Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
Funis έγραψε:
giannik1977 έγραψε:Παντως αν εφαρμοσθει επακριβως ο νεος αυτος νομος , δεν θα προλαβαινουν να πληρωνουν προστιμα οι εχοντες 4ποδα ..Μιλαμε για τον Ελληναρα που δεν βαζει φιμωτρο στον σκυλο οταν βγαινει βολτα (το πιο απλο),μην μιλησουμε για τσιπακια κ.λ.π

που λέει για φίμωτρο (που είναι και το πιο απλό κιόλας);

Κατα τα λοιπά και τσιπάκι πρέπει να μάθει να βάζει ο Ελληνάρας, και να μην παρατάει τα ζώα του όλη μέρα ή να τα έχει διαρκώς δεμένα, να διατηρεί τον χώρο τους καθαρό και να μαζεύει τις ακαθαρσίες όταν τα πηγαίνει βόλτα.

j.marr έγραψε:@Funis.

Αμα δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά ζώο άνθρωπος είναι δικό σου θέμα.

Φοβάμαι ότι πλέον είναι δικό σου, εγώ με τον νόμο συφωνώ.

+οο
Άβαταρ μέλους
By kacey
j.marr έγραψε:
kacey έγραψε:
j.marr έγραψε:Και τι ακριβώς θες να το κάνω αν το χτυπήσω. Να φωνάξω το εκάβ να το περιθάλψει και τους μπάτσους να καταγράψουν το συμβάν.

Την παλεύετε ή σας έχει βαρέσει η φιλοζωία στο κεφάλι. :hmmm:

Να προσπαθησεις να το πας σε ενα κτηνιατρο? Λεμε τωρα, καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολα πραγματα αυτα στην Ελλαδα του 2014...

Να το πω αλλιως: σου πεταγεται ενα σκυλι και το χτυπας "ελαφρα". Πχ του σπας ενα ποδι.

επιλογη α) το μαζευεις (αν μπορεσεις/κατσει) και το πας σε ενα γιατρο, και το επισκευαζει.
επιλογη β) το αφηνεις να περιφερεται με σπασμενο ποδι, υποφεροντας, ειτε μεχρι να διορθωθει μονο του ειτε μεχρι να σαπισει το ποδι κλπ κλπ.

δεν ειναι θεμα φιλοζωιας. Ειναι θεμα να εισαι ανθρωπος...

Αμα με ρωτάς προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα. Ζώα είναι. Όποιος ανησυχεί για το τι μπορούν να πάθουν ας τα μαζέψει/σπιτώσει/περιθάλψει/φροντίσει με δικό του χρόνο χρήμα κόπο.

Το να νομοθετούμε για τέτοιες περιπτώσεις είναι τραγικά ηλίθιο. Απλά θα προσθέσει εναν ακόμα ανούσιο και "ανεφάρμοστο" συνολικά νόμο ο οποίος θα ταλαιπωρήσει κάποιον παραπάνω σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος. Και ούτε τις στάμπες απο σκυλιά στις εθνικές θα μειώσει.

Και μπόνους τροφή για σκέψη:
Αμα αντί να το πάω σε κτηνίατρο το σκοτώσω και το φάω -οπως με ενα λαγο πχ- είμαι δολοφόνος/σατανας/666 ή μερακλής/γκουρμεδιάρης/φαν της ασιατικής κουζίνας.

α) τραγικα ηλιθιο ειναι να προκαλεσεις ΕΣΥ κατι στο ζωο και να το γραψεις στα @@ σου. Ακομα περισσοτερο ηλιθιο ειναι να εξισωνεις το "χτυπησΑ (εγω) ενα ζωο (που δεν επελεξε να ειναι αδεσποτο) και το αφησα να υποφερει ενω μπορουσα να κανω κατι για αυτο" με το "καταναλωνω κρεας που προερχεται απο ζωα που εχουν εκτραφει για αυτο το σκοπο και - υποτιθεται, απο οσο μπορω να ξερω - εχουν σκοτωθει με ανθρωπινο τροπο ή/και τουλαχιστον χωρις να υποφερουν επι μερες ολοκληρες". Μιλαμε για επιτομη της ηλιθιοτητας.

β) να ξερεις οτι οποιον δω εγω να κανει αυτο που λες εσυ, θα τον καταγγειλω, θα κανω και μηνυση αν χρειαστει (που δεν, γιατι παει αυτεπαγγελτα) και θα παω και μαρτυρας μεχρι τελους και μεχρι να του φορεσουν το προστιμο.

γ) μου αρκει ως απαντηση το "προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα. Ζώα είναι". Καταλαβαμε.

giannik1977 έγραψε:Παντως αν εφαρμοσθει επακριβως ο νεος αυτος νομος , δεν θα προλαβαινουν να πληρωνουν προστιμα οι εχοντες 4ποδα ..Μιλαμε για τον Ελληναρα που δεν βαζει φιμωτρο στον σκυλο οταν βγαινει βολτα (το πιο απλο),μην μιλησουμε για τσιπακια κ.λ.π

Αυτο με το φιμωτρο ειναι ηλιθιο*. Δεν ξερω αν υπαρχει σε αλλη πολιτισμενη χωρα υποχρεωτικο φιμωτρο.

*το οτι το θεωρω ηλιθιο δεν σημαινει οτι θα ενισταμαι σε οποιον αρμοδιο μου βαλει προστιμο για αυτο. Εφ'οσον ισχυει και το παραβαινω εν γνωσει μου, θα δεχτω και το προστιμο (οπως πχ με τις υποχρεωτικες αλυσιδες μεσα στο αυτοκινητο καλοκαιριατικα). Ενσταση θα εχω αν μου αρχισει το κηρυγμα για το ποσο χρησιμο ειναι κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
kacey έγραψε:α) τραγικα ηλιθιο ειναι να προκαλεσεις ΕΣΥ κατι στο ζωο και να το γραψεις στα @@ σου. Ακομα περισσοτερο ηλιθιο ειναι να εξισωνεις το "χτυπησΑ (εγω) ενα ζωο (που δεν επελεξε να ειναι αδεσποτο) και το αφησα να υποφερει ενω μπορουσα να κανω κατι για αυτο" με το "καταναλωνω κρεας που προερχεται απο ζωα που εχουν εκτραφει για αυτο το σκοπο και - υποτιθεται, απο οσο μπορω να ξερω - εχουν σκοτωθει με ανθρωπινο τροπο ή/και τουλαχιστον χωρις να υποφερουν επι μερες ολοκληρες". Μιλαμε για επιτομη της ηλιθιοτητας.

β) να ξερεις οτι οποιον δω εγω να κανει αυτο που λες εσυ, θα τον καταγγειλω, θα κανω και μηνυση αν χρειαστει (που δεν, γιατι παει αυτεπαγγελτα) και θα παω και μαρτυρας μεχρι τελους και μεχρι να του φορεσουν το προστιμο.

γ) μου αρκει ως απαντηση το "προσωπικά στα @@ μου για τα αδέσποτα. Ζώα είναι". Καταλαβαμε.
.

Αμα θες να τα προστατέψεις (και απο αμάξια και απο φόλες) μπορείς να κάνεις μια αυτοοργάνωση μαζί με αλλους ευαίσθητους και να τα μαζέψετε. Η ακομα καλύτερα κάντε και ενα εκαβ για ζωα (αγρια και αδέσποτα). Να σας παίρνει ο Βάιος απο τα γρεβενά "Ηλάτε πιδιά, χτυπσα μια' ρκουδα οξω απ τ Σαμαρινα" και να πάτε να την περιθαλπετε. :s_smile

Αμα πάλι το πρόβλημα σου είναι στο αν θα υποφέρουν να ξέρουμε να έχουμε κανα οπλο στ' αμάξι να τους ρίχουμε χαριστική βολή. :roll:

Και ναι kacey. Ζώα είναι και ξέρουν να προσαρμόζονται και να επιβιώνουν στο όποιο περιβάλλον πολύ καλά. Τα περισσότερα τουλάχιστον. Για τα υπόλοιπα φροντίζει η φύση. Ετσι απλά.

Τωρα αν δεν βλέπεις εσύ το πρόβλημα να γεμίζουμε με οτι |λογοκρισία| νόμο για τυχαίες καταστάσεις -γιατί δεν νομίζω να είναι και πολλοί που βγαίνουν να χτυπάνε σκυλιά/γατιά με τ' αμάξια- δικό σου θέμα.

Να απαγορεύσουμε και τις ανεμογεννήτριες πχ. Να φάει και μια μήνυση ο κατασκευαστής. http://www.youtube.com/watch?v=8NAAzBArYdw

ΥΓ
Ελπίζω οι καταγγελίες που θα κάνεις να είναι και για κανα φίδι/σαυρα σε επαρχιακή οδό. Ψυχούλα έχουν και αυτά. :inlove: Τι οχι. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Funis
j.marr έγραψε:Αμα θες να τα προστατέψεις (και απο αμάξια και απο φόλες) μπορείς να κάνεις μια αυτοοργάνωση μαζί με αλλους ευαίσθητους και να τα μαζέψετε. Η ακομα καλύτερα κάντε και ενα εκαβ για ζωα (αγρια και αδέσποτα). Να σας παίρνει ο Βάιος απο τα γρεβενά "Ηλάτε πιδιά, χτυπσα μια' ρκουδα οξω απ τ Σαμαρινα" και να πάτε να την περιθαλπετε. :s_smile

Αμα πάλι το πρόβλημα σου είναι στο αν θα υποφέρουν να ξέρουμε να έχουμε κανα οπλο στ' αμάξι να τους ρίχουμε χαριστική βολή. :roll:
Και για τους αστεγους ενδιαφερομαι, να κάνω μια αυτοοργάνωση και να τους μαζεψω ολους σπιτι μου; τα ορφανά; η να τους σκοτωσω να μην υποφερουν; Δεν οδηγεί πουθενά αυτο που λες, και καταλήγουμε σε αυτό που σου είπα και πριν ότι στις οργανωμένες κοινωνίες οι κανόνες φτιάχνονται γιατί δεν ποντάρουν στην ευαισθησία του καθένα για το τι είναι σωστό. Κοινώς δεν προσπαθεί κανείς να σε κάνει φιλόζωο. Ο νόμος σου λέει απλά αν χτυπησεις ένα ζώο ειτε να φροντισεις να το μεταφέρεις σε εναν κτηνιατρο, ειτε να ειδοποιησεις. Δεν σου είπε να το υιοθετήσεις, ούτε να το αγαπήσεις. Τώρα αν εσυ αυτο το βρισκεις υπερβολικό, τι να κάνουμε;

Ζώα είναι και ξέρουν να προσαρμόζονται και να επιβιώνουν στο όποιο περιβάλλον πολύ καλά. Τα περισσότερα τουλάχιστον. Για τα υπόλοιπα φροντίζει η φύση. Ετσι απλά.

Τωρα αν δεν βλέπεις εσύ το πρόβλημα να γεμίζουμε με οτι |λογοκρισία| νόμο για τυχαίες καταστάσεις -γιατί δεν νομίζω να είναι και πολλοί που βγαίνουν να χτυπάνε σκυλιά/γατιά με τ' αμάξια- δικό σου θέμα.

Η φυση φροντιζει για πολλα αλλα για τα τροχαια δεν εχει προβλεψει η ρημαδα. Γιατι για ατυχηματα μιλαμε, δεν λεμε οτι θα ειχες προθεση να το χτυπησεις (εκεί οι κυρώσεις είναι άλλες). Αυτο που σε διακρινει σαν ανωτερο (;) ειδος ειναι η λογικη και η αισθηση της ευθυνης. Αλλιως δεν θα έκανες δήλωση όταν τράκαρες, δεν θα πηγαινες νοσοκομειο οταν χτυπαγες, θα σκοτωνες τα αλλα αρσενικα για να επικρατήσεις στην αγέλη σου και η γυναικα σου θα σε ετρωγε μετα το σεξ. Ακυρο το επιχειρημα λοιπον.

Τωρα αν απλα θες να τρολαρεις την συζητηση με ερωτησεις τυπου τι θα γινει αν χτυπησω ενα σαμιαμιδι, ναι οκ προφανως μπορεις.

dimviii
υπόσχομαι :oops:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
Funis έγραψε:Και για τους αστεγους ενδιαφερομαι, να κάνω μια αυτοοργάνωση και να τους μαζεψω ολους σπιτι μου; τα ορφανά; η να τους σκοτωσω να μην υποφερουν; Δεν οδηγεί πουθενά αυτο που λες, και καταλήγουμε σε αυτό που σου είπα και πριν ότι στις οργανωμένες κοινωνίες οι κανόνες φτιάχνονται γιατί δεν ποντάρουν στην ευαισθησία του καθένα για το τι είναι σωστό. Κοινώς δεν προσπαθεί κανείς να σε κάνει φιλόζωο. Ο νόμος σου λέει απλά αν χτυπησεις ένα ζώο ειτε να φροντισεις να το μεταφέρεις σε εναν κτηνιατρο, ειτε να ειδοποιησεις. Δεν σου είπε να το υιοθετήσεις, ούτε να το αγαπήσεις. Τώρα αν εσυ αυτο το βρισκεις υπερβολικό, τι να κάνουμε;

Μπορείς κάλλιστα να τους βάλεις σε ενα ξενοδοχείο. Με λεφτά απο την τσέπη σου/σας. Ομορφα και απλά. :s_smile Και ξέρεις που οδηγεί αυτό και αλλες παρόμοιες ενέργειες. Σε πολίτες που δεν περιμένουν απο αλλους να τους λύσουν -ή να πληρώσουν- τα προβλήματα/ανησυχίες που έχουν οι ίδιοι.

Funis έγραψε:Η φυση φροντιζει για πολλα αλλα για τα τροχαια δεν εχει προβλεψει η ρημαδα. Γιατι για ατυχηματα μιλαμε, δεν λεμε οτι θα ειχες προθεση να το χτυπησεις (εκεί οι κυρώσεις είναι άλλες). Αυτο που σε διακρινει σαν ανωτερο (;) ειδος ειναι η λογικη και η αισθηση της ευθυνης. Αλλιως δεν θα έκανες δήλωση όταν τράκαρες, δεν θα πηγαινες νοσοκομειο οταν χτυπαγες, θα σκοτωνες τα αλλα αρσενικα για να επικρατήσεις στην αγέλη σου και η γυναικα σου θα σε ετρωγε μετα το σεξ. Ακυρο το επιχειρημα λοιπον.

Τωρα αν απλα θες να τρολαρεις την συζητηση με ερωτησεις τυπου τι θα γινει αν χτυπησω ενα σαμιαμιδι, ναι οκ προφανως μπορεις.

Γιατί το καημένο το σαμιαμιδάκι και το φιδάκι δεν έχουν ψυχούλα αυτά. :inlove: Η κατσαριδούλα η κακόμοιρη. :( :inlove: Η δεν είναι χνουδοτουλικα γλυκούλικα κουτσουνικα μωρούλικα αρκετά για να σε ευαισθητοποιήσουν. :roll:
Άβαταρ μέλους
By Funis
#40835 Σωστο επιχειρημα, να επαναδιατυπωσω λοιπον. Εφοσον θα προκαλεσεις ζημια σε ζωντανο στον δρόμο που εχω πληρωσει εγω για να κυκλοφορας εσυ το χρέπι σου, θα μου κανεις την χαρη αν πατησεις απο τζιτζικι μεχρι ελεφαντα να τα πας σε ενα κτηνιατρο μετα. Δεν σου κανει κοπο φανταζομαι να μην εισαι πολιτης που θελει να πληρωνουν οι αλλοι τις αναγκες του ανευ ορων :inlove:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#40845 jmarr
καθεσαι και επιχειρηματολογεις υπερ του να παρατησεις ενα ζωο (πχ σκυλο) να υποφερει, ενω μπορεις να κανεις κατι για αυτο. οκ. Βεβαια την απαντηση τη πηραμε, "ζωα ειναι στα @@ μου κιολας".
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#40852 α) Δεν ζητάει ο νόμος φίμωτρο!

β) Στα του τροχαίου ατυχήματος, παρ ότι συμφωνώ με το πνεύμα του νόμου, ο νόμος μοιάζει ατελής! (ή έχει φτιαχτει για να μην λειτουργήσει σωστα ποτέ!)
Θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα στην ασφαλιστική κάλυψη, για τα έξοδα διακομιδής και νοσηλείας τέτοιων περιπτώσεων τροχαίων ατυχημάτων.
Επίσης θα έπρεπε ο δημιουργήσας το συμβάν να αναφέρει το γεγονος στην τροχαία για τα περαιτέρω! Δηλαδή θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και να γνωριζει η τροχαία, σε ποιόν να δωσει εντολή να μεταφερθει το ζωο για νοσηλεία και που, αναλογα με την περιοχή. Δεν έχουν όλοι οι ανθρωποι εμπειρία, ψυχραιμία ή και δυνατότητα διαχείρισης ενος τραυματισμένου ζωου.
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
kacey έγραψε:jmarr
καθεσαι και επιχειρηματολογεις υπερ του να παρατησεις ενα ζωο (πχ σκυλο) να υποφερει, ενω μπορεις να κανεις κατι για αυτο. οκ. Βεβαια την απαντηση τη πηραμε, "ζωα ειναι στα @@ μου κιολας".

Με ακριβως την ίδια λογική μπορεί κάποιος που θα - χτυπά ξύλο - χτυπήσει τον ξμαρρ να πει "ξμαρρ ειναι στα @@ μου κιόλας"... :ninja: :innocent:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#41171 Πιο φυσιολογικο, αν ο (καθε) jmarr εχει κανει |λογοκρισία|. Το ζωακι δεν ξερει να μη περασει το δρομο απο εκει που δεν πρεπει, να μη παραβιασει προτεραιοτητα, να να να. Ο jmarr το ξερει. Αμα φαει το κεφαλι του, τι να κανουμε?
Άβαταρ μέλους
By gianik
#41175 Ενταξει ο ξ μαρρ το τερματισε , απο την αλλη για να επανελθουμε στα του νομου , πως μπορω εγω να προστατευτω που το οικοπεδο διπλα στο σπιτι μου εχει γινει χωρος υγιονομικης ταφης κουραδων ανεξαρτητου ρατσας κ ειδους ζωου;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#41200 Εννοεις απο αδεσποτα ή απο καφρους ιδιοκτητες δεσποζομενων, που εχουν κανει το οικοπεδο σου τουαλετα?