- 26 Μάιος 2017, 01:33
Τα tempur και γενικά τα αφρώδη ή memory foam δεν τα μπορώ. Μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα εντυπωσιασμού αισθάνομαι να με αγκαλιάζουν, να μη με αφήνουν να κουνηθώ, να ασφυκτιώ και βέβαια να ζεσταίνομαι. Αντίθετα τα λατέξ ειδικά στο κάπως σκληρό τους μου είναι πολύ πιο βολικά και στο bounce τουε και στη δροσιά τους. Σχετικά με την φυσικότητα του λατέξ υπάρχουν διαβαθμίσεις τόσο της φυσικότητας (ποσοστά φυσικού/τεχνητού) όσο και του είδους της επεξεργασίας που τα καθιστά και πιο κατάλληλα για διάφορες χρήσεις, ίσως να τα είχα γράψει τότε που τα έψαχνα και τα είχα μάθει, τώρα δε θυμάμαι.
Επίσης είχα μείνει αδιάφορος από τα υπερτιμημένα στρώματα κρεβάτια της Media ενώ ικανοποιήθηκα από την Elite η οποία πραγματικά με εντυπωσίασε με την σχεδίαση-κατασκευή-στιβαρότητα του κρεβατιού (με μεταλλική βάση και αποθηκευτικό χώρο κάτω από πλαίσιο που σηκώνεται.
Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις γιατί πρέπει όχι απλά να κοιμηθείς αλλά και να ξυπνήσεις πάνω στο στρώμα για να καταλάβεις.
Αλλά όπως εοπώθηκε αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω αν σου κάνει διαφορά.
Από του ΙΚΕΑ το μαξιλαράκι έχω μείνει ικανοποιημένος. Αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξω για κάποιο χαμηλό λάτεξ μαξιλαράκι (δεν μου αρέσουν τα μαλακά, τα φουσκωτά και τα μεγάλα).
aka onyx !