- 05 Σεπ 2017, 00:05
Giuseppe Busso έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:Εχεις οδηγησει 147 με 120ps και focus 180αρι με σπορ αναρτηση? Το μονο ξεκαθαρο σημειο υπεροχης της Α ειναι το τιμονι και αυτο επειδη εχει το καλυτερο τιμονι στα μικρομεσαια στις εποχες των υδραυλικων, μιας και το τιμονι του Focus με τα σημερινα δεδομενα των μικρομεσαιων ειναι απο τα κορυφαια.
Το μόνο Focus που έφτανε σε αίσθηση το αμάξι μου όπως όταν το είχα αναρτησωμένο ήταν το RS και αυτό ΠΑΙΖΕΤΑΙ, δεν είμαι σίγουρος.
Οδηγικα μιλω Γιαννη σε συνολικο επιπεδο, ξεχασε καταρχας την XYZ (την ειχες ενα φεγγαρι, δεν την εχεις συνεχεια ή κανω λαθος?) και κατα δευτερον βρες ενα Focus με σπορ αναρτηση να οδηγησεις πριν πεις με σιγουρια.
Μην...υποθετεις.
Giuseppe Busso έγραψε:Η καμπίνα της 147 έχει ξεκάθαρη υπεροχή έναντι του Focus. Του δεύτερου με δελεάζει ότι απλά είναι μια καινούρια καμπίνα με όλα τα σύγχρονα καλούδια.
Ναι οκ, μεχρι τωρα και ισως και για παντα, αν την βγαζεις μια φορα καθε δυο ΣΚ το μηνα και εαν κυνηγας σκιερο μερος να την παρακαρεις καθε μερα το καλοκαιρι.
Αν την λειτουργεις σχεδον σε καθημερινη βαση, καθε χρονος που περναει, η υπεροχη της θα χανεται καπου αναμεσα σε φυσικη φθορα δεκαετιας και βαλε μαζι και με πιθανους νεους μικροτριγμους...
Giuseppe Busso έγραψε:Τα υλικά, η λεπτομέρεια και το σχέδιο εσωτερικού που έχει η 147 για να στέκεται 12 χρόνια και να μου γράφουν ένα σωρό μέλη του φόρουμ επί του θέματος, δεν πιστεύω ότι τα έχει το Ford. Για να μιλάμε ειλικρινά δηλαδή.
Στεκεται και θα μπορουσε να στεκεται ετσι, αν απλως...στεκοταν στασιμη και επι της ουσιας ΣΤΕΚΕΤΑΙ γιατι εχεις αλλα 2-3 αυτοκινητα να βγαζουν καθημερινη αγγαρεια και φθορα...
Γραφει ομως ηδη 12 χρονια και οσο και να στεκεται δεν θα μπορει να στεκεται με την ιδια ανεση για καθε επομενο χρονο. Εκτος αν της βαλεις ζελατινες και την κοιτας...
Giuseppe Busso έγραψε:Και αν με προβληματίζει κάτι, είναι αυτό που έγραψε ο g. Ότι θα αντέξω/αντέξει/αντέξουμε μαζί με το Focus 10 χρόνια; Θα βαρεθώ; θα βαρέσω ενέσεις;
Δεν είναι όλα άλογα και φαρδιά λάστιχα. Με την 147 έχω έρωτα και θα φύγει, αν φύγει, όπως πρέπει και σωστά. Αλλιώς δεν θα κάνω χαζομάρα.
Σκέφτομαι και τη λύση να περιμένω ακόμη 1-2 χρόνια και βλέπουμε. Αλλά ούτε και αυτό είναι λογικό, καθώς αν περιμένεις πάντα, θα μένεις πάντα να περιμένεις.
Προφανως, αλλα δεν εισαι και οπως ησουν πριν 12 χρονια, Ουτε θα εισαι μετα απο 10 χρονια οπως εισαι τωρα.
Αν δεν ειναι ολα αλογα και φαρδια λαστιχα τοτε γιατι δεν κοιτας καποιες πολυ καλες μτχ Α-Class που ειχα βαλει απο αγγελιες?
Γιατι δεν ειναι AMG-pack ο ιδιος το ειπες, θελεις αρα ΚΑΙ το στησιμο, ενα ισαξιο τουλαχιστον στησιμο, που να θυμιζει, να ειναι οσο πιο κοντα γινεται στην 147.
Ε, αυτη την στιγμη στα λεφτα αυτα, σε καινουργιο ειδικα, ΜΟΝΟ το Focus το εχει, συν το καταλληλο μοτερ
για να το εκμεταλευτεις στο επακρο.
Κατα τα αλλα συμφωνω, αφου δεν καιγεσαι, καλυτερα περιμενε. Ειτε τυχον καλυτερη προσφορα, στα τελη του ετους, που συνηθως κανουν για να πιασουν στοχους, ειτε με την επισημη ελευση του νεου Focus, τυχον "σκοτωμα" τιμων στο υπαρχον.
Αν και προσωπικα πιστευω οτι σε τετοια χρονικη στιγμη, θα το εχεις απορριψει το Focus...
P.S Μου ηρθε μια φλασια τωρα...Giulietta QV εαν εβρισκες μτχ με λιγα χλμ, πχ απο αντιπ/σωπο με καλη χρηματοδοτηση, υπαρχει σαν σκεψη, ή χλωμο?