Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By dimik
funkyreverend έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:
elteo έγραψε:Αυτούς που βλέπω εγώ δεν μου μοιάζουν για του σακκιδιου. Έχω δει όλα τα τελευταία μοντέλα της premium γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. SRB, MK, BGμε αντίστοιχες σλαβοφατσες.

επειδή το έχουμε ξανασυζητήσει, η Λευκάδα τα τελευταία χρόνια γέμισε απο Ρουμάνους οι οποιοι σκάγανε με διαστημικά αμάξια, τόσο που να λές, τί διαολο ήρθε η ανάπτυξη, έσκασε μύτη η τοπική μαφία ή ζουνε μέρες ΠΑΣΟΚ?

Μέχρι που ένας βενζινάς φίλος ρώτησε και έμαθε ότι ΟΛΑ αυτά ειναι νοικιασμένα για να κατέβουν διακοπές, σε στυλ αυτοκινητοδιακοποδάνειο.

Πίσω Ρουμανία, μπορεί να μην έχει ούτε ποδήλατο :s_sarcastic

Δεν θα μου φαινόταν και περίεργο - η μόστρα και ο νεοπλουτισμός υπάρχει εκεί έντονα, να ξέρετε όμως ότι στη Ρουμανία εδρεύει πλέον Silicon Valley ευρωπαϊκό και παίζουν σε IT engineers* μισθοί του στυλ 2000-3000 ευρώ καθαρά τους οποίους δεν τους κουνάς ούτε για αστείο να τους φέρεις "στον πολιτισμό". Ευνόητο είναι ότι υπάρχει κίνηση χρήματος γενικά, καθαρού και βρώμικου. Κοινωνία τριών ταχυτήτων, δεν είναι το σύνολο έτσι φυσικά.

Φίλος δίπλα μου λέει ότι τα αυτοκίνητα είναι απλώς κλεμμένα.

*Δεν μιλάω για κεφάλια, μιλάω για 25-35 ηλικίες.
Αυτό...
έχω φίλο εδώ Ρουμάνο με 2 πτυχία παρακαλώ που δουλεύει σε μεγάλη πολυεθνική σε σχέση με ΙΤ. Είχε φύγει για έναν χρόνο στην Ρουμανία να τελειώσει το 2ο πτυχίο και δούλευε σε Quality control κατασκευαστή hardware, αλλά προτιμούσε τον καιρό και το high society εδώ

< >
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
rx8_drifter έγραψε:
Bayern7 έγραψε:
GTS έγραψε:Το Γερμανικο συστημα το να κουβαλας τα μπουκαλια για ριφαντ ειναι μιζερια ´η προστασια του περιβαλλοντος;

Γιατί αμα δεν το γυρίσουν αυτοί το μπουκάλι, δεν θα ανακυκλωθεί;
Απλά δεν θα "καρπωθούν" αυτή την επιστροφή.
άρα μιζέρια. :iconcool:

Kάνεις ένα σημαντικό λάθος. Αλλο ανακύκλωση σπασμένου γυαλιού που γίνεται στους κάδους, κι άλλο επιστροφή της φιάλης, η οποία φεύγει για το εργοστάσιο ανέμπαφη, πλένεται, απολυμαίνεται και ξαναμπαίνει στη γραμμή παραγωγης. Δεν υπάρχει σύγκριση κόστους/επιβάρυνσης για το περιβάλλον μεταξύ των δύο δυνατοτήτων

trivia, αν παρατηρήσετε, οι φιάλες έχουν ενα χάραγμα στο λαιμό. Κάθε φορά που περνάνε απ την γραμμή , χαράσονται ώστε να μην είναι αέναη η ανακύκλωση,

Και ο ιδιοκτητης του μπαρ που θα πάει ο Γερμανός να πιει την από το σουπερμαρκετ αγορασμένη μπύρα του, ανέπαφη θα τη γυρίσει. Δεν θα τη σπάσει.
Δε μπέρδεψα τιποτα δλδ. Στην περίπτωση που περιέγραψε ο dim αναφέρομαι. Άλλωστε από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα περί γυάλινων μπουκαλιών.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
GTS έγραψε:Περιγραφεις ακραιες συμπεριφορες οπως και αυτες Ελληνων που σε καλουν να βγειτε εξω να φατε και μετα μαζευουν συμμετοχη στον λογαριασμο οτι τους κατεβει με καποιους να πληρωνουν 80ε και ουσιαστικα να τρωνε λιγο και καποιοι αλλοι να πληρωνουν λιγο ´η καθολου και να τρωνε πολυ ´η αρκετα.

Και λοιπόν; Είναι δυνατόν να βγω έξω με φίλους και να σκέφτομαι ποιος έφαγε περισσότερο ή ποιος ήπιε περισσότερο; Στην Ελλάδα αν το κάνεις αυτό, είναι ξεφτυλίκι. Μόνον αν κάποιος δεν έχει την οικονομική άνεση δικαιολογείται, και πάλι αυτός δεν πρόκειται ποτέ να πει μόνος του "να πληρώσω τα δικά μου".

Υπαρχουν ελληναρες που το κανουν με προγραμμα να φανε χωρις να πληρωσουν ´η να κανουν τζιρο στο εκαστοτε μαγαζι. Ειτε ειναι "φιλοι" ειτε ειναι γνωστοι ειναι μεγαλο ξεφτυλικι γιαυτους πρωτα απο ολα. Οποιος εχει οικονομικη ανεση τα πληρωνει ολα και τελος, αυτος που ζηταει οτι του κατεβει απο τους αλλους σιγουρα δεν εχει χρηματα περα απο το ασοβαρο της υποθεσης.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 21 Αύγ 2017, 18:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#426938 ποια ανακυκλωση βρε σεις,εδω λεμε ότι η μπυρα στο μπαρ εκανε 2 ευρω(χαπυ αουαρ) και πηγε να την παρει με 1,5 ξερω εγω από το απέναντι μινιμαρκετ ο τζαμπατζής.
Στα παπαργια του η ανακυκλωση,απλα ηθελε ο γιουφτος να πιει φθηνοτερη τη μπυρα του.
αυτό με το μηλο δλδ που αγοραζει 1 είναι σωστο? αυριο μεθαύριο δεν θα ξαναφαει μηλο?Παλι στο μινιμαρκετ/μαναβη για ένα μηλο?
Δεν είναι καθολου το θεμα κρυο vs ζεστη,απλα δεν τα κανουν όλα σωστα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
GTS έγραψε:Περιγραφεις ακραιες συμπεριφορες οπως και αυτες Ελληνων που σε καλουν να βγειτε εξω να φατε και μετα μαζευουν συμμετοχη στον λογαριασμο οτι τους κατεβει με καποιους να πληρωνουν 80ε και ουσιαστικα να τρωνε λιγο και καποιοι αλλοι να πληρωνουν λιγο ´η καθολου και να τρωνε πολυ ´η αρκετα.

Και λοιπόν; Είναι δυνατόν να βγω έξω με φίλους και να σκέφτομαι ποιος έφαγε περισσότερο ή ποιος ήπιε περισσότερο; Στην Ελλάδα αν το κάνεις αυτό, είναι ξεφτυλίκι. Μόνον αν κάποιος δεν έχει την οικονομική άνεση δικαιολογείται, και πάλι αυτός δεν πρόκειται ποτέ να πει μόνος του "να πληρώσω τα δικά μου".

Υπαρχουν ελληναρες που το κανουν με προγραμμα να φανε χωρις να πληρωσουν ´η να κανουν τζιρο στο εκαστοτε μαγαζι. Ειτε ειναι "φιλοι" ειτε ειναι γνωστοι ειναι μεγαλο ξεφτυλικι γιαυτους πρωτα απο ολα. Οποιος εχει οικονομικη ανεση τα πληρωνει ολα και τελος, αυτος που ζηταει οτι του κατεβει απο τους αλλους σιγουρα δεν εχει χρηματα περα απο το ασοβαρο της υποθεσης.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις όμως...
Βγαίνουμε πχ 6 φίλοι για φαγητό και έρχεται ο λογαριασμός 180€. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας πληρώνει 30€ ανεξάρτητα αν έφαγε πολύ ή λίγο.
Από την στιγμή που θα βγεις με φίλους σου, δεν θα σκεφτείς αν αυτό που πλήρωσες αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτό που κατανάλωσες!
:dizzy:
Μόνον αν κάποιος όντως καταναλώνει πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους! Γνωστός συμφορουμίτης, έχει την μανία να πίνει μόνον μία μπύρα και ποτέ δεύτερη όταν βγαίνουμε. Αν και προσφέρεται προς τιμήν του να πληρώσει τα ίδια με τους άλλους, συνήθως τον λυπόμαστε και πληρώνει λιγότερα. Αλλά ο ίδιος ποτέ δεν έχει πει να πληρώσει λιγότερα.
Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό, είναι -το λιγότερο- ασυνήθιστο στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#426949 Ποιος είπε πώς τα κάνουν ολα σωστά; Ειπαμε η γυφτια η γυφτια. Παμε παρακατω.

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#426953 Το να πάρεις ένα μήλο από τον μανάβη και να το φας σπίτι σου ή στον δρόμο ή στην παραλία είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.

Να πάρεις όμως σκόπιμα μια μπύρα από το μίνι μάρκετ και να πας στο μπιτσόμπαρο να την πιεις ΧΩΡΙΣ να έχεις παραγγείλει κάτι άλλο ή για να μην παραγγείλεις, ναι είναι γυφτιά.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Bayern7 έγραψε:Αυτά εμείς οι Ευβοιώτες τα τρώμε το βράδυ για μεζέ. Με αυτά δεν χορταίνεις. Για να χορτάσει ένας άνθρωπος 2 μέτρα και 110 κιλά με σωλήνες, γυαλιστερές, κυδώνια και ψητό χταπόδι πρέπει να κάνει λογαριασμό 100 ευρώ/άτομο. Το μεσημέρι τρως κανονικά (είτε ψάρι είτε κρέας είτε ότι τραβάει η ψυχή σου) και το βράδυ χτυπάς τέτοια.
Αν και όταν έχει πιτσιρίκια η παρέα, αναγκαστικά θα πάρεις και σαγανάκια και τυροπιτάρια και τηγανοψώματα για να χορτάσει ο άμαχος πληθυσμός, τα γυναικόπαιδα.

Μπάγιερν μου συγγνώμη κιόλας και με το συμπάθειο αλλά όταν πας για μύδια, κυδώνια, χταποδάκι, δεν πας για να σκάσεις και να γεμίζεις μπάκα, αλλά πας για να τσιμπήσεις μεζέδες και να γευτείς όλες αυτές τις υπέροχες γεύσεις στον ουρανίσκο.
Αφενός δεν μπορείς να τα καταναλώσεις πολύ λόγω του ότι θα φουσκώσεις λογαριασμό, αφετέρου δεν μπορείς να φας σε μεγάλες ποσότητες διότι στην καλύτερη θα σε πάει σερπαντίνα.

Αυτά είναι κουλτούρα μεζεδοπωλείου και πάμε να τσιμπήσουμε. Είμαστε παρέα 3-4 άτομα; έχουμε ένα πιατάκι ψητό χταπόδι; ναι, θα τσιμπήσεις 4-5 ροδελίτσες χταπόδι, όχι ένα πιάτο στην καθισιά σου. Συνοδεία ούζου ή τσίπουρου βεβαίως.

Αλλιώς κάτσε σπίτι σου και φτιάξε μια μακαρονάδα με κιμά και φάε δυο πιάτα. Ή μιας και είσαι Ευβοιώτης, φάε μια μακαρονάδα με το καψαλισμένο τυράκι από πάνω. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By GTS
GTS έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις όμως...
Βγαίνουμε πχ 6 φίλοι για φαγητό και έρχεται ο λογαριασμός 180€. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας πληρώνει 30€ ανεξάρτητα αν έφαγε πολύ ή λίγο.
Από την στιγμή που θα βγεις με φίλους σου, δεν θα σκεφτείς αν αυτό που πλήρωσες αντιστοιχεί ακριβώς σε αυτό που κατανάλωσες!
:dizzy:
Μόνον αν κάποιος όντως καταναλώνει πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους! Γνωστός συμφορουμίτης, έχει την μανία να πίνει μόνον μία μπύρα και ποτέ δεύτερη όταν βγαίνουμε. Αν και προσφέρεται προς τιμήν του να πληρώσει τα ίδια με τους άλλους, συνήθως τον λυπόμαστε και πληρώνει λιγότερα. Αλλά ο ίδιος ποτέ δεν έχει πει να πληρώσει λιγότερα.
Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό, είναι -το λιγότερο- ασυνήθιστο στην Ελλάδα.

Αλλη περιπτωση αναφερεις, υπαρχουν περιπτωσεις ελληναρες σε καλουν για μπυρα και να τσιμπησουμε κατι και παραγγελνουν διχως αυριο (μαλλον εχουν να φανε καλα μηνες :lol: ) στο τελος διαιρουν τον λογαριασμο ισοποσα, δηλαδη φαγαμε καλα με τα χρηματα αλλων...ακραια παραδειγματα αλλα υπαρχουν και αυτα...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#426969 Αυτό το προηγούμενο είναι γυφτιά. Όπως και η κατανάλωση αγαθών αγορασμένων αλλού στο μπαράκι.

Δυστυχώς συχνά τις έννοιες μιζέρια - γυφτιά τις χρησιμοιποιείτε λάθος για να περιγράψετε με μειονεκτικό τρόπο την σωστή οικονομική διαχείριση. Που ουδεμία σχέση έχει με το μισθό του καθενός ή την μιζέρια/γυφτιά.

Μοίρασμα λογαριασμού είναι πολύ απλό και δίκαιο. Δεν θα πληρώνουν όλοι το ίδιο και πάντα κάποιοι θα παίρνουν επιπλέον ποτά, ορεκτικά, γλυκά, καφεδάκια.... Βλέπω συστηματικά όταν βγαίνουμε με κάποιους φίλους κάνουν λογαριασμό κατά 50% παραπάνω από εμάς. Δεν θα κάθομαι να υπολογίζω βάλε περίπου τόσο παραπάνω αυτοί, ξεχωριστή παραγγελία από την αρχή και τέρμα. Καμία ντροπή, καμία μιζέρια. Η ντροπή θα έπρεπε να είναι δική τοςυ αν μοιραστεί ο λογαρισμός. Κι αν θέλω να πιω το καλό κρασί δεν θα το χρεώσω στους άλλους γιατί έχω τσίπα-δεν είμαι γύφτος.

Υπάρχει τεράστιο θέμα με το πέταγμα τροφίμων. Όχι μόνο από πλευράς διαχείρισης σκουπιδιών και υγιεινής αλλά παγκόσμιας οικονομίας. Δεν μπορεί άλλοι να πεινάνε κι άλλοι να το πετάνε.
Το να γεμίσεις βενζίνη φυσικά είναι άστοχο σαν παράδειγμα. Μέσα στην εβδομάδα/μήνα που θα την ξοδέψεις δεν θα πάθει τίποτα. Αντίθετα τα φρούτα θα χαλάσουν. Είναι λογικό να πάρεις τόσο όσο σου χρειάζεται μέχρι να ξαναπάς στο σουπερμάρκετ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φθαρτά είδη.

Φυσικά όλα αυτά είναι απόρροια της μεγαλοσύνης (largesse), που προέκυψε σαν αντίδραση στην φτωχή και μετρημένη μεταπολεμική ζωή σε συνδυασμό με τις μόνιμες ανάγκες επίδειξης /φθόνου το γείτονα που χαρακτηρίζει τους ελληνάρες από την αρχαιότητα και με βασικό υπόβαθρο την έλλειψη παιδείας.

Και φυσικά είμαστε για μια ακόμα φορά εκτός θέματος... :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:καλά, τώρα το είδα αυτό που έγραψε ο ντιμικ :tomato:

τζιζους :s_crazy :s_whiteflag
Τι σε χάλασε? Να το συζητήσουμε δηλαδης

< >
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
Giuseppe Busso έγραψε:
Bayern7 έγραψε:Αυτά εμείς οι Ευβοιώτες τα τρώμε το βράδυ για μεζέ. Με αυτά δεν χορταίνεις. Για να χορτάσει ένας άνθρωπος 2 μέτρα και 110 κιλά με σωλήνες, γυαλιστερές, κυδώνια και ψητό χταπόδι πρέπει να κάνει λογαριασμό 100 ευρώ/άτομο. Το μεσημέρι τρως κανονικά (είτε ψάρι είτε κρέας είτε ότι τραβάει η ψυχή σου) και το βράδυ χτυπάς τέτοια.
Αν και όταν έχει πιτσιρίκια η παρέα, αναγκαστικά θα πάρεις και σαγανάκια και τυροπιτάρια και τηγανοψώματα για να χορτάσει ο άμαχος πληθυσμός, τα γυναικόπαιδα.

Μπάγιερν μου συγγνώμη κιόλας και με το συμπάθειο αλλά όταν πας για μύδια, κυδώνια, χταποδάκι, δεν πας για να σκάσεις και να γεμίζεις μπάκα, αλλά πας για να τσιμπήσεις μεζέδες και να γευτείς όλες αυτές τις υπέροχες γεύσεις στον ουρανίσκο.
Αφενός δεν μπορείς να τα καταναλώσεις πολύ λόγω του ότι θα φουσκώσεις λογαριασμό, αφετέρου δεν μπορείς να φας σε μεγάλες ποσότητες διότι στην καλύτερη θα σε πάει σερπαντίνα.

Αυτά είναι κουλτούρα μεζεδοπωλείου και πάμε να τσιμπήσουμε. Είμαστε παρέα 3-4 άτομα; έχουμε ένα πιατάκι ψητό χταπόδι; ναι, θα τσιμπήσεις 4-5 ροδελίτσες χταπόδι, όχι ένα πιάτο στην καθισιά σου. Συνοδεία ούζου ή τσίπουρου βεβαίως.

Αλλιώς κάτσε σπίτι σου και φτιάξε μια μακαρονάδα με κιμά και φάε δυο πιάτα. Ή μιας και είσαι Ευβοιώτης, φάε μια μακαρονάδα με το καψαλισμένο τυράκι από πάνω. :iconcool:

Μα αυτο ακριβως λεω μπουσε μου. Οτι αυτά ειναι για να τσιμπήσεις, δεν είναι για κύριο φαγητό. Γι αυτο πας βράδυ και ενώ έχεις φάει το μεσημέρι.
Η διαφωνία μου με τον HF ήταν ότι ο ίδιος τα τρώει για κύριο φαγητό κι εκεί ήρθα εγώ χάριν υπερβολής να πω ότι για να χορτάσεις με αυτά θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα. Αλλά είπαμε αυτά είναι μεζέδες, δεν είναι φαγί.
Αυτά δεν έγραψα Μπουσε μου;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#426977 Bayern επειδή βλέπω ότι γράφεις για Βόρεια Εύβοια, τυροπιτάρια κλπ έφαγα γαμάτο τηγανόψωμο (στα κάρβουνα ήταν βασικά) εδώ :eat: Έχω ακούσει ότι έχει και ωραίο κοντοσούβλι αλλά δεν βάζει κάθε μέρα και δεν το έχω πετύχει.