Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By GTS
#415031 Δεν ειναι το ιδιο. Διαδρομη 3 δεν εχω παει εδω και 20 χρονια αλλα υποθετω οτι ειναι ερημια και παρατημενη με στενους δρομους.

Διαδρομη 2 εχει κινηση αλλα οι δρομοι εχουν μεγαλη φθορα και εχει διασταυρωσεις/πολεις κλπ και πολλες προσπερασεις. Αν δεν εχεις δυνατο αμαξι εχεις θεμα και παλι γενικα πρεπει να προσεχεις παντου γιατι θα πεταγονται στον δρομο διαφοροι και διαφορα.

Διαδρομη 1 μπορεις να πας και με κλειστα ματια. Μονο πρεπει να προσεχεις αν εισαι πολυ δεξια στην λωριδα σε μια στροφη μην εχει σταματησει καποιος και πεσεις πισω του.

Σιγουρα δεν ειναι καθολου το ιδιο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#415063 Αν ΔΕΝ έρχεσαι από Αθήνα, τότε πας από τη 2. Αρκεί να είσαι λίγο ξεκούραστος, θέλει λίιιιγο περισσότερο προσοχή. Δεν είναι και έτσι όπως χαρακτηρίζεται από αρκετούς ο δρόμος, κλασσικός επαρχιακός. Που δεν θέλει προσοχή; Μόνο σε αυτοκινητόδρομο.. Και θα κάνεις και τις στάσεις σου κύριος...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#415525 Ο,τι είπε ο Dodger, ο κίνδυνος στη διαδρομή 2 δεν ειναι τραγικός, έχει ενδιαφέρον οδηγικα εάν γίνει καθημερινή και με μικρή κυκλοφορία
Άβαταρ μέλους
By dstou
#415679 Eίναι δρόμος που έγινε επί χούντας και συνεχώς συντηρείται. Δεν έχει χωριστά ρεύματα και οι διασταυρώσεις του είναι ισόπεδες. Ορισμένες φορές περνάει και μέσα από χωριά. Δεν είναι κάτι το τραγικό. Απλά ο καινούργιος σου δίνει τη δυνατότητα να πηγαίνεις συνεχώς με 140-150 με μεγάλα περιθώρια ασφάλειας, αλλά θα πληρώσεις και διόδια και παραπάνω χλμ.Εγώ από τον καινούργιο θα πήγαινα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#415687 Πατρα-Πυργος το 1984 εγινε. Η αρχικη σχεδιαση ειχε νησιδα και 2 λωριδες ανα κατευθυνση αλλα φτιαχτηκε κατι που βολευε τα τοπικα συμφεροντα και ηταν ποιο φθηνο. Θελει πολυ προσοχη, και ναι ειναι τραγικο αν περιμενεις εναν κανονικο επαρχιακο δρομο. Αν περιμενεις εναν δρομο μεσα σε πολη τοτε δεν ειναι τραγικο αλλα θα πρεπει να πηγαινεις με 60 για ασφαλεια και να παρατηρεις τα παντα γυρω σου και παλι δεν προστατευεσαι απο καποιον που θα πεσει πανω σου απο το αντιθετο ρευμα...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#415690 Αν δεν εχει κινηση και αν ξερεις τις διασταυρωσεις και που θα κοψεις (οταν πλησιαζεις στα χωρια). Κατα τα αλλα το εχω κανει και με 170 συνεχως (Πατρα-Πυργος). Νορμαλ ταχυτητα ειναι 100-110 με 120 και πανω ειναι λιγο γρηγορα για πολλα τμηματα του δρομου.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#415692 πας με 100 και 120 και 130 αλλα καλο ειναι να μην το κανεις γιατι ανα πασα στιγμη μπορει να πεταχτει καποιο μηχανακι η τρακτερ απο καποιο χωραφι, μπορει καποια νταλικα να στριψει μεσα σε κανα χωραφι στα καλα καθουμενα, περνανε τον δρομο απεναντι πεζοι. Φυσικα δεν ειναι καθημερινα φαινομενα τα παραπανω αλλα μου εχουν τυχει κατα καιρους.

Επισης αυτην την εποχη εχει εξτρα κινηση λογω Κυλληνης και περισσοτερα τρακτερ λογω ντοματας.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#415693 Αυτο το εγραψα παραπανω. Για να εισαι σιγουρος και να εχεις χρονο να αντιδρασεις πας με 60-80 χμω. Παραπανω θελει προσοχη να ξερεις τι περιμενεις (πχ στην διασταυρωση της Κουρουτας γινεται χαμος αλλα εχει και φαναρι εκει σε μια ευθεια που πας με 120+). Και παλι ειναι λοτταρια γιατι δεν ξερεις ποιος θα σου ερθει απο αντιθετα γιατι πολλοι κανουν προσπερασεις/στριβουν αριστερα/'η και αναστροφες χωρις να προσεχουν. Ολα τα εχω ζησει και ειχα και μερικες δυσκολες καταστασεις.
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#418626 Καλημερα σας ,
Επέστρεψα από τις διακοπές και λέω να δώσω ένα feedback για την διαδρομή Πτολεμαϊδα-Μεσσήνη

Πτολεμαϊδα – Γιαννενα : … Εγνατία … κλασικά highspeed … ήμουν σε 1ω25λ στον κόμβο των Ιωαννίνων ( ΙΚΕΑ ). Τα διόδια στα Γιάννενα δεν λειτουργούν ( όπως παλιά ) και έχει αρχίσει καν η κατασκευη των πολυσυζητημένων διοδίων στα Σιάτιστα . Ελάχιστη κίνηση …

Γιάννενα – Άρτα : 5 km επαρχιακής όπου κουμπώνει στην Ιόνια στο Αβγό … σε βγάζει στην Άρτα όπου θέλει λίγη προσοχή στον κυκλικό κόμβο λόγω κακής σήμανσης.

Αρτα – Αμφιλοχία : … επαρχιακός δρόμος ( παλιά ΕΟ Αρτας – Αγρινίου ) … περίπου 40λ … top speed 60-70 km/h …κίνηση μέχρι το Κομπότι … δύσκολος και επικίνδυνος δρόμος στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ..

Αμφιλοχία – Ρίο : … highspeed Ιόνια

Επέλεξα και τις δύο φορές να πάω από Κόρινθο ( ειδικά την 2η φορά ούτε που πέρασε από το μυαλό να πάω από Πύργο μιας που τα είδα όλα από τους επαρχιακούς δρόμους της Πελοποννήσου ... Είχα σαν βάση το Πεταλίδι-Κορώνη και πραγματικά λυπηθηκα τους ντόπιους που χρησιμοποιοίουν τέτοιους δρόμους ) Κρίμα για τις τουριστικές επενδύσεις που κάνουν στην περιοχή .

Πάτρα – Κορινθος – Μεσσήνη : Κώνοι σχεδόν μέχρι το Αίγιο ( 80-100 κμ/h ) σε τακτά διαστήματα αλλά και πολύ καλή εθνική . Κόρινθος – Καλαμάτα … highway (αλλά πολύ διόδιο βρε αδελφέ ειδικά στο Τρίπολη - Καλαμ΄τα ) . Στον γυρισμό ηθελε προσοχή το κούμπωμα της Καλαμάτας – Κορινθος με την εθνική Αθ- Πατρών ( κακή σήμανση – όχι κόμβος για απ’ ευθείας σύνδεση ). Πολλά έργα στην Ακράτα .

Συνολικά έκανα τα 670 κμ σε 7ω15λ με 3 στάσεις ( είχα και την οικογένεια ) των 45 λεπτών καιίγοντας περίπου 55 λ βενζίνη ( Passat 1.6 FSI ). Οι ντόπιοι κάνουν το Καλαμάτα – Πύργος – Πατρα περίπου 2,5 ώρες … εγω το έκανα 10 λεπτά παραπάνω. ( και 20 Ε παραπάνω για τα διόδια και ίσως βενζίνη ) Νομίζω ότι μου βγήκε γρήγορα ( σιγουρα ξεκούραστα ) και καπου εκεί που το ήθελα οικονομικά .

Σας ευχαριστώ και πάλι .
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#418655 Σε κάτι τέτοια 7ώρα που βλέπω για να κατέβεις Πελοπόννησο, σκέφτομαι αν είναι καλύτερο να κάνεις τις ίδιες ώρες σε καλύτερο δρόμο για να πας ένα Βελιγράδι και την επόμενη από εκεί να χτυπήσεις μια Βουδαπέστη ή μια Βιέννη. Χάνεις την θάλασσα βέβαια, αλλά κερδίζεις σε πολλά άλλα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#428058 Ο πιο γρήγορος τροπος για Ερέτρια απο Αθήνα είναι με φέρρυ απο ορωπο έτσι?
Έχω καιρό να πάω.
Αν κανεις το γύρο απο Χαλκίδα κερδίζει τίποτα?

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
kovathe έγραψε:Ο πιο γρήγορος τροπος για Ερέτρια απο Αθήνα είναι με φέρρυ απο ορωπο έτσι?
Έχω καιρό να πάω.
Αν κανεις το γύρο απο Χαλκίδα κερδίζει τίποτα?

< >

Σπασμένα νεύρα :lol: