χιλιόμετρα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bill33
JimClark έγραψε:Tepe, παντού. Λειτουργει κ ως αγχολυτικό ή αντι-υπνωτικό στα καθημερινά χιλιόμετρα.

Εικόνα

σε έβγαλε φωτό η πεταλούδα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#432667 Με Note 8 γιατί είναι μπροστά η πεταλούδα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#432670 Πάψτε ρε :lol:

Έχω δοκιμάσει αρκετά mini flossers, κανένα δεν φτάνει το tepe σε αντοχή κυρίως και αποτελεσματικότητα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#432913 Τα mini flossers μου φάνηκαν αρκετά βολικά, αλλά τα βουρτσάκια που είχα δοκιμάσει (σε διάφορα μεγέθη μάλιστα) ήταν απίστευτα ενοχλητικά και όπως τα πήρα έτσι έμειναν!