Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
mjacob έγραψε:
belgarion έγραψε:
mjacob έγραψε:Με κάθε καλή διάθεση [εντάξει, όχι κάθε αλλά ας πούμε], πως ακριβώς γίνεται μια εξέταση (γενική ούρων +καλλιέργεια +αντιβιόγραμμα/τεστ ευαισθησίας) που στο ένα μαγαζί [Βιοϊατρική] κάνει 18€ (δεκαοχτώ ευρώ) σε ένα άλλο μαγαζί [Ιατρικό Κέντρο] κάνει.... 135€ (εκατόν τριάντα πέντε) :dizzy: :dizzy:

μιλάμε για 10 φορές πάνω. 135 για εξέταση ούρων :dizzy:

Το πρώτο είναι τιμολόγιο ΕΟΠΥΥ,αν πας με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό μάλιστα η συμμετοχή είναι το 15% του ποσού. Το άλλο είναι ελεύθερη διαπραγμάτευση , κοινώς τόσα γουστάρω να τα κοστολογησω, από εκεί και πέρα είναι θέμα του πελάτη

Γιατί η βιοϊατρική όσο γουστάρει δεν μπορεί να κοστολογήσει; Είναι υποχρεωμένη να πάει με τιμολόγιο ΕΟΠΠΥ;

Όχι, δεν νομίζω ότι είναι υποχρεωμένη. Όμως εξαρτάται από το κοινό που απευθύνεται, φαντάζομαι είναι πιο εύκολο να προβάλλεις ότι έχεις χρεώσεις ΕΟΠΥΥ από το να είναι άγνωστο το τιμολόγιο σου. Λογικά θα είναι και συμβεβλημένοι οπότε έχουν το ίδιο κοστολόγιο για όλους τους πελάτες. Αν πας με παραπεμπτικό πληρώνεις το 15% εσύ και ο ΕΟΠΥΥ το υπόλοιπο(όχι ακριβώς αλλά δεν είναι της παρούσης), αν πας ιδιωτικά τα πληρώνεις ολα εσύ, προφανώς έχουν επιλέξει να έχουν μία χρέωση και όχι διαφορετική σε κάθε περίπτωση
Άβαταρ μέλους
By Govus
Χρήστος Λάππας έγραψε:http://www.iefimerida.gr/news/342601/vrethikan-ta-klemmena-ellinika-iatrika-mihanimata-stin-kolomvia-thriler#axzz4jJh6yaIJ

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλέφτες δεν έκλεβαν τα ιατρικά αυτά μηχανήματα για να τα χρησιμοποιήσουν για ιατρικούς λόγους αλλά για... δουλειές του καρτέλ κοκαΐνης. Συγκεκριμένα, τα ήθελαν προκειμένου να βάζουν και να αφαιρούν από τα στομάχια των μεταφορέων τα ναρκωτικά.

:omg:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#404197 Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη Δευτέρα που είχα πάει για την ετήσια ενδοσκόπηση μου, πιάσαμε την κουβέντα με τον γιατρό μου για το θέμα.

Στην ερώτηση πόσο μπορεί να κάνει ένα ενδοσκόπιο, η απάντηση του ήταν “μαζί με τις οθόνες και τα παρελκόμενα του, από 20-30 χιλιάρικα”.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#407077 ρε παιδιά, πίνω πολλά νερά αυτές τις μέρες, πάρα πολλά αλλά ώρες ώρες νιώθω ότι αφυδατώνομαι ελαφρώς ειδικά μέρες που κάνω γυμναστική

η λύση είναι να πίνω ακόμα περισσότερα; :hmmm:
(να πω πώς όταν γυμνάζομαι για 2 ώρες δεν πίνω σταγόνα νερό ότι πάρω πριν και μετά και χάνω πάρα πολύ ιδρώτα, a/c διαλείμματα και τέτοια δεν παίζουν)

δηλαδή ένα άτομο 100 κιλών πόσο πρέπει να πίνει τη μέρα, να αρχίσω να το παρακολουθώ γιατί ίσως δεν πίνω τόσο πολύ όσο νομίζω
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
QsisVTS έγραψε:
δηλαδή ένα άτομο 100 κιλών πόσο πρέπει να πίνει τη μέρα, να αρχίσω να το παρακολουθώ γιατί ίσως δεν πίνω τόσο πολύ όσο νομίζω

Όσο διψάς, πίνε. :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#407083 ναι αλλά έχω το κακό ότι ξεχνάω και να φάω και να πιω ώρες ώρες :hmmm: ειδικά αν έχει μεσολαβήσει και δουλειά που γίνομαι ζόμπι και μετά μου σκάει το ζόρι

μάλλον θα αρχίσω να βάζω στόχους για περισσότερο γιατί και τα ούρα μου όταν τα βλέπω πιο κίτρινα σημαίνει ότι δεν έχω πιει αρκετό :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
QsisVTS έγραψε:ναι αλλά έχω το κακό ότι ξεχνάω και να φάω και να πιω ώρες ώρες :hmmm: ειδικά αν έχει μεσολαβήσει και δουλειά που γίνομαι ζόμπι και μετά μου σκάει το ζόρι

μάλλον θα αρχίσω να βάζω στόχους για περισσότερο γιατί και τα ούρα μου όταν τα βλέπω πιο κίτρινα σημαίνει ότι δεν έχω πιει αρκετό :hmmm:

Χοντρικά μιλώντας , όσο πιο σκούρα (πυκνά) τα ούρα τόσο περισσότερο νερό σου λείπει. Πρόσεχε όμως , αν είναι πολύ σκούρα (σαν κονιάκ ) σε συνδυασμό με έντονη κόπωση ή πόνους στους μυς, μπορεί να παίζει και καμιά ραβδομυολυση.Γενικά εφ όσον τα νεφρά σου λειτουργούν σωστά δεν μπορείς να πιεις τόσο πολύ νερό ώστε να πάθεις κάτι πάρα μόνο αν το βάλεις στόχο ( σε ψυχικά ασθενείς συμβαίνει αυτό που πίνουν 10 12 λίτρα την ημέρα).
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#407096 Τα ούρα ειναι ενδεικτικό και πρέπει να είναι άχρωμα. Αν είναι κίτρινα και δει της ΑΕΚ, πίνε :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#407102 ωραία θα αρχίσω τα νερά, όχι για σκούρα δε μιλάμε απλά όχι για διαφανή όπως θα έπρεπε και συμβαίνει όταν πίνω αρκετά
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#407105 Στο καράβι πάνω απο κάθε τουαλέτα έχουν ένα παρομοιο διάγραμμα

Εικόνα

Επειδή δουλεύεις συνηθως εξοντωτικά και ξεχνάς να πίνεις, είχαμε πολλά περιστατικά αφυδάτωσης, οποτε ξεκίνησαν καμπάνια
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#407107 εγώ μέχρι orange παίζω μπαλίτσα, άρα θα στοχεύσω clear
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
rx8_drifter έγραψε:Εγώ μετά απ αυτό το brain wash ξενερώνω με ο,τιδήποτε εκτός απο clear :lol:

Ναι αλλα εχει κοπο. Για να ειναι clear σημαινει πανω απο 4 λιτρα νερο την ημερα και 15 φορες τουαλέτα!
Χαλας φερμουαρ για πλακα! :lol: :lol:

θυμαμαι την γυναικα να λεει οτι σωστη ενυδατωση σημαινει να πινεις νερο και σε 15-20 λεπτα να πηγαινεις τουαλετα. :lol:

Deshidratados y meones :metalo: :metalo: