- 19 Ιούλ 2017, 11:33
Καλημερα σας ,
Επέστρεψα από τις διακοπές και λέω να δώσω ένα feedback για την διαδρομή Πτολεμαϊδα-Μεσσήνη
Πτολεμαϊδα – Γιαννενα : … Εγνατία … κλασικά highspeed … ήμουν σε 1ω25λ στον κόμβο των Ιωαννίνων ( ΙΚΕΑ ). Τα διόδια στα Γιάννενα δεν λειτουργούν ( όπως παλιά ) και έχει αρχίσει καν η κατασκευη των πολυσυζητημένων διοδίων στα Σιάτιστα . Ελάχιστη κίνηση …
Γιάννενα – Άρτα : 5 km επαρχιακής όπου κουμπώνει στην Ιόνια στο Αβγό … σε βγάζει στην Άρτα όπου θέλει λίγη προσοχή στον κυκλικό κόμβο λόγω κακής σήμανσης.
Αρτα – Αμφιλοχία : … επαρχιακός δρόμος ( παλιά ΕΟ Αρτας – Αγρινίου ) … περίπου 40λ … top speed 60-70 km/h …κίνηση μέχρι το Κομπότι … δύσκολος και επικίνδυνος δρόμος στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας ..
Αμφιλοχία – Ρίο : … highspeed Ιόνια
Επέλεξα και τις δύο φορές να πάω από Κόρινθο ( ειδικά την
2η φορά ούτε που πέρασε από το μυαλό να πάω από Πύργο μιας που τα είδα όλα από τους επαρχιακούς δρόμους της Πελοποννήσου ... Είχα σαν βάση το Πεταλίδι-Κορώνη και πραγματικά λυπηθηκα τους ντόπιους που χρησιμοποιοίουν τέτοιους δρόμους ) Κρίμα για τις τουριστικές επενδύσεις που κάνουν στην περιοχή .
Πάτρα – Κορινθος – Μεσσήνη : Κώνοι σχεδόν μέχρι το Αίγιο ( 80-100 κμ/h ) σε τακτά διαστήματα αλλά και πολύ καλή εθνική . Κόρινθος – Καλαμάτα … highway (αλλά πολύ διόδιο βρε αδελφέ ειδικά στο Τρίπολη - Καλαμ΄τα ) .
Στον γυρισμό ηθελε προσοχή το κούμπωμα της Καλαμάτας – Κορινθος με την εθνική Αθ- Πατρών ( κακή σήμανση – όχι κόμβος για απ’ ευθείας σύνδεση ). Πολλά έργα στην Ακράτα .
Συνολικά έκανα τα 670 κμ σε 7ω15λ με 3 στάσεις ( είχα και την οικογένεια ) των 45 λεπτών καιίγοντας περίπου 55 λ βενζίνη ( Passat 1.6 FSI ). Οι ντόπιοι κάνουν το Καλαμάτα – Πύργος – Πατρα περίπου 2,5 ώρες … εγω το έκανα 10 λεπτά παραπάνω. ( και 20 Ε παραπάνω για τα διόδια και ίσως βενζίνη ) Νομίζω ότι μου βγήκε γρήγορα ( σιγουρα ξεκούραστα ) και καπου εκεί που το ήθελα οικονομικά .
Σας ευχαριστώ και πάλι .