Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:Πιο ακριβά είναι τα duty free από τα καταστήματα εκτός αεροδρομίου.

Για τι ακριβως μιλαμε?

Ένα ζευγαρι παπούτσια που κοιταξα στην Ρωμη ηταν 25 ευρω κατω από την τιμη καταλογου στο αντιστοιχο μαγαζι στην Αθηνα (φανταζομαι και στην Ρωμη).

Μιλάμε για την ίδια χώρα, το ίδιο αντικείμενο εκτός αεροδρομίου και το ίδιο εντός στα "duty free".

Ακόμα και στο Ισραήλ πάντως στα duty free, δε μου έκαναν κλικ οι τιμές.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Nikos! έγραψε:
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:Πιο ακριβά είναι τα duty free από τα καταστήματα εκτός αεροδρομίου.

Για τι ακριβως μιλαμε?

Ένα ζευγαρι παπούτσια που κοιταξα στην Ρωμη ηταν 25 ευρω κατω από την τιμη καταλογου στο αντιστοιχο μαγαζι στην Αθηνα (φανταζομαι και στην Ρωμη).

Μιλάμε για την ίδια χώρα, το ίδιο αντικείμενο εκτός αεροδρομίου και το ίδιο εντός στα "duty free".

Σε κάθε περιπτωση κοιτας και συγκρινεις τιμες. Στο Λονδινο πχ μπορεις να αγορασεις προιοντα Απλ φθηνοτερα από την πολη. Το εχω τσεκαρει πολλες φορες.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:
GTS έγραψε:

Για τι ακριβως μιλαμε?

Σε κάθε περιπτωση κοιτας και συγκρινεις τιμες. Στο Λονδινο πχ μπορεις να αγορασεις προιοντα Απλ φθηνοτερα από την πολη. Το εχω τσεκαρει πολλες φορες.

Ε αυτό σου λέω.

Ότι στη πόλη κάποια πράγματα θα τα βρεις πιο φθηνά από το αεροδρόμιο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#42251 Στο Λονδινο ποτε εκτος και αν παιζουν καποιες προσφορες στην πολη. Εξαλλου by definition όλα στο αεροδρομιο εχουν μια μικρη εκπτωση από τις τιμες καταλογου της πολης. Απλα στην πολη παιζουν εξτρα προσφορες και εκπτωσεις που και που.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#42253 Μ'αρέσει αυτό το εξορισμού, το οποίο κρίνοντας εν του αποτελέσματος.
Άβαταρ μέλους
By L200
PeterPan έγραψε:Άσχετο, οι Γάλλοι μου έχουν αφήσει αρνητική εντύπωση στο σέρβις... 3% αυτών μιλά αγγλικά, 60 % είναι καρα-αγενείς με τους τουρίστες. Μια π÷υτ@ν@ χθες με γέμισε με ψιλά για κάτι που έκανε 4,32€ ενώ εγώ επέμενα να της δώσω 5,32 κ να μου δώσει 1€ κέρμα. Συνέχιζε να μου απαντά γαλλικά και εγώ αγγλικά έτσι για το γαμώτο. Ήθελε να κρατήσει τα 15 κέρματα του 1€ που είχε. Μισό λεπτό της εξηγούσα πως δεν παίρνω τα ψιλά, αυτή εκεί στα γαλλικά. Εν τέλει πήρα τα ψιλά, της πέταξα ένα γερμανικό " asozial" και να πάει να γ÷μ%θει.

Και αγγλικά μηδέν σχεδόν από όλους στο πιο τουριστικό μέρος τους :s_mad

Μόνο οι Γάλλοι λες? Όλες οι χώρες οι "βαρβάτες" κυρίως την ίδια συμπεριφορά έχουν. Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί. Δεν τους ζω σαν τουρίστες? Όλοι απαιτούν να μιλάς τη γλώσσα τους και οι χειρότεροι θα σου την πουν αν δεν μιλας. Άσε δηλαδή που δεν μπορεί κανείς να τους αντιμιλήσει, ειδικά αν εργάζεται στον τουρισμό.

Μια φορά είδα ένα ζευγάρι Γερμανούς χαμένους στο δρόμο. Με πλησίασαν και ήθελαν να τους εξηγήσω πως να πάνε κάπου. Πως να το κάνω εγώ αυτό με τα λίγα Γερμανικά μου? Προσπάθησα να τους εξηγήσω στα Αγγλικά και τα πήρε στο κρανίο.
"Μα καλά δεν μιλάς Γερμανικα"?
"Άμα έρθω εγώ στη Γερμανία θα μου μιλήσεις Ελληνικά" ?

Απομακρύνθηκε από κοντά μου βρίζοντας.

Στην Ισπανία που είχα πάει πριν χρόνια μιλούσα Αγγλικά και με κοιτούσαν σαν εξωγήινο.

Τελικά, από προσωπική εμπειρία πάντα, οι πιο ευγενικοί είναι οι ... Άγγλοι. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#42396 To γεγονός οτι οι Ελληνες είμαστε γλωσσομαθείς, σε κάποιους ξένους προκαλεί θαυμασμό, αλλά και σε κάποιους "θυμό". :thumbsdown:
Με την κρίση πάντως θα τα "καταφέρουν" να μη διαφέρουμε και πολύ, αφού λιγοστεύουν διαρκώς οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους για την εκμάθηση πλέον της 1 γλώσσας.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
gto250swb έγραψε:Θα γινεται χαμος :omg: οποτε οπου και να πας να εχεις κλεισει τραπεζι απο τωρα(!), για διασκεδαση εξαρταται τα γουστα σου, αν αγαπας σπεσιαλ κοκτεϊλ με τρελα τζιν δοκιμασε https://barnightjar.com/ (αν εχεις παρεα κλεισε τραπεζι παλι)

ή στο http://www.purl-london.com/ :s_drinks

Σ' αυτό εδώ ήμουν χτες:
http://mr-foggs.com/
το οποίο ήταν πολύ ευχάριστο :thumbsup:
Αρκετά ιδιαίτερος χώρος (σπίτι του phileas fogg κι ετς), και cocktail menu που σου παίρνει πραγματικά ώρα να διαβάσεις :lol:
Για μπζαγμένους έχει και cocktails με vintage spirits (και vintage τιμές βέβαια :lipsealed: )
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
mjacob έγραψε:
gto250swb έγραψε:Θα γινεται χαμος :omg: οποτε οπου και να πας να εχεις κλεισει τραπεζι απο τωρα(!), για διασκεδαση εξαρταται τα γουστα σου, αν αγαπας σπεσιαλ κοκτεϊλ με τρελα τζιν δοκιμασε https://barnightjar.com/ (αν εχεις παρεα κλεισε τραπεζι παλι)

ή στο http://www.purl-london.com/ :s_drinks

Σ' αυτό εδώ ήμουν χτες:
http://mr-foggs.com/
το οποίο ήταν πολύ ευχάριστο :thumbsup:
Αρκετά ιδιαίτερος χώρος (σπίτι του phileas fogg κι ετς), και cocktail menu που σου παίρνει πραγματικά ώρα να διαβάσεις :lol:
Για μπζαγμένους έχει και cocktails με vintage spirits (και vintage τιμές βέβαια :lipsealed: )

:lol: :lol: σε αυτο θελουμε να κλεισουμε για office party και καλα, εχει γινει πολυ ιν. :thumbsup:

Εισαι Λονδινο και δεν εστειλες ενα πμ να παμε για καμια μπυρα... ντροπη κυριος :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#42951 Θυμηστε μου , οταν μια γυναικα εχει υποψια οτι μπορει να ειναι σε ενδιαφερουσα , δεν περναει απο μαγν. πυλη;
Άβαταρ μέλους
By mjacob
gto250swb έγραψε: :lol: :lol: σε αυτο θελουμε να κλεισουμε για office party και καλα, εχει γινει πολυ ιν. :thumbsup:

Εισαι Λονδινο και δεν εστειλες ενα πμ να παμε για καμια μπυρα... ντροπη κυριος :rtfm:

Να πάτε, να πάτε. Ήταν πολύ καλό!

Ντροπή μου το ξέρω :( Αλλά ήταν πολύ σύντομη επίσκεψη, να δω sis κλπ και δεν είχα καθόλου "ελεύθερα" βράδια :s_sad
Next time!
Άβαταρ μέλους
By mirage
giannik1977 έγραψε:Θυμηστε μου , οταν μια γυναικα εχει υποψια οτι μπορει να ειναι σε ενδιαφερουσα , δεν περναει απο μαγν. πυλη;
Ακομα και εγκυος περνα οπως και απο full body x ray scan το οποιο εκπεμπει απειροελαχιστη ποσοτητα ραδιενενεργειας που δεν φτανει καν στα ζωτικα οργανα.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By gianik
#43172 Ευχαριστω mirage , το ειπα επειδη βλεπω την προειδοποιηση που εχει για τις εγκυες..
Άβαταρ μέλους
By gianik
#43208 Btw εχει ταξιδεψει κανεις με transavia?
Εχει βγαλει κατι συμπαθητικες προσφορες για Αμστερνταμ. :hmmm: