Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#42389 Πρακτικά κάνω copy-n-paste το αντίστοιχο thread που είχα φτιάξει πριν 1,5 χρόνο στο 4ΤΦ, καθώς έρχονται και νέες μειώσεις μισθού, οπότε το CX7 πλέον είναι περισσότερο βάρος παρά ευκολία ή άνεση ή πρακτικότητα. Εντός των επόμενων ημερών κατά 99% θα αποχωριστώ το CX7 για κάτι μικρότερο, αλλά εξίσου άνετο, οικογενειακό (τουλάχιστον 2+2 ατόμων), όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και ει δυνατόν με όσο πιο οδηγοκεντρικό στήσιμο γίνεται.

Οι βασικές και απαράβατες προδιαγραφές είναι:
- τιμή-ταβάνι η ανταλλαγή/πώληση του CX7, max τιμή μέχρι και τα 14Κ, min τιμή έχω μάθει περί τα 9Κ (για κάτι εξαιρετικό θα μπορέσουμε να δώσουμε και 1-2Κ μετρητά, αλλά μέχρι εκεί)
- 1600 με 1800 κ.ε.
- οικογενειακό, κατά πάσα πιθανότητα sedan με 4 ή 5 πόρτες

Οι επιθυμητές άλλες παράμετροι είναι:
- τουλάχιστον 150 ίπποι, άρα πιθανότατα κάποιο turbo
- έτος κατασκευής και χιλιόμετρα στα επίπεδα του CX7 ή καλύτερα (ήτοι >2008 και <60-70Κ χλμ)
- όπως ανέφερα, κάποιο ενδιαφέρον αυτοκίνητο και όχι "μεταφορέα"

Με μια απλή αναζήτηση εύκολα προκύπτουν τα κάτωθι μοντέλα (με τη δική μου σειρά προτίμησης), οι εκδόσεις εξοπλισμού δεν παίζουν και τόσο ρόλο:

1) Open Insignia 1.6T
2) Alfa 159TBi
3) Citroen C5 THP
4) Ford Mondeo 1.6T
5) Passat CC 1.8T
6) Audi A4 1.8TFSI

Παρακαλώ για τις δικές σας απόψεις επί του θέματος, είτε επειδή έχετε κάποιο από αυτά, είτε γιατί τα έχετε δοκιμάσει όντας σε αντίστοιχο προβληματισμό, είτε γιατί ξέρετε από θέματα βλαβών, προβλημάτων κλπ είτε, είτε, είτε....Σχόλια σχετικά με την τιμή του CX7 δεν θα είναι εποικοδομητικά, θα πιάσει όσο είναι να πιάσει, οπότε ας μείνουμε στα μοντέλα.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#42512 Όλα καλά είναι, με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.
Εγώ θα τα κοιταγα όλα μέχρι να βρεθεί καμία ευκαιρία.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
#42516 Με δεδομένο ότι τα περισσότερα της λίστας (πλην 159) πουλιούνται και σήμερα, μπορείς να τα κάνεις test drive και να βγάλεις τις δικές σου εντυπώσεις .
Άβαταρ μέλους
By red_monster
The Ace έγραψε:
1) Open Insignia 1.6T
2) Alfa 159TBi
3) Citroen C5 THP
4) Ford Mondeo 1.6T
5) Passat CC 1.8T
6) Audi A4 1.8TFSI

Από τα άνωθεν το μόνο σπορτιβ είναι η 159 (για το μοντέο δεν έχω καμία απολύτως εικόνα, αν είναι σαν τα προηγούμενα θα παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον στο δρόμο)... κανένα άλλο δεν πλησιάζει την ευχαρίστηση που προσφέρει με τους τροχούς υπό γωνία...

βέβαια, ότι και να γράφεται, δεν είναι σε καμία περίπτωση οικονομική, ενώ πάσχει σε χώρους...

το οπελ καίει δυσανάλογα πολύ....

το α4 έχει αρκετά αποδοτικό και οικονομικό μοτέρ

η c5 είναι η παρεξηγημένη της παρέας, νομίζω οτι είναι παντού καλή (εκτός από το γεγονός οτι είναι γαλλική :tomato: ) με έμφαση στο ταξίδι...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#42625 Όπως είπε και το κόκκινο τέρας, η 159 είναι με διαφορά η πιο σπορτίφ, ενώ δεύτερο έρχεται το Mondeo. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το S60 με τον κινητήρα των 180 ίππων της Ford.
Άβαταρ μέλους
By ELTASSOS
kavy έγραψε:Γιατί δεν είναι στη λίστα σου το Octavia Scout?

αυτο ακριβωσ σκεφτηκα και εγω...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
ELTASSOS έγραψε:
kavy έγραψε:Γιατί δεν είναι στη λίστα σου το Octavia Scout?

αυτο ακριβωσ σκεφτηκα και εγω...

Ξέχασα να αναφέρω ότι σε S/W θα μπω μόνο σε ξύλινο κασόνι :thumbsdown:
Όπως επίσης ότι δεν έχει και νόημα να συζητήσουμε για οτιδήποτε diesel...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#42732 Ειδικά η 159 στο μμακρουλο της είναι φανταστική.

Με φαίνεται πρέπει να επαναπροσδιορίσεις ορισμένα πράγματα Άσε.

(ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΤΙΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤΑΚΙΑ)
Άβαταρ μέλους
By mirage
#42743 Η 159 ειναι η πιο sportif απο ολα. Το Mondeo ειναι ΟΚ με καλο τιμονι, καλη ποιοτητα κυλισης και καλη οδικη συμπεριφορα αλλα ακομα και με την sport αναρτηση δεν ειναι ακριβως sportif αλλα ενα καλοστημενο μεσαιο οικογενειακο. Παρομοιως για C5 στριβει καλα και πατα καλα στον δρομο αλλα sport δεν την λες ενω στο θεμα τιμονι χανει απο το Mondeo. Το Insignia δεν το εχω οδηγησει αλλα το μοτερ του καιει τον αμπακο, οπως και της Alfa βεβαια.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By strof
#42755 Εγω θα ρωτησω το αλλο γιατι δεν ξερω αν συζητηθηκε στο αλλο φορουμ και γιαυτο δεν αναφερεται.
Βρηκες να ανταλλαξεις το cx7; και μαλιστα στις τιμες που αναφερεις;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#42848 Αναφορικά με το CX7, έχω ήδη επικοινωνήσει με δύο μαγαζιά (για ανταλλαγή), από τα οποία περιμένω να μου πουν -στο περίπου- τιμή ανταλλαγής. Προφανώς σε αυτή τη περίπτωση θα αναγκαστώ να πάρω κάτι από αυτά που έχουν (το ένα από αυτά είναι μεγάλο γνωστό μαγαζί που έχει σχεδόν όλα αυτά που ψάχνω, προς Λαμπράκη μεριά, στο άλλο δουλεύει ξάδελφος). Έχω ήδη ένα προφορικό ενδεικτικό feedback "κάτω από 10Κ".

Επίσης έχω και την λύση κολλητού μου φίλου που δουλεύει σε μάντρα (μέσω του οποίου πήρα το CX7) και στο οποίο μπορώ να στήσω το αυτοκίνητο προς πώληση, με την ελπίδα να πάρω κάτι παραπάνω. Σε αυτή τη περίπτωση όμως το στήνω και απλώς περιμένω, δηλαδή δεν θα μπορώ να κάνω κάτι μέχρι και όταν πουληθεί.

Λόγω γενικότερων συνθηκών, σκεφτόμαστε μήπως δώσουμε και το 206 και πάρουμε ένα αυτοκίνητο, οπότε σε αυτή τη περίπτωση -επειδή θα κινείται και καθημερινά- έχω σκεφτεί να περιλάβω και τα 1400κε turbo μοντέλα, λόγω χαμηλότερης (?) κατανάλωσης. Εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα αν π.χ. το Passat ή το Insignia κινούνται επαρκώς με τα 120-140 άλογα....Δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτά τα αυτοκίνητα με αυτά τα μοτέρ, οπότε απλώς θυμάμαι το παλιό μας Passat με τα 75 άλογα και με πιάνει ένας φόβος....
Άβαταρ μέλους
By gianik
#42914 Ace θα σε σοκάρω λίγο με την πρόταση μου :lol: , αλλά γιατί δεν κοιτάς και κάτι τέτοιο?
Πληρεί τα περισσότερα από τα κριτήρια που έχεις θέσει , δεν θα ξοδευτείς πολύ + το νέο δεδομένο που μας παρέθεσες ότι πιθανόν να πουλήσεις και το 2ο οπότε θα κινείσαι καθημερινά με αυτό...

ταρατατζούμ ταρατατζούμ :