Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#414956 EDDIE η ουσία είναι αλλού (όπως συνηθίζεις να λες σε πολλές συζητήσεις). Ότι η μεθοδολογία υπολογισμού της ανεργίας δεν άλλαξε τα τελευταία χρόνια και η άνοδος ή πτώση του δείκτη συγκριτικά με πέρσι ή με του χρόνου προφανώς δουλεύει. Δηλαδή δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι πέρσι λέγανε αλήθεια οι ερωτώμενοι και φέτος ψέμματα.

Στην ερωτησή σου καταλαβαίνω ότι ναι. Εάν ο πλήρως αδήλωτος δηλωσει ότι είναι τέτοιος, τότε μετράει ως εργαζόμενος.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#414961 Εγώ ανέφερα κάτι πολύ συγκεκριμένο το οποίο δεν αναιρεί την ανακρίβεια των μετρήσεων αυτών.

Απ' όσο γνωρίζω οι πλήρως αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν απεικονίζονται με ακρίβεια στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επειδή κατά κανόνα δεν συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες.
Γι αυτό και η ΕΛΣΤΑΤ διαχρονικά ανακοινώνει πολύ χαμηλά ποσοστά πλήρως αδήλωτης εργασίας.

Αν όμως αυτοί αρχίζουν να δηλώνονται θα αυξηθεί το δείγμα της ΕΛΣΤΑΤ με νόμιμους εργαζόμενους --> αύξηση του υποσυνόλου των απασχολούμενων --> μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

Garland αν αυτό που ήθελες να πεις είναι αυτό
οι πλήρως αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν απεικονίζονται με ακρίβεια στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


και όχι αυτό
Εξ' ορισμού η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει τον πλήρως αδήλωτο εργαζόμενο ως κανονικό εργαζόμενο;


πες το για να γλιτώσουμε το φόρουμ από 15-20 επιπλέον ποστ.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#414967
EDDIE_147 έγραψε:
Η αύξηση των δηλωμενων εργαζομένων αυξάνει τον παρανομαστή του κλάσματος.


Συγνώμη από λάθος έγραψα παρανομαστή αντί για αριθμητή.
Τα αναξιόπιστα ερωτηματολόγια της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα βρουν αναλογικά περισσότερους εργαζόμενους στο δείγμα της σε σχέση με πριν (περισσότεροι αδήλωτοι που δεν εμφανίζονται κάπου);

Ο αριθμητής της ανεργίας είναι οι άνεργοι, ο παρονομαστής είναι το εργατικό δυναμικό.
Πώς οι δηλωμένοι εργαζόμενοι θα επηρεάσουν τον αριθμητή που είναι οι άνεργοι; Γίνεται ποτέ αυτό;

EDDIE_147 έγραψε:
Όχι μόνο τους μαύρους αλλά και το γιο του καταστηματάρχη που δουλεύει αλλά δεν τον δηλώνει ο πατέρας του θα φανεί στην ΕΛΣΤΑΤ αν ακολουθηθεί η μεθοδολογία.


Εξ' ορισμού η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει τον πλήρως αδήλωτο εργαζόμενο ως κανονικό εργαζόμενο;

Με πιο απλά λόγια αν ψάξουμε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν θα βρούμε αδήλωτη εργασία επειδή δεν μπορεί να την ξεχωρίσει από τη δηλωμένη;

Θα ήθελα μια απάντηση σε αυτό χωρίς ίσως/μπορεί/θα έπρεπε.

Η ΕΛΣΤΑΤ δε σε ρωτάει αν είσαι άνεργος ούτε σου λέει φέρε την καρτέλα ενσήμων σου, σε ρωτάει αυτό που έβαλα στο κουτάκι του drifter.

Τώρα αυτά τα "δε θέλω ίσως/μπορεί/θα έπρεπε" να τα τηρήσεις πρωτίστως εσύ και να μας εξηγήσεις πώς το ποσοστό ανεργίας θα πέσει κάτω από το 20% με τους ελέγχους.
Αντί να απαντάς εσύ κάθομαι και ασχολούμαι εγώ. Πες ότι δεν μπορείς να το υποστηρίξεις και πάμε για άλλα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#414970
Πώς οι δηλωμένοι εργαζόμενοι θα επηρεάσουν τον αριθμητή που είναι οι άνεργοι; Γίνεται ποτέ αυτό;


Η αύξηση των απασχολούμενων στο δείγμα δεν μειώνει τη συμμετοχή των ανέργων σε αυτό;

να μας εξηγήσεις πώς το ποσοστό ανεργίας θα πέσει κάτω από το 20% με τους ελέγχους


Απάντησα.
Απ' όσο γνωρίζω οι πλήρως αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν απεικονίζονται με ακρίβεια στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επειδή κατά κανόνα δεν συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες.
Γι αυτό και η ΕΛΣΤΑΤ διαχρονικά ανακοινώνει πολύ χαμηλά ποσοστά πλήρως αδήλωτης εργασίας.

Αν όμως αυτοί αρχίζουν να δηλώνονται θα αυξηθεί το δείγμα της ΕΛΣΤΑΤ με νόμιμους εργαζόμενους --> αύξηση του υποσυνόλου των απασχολούμενων --> μείωση του ποσοστού της ανεργίας.


Επίσης είπα ότι η αλλαγή δεν θα απεικονιστεί άμεσα (λόγω της ανακρίβειας των δεδομένων της ΕΛΣΤΑΤ) αλλά θα συμβάλει σε μια μειωτική τάση του ποσοστού της ανεργίας.

Για να συνοψίσω:
Εσύ υποθέτεις ότι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι υπολογίζονται ως κανονικοί εργαζόμενοι εξ' ορισμού (δεν υπάρχει δηλαδή αδήλωτος εργαζόμενος για την ΕΛΣΤΑΤ)
Εγώ υποθέτω ότι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν απεικονίζονται με ακρίβεια από την ΕΛΣΤΑΤ και επειδή δεν συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες και επειδή υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν ότι να ναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#414976 Δηλαδή EDDIE_147 έχεις παροιμιώδη άρνηση να πεις πως δεν γνωρίζεις κάτι και απλά θα ποστάρεις χωρίς έλεος μέχρι να αποδείξεις τι;
Έγραψες αυτό:
EDDIE_147 έγραψε:Επίσης κάτι μου λέει ότι αν ενταθούν οι έλεγχοι στην αγορά εργασίας το ποσοστό της ανεργίας θα πέσει κάτω από το 20% και κάτι μισθοί 100 ευρώ θα εξαφανιστούν.
:iconcool:

Ο Red Garland απάντησε κάπως έτσι:
Red Garland έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Όχι παιδί μου δεν υπάρχει μαύρη εργασία στην Ελλάδα.
Ούτε entrepreneurs που δίνουν 100 με ένσημα και άλλα 500 στο χέρι + δώρο τυρόπιτα.

Έχεις καταλάβει ότι αυτοί μια χαρά μετριούνται στους εργαζόμενους?
Βασικά έχεις ιδέα τι είναι ανεργία και πως μετριέται?
Διότι το ανησυχητικό είναι ότι δε χρειάζεται να ψάχνουμε για στοιχεία, τα βγάζουμε από την γκλάβα μας. Συν πλην, τόσο. "Έλα μωρέ καημένε τώρα... Δεν ξέρω εγώ τι γίνεται, βάστα χαρτί και γράφε."

Στο πρώτο σου ποστ, είναι φανερό πως ΔΕΝ γνωρίζεις (ούτε εγώ γνώριζα, ούτε και πολλοί άλλοι είμαι βέβαιος) πώς μετράει την ανεργία η ΕΛΣΤΑΤ. Γι' αυτό και αναφέρεις πως αν αυξηθούν οι έλεγχοι, θα μειωθεί η ανεργία που μετράει η ΕΛΣΤΑΤ, όταν η περιπτώση που ΕΣΥ αναφέρεις, είτε με ελέγχους, είτε χωρίς ελέγχους, ναι είναι Η ΙΔΙΑ για την ΕΛΣΤΑΤ, ΔΕΝ θα διαφοροποιήσει καθόλου το ποσοστό.
Επίσης, όταν κάποιος απαντά ένα ερωτηματολόγιο στην ΕΛΣΤΑΤ, δεν νομίζω να απαντάει και στο πόσα ένσημα του κολλάει ο εργοδότης, ας μας το διευκρινήσει αυτό ο Red Garland.

Θέλω ΜΙΑ ΦΟΡΑ ρε πστ μου να παραδεχτείς πως ΔΕΝ γνωρίζες κάτι και να πας την κουβέντα παρακάτω. Αλλά όχι: θα το συνεχίσεις μέχρι του βαθμού να μην θέλει κανείς άλλος να γράψει. Άντε, να δούμε πότε θα βαρεθείς, οι περισσότεροι πάντως έχουν βαρεθεί αυτό το πράγμα και γι' αυτό δεν συμμετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά.
:s_hang
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#414979 επίσης για να γίνουμε και λίγο ρεαλιστές, η μαύρη εργασία δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί μόνο με ελέγχους

άλλωστε έχει φτάσει και στο αυτί μου η άποψη ότι ας δουλεύει ο κόσμος γιατί αν πέσει προστιμάτζα θα πάρουν τα 3..

για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η μαύρη εργασία θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα να δουλέψει σωστά μια ευνομούμενη υποτίθεται κοινωνία και οικονομία, με το βούρδουλα δεν πετυχαίνες πάντα το σκοπό σου στο σημείο που πρέπει (ούτε φυσικά με γελοία μέτρα "ανταγωνιστικότητας" που απευθύνται ας μην πω σε ποιους )

αυτή τη στιγμή μπορώ να σκεφτώ ένα σωρό λόγους να εργάζεται κανείς μαύρα ή να παίρνει και μαύρα και δεν είναι παράλογο.. αν καλύπτεις τα τεκμήριά σου και δεν είσαι σε φάση να πεις θα πάρω σπίτι ή αυτοκίνητο (εδώ γελάμε), αλλά είσαι απλά σε φάση επιβίωσης.. οτιδήποτε μαύρο βγάλεις είναι μάλλον καλό για σένα είτε είσαι εργαζόμενος είτε επιχειρηματίας

το να φοροδιαφεύγεις είναι για πολλούς η μόνη λύση επιβίωσης, γιατί δεν γίνεται να πληρώνονται όλα αυτά τα φανταστικά λεφτά που ζητάει το κράτος και οι έξω, δεν υπάρχουν πολύ απλά :s_whiteflag

αν ο κόσμος δεν πειστεί για το ότι τα λεφτά που δίνει έχουν κάποιο νόημα και δεν πάνε σε πηγάδι δίχως πάτο, λογικό είναι να θέλει να τα κρύβει και όσο δε βλέπει φως αυτό το φαινόμενο μόνο πιο έντονο θα γίνει και για να πειστεί προφανώς θα έπρεπε να βλέπει μερικά θετικά σημάδια στη καθημερινότητά του, όταν υπάρχει η ψυχολογία ότι μέχρι τα 80 μου θα τρώμε π@@@α ε τότε κι εμένα γιατί να με νοιάζει;

θα φτάσουμε σε ένα σημείο βέβαια που θα πέσει κεφαλικός φόρος επί δικαίων και αδίκων και εκεί η φοροδιαφυγή θα πάρει φωτιά και ας προσπαθούν να την περιορίσουν με διάφορα μέτρα, τρόποι θα βρεθούν
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 07 Ιούλ 2017, 13:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#414981 Ειδικά για τους χαμηλοαμοιβόμενους (και δυστυχώς όχι μόνον...), τα μαύρα είναι η μόνη λύση επιβίωσης στην παρούσα φάση. Όσο η αγορά εργασίας έχει τα χάλια που έχει, δεν πρόκειται να σταματήσει αυτό.
Το χειρότερο επίσης είναι πως αυξήθηκε πολύ η μαύρη εργασία λόγω ΕΦΚΑ. Κι εκεί τα μαύρα πάνε σύννεφο πλέον, ενώ έχουν ανοίξει και μαγαζάκια φοροαποφυγής/εισφοροαποφυγής με διάφορα πλυντήρια εντός ΕΕ τύπου Κύπρος, Βουλγαρία, Βαλτικές Χώρες, ακόμη και UK φυσικά.
Όλα αυτά, δεν λύνονται από την μία μέρα στην άλλη, δυστυχώς.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#414983 Η μαυρίλα πάντοτε θα συμφέρει περισσότερο από το να φαίνεται κανονικά, ή έστω μερικά ο εργαζόμενος.

Οι "προσπάθειες" που έχουν γίνει να μοιραστεί το γάμησέ εισπρακτικό βάρος στον εργοδότη, αφού πρώτα ξεζουμίστηκε εντελώς ο εργαζόμενος,
επιβεβαιώνουν το ότι η μαυρίλα θα συνεχίζεται μέχρις ότου να υπάρξει έλεγχος και ελαφρύνσεις ΚΑΙ στον εργοδότη και στον εργαζόμενο.

Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία μπλοκάκι, όπου επίσης δεν βγαίνει σε απλά μαθηματικά να δουλεύεις.
Εκτός και αν η καμιά εκατοστή χιλιάδες διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ήταν από άσχετους αδιάβαστους.
Τελευταία επεξεργασία από diplomat και 07 Ιούλ 2017, 13:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#414984 HF χαίρομαι που έρχεσαι να επιβεβαιώσεις το επίπεδο του forum.

Αντί για οποιαδήποτε ερώτηση/διευκρίνιση/σχόλιο υπάρχει προσωπική επίθεση ότι δεν ξέρω, είμαι άσχετος κλπ.
:s_thumbsup

Παρότι ακολουθεί μια συζήτηση σε σοβαρά πλαίσια χωρίς flame (που βέβαια ήξερα που θα καταλήξει 2 σελίδες πριν, γι αυτό και παρέπεμψα στον Κιούση :lol: ), έρχεται ο σεβάσμιος mod που μέτρησε τα flame levels του χαμηλά να υπενθυμίσει το επίπεδο του και του forum.

Δηλαδή EDDIE_147 έχεις παροιμιώδη άρνηση να πεις πως δεν γνωρίζεις κάτι και απλά θα ποστάρεις χωρίς έλεος μέχρι να αποδείξεις τι;

Θέλω ΜΙΑ ΦΟΡΑ ρε πστ μου να παραδεχτείς πως ΔΕΝ γνωρίζες κάτι και να πας την κουβέντα παρακάτω.


Διάλογος επιπέδου, όχι αστεία.
Ελπίζω να απαντήσεις σαν μεγάλο και ώριμο παιδί και να μην αρχίσεις τα σβησίματα σε flame που ο ίδιος ξεκίνησες χωρίς λόγο.
:)

Κατά τ' άλλα νομίζω ότι ο Garland μπορεί να απαντήσει στο παρακάτω χωρίς τη βοήθεια συνηγόρου

Εσύ υποθέτεις ότι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι υπολογίζονται ως κανονικοί εργαζόμενοι εξ' ορισμού (δεν υπάρχει δηλαδή αδήλωτος εργαζόμενος για την ΕΛΣΤΑΤ)
Εγώ υποθέτω ότι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν απεικονίζονται με ακρίβεια από την ΕΛΣΤΑΤ και επειδή δεν συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες και επειδή υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν ότι να ναι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#414985 άκου αν πιάσεις έναν εργοδότη ή υπάλληλο (ας μιλήσουμε για χαμηλά εισοδήματα) , ότι θες.. και του πεις παίρνει ο τάδε 586 μεικτά ας τα κάνουμε 800, αυτό αυτόματα σημαίνει κάνα 400 ευρώ το χρόνο σε ικα κυρίως και άντε λίγο σε φόρους, συνολικά όμως κάπου εκεί θα βγει η διαφορά

η σύνταξη που θα πάρει ο άλλος, αν πάρει, πάλι στα 360 στη καλύτερη (πιο κάτω πιστεύω, αλλά ας δεχτούμε αυτό) θα είναι οπότε για ποιο λόγο να δώσει ο άλλος αυτά τα λεφτά στο κράτος (οι εργοδότες έχουν έτσι κι αλλιώς αλλεργία με το θέμα εισφορές) και να μην πέσει το μαρούλι-διαφορά στο χέρι

και αυτό αν θες τον άλλον full time δηλωμένο γιατί μπορεί και να τον δει κανείς, αν μιλάμε για τίποτα γραφεία χωμένα σε κάποιον παράδρομο που μόνο με καρφωτή θα πάνε εκεί τον παίζεις και part time στο 250αρι

αν πέσει το αφορολόγητο στα 5-6 χιλιάρικα θα κάτσει ο άλλος να δίνει μισό μισθό φόρο; αυτόματα γίνεται 4ωρος και φιλάκια

και αν και εφόσον τον πιάνουν τεκμήρια τα δίνει εκεί ή στη τελική χρωστάει στην εφορία, αλλά κάθε μήνα θα παίρνει το μαρούλι του

η ιστορία άλλωστε έδειξε ότι όσοι υπήρξαν συνεπείς σε αυτά τα θέματα στο παρελθον πήραν τα 3, οι νεότεροι ήδη νιώθουν τελειωμένοι.. οπότε με ποια ψυχολογία θα δώσεις λεφτά στο κράτος

και ποιοι έλεγχοι; οι έλεγχοι πάνε σε τίποτα κεντρικές πλατείες για να μπουν σε μαγαζιά πρώτη μούρη ή καφετέρειες και σε πιο κεντρικά σημεία της αθήνας είναι συχνοί..

σε μια εταιρεία πχ στη βούλα που είναι πιο περιφερειακά νομίζετε θα μπει έλεγχος; ποτέ δε θα μπει
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#414990
EDDIE_147 έγραψε:HF χαίρομαι που έρχεσαι να επιβεβαιώσεις το επίπεδο του forum.

Αντί για οποιαδήποτε ερώτηση/διευκρίνιση/σχόλιο υπάρχει προσωπική επίθεση ότι δεν ξέρω, είμαι άσχετος κλπ.
:s_thumbsup

Παρότι ακολουθεί μια συζήτηση σε σοβαρά πλαίσια χωρίς flame (που βέβαια ήξερα που θα καταλήξει 2 σελίδες πριν, γι αυτό και παρέπεμψα στον Κιούση :lol: ), έρχεται ο σεβάσμιος mod που μέτρησε τα flame levels του χαμηλά να υπενθυμίσει το επίπεδο του και του forum.

Δηλαδή EDDIE_147 έχεις παροιμιώδη άρνηση να πεις πως δεν γνωρίζεις κάτι και απλά θα ποστάρεις χωρίς έλεος μέχρι να αποδείξεις τι;

Θέλω ΜΙΑ ΦΟΡΑ ρε πστ μου να παραδεχτείς πως ΔΕΝ γνωρίζες κάτι και να πας την κουβέντα παρακάτω.


Διάλογος επιπέδου, όχι αστεία.
Ελπίζω να απαντήσεις σαν μεγάλο και ώριμο παιδί και να μην αρχίσεις τα σβησίματα σε flame που ο ίδιος ξεκίνησες χωρίς λόγο.
:)

Κατά τ' άλλα νομίζω ότι ο Garland μπορεί να απαντήσει στο παρακάτω χωρίς τη βοήθεια συνηγόρου

Εσύ υποθέτεις ότι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι υπολογίζονται ως κανονικοί εργαζόμενοι εξ' ορισμού (δεν υπάρχει δηλαδή αδήλωτος εργαζόμενος για την ΕΛΣΤΑΤ)
Εγώ υποθέτω ότι οι αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν απεικονίζονται με ακρίβεια από την ΕΛΣΤΑΤ και επειδή δεν συμμετέχουν σε τέτοιες έρευνες και επειδή υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν ότι να ναι.

Εγώ απαντώ καθαρά σε όλες τις ερωτήσεις, σε αντίθεση με εσένα.
Είναι φανερό πως ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΙΔΕΑ τι μετράει η ΕΛΣΤΑΤ.
ΙΔΕΑ όμως, ναι;
Το καταλαβαίνει πανεύκολα κάποιος, μόνον με αυτά τα δύο quotes.
Αλλά ΟΧΙ. Δεν θα το παραδεχτείς ΠΟΤΕ. Θα μιλήσεις πάλι για flame και θα κατηγορήσεις τους mod.
Επειδή μάλλον δυσκολεύεσαι να καταλάβεις κάποια πράγματα, ή μάλλον σε βολεύει να θεωρείς flame οτιδήποτε δεν γουστάρεις:
Όταν ο Anonymous Founder ΔΕΝ γράφει κάτι σε κόκκινο, είναι απλώς χρήστης. Κρίνεται λοιπόν ΤΟ ΙΔΙΟ από τους υπόλοιπους mod.
Έχει εξηγηθεί άπειρες φορές και ισχύει προφανώς για όλους, απλώς εσύ τώρα πετάς την μπάλα στην εξέδρα, μπας και μπερδευτεί ο κόσμος και ξεχάσει πως τόσα ποστ εδώ μέσα, ασχολούμαστε με την δική σου άγνοια την οποία απλούστατα δεν θέλεις ν' αποδεχτείς και για να μας "τιμωρήσεις" όλους γι' αυτό, θα αραδιάζεις ποστ με αυτιστικό τρόπο μέχρι του σημείου να μην γράφει κανείς άλλος (γιατί απλούστατα θα έχει βαρεθεί...).
Δεν υπάρχει συνήγορος κανενός, όλα αυτά είναι στην κεφάλα σου. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστώ κανέναν Red Garland, είναι φανερό πως στο συγκεκριμένο θέμα ξέρει πολύ περισσότερα από εμένα και από όλους τους υπόλοιπους (προφανώς και από εσένα, είναι ανάγλυφο από οποιονδήποτε καλοπροαίρετο, αφού ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ εξήγησε πώς δουλεύει η ΕΛΣΤΑΤ, οι υπόλοιποι απλώς το αγνοούσαν γι' αυτό και ΚΑΝΕΝΑ άλλο ποστ δεν πρόσθεσε κάτι πάνω σε αυτό).
Συνέχισε λοιπόν αυτό το πράγμα μέχρι να σιχαθούν όλοι. Και μετά σου φταίει το επίπεδο του φόρουμ και όχι το δικό σου επίπεδο που δεν μπορείς να παραδεχτείς το πιο απλό πράγμα: πως ο άλλος γνωρίζει καλύτερα από εσένα κάτι. Αντί να πεις ένα ευχαριστώ που έμαθες κάτι καινούριο, πρήζεις τα συκώτια σε όλους άνευ λόγου.
:s_music
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#414997 Πέραν του πώς μετριέται η ανεργία στην Ελλάδα, μάθαμε επίσης ότι είναι εναρμονισμένος τρόπος μέτρησης σε ΟΛΗ την ΕΕ.

Το οποίο επίσης εξήγησε όμορφα ο γαρλανδιος παρά τις ειρωνιούλες του ξερόλα κνήσορα μανοσκυ :s_smile

Επίσης, η στατιστική ανάλυση είναι επιστημονική μέθοδος, προφανώς με αποκλήσεις κλπ, αλλά επίσης δε μπορεί να συγκριθεί με τις δημοσκοπίσεις όπου καταγράφεται η ΠΡΟΘΕΣΗ κάποιου.
Τα exit poll σοβαρών εταιριών (και όχι του ΣΚΑΙ πχ :s_wink ) ακόμα και μετά τα τελευταία γεγονότα που άλλαξε άρδην ο τρόπος αντιμετώπισης ψηφου αναπροσαρμόστηκαν και παρέμειναν ακριβή, μέσα στο περιθώριο στατιστικού λάθους που έχουν.

Για μένα το μεγαλύτερο "κουλό" της όλης υπόθεσης είανι οτι κρυβόμαστε πλέον πίσω απ την απασχοληση για να μπορέσουμε να μασκαρέψουμε μια κατάσταση που είναι τραγική.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#415005 κήνσορα :rtfm:

Τώρα με κίνδυνο να μετανοιώσω αυτό που λέω το μόοοοοοονο που ίσως να δίνει μισό point στον αρχικό συλλογισμό του Έντεως είναι η πιθανότητα ένας νόμιμα εργαζόμενος να δώσει ειλικρινή απάντηση σε σύγκριση με κάποιον που δουλεύει μαύρα μου φαίνεται αυξημένη. Αυτό και μόνο.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#415006 Φαντάζομαι πως ναι, αλλά φαντάζομαι επίσης ότι στα μοντέλα τους το έχουν προβλέψει, ώστε να μην αλλάζει κάτι επί της ουσίας.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#415008 Εγώ δεν έχω καταλάβει, αν είναι πιο αντιπροσωπευτικός ο δείκτης ανεργίας ή αυτός της απασχόλησης :hmmm: .

Αν έχετε χρόνο, διαβάστε :

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... tistics/el
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... statistics