Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
axel12p έγραψε:Το κλασσικό φτηνό μεταλλικό κρεβάτι που έχει το ΙΚΕΑ μας έχει βγει άψογο όλα αυτά τα χρόνια.

Από την άλλη το στρώμα βγήκε δυστυχώς η χειρότερη αγορά που έχουμε κάνει από το ΙΚΕΑ. Μετά από πολλές εξετάσεις και δοκιμές, διαπίστωσα πως η αλλεργική ρινίτιδα που είχα αναπτύξει οφειλόταν στο στρώμα του ΙΚΕΑ. Μιλάμε για καταστάσεις όπου ξυπνούσα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι κοιμόμουν και που ήμουν όλη την ημέρα κομμάτια στην δουλειά. Μέχρι να καταφέρω να βρω τον φταίχτη μαρτύρησα! :help:

Από τι ήταν κατασκευασμένο το στρώμα; Τι ήταν αυτό που σε πείραξε;
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Pitt έγραψε:
axel12p έγραψε:Το κλασσικό φτηνό μεταλλικό κρεβάτι που έχει το ΙΚΕΑ μας έχει βγει άψογο όλα αυτά τα χρόνια.

Από την άλλη το στρώμα βγήκε δυστυχώς η χειρότερη αγορά που έχουμε κάνει από το ΙΚΕΑ. Μετά από πολλές εξετάσεις και δοκιμές, διαπίστωσα πως η αλλεργική ρινίτιδα που είχα αναπτύξει οφειλόταν στο στρώμα του ΙΚΕΑ. Μιλάμε για καταστάσεις όπου ξυπνούσα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι κοιμόμουν και που ήμουν όλη την ημέρα κομμάτια στην δουλειά. Μέχρι να καταφέρω να βρω τον φταίχτη μαρτύρησα! :help:

Από τι ήταν κατασκευασμένο το στρώμα; Τι ήταν αυτό που σε πείραξε;

Κάποια τεχνητή ουσία που περιείχε (μιας και έκανα τεστ σε αλλεργιολόγο για ομάδες φυσικών ουσιών και ήμουν ΟΚ). Τι ακριβώς ήταν δεν έμαθα φυσικά, απλά μετά από πολλές δοκιμές διαπίστωσα πως αν κοιμόμουν σε άλλο στρώμα δεν είχα αυτά τα συμπτώματα.

Το όνομα του δεν το βρίσκω τώρα στον κατάλογο του ΙΚΕΑ, θυμάμαι μόνο πως ήταν αρκετά ψηλό (πάνω από 20 εκατοστά) και ήταν με ανεξάρτητα ελατήρια μέσα σε θήκες.

Λάθος μας που δεν το πήγαμε πίσω (αν και άργησα αρκετά να το καταλάβω) ή έστω δεν ενημερώσαμε την εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#399593 Δεν είσαι ο μόνος. Αν ψάξεις θα δείς άπειρες ιστορίες παρόμοιες με την δική σου, όπως αυτή.
Και φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τα συγκεκριμένα στρώματα...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Anonymous Founder έγραψε:Μια χαρά είναι τα ΙΚΕΑ, αν δεν έχεις χρήματα. Από εκεί είχα αγοράσει κι εγώ όταν κατέφθασα... άνεργο παλικάρι (μην γελάς otso :rtfm: ) , πριν 10+ χρόνια στην Αθήνα. 280€ κρεβατόστρωμα και το κράτησα μέχρι τώρα, ενώ πλέον έχει πάει στο χωριό και το χρησιμοποιούν οι γονείς μου.
Από κάτι άλλα κρεβάτια που κοστίζουν 3πλάσια και 4πλάσια, πολύ πιο τίμια τα ΙΚΕΑ. :s_yes

Για κρεβάτι σε ενοικιαζόμενο, φοιτητικό ή σαν οικονομική λύση, προσυπογράφω για ΙΚΕΑ.

Πήραμε με την καλή μου ένα Brimnes με συρτάρια για να βολευτούμε πριν φτιάξουμε το σπίτι του γάμου όταν σε ανταγωνιστική τιμή βρίσκαμε κάτι άθλια σιδερένια σε άλλα επιπλάδικα.

Τώρα το έχει η πεθερά μου και είναι υπερευχαριστημένη.
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#399632 Κρεβάτι ΙΚΕΑ το οποίο πήρα πριν 7 χρόνια περίπου και ήταν αυτό:

http://www.ikea.gr/images/500x500/19010645/brimnes-skel-krebatioy-m-apoth-xwro-k-kefal-0.jpg?v=0

Μην το πλησιάσετε καν. Πέρδεσαι (sic) και κουνιέται ολόκληρο. Τα δύο συρτάρια ποτέ δεν έκατσα σωστά στις ράγες και πέφτουν μόλις μπουν ολόκληρα μέσα. Και υπ'οψη... έχω συναρμολογήσει άπειρα έπιπλα ΙΚΕΑ και τα χέρια πιάνουν.
Ψάχνω να βρω τρόπους ενίσχυσης της στατικότητας του γιατί δεν μπορούμε να το δουλέψουμε το κορμί όπως πρέπει...
θα σκορπίσει :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
stavrosg έγραψε:...Τώρα το έχει η πεθερά μου και είναι υπερευχαριστημένη.

RXristos έγραψε:...Μην το πλησιάσετε καν. Πέρδεσαι (sic) και κουνιέται ολόκληρο. ... / ...Ψάχνω να βρω τρόπους ενίσχυσης της στατικότητας του γιατί δεν μπορούμε να το δουλέψουμε το κορμί όπως πρέπει...

Αναρωτιόμουν γιατί ο stavrosg το έδωσε στην πεθερά του! Τώρα εξηγούνται όλα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By RXristos
KWSN-Men έγραψε:
RXristos έγραψε:Μια ειναι η λύση... Τσιμέντο!! :-))

< >

Τσιμεντωμα της πεθεράς; :hmmm:

Εγώ είπα απλά τσιμέντο... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
Pitt έγραψε:
stavrosg έγραψε:...Τώρα το έχει η πεθερά μου και είναι υπερευχαριστημένη.

RXristos έγραψε:...Μην το πλησιάσετε καν. Πέρδεσαι (sic) και κουνιέται ολόκληρο. ... / ...Ψάχνω να βρω τρόπους ενίσχυσης της στατικότητας του γιατί δεν μπορούμε να το δουλέψουμε το κορμί όπως πρέπει...

Αναρωτιόμουν γιατί ο stavrosg το έδωσε στην πεθερά του! Τώρα εξηγούνται όλα... :lol:

Μπορεί στην 5ετία που μεσολάβησε μεταξύ των 2 αγορών να βελτιώθηκε το μοντέλο [?]
Εγώ το συναρμολόγησα με ηλεκτρικό κατσαβίδι και μόλις μπήκαν στη θέση τους οι διαγώνιες τραβέρσες το πράγμα δεν κουνιόταν με τίποτα! Και τα συρτάρια μια χαρά οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά στο κομμάτι του Χρήστου... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
:shifty:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#399876 Τα tempur και γενικά τα αφρώδη ή memory foam δεν τα μπορώ. Μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα εντυπωσιασμού αισθάνομαι να με αγκαλιάζουν, να μη με αφήνουν να κουνηθώ, να ασφυκτιώ και βέβαια να ζεσταίνομαι. Αντίθετα τα λατέξ ειδικά στο κάπως σκληρό τους μου είναι πολύ πιο βολικά και στο bounce τουε και στη δροσιά τους. Σχετικά με την φυσικότητα του λατέξ υπάρχουν διαβαθμίσεις τόσο της φυσικότητας (ποσοστά φυσικού/τεχνητού) όσο και του είδους της επεξεργασίας που τα καθιστά και πιο κατάλληλα για διάφορες χρήσεις, ίσως να τα είχα γράψει τότε που τα έψαχνα και τα είχα μάθει, τώρα δε θυμάμαι.
Επίσης είχα μείνει αδιάφορος από τα υπερτιμημένα στρώματα κρεβάτια της Media ενώ ικανοποιήθηκα από την Elite η οποία πραγματικά με εντυπωσίασε με την σχεδίαση-κατασκευή-στιβαρότητα του κρεβατιού (με μεταλλική βάση και αποθηκευτικό χώρο κάτω από πλαίσιο που σηκώνεται.

Το θέμα είναι ότι είναι δύσκολο να διαλέξεις γιατί πρέπει όχι απλά να κοιμηθείς αλλά και να ξυπνήσεις πάνω στο στρώμα για να καταλάβεις.
Αλλά όπως εοπώθηκε αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω αν σου κάνει διαφορά.

Από του ΙΚΕΑ το μαξιλαράκι έχω μείνει ικανοποιημένος. Αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξω για κάποιο χαμηλό λάτεξ μαξιλαράκι (δεν μου αρέσουν τα μαλακά, τα φουσκωτά και τα μεγάλα).
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:στην κλασική διάσταση 160x200 cm, με τους μηχανισμούς της Tempur και 2xμονά στρώματα Sensation 21 σε διαστάσεις 80x200 cm, ώστε να μπορεί να υπάρχει ανάκλιση ανεξάρτητα.

:thumbsup: κύδος για την επιλογή υλικού στρώματος.

Αλλά βρες αδερφέ, αφού πήγες που πήγες σε αυτά τα λεφτά, γιατί δεν πήγαινες σε φαρδύτερες διαστάσεις; :s_no
Θα περίμενα 1.80 :s_roses ή και 2.00 :s_yes :s_yes

Με σεντόνια; Μονά κατωσέντονα διπλό πάνω; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#399888 Δεν χρειάζεται φαρδύτερο κρεβάτι, μια χαρά είναι. Και μιας και είμαι στο νοίκι, τα πολύ φαρδιά κρεβάτια είναι πρόβλημα, δεν χωράνε παντού.
Σεντόνια, αναγκαστικά δύο μονά κατωσέντονα ώστε να λειτουργεί η ανάκλιση, τα υπόλοιπα όμως διπλά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#399890 Όταν ξεφεύγεις από τις συνηθισμένες διαστάσεις, έχεις διάφορα προβληματάκια, όπως το να βρείς ποικιλία πανω/κατωσέντονων.
Στο δικό μας (220χ180) σεντόνια αναγκάζεται και ράβει η σύζυγος. Ειδικά σεντόνια με λάστιχο δε βρίσκει με τίποτε...