Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:
which has a raw food café

περίμενε τον g8777 :rtfm:

ο γ8777 δεν μπορεί να δουλεύει remotely. Δεν είναι γι' αυτόν αυτά.

Εγώ για σοβαρά το έβαλα πάντως το άρθρο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mjacob έγραψε:Εγώ για σοβαρά το έβαλα πάντως το άρθρο.

Θα το εβλεπες με ενδιαφερον;
Μηπως ειναι κατι σαν την δουλεια απο το σπιτι τελικα; Που μεχρι να το κανεις μοιαζει καλη ιδεα, αλλα μετα οχι και τοσο;
Γιατι ουτε διακοπες το λες, για εμενα και φανταζομαι για πολυ κοσμο διακοπες ειναι " το κλεινω το τηλεφωνο και δεν κανω τιποτα που εχει σχεση με δουλεια" και φανταζομαι μπορει να μην εχει και ιδια αποδοτικοτητα σε σχεση με ενα περιβαλλον γραφειου ( ξερεις, ζουζουνια πετανε, μαιμουδες θορυβουν, :lol: πουλακια κραζουν :lol: φλαπ φλαπ φλαπ σαγιοναρες περπατανε :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:
which has a raw food café

περίμενε τον g8777 :rtfm:

ο γ8777 δεν μπορεί να δουλεύει remotely. Δεν είναι γι' αυτόν αυτά.

Εγώ για σοβαρά το έβαλα πάντως το άρθρο.

Ο ανάλογος στην θέση μου στa Barbados παίρνει 200.000$ με προσωπικό εταιρείας 20-30 άτομα, εγώ παίρνω ένα @ με δεκαπλάσιο προσωπικό, αυτός παίζει να είναι όλη μέρα σε καμια παραλία με το tablet κι εγώ την βλέπω από το παράθυρο, τι remote working μου λες μετά.
Επίσης παίζει πολύ και το work from home σε εμάς, ειδικά στο εξωτερικό για να μειώσουν το κόστος των κτιρίων/γραφείων, αλλά τι να το κάνεις αν πρόκειται να σε ζαλίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Με λίγα λόγια το location λίγη σημασία έχει, περισσότερο μετράνε οι συνεργάτες και ο φόρτος εργασίας.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Αυτος στα Barbados ποσα δινει για νοικι;

< >

1000€ για κάτι τέτοιο πχ?
http://www.altmanbarbados.com/southern- ... termrental

ή 1500€ για κάτι τέτοιο
http://www.altmanbarbados.com/orange-hi ... termrental

με μικτό μισθό 175.000€ τον χρόνο δεν είναι άσχημα ακόμα και τα μισά να του μένουν καθαρά.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#417160 Προφανως. Αντε ετοιμασε στρατηγικο relocation. Βεβαια το επομενο ερωτημα ειναι ποσο κοστιζουν τα καταναλωτικα αγαθα κτλ.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#417165 Είναι νωρίς ακόμα για relocation, περιμένω να κλείσω 10ετια στην ίδια εταιρεία.

Σε νησί δεν ξαναπάω, μόνο ηπειρωτικά από εδώ και πέρα κατά προτίμηση με χιόνια.

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Ο ανάλογος στην θέση μου στa Barbados παίρνει 200.000$ με προσωπικό εταιρείας 20-30 άτομα, εγώ παίρνω ένα @ με δεκαπλάσιο προσωπικό, αυτός παίζει να είναι όλη μέρα σε καμια παραλία με το tablet κι εγώ την βλέπω από το παράθυρο, τι remote working μου λες μετά.

Το ζήτημα είναι πόσα έπαιρνε ούτως ή άλλως αυτός, όπως και ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικά εκεί όλο το χρόνο, κάθε χρόνο.

dimik έγραψε:Με λίγα λόγια το location λίγη σημασία έχει, περισσότερο μετράνε οι συνεργάτες και ο φόρτος εργασίας.

Όλα έχουν σημασία.
Ομοιως σου λέω τι να τους κάνω τους συνεργάτες και το μικρό φόρτο, αν είναι να πρέπει να είμαι σε μια από τις κωλπτρυπίδες (κοινωνικά ή γεωγραφικά) αυτού του πλανήτη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#417182 Η κουβέντα θα γυρίσει στο τέλεια δουλειά (απολαβές, συνεργάτες, αφεντικά) σε χάλια μέρος vs χάλια δουλειά σε ωραίο μέρος.

Εγώ θα διάλεγα το πρώτο, γιατί ακόμα και στην κωλοτρυπίδα του πλανήτη αν πληρώνεσαι αρκετά δεν ζεις όπως η πλειοψηφία.

Φυσικά υπάρχουν μέσες καταστάσεις, προσωπικά γούστα κλπ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Deleted User 1 έγραψε:Επίσης είναι και όπως τους μάθεις. Αν δουν ότι κάθεσαι με τις ώρες θα το εκμεταλλευτούν. Αν πιστολιάζεις θα κωλώσουν να σου πουν στις 7.30 ώρες να ξεκινήσεις κάτι ή θα σου πουν ότι μπορεις να το παραδώσεις και αύριο.

Είναι θέμα κωλονοοτροπίας. Σε εταιρία που δουλεύει φίλη μου, ένας συγκεκριμένος πάντα κάθεται 1.5+ ώρα περισσότερο (χωρίς υπερωρίες). Μία φορά είχε κάποιο πρόβλημα και πήγε να φύγει στην ώρα του (8ωρο). Του λέει λοιπόν ο μάνατζερ, "ώπα τι έχουμε σήμερα; Ημιαργία;". Του απάντησε λοιπόν ότι τόσα χρόνια δεν μου έχεις κάνει παρατήρηση που κάθομαι περισσότερο.
Δίκιο δεν είχε; Είχε! Αλλά τι να το κάνεις; :x
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Η κουβέντα θα γυρίσει στο τέλεια δουλειά (απολαβές, συνεργάτες, αφεντικά) σε χάλια μέρος vs χάλια δουλειά σε ωραίο μέρος.

Αυτό το vs. όμως δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από τους παράγοντες που το συνιστούν έχει "λίγη σημασία".
Μπορεί να σημαινει ότι κάποιος έχει μεγαλύτερη από κάποιον άλλο, ή ότι είναι απαγορευτικό να μηδενίζεται κάποιος από αυτούς.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή "κανένα από τα δύο".
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Η κουβέντα θα γυρίσει στο τέλεια δουλειά (απολαβές, συνεργάτες, αφεντικά) σε χάλια μέρος vs χάλια δουλειά σε ωραίο μέρος.

Αυτό το vs. όμως δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από τους παράγοντες που το συνιστούν έχει "λίγη σημασία".
Μπορεί να σημαινει ότι κάποιος έχει μεγαλύτερη από κάποιον άλλο, ή ότι είναι απαγορευτικό να μηδενίζεται κάποιος από αυτούς.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή "κανένα από τα δύο".

Στην πρώτη περίπτωση για κάποιον έχει "λίγη σημασία" ο μέρος στην 2η η δουλειά, έτσι το βλέπω εγώ.

Για το κανένα από τα 2 δεν διαφωνώ, είναι όμως ένας δύσκολος συμβιβασμός, αυτό έτσι κι έτσι δουλειά, έτσι κι έτσι μέρος δεν θα το άντεχα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Στην πρώτη περίπτωση για κάποιον έχει "λίγη σημασία" ο μέρος στην 2η η δουλειά, έτσι το βλέπω εγώ.

Αν το λεξιλόγιο δεν περιέχει τις λέξεις περισσότερο, λιγότερο αλλά μόνο πολύ και λίγη, τότε ναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder

Εγώ θα διάλεγα το πρώτο, γιατί ακόμα και στην κωλοτρυπίδα του πλανήτη αν πληρώνεσαι αρκετά δεν ζεις όπως η πλειοψηφία.

Φυσικά υπάρχουν μέσες καταστάσεις, προσωπικά γούστα κλπ.

Ναι, σε μια κωλοτρυπίδα πχ κάπου στον Βόρειο Καναδά ή σε καμιά έρημο της Αραβίας, και λεφτά να βγάζεις, να δω τι θα τα κάνεις...
:lol:
Φτωχός θα είσαι, αλλά δεν θα αργήσεις να το καταλάβεις... :s_biggrin
Εκτός αν θεωρείς ζωάρα να δουλεύεις 11 μήνες σε μια κωλοτρυπίδα, για να χαρείς τον 1 μήνα κάπου ανθρώπινα...